REIZEN | Stedentrip Edinburgh en voorproefje van de Schotse Hooglanden

0

Och, wat was het fijn. En weet je : heel eerlijk viel het me gewoon mee: ik als enorm ‘attachted’ moeder, voor het eerst zonder Atlas op een reisje van langer dan een nacht. Vier nachten. Buitenland. Vijf dagen. Ik vond het spannend maar keek er ook echt enorm naar uit. Even los, even niet zorgen, even geen borstvoeding, even weer Laura. Mocht ook wel, hij is 2,5. En een mooie bevestiging, want er lonken weer persreizen en volgende winter wil ik samen met Liv een hele week naar de Lofoten of Lapland!

Maar eerst terug naar het mooie Schotland. Een stedentripje Edinburgh it was. Een heerlijke stad waar we beide al geweest zijn (geeft FOMO rust) en fantastisch om rond te dwalen. We genoten van de vintage shops, de heerlijke restaurantjes, onze chille slaapplekken (tip: de appartementen van Roomzzz én een luxe nachtje bij Roseate Edinburgh om af te toppen!) en de mooie bezienswaardigheden. We haalden er alles uit: van de oh zo foute maar toch wel chille, want heuvels, hop on hop off bus, musea, kastelen, whisky proeverijen, you name it. Edinburgh is echt een hele leuke stedentrip bestemming.

Het lijkt er soms wel één groot openluchtmuseum: alles is mooi. Een levend museum! Deze stad is doordrenkt van geschiedenis. Van de imposante kasteelrots tot de kronkelende geplaveide straten van de oude stad, een tijdloze charme die ons keer op keer betovert. In de avond soms een beetje spannend, want als er één stad is die ook wel iets geesterigs heeft is het Edinburgh. Er worden niet voor niets veel ghost tours georganiseerd. Ook wij gingen mee met een verhalenverteller en dat was best spannend, zeker in de ondergrondse gangen van de stad!

We sliepen trouwens bijna alle nachten bij het super handige en centraal gelegen Roomzzz. We hadden een appartementje met eigen keuken en een waanzinnig uitzicht, je kan er ‘s ochtends lekker een croissantje en coffee to go pakken en hop, weer de stad in! De laatste nacht sliepen we heel Engels (/Schots) in een authentieke villa waar we heel chique van een afternoon tea en een luxe kamer met amazing bad hebben genoten. Perfecte afsluiter.

Het blijft tof dat er gewoon een kasteel in de stad staat, op een heuvel met uitzicht over de skyline. Nog een favoriet: de wijk Grassmarket, een levendig plein in het hart van de oude stad. De kleurrijke gevels maken het helemaal af. Wij deden ‘t dit keer niet, maar het panoramisch uitzicht vanaf Arthur’s Seat is eigenlijk wel een must. We deden ook de meest toeristische en toch wel leuke dingen zoals een whisky tour tijdens de Whisky Experience (cheers!) en het Camera Obscura museum (we hebben ons rot gelachen!) en we hebben zelfs op het dak van een heuse rode Hop On Hop Off bus gezeten. Nog een rijtje tips:

1. Edinburgh Castle
2. Royal Mile
3. Arthur’s Seat
4. Dean Village
5. St. Giles’ Cathedral
6. National Museum of Scotland
7. Princes Street Gardens
8. Scott Monument
9. Calton Hill
10. The Real Mary King’s Close
11. Greyfriars Kirkyard
12. Holyrood Park
13. Scottish National Gallery
14. Camera Obscura
15. Royal Yacht Britannia
16. Ga mee op een spooktocht!
17. The Writers’ Museum
18. Surgeons’ Hall Museums
19. Dynamic Earth
20. The Scotch Whisky Experience

en… NATUUR! Lees vooral verder na het bekijken van onze Edinburgh foto’s. Want een dagtour naar de Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh is goed te doen en smaakt naar méér!

De Schotse Hooglanden vanuit Edinburgh

Maar wij zouden Laura en Liv niet zijn als de natuur ons niet zou roepen, de bergen ons eigenlijk liever daar zouden willen hebben. Maar met Liv zonder rijbewijs en Laura met rijangst was een auto huren geen optie, dus vertrokken we met een tourbus van Highland Explorer Tours een hele dag naar de Schotse Hooglanden. Glen Coe, Loch Ness, besneeuwde bergen, authentieke dorpjes, kabbelende meren: alles kwam voorbij. Het was fantastisch! En het smaakt naar meer.

Ik ben nu al aan het kijken naar een reis naar Schotland deze zomer of in het najaar. Liefst met eigen auto of met een camper. Mijn vrienden van Voigt Travel (waarmee ik naar het noorden van IJsland ben gereisd!) hebben de mooiste Schotland reizen in de aanbieding en de reis naar IJsland is me toen zo goed bevallen dat ik me hier echt goed in aan het verdiepen ben. Dit zijn de Schotland reizen van Voigt Travel. De basics geregeld, de vrijheid verzekerd. Lekker zelf, maar goed geregeld en met de leukste local tips. Vond ik toen heel fijn. Want ik wil meer! Meer bergen, meer Schotland, meer natuur. Meer ontdekken. Je kan kiezen voor een Fly & Drive, maar ook voor een reis naar Schotland met je eigen auto. Dan steek je over met DFDS, en helpt Voigt je de perfecte reis samen te stellen. Je bent alsnog vrij om te doen wat je wil op een dag maar ze regelen dan alles, dus geen stress… Ook de overtocht! Ik ga in juni met DFDS naar de Cotswolds in Engeland, dus eens kijken hoe dat gaat met eigen auto. Zin in!

Citytrip, DESTINATIONS, Engeland, Schotland, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

No comments

Lees ook: