Story from the heart pt. IV – Even bijkletsen

81

Het is weer tijd voor een story from the heart. Ramde ik bij mijn vorige hartverhaaltjes nog ongegeneerd op de toetsen zodat letters nog niet weten dat ze woorden worden en woorden nog niet beseffen dat ze een verhaal schrijven, dit keer wil ik simpelweg even kletsen. Onsamenhangend bijkletsen, want daar ben ik goed in. Hoe gaat het nu écht? Wat is mijn volgende bestemming? Heb ik nog nieuwtjes? En hoe gaat het met jullie? Pak er een kop thee bij. Of een glas wijn.
 
Mijn hoofd stroomt over en ik zoek de tijd. Ik was heel moe de afgelopen weken. Ik leefde een tijd uit mijn koffer en zag het vliegtuig vaker dan thuis. Ik genoot met volle teugen, maar ook liep ik een beetje achter mezelf aan. Inmiddels ben ik weer in mijn hum en dat is fijn. Ik huppelde vorige week rond op een reisevent en stroom weer over met ideeën. Ik heb me losgemaakt van frustraties en doe gewoon mijn ding. Het gaat goed met lopende opdrachten en ik heb het naar mijn zin op de redactie van Foodies magazine. Honderd reizen, duizend plannen en een miljoen dromen schieten weer door mijn hoofd. Fijn.
 
Ik heb de laatste tijd weer van die onwijs lieve mailtjes gekregen van lezers. Dat doet me zo goed. Dan weet ik weer waarom ik het zo fantastisch vind wat ik doe. Dat wilde ik eigenlijk alleen maar even kwijt.
 
IK GA WEER NAAR ZUID-AFRIKA. Mijn Zuid-Afrika. Het liefst schrijf ik dit hele verhaal in koeienletters. IK BEN ZO BLIJ. Zoals jullie misschien wel weten, of niet, heb ik inmiddels bijna ZEVEN (ik schrik hier zelf van) jaar geleden in dit waanzinnige land gewoond. Nu ga ik terug, mét mijn vriend. We gaan road trippen, leeuwen tellen, wijn drinken in wijngaarden, surfen, slapen in boomhutten en lodges, bergen beklimmen en de mooiste plekjes opzoeken. Ik kan niet wachten. Half februari. Nog eventjes.
 
En even over die Esenna O’neill. Eigenlijk wil ik daar weinig over schrijven want ik weet niet helemaal wat ik van haar moet vinden, maar wat ik wel weet is dat ik mijn eigen leven soms erg dubbel vind. Ik leef namelijk voor én van het internet. Ook ik ben verslaafd aan mijn telefoon. Het is weliswaar mijn werk, maar toch vind ik de ontwikkeling hiervan stof tot nadenken en zie ik toekomstbeelden voor me van mijn twaalfjarige dochter die zich druk maakt om haar abs en de nieuwe YouTube heldin wil worden. Ik verbaas me over al die halfnaakte sportfoto’s, blote benen op witte lakens met een kop thee, yoga-foto’s omdat het zo zen is om zen op de foto te staan terwijl foto’s van jezelf maken terwijl je zen pretendeert te zijn totaal niet zen is, meisjes van TIEN die in hoofdletters SINGLE in hun bio hebben staan… en dat soort dingen. Ik geloof en hoop niet dat ik zelf een ideaal leven creëer op internet, maar ook mijn leven lijkt fantastisch op Instagram. Ja, ik reis veel. En dat deel ik graag. Ik ben gewoon dol op mooie reisfoto’s en wil daarmee inspireren, laten zien hoe mooi de wereld kan zijn, maar ik hoop dat ik ook eerlijk genoeg over de mindere kanten ben op What About Her én dat mensen beseffen dat ik een behoorlijke bagage meedraag. Toch zou ik ook wat minder met mijn neus in mijn telefoon willen zitten. Me bezighouden met andere zaken. Overal mijn grijs delen. Helaas hoort het bij mijn leven momenteel. En eerlijk? Ik vind Instagram gewoon nog steeds hartstikke leuk.

IMG_20151104_104227
Ik heb Snapchat aangemaakt (ja spuit elf en ik heet whatabouther) om het ‘achter de schermen bij What About Her’ leven te laten zien, maar ik kom er niet aan toe. Zou iemand dat leuk vinden?
 
Ik ben weer in mijn hum maar toch heb ik soms niet het gevoel dat ik kan schrijven wat ik zou willen schrijven. De letters dansen soms in mijn hoofd en ik vind te weinig tijd en rust om de mooie verhalen te vertellen die ik wil vertellen. En om andere fijne blogs te lezen. Of mensen te zien. Dat je dan je dromen volgt en (al twee jaar) full time blogt en vervolgens bijna geen tijd vindt om te bloggen omdat er zoveel speelt en bij komt kijken. Soms voel ik me net een typmachine omdat ik een beetje achterloop met mijn reisverhalen. En de films. En de foto’s. En dan mis ik mijn hartverhalen. Eigen schuld. Het komt terug, samen met mijn hum. Tien jaar bloggen is ook best lang.
 
Ik heb een pony laten knippen.
 
Ik geniet momenteel ZO hard van de herfst. Wat MOOI.
 
Ik wilde dus nog wat vertellen en nu ben ik het kwijt.

IMG_20151031_214736
Mijn verdere reisplannen voor deze laatste twee maanden van het jaar? Dit weekend ga ik met een vriendin naar Londen. Fijn, weer terug naar de stad waar ik ooit ook heb mogen wonen. En over twee weken (ook hier schrik ik van) ga ik naar JAPAN. Daar ben ik toch zo benieuwd naar. Vervolgens vertrek ik in december naar Thailand en dat moet echt een beetje onze vakantie worden. Zo’n vakantie waar je niets doet, en niets moet. Die ken ik eigenlijk niet. Thailand ken ik wel, en dat is fijn. Dan moet ik niets van mezelf. We gaan een week op een onbewoond eiland op onze billen op het strand liggen. Ik wil lezen, schrijven, nadenken en genieten. Ik wil niet bewegen. Oud & nieuw vieren met zand tussen mijn voeten. That’s it.
 
Ik ben dus genomineerd voor de Viva400 (vandaag is de laatste dag dat je kan stemmen!) en ik wilde eigenlijk niet naar het event maar Barry Atsma presenteert de avond. Dus nu ga ik wel. In mijn mooiste jurk.
 
Ik heb een ijsbeerjas gekocht. En onze jungleplant krijgt weer een nieuw blad. En ik ben na 3,5 jaar nog steeds zo ontzettend verliefd. Daar kan zelfs Barry niet tegenop.
 
Vorige week.

De sterfdag van de sterkste persoon die ik ken en de persoon die ik mijn hele leven lang zal missen. Mijn mama. Elk jaar neem ik me voor dat een dag als deze hetzelfde is als gisteren, vorige week, morgen of een lentedag in mei. Elk jaar blijkt dit niet zo te werken. Oktober is sindsdien nooit mijn maand gebleken. Oktober laat grijze wolken voorbij drijven, grijze wolken die zomaar ineens stormen veroorzaken. Grijze wolken die af en toe een glimp zonlicht in mijn ogen laat schijnen, maar die vooral gepaard gaat met een naar onderbuikgevoel. De wereld lijkt in oktober een beetje kouder. Ik ben inmiddels 27. Vier jaar is een lange tijd, maar vier jaar is ook als de dag van gisteren.

En altijd neem ik haar mee. Oktober is voorbij dus het is tijd voor slingers en mooie herinneringen.

 

Hoe gaat het met jullie? Maar dan écht?


 
IMG_20151031_214233

IMG_20151101_114202

IMG_20151104_103634

LIFESTYLE, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

81 comments

 1. Melissa Oldersma 4 november, 2015 at 18:04 Beantwoorden

  Wat mooi geschreven! Ik ken het ‘oktober gevoel’. Bij mij is dat november. Je bent sterker dan je denkt, en volgens mij ben je een prachtmens (ik heb je natuurlijk nog nooit ontmoet haha). Keep your head up en geniet van alle mooie dingen die je tegemoet gaat. Liefs!

 2. Stephanie | Expeditie Aardbol 4 november, 2015 at 18:14 Beantwoorden

  Ik wilde eigenlijk gaan koken, maar besloot om eerst je verhaal te lezen en te reageren.

  Ik herken die gehaastheid, social media struggles en dat moe zijn heel erg. Ik zit niet zo veel in het buitenland als jij, maar ik ben wel constant aan het werk, en als ik niet aan het werk ben dan ben ik aan het bloggen. Ik snak stiekem naar een avond zappen op de bank zonder mn telefoon of laptop, of een middag lezen met een boek en een wijntje binnen handbereik. Maar hoe vaak ik me dat ook voorneem, het komt er niet van. Ik heb afgelopen na 3 maanden eindelijk mijn boek uitgelezen, en dat was omdat ik moest vliegen en ook niets anders kón doen. Dus ja, I feel you. Hopelijk brengt Thailand jou een beetje rust, ik ben voornemens om tussen kerst en oud en nieuw vrij te zijn. Nu nog zorgen dat ik me daar ook echt aan ga houden ;).

  • Laura 4 november, 2015 at 18:38 Beantwoorden

   Wat lief. Hopelijk inmiddels aan het koken. Ik moet ook koken maar ik wil eerst op iedereen reageren <3!

   Ja, ik struggle daar echt mee en dat lijkt steeds erger te worden. Lekker handig als het je werk is, haha. En wat naar dat jij dit ook zo hebt en zo weinig échte momentjes voor jezelf vindt. Stom hè? En wat een fijn voornemen! Doen!

 3. Lisette | Travellust.nl 4 november, 2015 at 18:22 Beantwoorden

  Fijn om even wat persoonlijke nootjes te lezen. Je vertelde me vorige week al dat je moe was en dat begrijp ik maar al te goed. Wat doe jij veel! Alsof je 100 uur in een dag stopt! Vermoeiend, maar wel enorm knap en inspirerend! Ik was de afgelopen tijd ook wat vaker uit mijn hum, vooral door mijn baan die bij vlagen erg stressvol kan zijn. Mijn vriend en ik hebben daarom nu de traditie om elke avond 3 dingen te noemen waar we die dag blij van zijn geworden. Lekker suf, maar wel confronterend. In het begin kon ik regelmatig niets bedenken, en daar schrok ik van. Nu gaat het gelukkig weer beter :) … ach, ik heb nou eenmaal last van een huge winterdip.

  Goed dat je je ‘flow’ weer hebt gevonden en heel fijn dat je binnenkort van je welverdiende vakantie mag genieten! Alvast heel veel plezier!!!

  • Laura 4 november, 2015 at 18:40 Beantwoorden

   Ik vraag me ook wel eens af hoe ik het doe, haha. Wel lief dat je dat zegt! En wat naar dat je ook uit je hum bent, maar wat een onwijs mooie traditie heb je met je vriend. Ik vind het niet suf, heel mooi juist. Ik ga dat ook voorstellen hier. :)! En die winterdip is heel herkenbaar. Sterkte, lekker genieten van dekentjes en thee en kaarsjes en wijn en knuffels!

 4. Josianne 4 november, 2015 at 18:24 Beantwoorden

  Lieve Laura, wat een prachtstuk. Zelfs als je het een bijkletsblog noemt weet je het toch nog allemaal prachtig te verwoorden. Als ik dit zo lees, gaat het inderdaad weer beter met je. Fijn, want ik ben benieuwd naar al je reisverhalen!

  Met mij gaat het goed! Onlangs een switch gemaakt qua carrière maar daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Ik begin heel langzaamaan steeds beter te weten wat ik wil en dat is een heel fijn gevoel. Oh, en ik ben net terug uit New York, dus daar droom ik nog een beetje van na :)

  • Laura 4 november, 2015 at 18:41 Beantwoorden

   Ah, dat vind ik lief! :) En onlangs als in je eigen onderneming of zit daar weer een switch na die ik heb gemist! Ik wil van beide in ieder geval alles weten, wat fijn om te horen dat je je goed voelt. EN NEW YORK!

 5. Sonja 4 november, 2015 at 18:27 Beantwoorden

  Ik krijg altijd weer tranen in m’n ogen als je een stukje over je mama typt. <3!
  Ik geniet ook HEEL erg van deze herfst! Wat is 'ie mooi dit jaar he! En je gaat naar zuid-afrika, waaauw! Ik wil heel graag álle verhalen lezen en foto's zien! Ik wil heel erg graag volgend jaar een halfjaar in Zuid-Afrika gaan studeren, jouw verhalen hebben me stiekem een beetje enthousiast gemaakt:) Dus deze maand ga ik met de aanmelding daarvoor beginnen, spannend dus. Ik vind het trouwens heel leuk dat je écht aan iedereen vraagt hoe het met ze gaat (en grappig te zien dat niemand echt antwoordt). Met mij gaat het goed, op dit moment aan het bijkomen van de drukke studieweek vorige week maar ondertussen alweer veel leuke dingen aan het doen. En ik kijk uit naar de dagen dat ik weer volop energie heb en de dingen kan gaan doen waar ik van geniet (schrijven, muziek maken). En ik geniet nog steeds zo van je blog Laura! En oja, je bent zeker eerlijk genoeg, ik heb totaal niet het idee dat je een "perfect" leven hebt, je komt juist super menselijk over en dat vind ik heel fijn. Wat niet wegneemt dat ik alsnog een kleeein beetje jaloers naar al je prachtige reisfoto's kijk;) maar op een goede manier.
  Liefs!

  • Laura 4 november, 2015 at 18:42 Beantwoorden

   O, wat lief <3! En hij is prachtig. EN JAAA, dit maakt me ZO blij! Wat ontzettend leuk dat je je daarvoor gaat aanmelden. Ik ga heel hard duimen, hou je me op de hoogte? En dat laatste is ook echt heel fijn om te horen. En ik heb het ‘hoe gaat het met jullie’ maar even in koeienletters aangepast. :’)

 6. Eleni 4 november, 2015 at 18:33 Beantwoorden

  Blijven genieten en niet jezelf voorbij lopen, Laura :) Het is zo moeilijk, maar zodra het zo druk wordt dat je geen tijd hebt om te genieten, gaat het niet goed. Helaas herken ik het maar al te goed. Nu plan ik elke week een avond en een weekenddag waarop ik van mezelf niks ‘moet’, gewoon lekker lezen of fotograferen of series kijken met mijn vriend. Gek genoeg geven die paar uurtjes niets moeten zoveel rust. Goed voor jezelf zorgen hoor! En genieten van je topbaan!

 7. Jetske 4 november, 2015 at 18:34 Beantwoorden

  Wat ben je toch een ongelooflijk mooi mens Laus. Blij om te lezen dat het weer wat beter met je gaat. <3 Ik ben benieuwd naar alle prachtige reisverhalen die gaan komen van Japan, Thailand en Zuid-Afrika!!!! KAN NIET WACHTEN.

  Met mij gaat het goed, hopelijk eindelijk eens klaar met mijn opleiding in februari en aan het kijken of het mogelijk is om daarna wat langer naar het buitenland te gaan om te reizen/werken.

  Hopelijk zien we elkaar ooit weer eens, het is gewoon alweer drie jaar geleden.

  • Laura 4 november, 2015 at 18:44 Beantwoorden

   Wat je zegt ben je zelf! Super leuk. Ik kan ook niet wachten! En wat heerlijk dat je eindelijk klaar bent met je opleiding en je daarna wilt gaan reizen. DOEN! Maar dat weet je. En dat lijkt me leuk!

 8. Lotte - scratchingmymap 4 november, 2015 at 19:02 Beantwoorden

  Ik heb je bijpraatblog in 1 keer uitgelezen, maar zo op een rustig tempo, alsof je aan het praten bent. :-) Fijn dat je weer de tijd en goesting (lekker Vlaams) vond om je letterswoordenverhaal te tikken én dat je zin hebt in de komende maanden na de moeilijke maand oktober.
  Met mij gaat het goed, dank je! Nieuw project op het werk, dus ook daar kan ik nu weer echt mijn ding mee doen en daar was ik al lang op aan het wachten. Voorts breng ik eigenlijk veel te veel tijd door achter mijn computer (werk+blog+hersenloos geprul) en daar wil ik eigenlijk iets aan doen. EN ik heb zo veel zin in onze citytrip Kopenhagen binnen 2.5 week! EINDELIJK naar Scandinavië, een nieuwe stad ontdekken, koffie drinken, fietsen, design bekijken en genieten van de architectuur. Ik heb zo’n voorgevoel dat we er ons gaan thuis voelen. :-)

  • Laura 4 november, 2015 at 19:19 Beantwoorden

   Ah, dat vind ik leuk! Wat leuk, wat voor project? Fijn dat je je daar goed bij voelt, succes! :) En ahhh, weer dat teveel aan internet hè? We moeten meer wandelen en de herfst bewonderen! Kopenhagen, wat leuk. Daar ben ik nog nooit geweest. Alvast heel veel plezier!

   • Lotte - scratchingmymap 4 november, 2015 at 19:39 Beantwoorden

    Ik heb nu de leiding over het project om de picking in alle magazijnen te optimaliseren. (And the crowd goes boooooooooring!) Ik ben dan ook een “logistieker” in mijn dagelijks leven. :)
    Inderdaad, teveel aan internet! Net zoals het hele social media-gedoe nu met Esenna… Voor velen een opgepoetste versie van je dagelijks leven, maar je kiest natuurlijk nog altijd zelf wat je online zet en wat niet. Voor mij dus een neen tegen de bikini-selfie met ingetrokken buik en vreemde pose, versie 145 en ja tegen de kijk wat ik nu voor leuks aan het doen ben en kijk hoe mooi dit plekje ergens in de wereld is.
    Dit weekend is helemaal leeg dus we gaan naar onze geliefde Leuven (wat nieuwe plekjes ontdekken) en ik hoop op een boswandeling! :-) Fijne week gewenst!

 9. Kim 4 november, 2015 at 19:04 Beantwoorden

  Wat mooi geschreven weer, word er stil van. Ben het helemaal met je eens dat de natuur nu zo mooi is! Probeer elke dag even door het bos te lopen, want de kleuren zijn overal echt prachtig. Genieten van de kleine dingen… En wat heb je alweer veel leuke reisjes in het verschiet liggen. Zo te lezen ben je vooral heel erg toe aan een echte chillen-met-die-billen vakantie in Thailand, heerlijk toch!

  Dat van Esenna weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet denken. Uiteindelijk gebruikt ze toch weer social media en creëert ze nog meer volgers. Zonder een publiek kan zij uiteindelijk ook niet haar visies uitdragen toch… Ben het er helemaal mee eens dat we teveel opgeslokt worden door de social media tegenwoordig, ik wil hier ook echt minder tijd in steken, maar het hoort er ook een beetje bij en als je niet doordraaft is het ook gewoon leuk :)

  En hoe gaat het met mij? Nou, ik zit in de laatste drie maanden van mijn onderzoek voor mijn master en ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot dat afgerond is, totdat ik een superleuke baan kan gaan zoeken en bij mijn vriendje kan gaan wonen. Nog even doorzetten en dan begint er weer een nieuw deel van het leven ;)

  Zo, wat een verhaal weer haha. Maar ik vond deze blog heel mooi en oprecht dus ik wilde wat uitgebreider reageren :)

  • Laura 4 november, 2015 at 19:21 Beantwoorden

   O, dat vind ik lief! En ja, ik zou inderdaad elke dag even moeten gaan wandelen. Nee, dat heb ik dus ook met die Esenna (en die jank-vlog… come on) maar het deed me eerlijk gezegd wel weer even nadenken. En wat spannend, bijna klaar! Veel succes met je onderzoek. Komt vast helemaal goed en dan heb je leuke dingen in het verschiet! :)

 10. Eva - eighty7 4 november, 2015 at 19:51 Beantwoorden

  Wat een fijne post; gewoon even lekker los op het toetsenbord en eruit gooien wat je maar wil. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat en dat je lekker vooruit kijkt naar je mooie reisplannen..

  Ik kan me niet voorstellen hoe zwart zo’n dag/week/maand moet zijn en dat je iedere dag weer geconfronteerd wordt met het enorme gemis.. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn mama zou moeten. De tranen springen al in mijn ogen als ik eraan denk. Wat een ontzettend gemis voor jou maar wat eer je haar telkens prachtig. Ze kijkt met een grote glimlach met jou mee.

  En wat betreft de viva400, die verdien je ontzettend hard en ik heb zomaar zo’n gevoel dat je die prijs gewoon mee naar huis gaat nemen. Succes!
  En met mij.. Met mij gaat het goed! Beetje een dipje op mijn werk (wat wil ik nu, moet ik weer gaan studeren, is dit het nou blabla) maar ik ga nu in ieder geval keihard genieten van Azië en even alles van mijn schouders laten glijden.

  • Laura 4 november, 2015 at 20:08 Beantwoorden

   Bah, nee. Het zal nooit wennen. Ik kan ook helemaal niet zonder haar, maar het moet. Lief van je :)!

   En aaah, dat is lief! Ik ga echt niet winnen hoor, maar leuk is het wel! :D En knuffel voor je dipje. Benieuwd naar je hersenkronkels. Als je eens wilt praten, I’m here! En JA, Azië. Geniet, geniet, geniet!

 11. Rosanne 4 november, 2015 at 20:15 Beantwoorden

  Hoi liefste lieveling, had ik al gezegd dat ik trots op je ben? Gewoon om wie je bent. Of de dingen nou lukken of niet. Of je nou moe bent of fit. Je bent een heldin om wie je bent en om wat je doet en ik vind het heerlijk je weer even gesproken te hebben vorige week. ALLEEN WAREN WE INEENS GESCHEIDEN. Dus we moeten binnenkort maar gewoon even een quality date doen. Met wijn. (Ik zie ons weer lopen :’) Op zoek naar wijn. Wijn, wijn, wijn.) En natuur. Wijn en natuur, zullen we dat doen? En hee, ik herken je fascinatie voor het internet. En je afgunst. Zo dubbel. Ik denk ook regelmatig: ik stop ermee. Dat hele online leven. Met al die narigheid en perfecties. Maar het lukt me niet en diep van binnen wil ik het ook niet, denk ik. Als ik maar kan doen wat ik fijn vind en me niet hoef te storen aan andermans rariteiten. Soms scheelt het wel om even een paar dagen minder online te gaan. Even geen Twitter en niet teveel Facebook. Heerlijk is dat. Even terug naar de realiteit. Met mij gaat het trouwens oprecht heel goed momenteel, na wat dipjes, maar dat wist je al. Ik kocht deze week ook even een huis. Eind april mag je daar op de wijn komen, bonne idée? Gaan we wandelen in het bos. En picknicken met kaas. En heel, heel veel kletsen. Nou, toedels lieve Laus, á bientooot. <3

  • Laura 4 november, 2015 at 20:27 Beantwoorden

   O, jij <3! Haha ja, samen wijn zoeken is leuk. Samen wijn drinken was nog leuker geweest. En ik ben zo blij dat het weer goed met je gaat. Je verdient dat zo. En een huis en wijn en werk en ZO BLIJ. <3 Natuur, wijn, geen internet. Snel doen. Ik kom dan graag langs, maar wil je ook eerder zien belle! <3

 12. Linda 4 november, 2015 at 20:17 Beantwoorden

  Hee Arnhem’s meisje! Eens wat je zegt over de herfst. Sjeetje mineetjes hoe mooi. Ik kan er extra van genieten, want ik ben veel thuis want ik heb even geen baan. Verfrissende weekjes zijn het. En het gaat goed met me. Voelt alsof ik vanuit deze positie alles kan doen wat ik wil. Tuurlijk zijn er ook mindere momenten en mis ik collega’s om me heen. Maar ik geniet van deze tijd voordat ie weer voorbij is. Ik moet gauw weer naar het Sonsbeekpark, te lang niet in het fijne Arnhem geweest. JA-pan! Ik volg! Nee, ik slurp je avonturen. En gewoon effies je route naar de hemel appen, die iPad, die raakt nooit op. Het is november, daarom veel novemberknuffels. Doeitober! En wil je m’n nummer aan Barry geven? ♡

  • Laura 4 november, 2015 at 20:29 Beantwoorden

   Geen baan?! What happened? :( Wel fijn dat je even tijd voor jezelf hebt nu en die vrijheid hebt. Dromen volgen! En ik snap dat het dubbel is. Bah! Er komt vast gauw wat moois op je pad. En ja, Sonsbeekpark! Laat je me weten wanneer, want dan wandelen we samen. Lijkt me fijn!

 13. Anne 4 november, 2015 at 20:48 Beantwoorden

  Jee, wat een mooie reisplannen heb je weer! En fijn dat het goed met je gaat :) Ik doe met je mee in het volop genieten van de herfst. Ik wil het liefst ook zo veel mogelijk buiten zijn en doe op mijn werk het liefst alle huisbezoeken al lopend zodat ik er extra lang over doe, haha. En: met mij gaat het ook goed!

 14. Tikva 4 november, 2015 at 21:48 Beantwoorden

  Wat een fijne vrolijke foto bovenaan! Verder ook een hele prettige post. Dat van die dag snap ik helemaal. Ik heb ook elk jaar weer (zelf na 22 jaar) nog moeite met die dag.

  Verder gaat het matig, veel werkdruk en collega’s die omvallen. Het enige wat ik kan doen is met niet gek laten maken en accepteren dat ik niet alles kan. Klinkt zo makkelijk he, is zo moeilijk. Gelukkig nu weer even lekker een paar dagen met mijn dochter.

 15. Veerlez 4 november, 2015 at 22:03 Beantwoorden

  Ik vind het een heerlijk en oprecht stuk, ik geniet van je eerlijkheid en je reisjes. Ik denk dat je volgers wel realiseren dat je leven echt niet alleen uit reisjes bestaan. Ik ben blij dat oktober voorbij is en je nog heerlijke dingen op de planning hebt staan!

 16. Lizet 4 november, 2015 at 22:39 Beantwoorden

  Haaa, zo fijn dit. De herfst is mooi en dat bestrijdt een beetje mijn wintertijddip. Ik ben zo blij voor je dat je weer naar Zuid-Afrika gaat! Voor mij is het (nog maar?) bijna vier jaar geleden en wil ook zo graag weer. Elke dag. Zo fijn dat je die stukjes van je hart weer kan terugvinden. En verblijf ALSJEBLIEFT in the Wild Spirit. You’ll love it. Ze hebben rode katten en de allerlekkerste homemade granola. Het thema van deze reactie: fijn. Zuid-Afrika is fijn. En het is fijn dat jij je zo goed (/fijn) voelt. En Japan. OMG. (dit is net zo random als die post van jou en daarom stop ik nu, doei! xx)

 17. Linda | One Day Trip 5 november, 2015 at 00:36 Beantwoorden

  Wat mooi geschreven, Laura! Fijn dat je weer beter in je hum zit. En wat geweldig dat je naar Thailand gaat! En Japan trouwens ook. Wil daar heel graag een keer heen. Geniet van beide reizen!
  Wij zijn morgen alweer twee weken in Zuid Amerika! Het gaat heel goed, maar balen wel een beetje dat het niet gaat zoals we willen (mogen eigenlijk niet zeuren natuurlijk). We willen een auto kopen en daarmee door het continent reizen, maar stakingen gooien roet in het eten. Moeten nu wachten totdat die voorbij zijn…

  • Laura 5 november, 2015 at 11:30 Beantwoorden

   Dankjewel! En wat vliegt de tijd, heerlijk dat je daar bent. Het is wel jammer dat het niet gaat zoals jullie helemaal willen. ‘Zie het als een avontuur’ zeggen ze dan, haha! Hopelijk zijn de stakingen snel voorbij en kunnen jullie verder reizen. Geniet vooral!

 18. Suzanne 5 november, 2015 at 01:12 Beantwoorden

  Wat een mooie blog. Hier alles goed. Ik ben eindelijk in Thailand. Vanavond de nachttrein vanaf Bangkok naar Chiang Mai en we willen eigenlijk door naar Pai. Wat een fijn vooruitzicht dat jij in december mag. Het is echt een aanrader.

  Haha ja wat betreft het social media verhaal. Ik ben ook verslaafd aan instagram. Maar is dat echt zo erg? Na ja blijft stof tot nadenken. Nu ik in Thailand ben merk ik dat ik veel minder online ben en ook dat bevalt prima! Fijne dag! X

  • Laura 5 november, 2015 at 11:28 Beantwoorden

   Heb je daar ook zo’n last van? Ik vind het heel moeilijk soms. Niet meer constant kijken wat anderen aan het doen zijn, of mijn films gekopieerd worden, of mensen likes kopen, hoe mensen zichzelf profileren, hoe mensen hard schreeuwen… Ik probeer me daar niet meer druk over te maken en wil me vooral focussen op wat ik zelf allemaal doe en bereik. Moeilijk uit te leggen hoe ik dat heb gedaan, er kwam opeens zo’n besef dat ik me daar veel te druk om maakte. En nog steeds hoor, maar een stuk minder. Meer kijken naar waar je zelf staat!

 19. Linda de Jong 5 november, 2015 at 08:26 Beantwoorden

  Genoten van je verhaal & foto’s, met koffie. :)
  Herkenbaar het steeds online (moeten) zijn.
  Een moderne les over roem en de keerzijde daarvan.

  En die pony……
  die staat je geweldig!

  xx

  Linda de Jong
  HappyMOMs

 20. Mellisa 5 november, 2015 at 09:03 Beantwoorden

  Genoten van je verhaal Laura! Je kan zo mooi schrijven en volgens mij heb je het zo onmeunig druk… Je hebt het dan ook dubbel en dwars verdiend om lekker te genieten van een ‘echte’ vakantie in Thailand! Maar eerst nog Japan, wat fantastisch en dat je ook weer terug gaat naar Zuid-Afrika, mega tof!

  Hoe het hier is? Gaat wel. Ik heb een kneiterdrukke studie en werk telkens nog 1 dag in het weekend. Hierdoor blijft er dus maar 1 vrije dag voor mezelf over. Vaak is dat te weinig. Naarmate ik ouder word ga ik er juist meer over nadenken, ik was 18 en bij mij gaat het dan over mijn papa. Zoveel dingen die ik had willen delen en ook zelfs z’n stomme droge opmerkingen mis ik. Maarrrr over 5 weken vertrek ik voor 8 weken naar Curacao om stage te lopen en vakantie te vieren, heerlijk in de hitte en zon. Ik ben niet gemaakt voor de kou, nu gelijk al weer ziekjes…

  Heel veel plezier met al het komende!

  • Laura 5 november, 2015 at 11:26 Beantwoorden

   O, wat lief! Jaaa, heel druk. En dankjeweeel! En pfoe, drukke studies nemen zoveel (al) je tijd in beslag. Hoelang moet je nog? Je stage is wel echt een HEEL fijn vooruitzicht zeg! Genieten. Mijn vriend heeft daar ook 6 maanden gewoond. En bah, papa’s verliezen is ook vreselijk. Knuffel!

 21. sammie 5 november, 2015 at 09:11 Beantwoorden

  Schitterende foto’s weer! Vind je pony ook erg leuk, staat je goed! Wat heerlijk dat je samen met je vriend naar Afrika gaat, klinkt goed!
  Heb je op snapchat toegevoegd :)

 22. Nikki 5 november, 2015 at 09:55 Beantwoorden

  Wat fijn om te lezen dat je je draai gevonden hebt :) en Japan en Thailand en Londen en Zuid-Afrika, wat heerlijk! Maar gewoon lekker rustig thuis zijn met je lover lijkt me dan inderdaad ook wel heel fijn! Met mij gaat het mweeeeh. Op zich niks te klagen, maar ik heb een nogal heftige nazomer gehad en merk dat ik dat allemaal nog een beetje moet verwerken. Maar goed, ik geef het de tijd :)

 23. Debby 5 november, 2015 at 10:25 Beantwoorden

  Ooo lieve Lau, ik had het gisteren al gelezen maar ga er nu toch even op reageren. Ik herken mezelf er namelijk zo in… Ik voel me helemaal niet op mijn plek, mijn leven is een grote rommel op het moment en ik weet niet hoe ik eruit moet komen, ook al lijkt het alsof de laatjes netjes zijn weggeruimd en mijn kamer mooi is opgeruimd. En aan de andere kant denk ik, wat loop ik nou weer te klagen. Ik heb alles wat een mensenhart kan begeren. Maar ik voel me alleen. Nog allener dan toen ik in Nicaragua woonde. Wat doe ik hier in dit godvergeten gehucht dat niemand kan vinden?! Maar ik doe wel dingen voor mezelf, en dat voelt ook goed. Goed, genoeg over mij. Wat een mooie reisplannen weer :D en ik wil wel eens die mooie verhalen horen over je mam, ze klinkt als een topvrouw. En je een hele dikke knuf geven :) je bent supergoed bezig en dat vind ik, ondanks dit hele ‘neppe’ wereldje, zo leuk aan jou, dat je er gewoon doorheen zwemt en er keihard tegenaan beukt.

  • Laura 5 november, 2015 at 11:23 Beantwoorden

   Ahhhh babe, wat naar om te horen. Ik ben daar uitgekomen, dus jij kan dat ook! Knuffel, ik wil niet dat je je alleen voelt. En je lief is nog wel bij je! Tot gauw, hopelijk lukt volgende week. Let you know!

 24. Malou 5 november, 2015 at 19:22 Beantwoorden

  Zelfs je kletsverhalen zijn mooi! :-) En super dat je teruggaat naar Zuid-Afrika joh! Fijn dat je weer lekker in je vel zit.

  Zo schattig dat je vraagt hoe het met je lezers gaat. Qua werk mwoah. Weet niet goed wat ik wil. Weet wel dat ik het werk dat ik nu doe niet leuk vind. Maar wat dan wellll?
  Ennuh, ben deze week begonnen met Personal Body Plan. Ken je dat? Best wel wennen hoor. Ik vond dat ik wat vaker met m’n reet van de bank af moest komen. ;-)

 25. Marissa 6 november, 2015 at 13:30 Beantwoorden

  Super gaaf dat je weer naar Zuid-Afrika gaat! En wat gaaf dat je daar gewoond hebt! Ik zou er ook echt graag een keer heen willen. Over Essena O’Neill; Ik volg(de) haar al flink wat maanden op YouTube en Instagram en ik begrijp wel uit welke hoek ze komt met haar ‘social media is fake’, maar ik ben het er niet mee eens. Ten eerste kan je het zelf zo fake maken als je wil en ten tweede je moet zelf realiseren dat sommige accounts ‘fake’ kunnen zijn. Het is nou eenmaal een business geworden en daar is niks mis mee, zolang je zelf maar aware bent dat de foto’s/filmpjes die je ziet maar een momentopname zijn. Ik vind dat ze nogal generaliseert in dat alles fake is op social media, want zo ben ik, maar vele andere zeker niet. Ik vind het wel een mooi voorbeeld hoe snel internet is. Het begon in Australië en in een paar dagen heeft de hele wereld er op gereageerd.

 26. Mona 6 november, 2015 at 22:28 Beantwoorden

  Super mooi geschreven, het raakt me! Heel fijn al die reis vooruitzichten en nog fijner dat je je hum weer terug hebt, goedzo! En dat van internet… ojee.. ja ook ik herken die ‘toekomst angsten’… haha!
  En oktober… wat zwaar… nogmaals een dikke knuffel en nu inderdaad op naar de slingers en de mooie herinneringen en geniet van je hum, je leven en je liefde. Ook de grijze kanten, die zorgen er juist voor dat de kleurige kanten meer knallen. ;)

  Zet hem op!

 27. Maris 9 november, 2015 at 20:07 Beantwoorden

  Heerlijk geschreven, lekker luchtig maar toch met inhoud. Afrika, ik wil er ook naar terug, maar op één of andere manier durf ik niet.

  Met mij gaat het goed, behalve dat ik moe moe moe ben. Te veel gedaan, te veel te doen. Druk, maar dan stiekem met hoofdletters. Maar bijna mag ik weer naar mijn geliefde Thailand. In het vliegtuig laat ik mijn eigen drukte achter en geef ik me over aan de drukte van de stad die Bangkok zo heerlijk maakt.

 28. Eva 11 november, 2015 at 08:19 Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk dat je weer naar Zuid-Afrika gaat… Zo leuk om het samen met de liefde van je leven weer opnieuw te ontdekken en om het hem te laten zien. Heel fijn dat je je lost hebt gemaakt van frustraties en je eigen ding doet.. Dat is ook wat jou zo mooi en speciaal maakt, dat je jouw eigen richting op gaat. Benieuwd naar je komende reisjes en verhalen!

 29. Denise 13 december, 2015 at 19:48 Beantwoorden

  Lieve Laura,
  Wat ben ik blij dat jij een jaar geleden op mijn blog reageerde, sindsdien ben jij mijn favoriete blogger. Je bent zo echt en oprecht, en maakt waanzinnig mooie reisfoto’s en video’s. Zo mooi zelfs dat ik er vaak vanuit ga dat je het zelf wel weet, maar juist jij verdient het om een complimentje te krijgen. Dus bij deze, ik geniet iedere keer weer van jou foto’s en verhalen. Ga hier alsjeblieft mee door! En om antwoord te geven op je vraag; Met mij gaat het heel erg goed! Ik ben op een punt waar ik ben wie ik wil zijn en vooral doe waarvan ik denk dat ik blij word. Mijn stage in Burkina Faso waar je toentertijd op reageerde was trouwens ook een geweldige ervaring, met het Frans spreken is het toen helemaal goed gekomen!
  Nogmaals, blijf doen wat je doet, en denk minder aan ons en meer aan jezelf.
  Veel liefs,
  Een trouwe lezer,
  Denise

  • Laura 14 december, 2015 at 16:34 Beantwoorden

   Ah lieve Denise, wat een fijn berichtje. Grote glimlach hier, heel lief! En wat heerlijk om te lezen dat het geweldig was in Burkina Faso, ik ga even bijlezen op je blog! <3

Post a new comment

Lees ook: