STORY FROM THE HEART PART VII – Even bijkletsen

56

Is het daadwerkelijk bijna oktober of is de wereld eventjes gek geworden? Ik heb één keer met mijn ogen geknipperd en 2017 is voorbij gevlogen. Niet als een wervelwind zoals vorig jaar, meer als een warm briesje met een gouden gloed. Stond 2016 nog in het teken van stormen, 2017 is tot nu toe prima. Fijne, kalme maanden waarin ik veranderd ben. Ik heb mooie reizen gemaakt, ik heb de mensen die ik lief heb vaker gezien, ik heb rust gevonden in het zowel full time bloggen als de andere bedrijven opbouwen, ik weet soms nog steeds niet wat ik allemaal aan het doen ben maar alles is oké en ik ben kalm, zelfs mét mijn sensitieve hoofd. Ik probeer een balans te vinden tussen mijn drie bedrijven en dat lukt best aardig, al zou ik meer tijd willen hebben voor The Boho Guide en eigenlijk ook veel meer tijd voor What About Her. Ik was hier namelijk soms onbewust eventjes niet. Ik vertelde mijn verhalen die ik wilde vertellen maar mijn hoofd was er niet altijd bij. Hadden jullie vast door.

Een shot Afrika doet wonderen. Het is herfst en ik voel me zen, zoals ik me nu heel 2017 heb gevoeld. En dat is fijn. Tijd om bij te kletsen, en tijd voor nieuwe verhalen uit mijn hart.

IMG_20170925_175445_801

IMG_20170917_195807_028

1501270542650

Over hoe het gaat

Nu ik terugkijk naar de afgelopen maanden was het een tijd van onzekerheden loslaten, het leven omarmen en een beetje soul-searchen. Het allerbelangrijkste: met mij gaat het goed. Ik hoef geen verhalen te vertellen als ze er even niet zijn, of als ze gewoon even niet verteld hoeven te worden. Het schrijven, het delen en het inspireren is nog steeds dat wat mij het meest gelukkig maakt, maar de hele online rat-race, de blogwereld en alles dat er bij komt kijken… Er is meer dan dat. Eigenlijk is er vooral minder. Ik heb het ook allemaal gewoon al een beetje gedaan en gezien. Het was een fantastische, hobbelige road trip door het leven en het was een droomleven van hier tot Tokyo (letterlijk) en ik heb van elke seconde genoten, hoe hectisch het soms ook was.

Over dat alles wel even oké is zo

Een balans vinden, dat was mijn zoektocht. Een tocht die zich eigenlijk de afgelopen jaren heeft afgespeeld. Ik heb het zoeken even losgelaten en plots ben ik er gewoon weer. Ik, soms met mijn ziel onder m’n armen maar vooral met mijn hoofd in de wolken. What About Her blijft nog steeds mijn grootste passie en full time job – maar lekker op z’n Laura’s, zoals ik het altijd al heb gedaan. Dat is niets nieuws. Maar… Laura’s worden ook een dagje ouder. Dingen veranderen. De online wereld geeft me geen rust – en ik heb (gelukkig) niet meer de behoefte om mezelf daarin te willen bewijzen. En eerlijk? Mijn persoonlijke hoogtijdagen zijn voor mijn gevoel ook gewoon… een beetje voorbij. Als in: ik ben reisblogger van het eerste uur (13 jaar & counting!) en heb inmiddels een stabiel en hoog bezoekersaantal, een stabiel inkomen, een stabiele bekendheid, een website waar ik gelukkig van word, tonnen lezers die ik elke dag wel even wil omhelzen en dat is dus helemaal prima. Maar verder?

Het hoeft van mij verder ook niet meer te zijn. Ik vind namelijk niet dat dit niet mijn passie én werk kan zijn zonder dat mijn leven bestaat uit Instagram en foto’s en events en rennen en moeten schrijven. Het is ook helemaal niet nodig, want het gaat hartstikke goed. Niet zo gek misschien, na 13 jaar bloggen en 4 jaar full time geblogd te hebben. Misschien zou ik m’n gezicht weer wat vaker moeten laten zien, maar op dit moment duik ik liever de natuur in. Weg van de rat-race, de perfecte feeds en de onpersoonlijke foto’s. De tijd van vier keer per maand naar alle uithoeken van de wereld willen vliegen (hoe heb ik dat drie jaar lang volgehouden?) en elk event afstruinen en nieuwe reizen pitchen en in wapperende jurkjes op rotsen klimmen voor de foto en willen floreren en groeien op social media en altijd online zijn is voor mij een beetje voorbij. Net zoals mijn twintiger jaren bijna voorbij zijn. Ik heb de blogwereld eigenlijk wel uitgespeeld.

IMG_20170727_230601_722

1506154305011

Over dat er veel meer is

Ik was altijd al een beetje de underdog en dat was oké, maar ik bleef een onzekere vlinder. What About Her is simpelweg een persoonlijke website van een meisje dat onbegrensd dromen plukt en een koffer vol zwart en wit met zich mee draagt. Ik schreef hier vaker over, maar nú pas denk ik dat ik de rust heb gevonden. Ik ren en vlieg niet meer. Soms is het onvermijdelijk, maar meestal ga ik even zitten en loop ik vervolgens rustig verder.

Mijn grootste prioriteit blijft reizen en schrijven, What About Her en The Boho Guide, maar in een volwassen jasje. Ik ben klaar voor een nieuwe fase. En voor er roddels ontstaan: nee, er komt (helaas, ha) nog geen bruiloft en ook (nog!) geen kleine wereldreiziger – wel een hondje overigens (!!!) – het is vooral een fase in mijn hoofd. Het voelt alsof de afgelopen jaren een droomleven was en mijn echte leven nu pas begint, terwijl er in wezen eigenlijk niet veel verandert?

Zolang ik altijd dicht bij mezelf blijf, een vrije geest behoud, een bijzonder leven blijf leiden op mijn manier en mensen blijf inspireren ben ik gelukkig. Mijn (en onze) dromen staan altijd voorop. Tijd voor de wereld zoals ik haar zie, online en offline.

Er is namelijk zoveel meer. Het samenzijn met geliefden, vrienden en familie, een toekomst opbouwen, mijn andere bedrijven, reizen zonder verplichtingen, de landen die ik ontdek, de mensen die ik ontmoet, de plekken waar ik naar terug wil reizen omdat ze me hebben geraakt, het fototoestel en de telefoon even wegleggen, op de bank kruipen met een dekentje en een stapel vriendinnen en Netflix, de ongeplande kampeertochtjes, wandelen door gouden bossen, zonsopkomsten, boeken lezen, mooie gesprekken, dieren knuffelen, tijd nemen en tijd geven.

Noorwegen_Outfits-22

1501508234014

1503779281567

Over jullie

Wat ik nou met dit verhaal wil zeggen weet ik ook niet, maar mijn hart maakt een sprongetje bij te zien dat ondanks mijn ups & downs jullie er altijd zijn. ALTIJD! Dat kan ik uiteraard zien aan de (ugh) cijfers – maar nog meer aan de reacties, aan de mailtjes en aan de woorden van een onbekende op straat, in de winkel, op reis. Laat jullie horen, want dat vind ik zo bijzonder mooi! Het fijnste aan het hier zijn? Ik mág er gewoon af en toe even niet zijn, en nog vaker wel. Jullie luisteren altijd, jullie lezen mijn letters en dat maakt dat ik nog steeds gemotiveerd én geëmotioneerd ben door dat wat ik doe. Dus – ik ben er nog. En ik zal er altijd zijn. Ik blijf dit doen. Er zijn namelijk nog honderden verhalen te vertellen.

Let’s start with Polen en Belize, en India. Het Nepal dat me nog steeds zo raakt zal volgen, ook Bali heeft meer mooie momenten en een regenachtig Zweden, Noorwegen en Slovenië zal voor natte verhalen zorgen. Ik ben net terug uit mijn geliefde Zuid-Afrika, daar kan ik een boek over schrijven. En daarnaast is er nog zoveel zwart en grijs en wit te delen. Wat lezen jullie graag?

belcampo belize

Raggamuffin Tours Belize

Hoe is het met jullie?

Bali_Papa-15

NEPAL_INDIA-60

final1506619950041

NEPAL_INDIA-90

Rome-5

LIFESTYLE, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

56 comments

 1. Shirley 28 september, 2017 at 18:59 Beantwoorden

  Wat schrijf je toch fantastisch! Echt een inspiratiebron. Ik vond vooral ‘Ik, soms met mijn ziel onder m’n armen maar vooral met mijn hoofd in de wolken. ‘ prachtig! Wat fijn om te lezen dat het goed gaat en dat je de rust hebt gevonden. Ik groei lekker met je mee! X

  • Laura 28 september, 2017 at 19:01 Beantwoorden

   Ahhh, dat vind ik zo fijn om te lezen. Had echt een tijd een writers block. Nu komt het soms weer vanzelf <3 En jaaa, jij maakt ook van die mooie en volwassen keuzes binnen ‘ons’ wereldje!

 2. Malou 28 september, 2017 at 19:28 Beantwoorden

  Jaaaaa weer een mooi, nieuw verhaal! <3
  Fijn om te lezen dat het zo goed met je (jullie) gaat. En een rood gelakte hut in Zweden tijdens de feestdagen; wat gaaaaaaf en mooi en leuk! (En koud, hahaha)

 3. Nathalie 28 september, 2017 at 19:35 Beantwoorden

  “De blogwereld uitgespeeld”, dat vind ik een hele mooie :D Ik volg je nog altijd heel graag! Wie weet komen we elkaar tegen in Nieuw-Zeeland, daar zijn we in februari en maart! Verder kan ik je misschien over een maandje blij maken met wat foto’s op Instagram uit Mongolië :) Ik kijk al heel erg uit naar je verhalen over India en Nepal. Veel plezier zaterdag!

 4. Lotte 28 september, 2017 at 19:47 Beantwoorden

  Precies dit! Genieten van het leven (offline), plezier beleven aan het online wereldje en jezelf er niet in verliezen, prachtige bestemmingen aandoen en veel tijd doorbrengen met dierbaren. PS: ik duim voor een klik zaterdag en misschien ook voor die bruiloft in 2018. ;-) Liefs uit België!

 5. Amy 28 september, 2017 at 19:59 Beantwoorden

  Zo fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie! Dat je rust hebt gevonden en jullie, jullie dromen najagen!
  Ik kijk altijd graag, en met bewondering, naar jullie foto’s. Ik kijk liever foto’s dan dat ik lees? Dat geeft mij altijd een mooi beeld van waar jullie geweest zijn. Dus ga vooral door op jullie tempo en jullie wijze.
  Voor ons was 2017 een roerig jaar, die ons vooral dichter naar elkaar heeft gebracht en ons sterker heeft gemaakt in onze relatie. Hoezo goede huwelijkstest? We kijken uit naar een positiever 2018 waar wij (nu) hopelijk wel opnieuw papa en mama mogen worden.
  Ik vind het mooi om te “zien” hoe jij jezelf bent geworden in al die jaren Laura!

  • Laura 28 september, 2017 at 20:39 Beantwoorden

   Och Amy, wat verschrikkelijk om te lezen <3 Verdrietig lijkt me dat en inderdaad een ‘goede’ test, hoe stom ‘t ook mag klinken. 2018 wordt jullie jaar, daar duim ik voor!

   • Amy 28 september, 2017 at 20:58 Beantwoorden

    Dank je! Ja, het was/is zeker een verdrietige tijd maar we komen er bovenop en geven het een plekje in ons hart. 2018 gaan we een mooi jaar van maken, wat er ook gebeurd. Bij de pakken neerzitten is geen optie. Plus onze Maura geeft ons daar geen kans toe.
    You Will see!
    Ik kijk uit naar al jullie mooie foto’s en misschien wel een prachtige trouwfoto voor aan jullie indrukwekkende wall!

 6. Christa 28 september, 2017 at 20:05 Beantwoorden

  Enorm genoten van je prachtige schrijfsels en plannen voor de komende maanden en volgend jaar. Ik ga ze zeker lezen, volgen en er enorm van genieten, zo ook van je mooie foto’s. Ook wens ik jullie samen een liefdevolle toekomst, samen met de nieuwe 4- voeter. Lieve groetjes ????

 7. Caro 28 september, 2017 at 20:30 Beantwoorden

  Wat een fijne update om te lezen! Mooi hoe je de balans beschrijft die je nu hebt gevonden en ik kan niet wachten om verder te lezen over alle mooie avonturen die je tussendoor allemaal hebt beleefd. Ik duim voor een lief hondje zaterdag!

 8. Malou 28 september, 2017 at 20:40 Beantwoorden

  Mooi mooi mooi. Ik volg jou en je verhalen en beelden zo graag! Ik vlieg 16 oktober naar mijn vriendje in Nepal. Zo fijn en spannend om elkaar na vijf maanden weer te zien =]
  Liefs

 9. Angélica 28 september, 2017 at 20:42 Beantwoorden

  Wat heerlijk om te lezen allemaal! <3 Ik snap je helemaal wat betreft dat gedoe van de bloggerswereld en de mooiste instagramplaatjes – ik ben er ook wel een beetje klaar mee. Ik vind jouw blog juist zo geweldig omdat 'ie zo persoonlijk is!

  En EEN TECKEL? Aaaah zo leuk! Ik heb een collega die geobsedeerd is door teckels en nou stuur ik haar altijd foto's van teckels als ik er 1 zie – en nou zie ik ze natuurlijk OVERAL. Eigenlijk vind ik zo ook wel heel cute haha. Zo'n langharige is leuk!

  • Laura 28 september, 2017 at 20:50 Beantwoorden

   JAAAA TECKELS, ben ook al jaren geobsedeerd, haha! Ben ZO benieuwd of het klikt. Het is een beetje een rommelteckeltje met rommelhaar, niet raszuiver maar des te beter! En wat lief, vind ik fijn om te horen.

 10. Denise 28 september, 2017 at 20:46 Beantwoorden

  Juist hartstikke mooi dat je die rust en dat geluk gevonden hebt. Uiteindelijk willen we dat allemaal en blijven we (soms door eigen enthousiasme, succes of het gevoel mee te moeten doen) maar keihard doorgaan en ons best doen zonder te weten waarom. Knap dus juist.
  Prachtige foto’s bij je blog! En ik moest lachen om ‘boze hondenmensen’. ?
  En je feed? Tja, die was juist afgelopen week echt mooi van kleur. Dat zei ik toevallig nog.
  Liefs!

  • Laura 28 september, 2017 at 20:49 Beantwoorden

   Jaaa <3 inderdaad! En ik vond de kleurtjes ook mooi, dat was niet bewust! Afrika is één en al goud <3 Vond ik lief. Maar ik mis het dat ik bijna geen random foto’s meer plaats! Lief ben je, x!

 11. Sabine 28 september, 2017 at 20:57 Beantwoorden

  Owww wat een prachtig overzicht heb je weer geschreven! Zoveel bewondering voor jou hoe je de dingen aanpakt en beleeft. Wij gaan morgen na twee maanden Buenos Aires weer terug naar huis in Bogotá. Het heeft veel losgemaakt, veel plannen gekweekt maar ook onzekerheden opgeroepen. Niet alleen dat ik eindelijk na al die jaren de ballen heb om voor mezelf te gaan beginnen, maar ook de discussie over waar we eigen willen (en vooral kunnen ivm het werk van mijn man) wonen. Rust in mijn hoofd heb ik bepaald niet maar ik hoop dat de komende tijd te kunnen vinden als alles een beetje gaat lopen. Ohja en wat gaaf dat jullie een hondje gaan krijgen! Ik duim ook mee! Toevallig denk ik ook na over een hondje, gewoon omdat het in Buenos Aires zo veel makkelijker is (dan in Bogotá) en nu ik thuis ga werken het best wel uit zou komen. Maarja dat reizen en eventueel verhuizen maakt het wel lastig… Op bezoek in Nederland zit er dan niet in met de hond en moet ie naar een hondenhotel, net als tijdens elke andere reis. Weet niet of dat een goed idee is… Daarnaast heb ik nul verstand van honden maar ik leer graag :) Nouja in ieder geval weer bedankt voor je inspirerende stuk!

  • Laura 28 september, 2017 at 21:05 Beantwoorden

   Ahhh, dat is zo fijn om te lezen en wat lief. Ik heb juist veel bewondering voor jou, hoe jij dat allemaal doet daar. Ik kan me voorstellen dat dat weer wat onzekerheden oproept, maar onzekerheden zijn uitdagingen! Net als een hondje.. Als jullie dat echt graag willen en genoeg liefde hebben voor zo’n lieverd, dan heeft hij al een heel fijn huisje en als je hem of haar een stabiele opvoeding geeft is het erg niet erg dat er af en toe een oppas of hondenhotel aan te pas komt, lijkt mij. Ik ben ook geen expert, haha! Wellicht is er een noodopvang voor honden in Bogotá? Dan zou je een oudere hond kunnen nemen die al ZO blij zal zijn met een huisje en baasjes!! <3

 12. Zoë 28 september, 2017 at 20:58 Beantwoorden

  Wat super goed dit. Heerlijk verfrissend! Ik vind het zó fijn om te zien, na jaren van de “ik zou m’n blog nooit opgeven en veranderen en BLA”-trend dat er wordt ingezien dat ALLES in het leven aan verandering onderhevig is. Thank the lord! En dat laat zich afgelopen jaar meer dan ooit zien. Mooi hoe iedereen daar zijn/haar eigen weg in vindt. Blijf altijd doen wat goed voelt, mooi mens!!

  • Laura 28 september, 2017 at 21:01 Beantwoorden

   Ja inderdaad, iets heel typisch! Ik ben ergens wel heel trots dat ik me er nooit in heb verloren, nog steeds geen banner op m’n blog te zien bijvoorbeeld. Maar natuurlijk doe ik ook wel eens iets commercieels. Zolang ik er maar achter sta! En ja, mooi om te zien. Ik vind jou YT stap zo briljant en passend, zo mooi ook! <3

 13. Suzanne 29 september, 2017 at 06:06 Beantwoorden

  Wat fijn dat het goed met je gaat! En aaaaaaah een teckel! Te leuuuk! Ik droomde ook altijd over een teckel maar werd toch een labrador ? Maar een hond is zo gezellig als je thuis werkt! Hopelijk gaat het door zaterdag!

 14. Milene 29 september, 2017 at 07:15 Beantwoorden

  Goh wat is dit toch herkenbaar. Ik heb de rust helaas nog niet gevonden maar mooi om te lezen dat jij ‘m wel hebt gevonden. Fijn ook dat het tussen jullie zo goed gaat :-) Ik sta nu op het punt om naar Schiphol te gaan voor een srprs stedentrip en ga in het vliegtuig eens over deze prachtige woorden nadenken. Thanks, Laura! Zoals altijd geef je me weer stof tot nadenken. x Milene

 15. Arthur Coolen 29 september, 2017 at 15:32 Beantwoorden

  Lieve Laura, prachtig geschreven weer, recht door zee en onthutsend, zoals ik je graag lees. Onze reis door Bali was overweldigend, niet alleen qua land en personen, maar vooral samen met jou mijn lieve dochter. Ik hou mijn hart vast voor alle mensen die we hebben leren kennen daar, en de dreigende vulkaanuitbarsting. Mogen hun goden ze veilig houden.
  Je schrijft over volwassen worden, rustiger aan doen, misschien minder reizen zelfs. Op je lezers en volgers van de afgelopen jaren zou dat over kunnen komen als een opzetje richting einde van al deze mooie, emotionele en hartverwarmende verhalen. Ik weet beter, je bent met de mooiste reis bezig die er is, en je bent nederig én trots genoeg om die te delen.

  Die van jouw leven!!!

  Samen met alle dieren en mensen die daar deel van uitmaken. Ik ben trots en dankbaar dat je mijn dochter bent. En ik weet zeker dat de hemel ook internet heeft, dus ik ben niet alleen.

  Ik heb je lief, dochter mijn!!

  Papa

 16. Michelle 30 september, 2017 at 07:05 Beantwoorden

  Alleen maar LIEFDE! ♡ Was al bijna de hele week offline hier in Maleisie, maar we wilden een vlucht boeken. Toen ik de wifi aanzette, kwamen de popups (waaronder die van jouw blogpost op FB) binnenstromen en kon ik het niet laten even te lezen ;-) Fijn, fijn, fijn. En heel blij voor jou, knuffel vanaf Penang! En nu ga ik weer offline, haha! ♡

 17. Iris 1 oktober, 2017 at 09:15 Beantwoorden

  Wat prachtig en fijn om dit te lezen! Mooi dat het goed met je gaat, dat je verandering omhelst en blijft schrijven vanuit passie. Ik vind dat altijd het allerfijnst om te lezen. En ik zag gisteren jullie lieve hondje, zoooo schattig en knuffelbaar ook. Lekker genieten <3

 18. Shamira | Kompas 24 8 oktober, 2017 at 15:09 Beantwoorden

  Prachtig geschreven! Veel plezier tijdens de grote reis volgend jaar, de schoonheid van Nieuw-Zeeland heeft echt mijn hart gestolen. Ik weet zeker dat je het fantastisch gaat vinden als je zo van natuur en rust houdt. Oh, en hartje voor jullie hondje!! Ik zie Pretzel iedere keer voorbijkomen als ik mijn Instagram open haha. Zo lief <3

 19. Lizette 7 november, 2017 at 19:22 Beantwoorden

  Alweer een tijdje geleden, maar toch heel fijn om deze blog van je te lezen, Laura. Fijn dat je meer rust hebt gevonden, het jaar zoals het tot nu toe gaat is je van harte gegund na de wervelstormen. Ik denk dat je de blogwereld niet alleen al geleefd hebt, je hebt hem zowat uitgevonden tot wat het nu is en ik hoop dat je er kleur en vorm aan blijft geven. Oh, enne Pretzel is kei cool!

Post a new comment

Lees ook: