5unday’s pleasures #2

42

Het tweede deel van de zondagse geneugten, op de valreep online. Eigen schuld, dikke bult…Wanneer de dagen fijn zijn. Op zondag deel ik voortaan graag vijf pleasures, favorites (of less favourites…) en delights – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

1. Een fijne Pasen!

Zoals ik eerder vertelde heeft de zondag vaak een hoog burgertrut-gehalte. Eerste Paasdag was ook weer net zo fijn. Ongedwongen, niet te veel poespas. Iets met een fijne omgeving, veel lekker eten, tinto de verano, een barbecue en een privé Paasvuur. Hoe was jullie Pasen?

Paasvuur

2. Ik mis het paradijs

Je kan veel zeggen over de Filipijnen, maar hier hebben ze de mooiste stranden die ik ooit heb gezien (en dat zijn er heel wat). Het water heeft tinten die van diepblauw naar kristalhelder turquoise schieten, de onderwaterwereld is schitterend en het witte zand in combinatie met idealistische palmbomen maken het af. Onwerkelijk wanneer ik naar deze foto kijk – dit zijn míjn dobberende voetjes, nog geen drie weken geleden. Wat gaat hier mis?

Panglao Island

3. Baguettes en stinkende kaasjes happen

Mijn wederhelft vertrekt over drie weken naar Zuid-Afrika (I know, cruel) om een documentaire te maken. Daarover aankomende week meer, maar omdat ik zelf niet kon gaan en me toch wel erg zielig voelde boekte ik impulsief een paar dagen Parijs. Een vriendin is op Eurotrip en wanneer zij in Parijs is zoek ik haar op. Ik woonde er zelf in 2009/2010, en ben sindsdien niet meer terug geweest. Samen door de Franse straatjes struinen, Frans brabbelen, baguettes en stinkende kaasjes happen en wijn drinken. Fijn.

4. Project kantoor

De afgelopen week kreeg ik de kolder (of de lente) in de bol en ben ik als een bezetene gaan schilderen en verbouwen. Alles-moest-anders. De hele week liep ik in een verfbroek (inclusief scheur bij mijn derrière) en een inmiddels mint-kleurig shirt en heb ik geen daglicht gezien. Woest maaide ik van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat twintig keer met twee rollers tegelijk over de donkere muren tot ze wit waren en verbouwde ik het handmade bureau tot een onherkenbaar ‘nieuw’ handmade bureau, werd er impulsief een nieuwe kringloopkast gekocht en kregen de prenten van Lieke van der Vorst een goed plekje. Eindelijk kunnen we zeggen dat de benedenverdieping zo goed als af is. Inmiddels ben ik als een wervelwind begonnen met de bovenverdieping. Een voorproefje van het kantoortje:

Kantoor

kantoor

5. Zwangere vriendinnetjes

Nou ja, eigenlijk heb ik er maar één. Maar dat is dan ook gelijk een heel lief vriendinnetje, en ze is dus zwanger. Inmiddels ben ik op een leeftijd (ik mag eindelijk zeggen dat ik ‘bijna’ 26 ben) dat de mensen om me heen zich spontaan in groten getale gaan voortplanten – maar N. is het eerste vriendinnetje die zwanger is én dichtbij me staat. En dat is ontzettend leuk. Afgelopen vrijdag mocht ik mee naar de verloskundige en hoorde ik voor het eerst in mijn leven een babyhartje vanuit de buik kloppen. Wow. Vervolgens besloot ze ook nog vrolijk een trapje te geven. Goed, ik zat al een uur geobsedeerd met mijn handen op haar buik, maar ik voelde het. Nog een mijlpaal. Wauw. Mocht het niet duidelijk zijn wat ze verwacht: zie foto. Voorlopig geniet ik nog even van het feit dat ik nog wél een wijntje mag drinken, maar ik geniet mee als een malle.

Zwangere vriendin
Schermafbeelding 2014-04-23 om 11.45.49

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

42 comments

 1. Anneke 21 april, 2014 at 06:46 Beantwoorden

  Leuk weer. :) Ik vind trouwens die kaarten met touw opgehangen ‘aan’ de muur zo gaaf! Hoe zit dat bovenaan vast?
  En wat leuk dat je vriendin zwanger is! Het is toch heel anders om zo dichtbij mee te maken he?

 2. Sandra 21 april, 2014 at 07:31 Beantwoorden

  Die stranden op de Filipijnen zien er zo bijzonder uit… Sinds ik Wie is de Mol heb gezien krijg ik het niet meer uit mijn hoofd. Zulke foto’s helpen daar ook niet echt aan mee… En wat een fantastisch kantoortje, zo heerlijk…. Simpel, knus en gewoon gaaf. Leuk!

 3. Natasja 21 april, 2014 at 08:34 Beantwoorden

  Je kantoor is al heel gaaf geworden, ik ben verliefd op de kast! Ik ben nu bezig met foto’s uitzoeken/bewerken en een filmpje in elkaar aan het zetten, dan zie ik ook weer prachtige landschappen voorbij komen.. en ik zit achter de computer. Dan denk ik ook wel meer dan eens ‘wat gaat hier mis’ ;)

   • Natasja 23 april, 2014 at 08:27 Beantwoorden

    Uhh.. haha, nou zo mooi als jouw filmpjes zijn ze niet geworden hoor (dat is eigenlijk totaal niet te vergelijken, een klasse apart ;)). Ik moet alleen ff kijken hoe ik ze kan doorsturen, via de mail gaat natuurlijk niet omdat ze te groot zijn (paar 100 MB)

 4. Linda 21 april, 2014 at 09:35 Beantwoorden

  Leuk weer om te lezen! Je kantoor is erg leuk geworden, mooie details! En gefeliciteerd met je vriendin, lijkt me leuk om dat zo mee te maken (al mag dat voor mij nog wel een aantal jaar duren haha ;-)

 5. Nanda 21 april, 2014 at 09:53 Beantwoorden

  Wat leuk dat je vriendin zwanger is! Al lijkt me dat ook wel vreemd, zwangere vriendinnen. Mijn vriendinnen zijn nog niet zo ver dus bij mij is dat nog helemaal niet aan de orde.
  En ik vind die kast gaaf, ik kan altijd wel blij worden van impulsieve aankopen die goed uitpakken.

  • Laura 21 april, 2014 at 13:14 Beantwoorden

   Haha, ik vind het juist geweldig! Ik word 26 dus die kant gaan we wel op nu, hihi. Ja, ben ook zo blij met die kast. We moeten nu nog wel een groot dressoir kwijt, haha. Staat te koop.

 6. Michelle - Travel lifestyle.nl 21 april, 2014 at 12:44 Beantwoorden

  Wat ziet je huisje er mooooi uit! Echt leuk geworden met je bureau zo. En vive la France, oui oui Paris et la vache qui rit en meer van die dingen. Leuheuk, geniet ervan meid! En ik wil ook in die zee dobberen. MOOI! (misschien dat zo’n zee je liefde voor mint en turquoise ook wel extra wil voeden haha!)

  • Laura 21 april, 2014 at 13:15 Beantwoorden

   Thaaaanks, kom je snel een wijntje drinken? Jaaaa, zin in. Te lang geleden en Parijs is fijn (al blijft het niet mijn stad ofzo). JAAAA alles wat turquoise en mint is is direct prachtig, haha.

 7. Eva | www.eyeswideopen.nl 22 april, 2014 at 11:28 Beantwoorden

  Hi Laura, heel leuk om te lezen deze zondag-posts :) Je hebt echt een supermooie inrichting waar je zo’n reisgevoel van krijgt (zelfs door er op een foto naar te kijken!) Krijg veel inspiratie voor als ik ooit zelf eens naar een mooier en groter huisje verhuis :)

  • Laura 22 april, 2014 at 11:56 Beantwoorden

   Jeej! Haha ah, lief! Heb je onze woonkamer gezien? Paar posts terug. Krijg vaak te horen dat het net een hostel in de jungle is, super leuk om te horen natuurlijk, haha.

 8. Lizet 23 april, 2014 at 08:31 Beantwoorden

  Wauw, die kast! Hoe kan iemand die nou wegdoen? Ik vind het heerlijk om als een wervelwind alles weer anders neer te zetten en te verven en te veranderen, om het drie maanden later wéér helemaal anders te doen, haha.

 9. anouk 2 mei, 2014 at 06:46 Beantwoorden

  Project kantoor is zoooo leuk geworden en ik kom snellllll spieken!!! Begrijpelijk dat je het paradijs mist chica… wauw wauw wauw, wat geniet ik van jullie foto’s!

 10. Marcella 4 mei, 2014 at 19:31 Beantwoorden

  Mooooooi kantoor! <3 Al dat werk levert een prachtig resultaat op, dat werkt vast nog veel fijner! Bijzonder, zo'n mini-mensje in de buik van je vriendin. Mooi om dat van dichtbij mee te maken!

Post a new comment

Lees ook: