PERSONAL / A story from the heart pt. II

148

De laatste twee maanden was ik een beetje uit mijn hum.

Ik ben nooit uit mijn hum. Ik probeer te leven als de zon en ondanks tegenslagen lukt dat me ook vaak. Ik heb genoeg tijd gespendeerd in het donker. Toch hobbelde mijn hoofd de laatste tijd verschillende kanten op. Ik voelde me niet helemaal happy en ik kon er mijn vinger niet op leggen waarom. Het gaat me toch allemaal voor de wind? Ik heb voor verschillende keuzes gestaan. Uiteindelijk bleek het allemaal niet zo moeilijk als ik in eerste instantie dacht. Wanneer je je hart maar volgt en dichtbij jezelf blijft, vertrekken je dromen niet zonder jou. Geen zorgen. Geen haast. Geen twijfels. De wereld blijft draaien en staat nog steeds open voor je, welk pad je ook bewandelt. Beide voetjes op aarde. Liefst zonder schoenen aan.

Niets moet

Ik realiseerde me opeens dat niets moet. Ik besloot mijn goede baan een aantal jaar geleden op te geven om een communicatiebureau te starten. Dat verliep goed. Ik deed waar ik goed in ben. Daarnaast blog ik. Al sinds ik me kan heugen. Mijn blog is twee jaar geleden zo ontploft dat ik ervan kon leven. Ik vond dat heel bijzonder. Ik bereik mensen, ze raken blijkbaar geïnspireerd door mijn gedachten en verhalen, ik krijg de meest mooie berichtjes en mailtjes en voelde me gezegend. Ik kon doen wat ik leuk vond en wat ik altijd heb gedaan, maar dan als werk. Schrijven, reizen en inspireren. Ik werk er dan ook hard voor en ik ben ontzettend blij met dat wat ik bereikt heb. Ik stond op een hoge berg. Ik bleef gelukkig heel kritisch in de keuzes die ik maakte. Ik kies nog altijd over het algemeen mijn eigen bestemmingen (en dat ik daar dan iets mee wil doen is niet meer dan logisch) en ga alleen mee met persreizen wanneer het me enorm aanspreekt. Ik weiger bannering op mijn site, ook al zijn er me fikse bedragen geboden. Ik ben absoluut niet commercieel, zo ben ik What About Her nooit begonnen en zo wil ik haar ook niet zien. Toch bleek dat anders in de praktijk. Fulltime bloggen is fulltime inkomen genereren. Ik draai nog steeds elk dubbeltje om door de keuzes die ik maak en daar heb ik nooit spijt van gehad. Fulltime bloggen is iets waar ik ingerold ben, dat was nooit een bewuste keuze.

Toch stond ik begin dit jaar wel voor een keuze, los van het feit dat deze wereld steeds meer verandert en ik me daar moeilijk in thuis kan voelen. Er is veel liefde, maar er gebeuren ook gekke dingen. Van het te hard schreeuwen tot de verschillende insteken om een blog te beginnen en van collega’s die zonder blikken of blozen liegen tot dat eeuwige misgunnen.  De opmerkingen met een toontje. Zoals ik al zei, laat mij maar de underdog zijn. Ik zou weer een mooie wereld willen zien waarin we elkaar kunnen steunen. Lief voor elkaar zijn. Daar schreef ik al eens een artikel over. Ik ramde het uit mijn hart en het was vrij duidelijk dat daar enige frustratie in verwerkt zat. Ik wil daar geen onderdeel van zijn, maar soms is het best oké om je hart te luchten. Maakt een mens ook maar een mens.

Keuzes maken

Mijn keuze? Ik heb iets bijzonders bereikt. Daar ben ik dankbaar voor en dat wil ik vasthouden. Maar ga ik een stap verder? Maak ik de keuze om écht een commerciële business te worden omdat ik hier mijn volledige inkomen uit moet halen? Mijn hart schreeuwt nee en ik besef me dat ik hier al veel langer tegenaan hik. Mediabureaus roepen geldbedragen. Bulk emails met onpersoonlijke voorstellen. Gewapper met contracten. Het draait om cijfertjes. En die cijfertjes heb ik, maar ik ben meer dan dat. Ik wil daar mensen mee inspireren. Ik voel me niet thuis in zo’n wereld, niet wanneer het om mijn persoonlijke passie gaat. Hard werken kan ik. Een bedrijf runnen ook. Ik heb alleen ontdekt dat sommige passies passies moeten blijven. Anders raak je je flow kwijt. En dat is iets heel moois. Zo schreef Antonette al waarom ze niet fulltime wil bloggen en is Natasja ook uit haar hum. En offline hoor ik nog veel meer verhalen.

Ik wil kwaliteit zijn. Puur. Ik gooi m’n ziel in mijn verhalen, foto’s en video’s. En dan moet het leuk blijven. Ik zei al eens dat het feit dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt niet betekent dat het mijn hobby niet meer is. Dat is prachtig, maar mijn hart is me meer waard. Het voelt namelijk eventjes niet meer zo. Blijf maar vooral bij jezelf. Dus ik zet geen stap verder. Jullie zullen hier overigens weinig van deze keuze merken. Ik stop niet met bloggen, sta open voor mooie samenwerkingen waarmee ik kan inspireren, ik blijf mooie verhalen vertellen en reizen als een malle, vind het nog steeds fantastisch om dat ook in opdracht te doen, mijn hoofd is alleen terug naar de basis. Ook al kan het, verder dan dit ga ik niet. Ik wil andere dingen doen. En dat voelt goed. Heel goed. Mijn hart staat weer in bloei. Ik besloot mijn communicatiebureau weer op te pakken en compleet te rebranden. Vandaar mijn stagiaire Leonie. Ik spring weer in het diepe en laat de zekerheid los. Ik ben dus op zoek naar mooie opdrachten op het gebied van content, beeld & consultancy. Ik wil mooie dingen creëren. Mocht je nog iets weten, hoor ik dat graag.

Leef, zonneschijn

Een ander voorbeeld. Ik werd benaderd door een hele goede uitgever. Ik kreeg een contract aangeboden. Ze willen een boek met me uitgeven. Ik ben er de laatste maanden erg druk mee geweest. De champagne is al op. Dat was het fijne nieuws dat ik zo graag met jullie wilde delen. Echter, uiteindelijk kwamen onze boekideeën niet overeen. Zij willen een reisgids, ik wil een inspirerend boek voor reisliefhebbers. Ik sta daar niet achter en koos voor mezelf. Waarom die kans laten schieten? Omdat ik dicht bij mezelf blijven. Ik luisterde naar mijn hart. Maar pijn deed het wel, dat geef ik eerlijk toe. Nee zeggen is niet altijd makkelijk, maar mijn tijd komt nog wel.

Keuzes. Ik ben de afgelopen maanden met tientallen van deze leukerds geconfronteerd. Wat ik vooral wil zeggen is dat je altijd naar je hart moet luisteren. Blijf eerlijk tegenover jezelf. Maak keuzes vanuit je gevoel. Durf in het diepe te springen, al lijkt het je voor de wind te gaan. En voelt iets niet goed? Doe het dan niet. Alles komt goed. Het leven is te mooi om te lang te blijven hangen in bepaalde keuzes. Laat je hart spreken en je weet het antwoord eigenlijk al. Lach dan vooral nog eens om hoe simpel het eigenlijk kan zijn. Net zoals het plaatsen van dit stukje Laura. Kan ik dat wel doen? Mijn hart zegt ja. Dus doe ik het. Leef, zonneschijn.

Nu wil ik even offline zijn, in onze oldtimer stappen en hand in hand naar de zon rijden. Want dat is alles dat telt. En daarna ga ik weer een mooi reisverhaal vertellen.

LIFESTYLE, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

148 comments

 1. Melanie 25 februari, 2015 at 11:47 Beantwoorden

  Wat.Een. Geweldig. Artikel.!! Echt super! Het artikel heb je vanuit je hart geschreven maar is van toepassing op iedereen! Althans, ik kan me er erg in vinden!
  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het geweldig vind!
  Het beste artikel dat ik in tijden heb gelezen en dat me ook daadwerkelijk aan het denken zet.

  Geweldig bedankt.
  XoXo Melanie

 2. Eva 25 februari, 2015 at 11:48 Beantwoorden

  Lieve Laus, lieve lieve lieve Laus. Ik wil eigenlijk alleen maar liefde jouw kant op sturen. Onze hummetjes zijn we telkens mooi tegelijkertijd even kwijt en dan wil ik gewoon bij je zijn en zeuren, grienen over de tegenslagen en genieten van het moois. Zodat die zonneschijn al ietsje sneller z’n gezicht kan laten zien. Want die is er, die ben jij, die ben ik en zoveel ander moois is enkel zonneschijn en pracht. Het blijft alleen jammer dat soms de donkere, vervelende kanten een overhand hebben of weten te krijgen. En dat is zo, zal nooit veranderen en dat donkere hoekje wordt soms veel groter en dan is het gewoon afwachten tot hij weer kleiner is en het licht de overhand neemt. Gelukkig krijgen we dat keer op keer wel weer voor elkaar <3

 3. Marieke 25 februari, 2015 at 11:53 Beantwoorden

  Amen. Je weet dat ik er ook veel in herken. Helaas. Het is lastig, maar je moet inderdaad trouw blijven aan jezelf. Ook al weet ik zelfs soms ook niet helemaal wat ik wil. Geniet van jullie auto!! Fantastisch ding. Daar ga je mooie avonturen mee beleven. Let op mijn woorden.

 4. Marlou 25 februari, 2015 at 11:53 Beantwoorden

  Wat goed dat je trouw blijft aan jezelf. Veel mensen verliezen zichzelf uiteindelijk. Je kiest wellicht niet de makkelijkste route maar je bent hier ook gekomen door jezelf te zijn en te blijven. Keep it up :)!

 5. Natasja 25 februari, 2015 at 11:54 Beantwoorden

  Wat een super artikel, en wat goed dat je je hart volgt (hoe moeilijk het soms ook is). Ik kan hier alleen maar respect voor hebben, zeker als ik zie hoe andere blogs het doen (het lijkt soms alleen maar reclame). Dan veel liever de oprechte posts hier!

 6. Kim 25 februari, 2015 at 12:02 Beantwoorden

  Wat een onzettend mooi verhaal weer en wat goed dat je de kracht hebt om zo dicht bij jezelf te blijven. Heel mooi om te zien!
  Geniet van de tijd offline en ik kijk uit naar je volgende mooie, inspirerende foto’s en verhalen!

 7. Eva - eighty7 25 februari, 2015 at 12:03 Beantwoorden

  Inspirerend. Ik kan me voorstellen dat deze keuzes niet makkelijk zijn geweest, maar uiteindelijk zullen ze wel de beste zijn. Het is jouw bedrijf, jouw blog en als je daar niet 100% achter staat voelt het niet meer als Laura. Ik wil heel veel zeggen maar krijg het niet kort en bondig in een reactie. Mooi stuk!

 8. Sabine 25 februari, 2015 at 12:04 Beantwoorden

  Dit artikel raakt me recht in mijn hart. Wat heb je dit weer waanzinnig verwoord, ik heb niets dan respect voor jouw levenskeuzes! Dankjewel dat je bij jezelf blijft, dankjewel dat je doet wat jij belangrijk vindt en waar je zo veel mensen blij mee maakt en inspireert.
  Lieve Laus, je bent een wereldwijf.

 9. Sanne - loveisthenewblack 25 februari, 2015 at 12:13 Beantwoorden

  Oh, wat fijn dat je gewoon zegt dat je niet ‘vooruit’ hoeft te gaan met je blog (op commercieel gebied dan). Wat ontzettend verfrissend! Laura, ik vind jou en whatabouther.nl door deze blogpost nog leuker dan ik al deed. Geniet van je offline-tijd en die prachtige oldtimer van je, je verdient het!

 10. Anouk 25 februari, 2015 at 12:14 Beantwoorden

  Zoals ik al zei, met kippenvel en een traan heb ik het gelezen en ik ben trots dat je het WEL publiceert. Het komt uit je hart en je hart is hetgeen dat telt. Rij naar de zon en neem weer een stukje van hem mee terug je hart in. Soms is dat nodig. Je bent een prachtvrouw en ik bewonder je enorm <3.

 11. Lourens Trimp | Let Us Stay For A Day 25 februari, 2015 at 12:21 Beantwoorden

  Hoi Laura! Mooi om ook eens deze kant van het verhaal te horen. Het lijkt inderdaad natuurlijk alsof alles je voor de wind gaat en het alleen maar een sprookje is waarin jij leeft. Zeker jouw mooie reisverhalen en avonturen zorgen ervoor dat wij een heel ander beeld hebben. Zo’n reflectie die je nu geeft laat ook de andere kant zien. Heel veel succes met je keuzes en dat boek komt er uiteindelijk wel (zoals jij het wilt!). Succes, Lourens

 12. Caro 25 februari, 2015 at 12:29 Beantwoorden

  Wat ontzettend mooi geschreven! En het uit je hart schrijven maakt dit blog ook zo bijzonder om te lezen! Jammer van het boek, maar als dat je droom is gaat het hoe dan ook lukken:)

 13. Marte 25 februari, 2015 at 12:33 Beantwoorden

  Jeeej voor jou en het (ook) zo goed naar je eigen hart, gevoel & instinct luisteren. Je bent zo dapper!
  En over dat boek: dat komt er echt wel. De volgende uitgever die dit leest denkt: OW.

  Ow.

  Jaaaa…..

 14. Debby 25 februari, 2015 at 12:39 Beantwoorden

  Mooi geschreven Lau! Merk inderdaad dat veel bloggers een dip hebben, ik denk dat ik zelf mijn grootste dip had toen ik in het buitenland zat. Toen beschouwde ik het echter niet als dip, ik stond gewoon midden in het leven en internet was zeker geen dagelijks onderdeel daarvan. Schrijven echter wel, daarom ben ik nu met des te meer inspiratie terug. Maar het is lastig ja, het moet leuk blijven voor je en er zijn hier in Nederland zó veel keuzes en onze prestatiemaatschappij maakt het er naar dat je altijd maar denkt dat je verder en beter en groter moet. Ik vind het zo knap dat je gewoon dicht bij jezelf blijft :) En jullie auto, omg!!!

 15. Sahar Ahmed 25 februari, 2015 at 12:41 Beantwoorden

  keuzes maken zijn een van de moeilijkste dingen. Studiekeuze, waar ga je werken, waar wil je jezelf in ontwikkelen, verhuizen, reizen etc.. Het zijn allemaal keuzes die je bewust of onbewust maakt. De kunst is en dat kom echt terug in jouw verhaal. Luisteren naar je hart, doen wat je gevoel zegt. Nu we dit weten, blijft het lastig om er echt naar te handelen. Ik betrap mezelf ook af en toe door niet te luisteren naar mijn gevoel. Het resultaat? Je bent niet gelukkig in wat je doet. Wat ik hiermee wil zeggen: ga zo door! Luister naar je gevoel and be Happy. Herken me volledig in dit verhaal<3 liefs, Sahar

 16. Suzanne 25 februari, 2015 at 12:41 Beantwoorden

  En juist dit maakt jouw blog zo fijn en bijzonder. Omdat jij wel naar je hart luistert.
  Deze blog zet ook mij weer aan het denken. Blijf ik wel bij mezelf? En luister ik wel naar mijn hart. Dank voor deze blog <3

 17. Food Love and Happiness 25 februari, 2015 at 12:48 Beantwoorden

  Wat ben je toch een prachtmens! Niet alleen als blogger een voorbeeld, maar jij lieve Laura hebt het leven begrepen. En ik weet waarom. Juiste perspectieven, perspectieven en een houding die je heel goed vast mag houden. Want zo is het ook. Het leven kan zo simpel zijn. Laat de mensen lekker trekken, met mooie cijfers gooien. Jij weet wat goed voor je is. Dat is ook waarom je al die volgers hebt weten te bereiken, dus joúw eigen ding doen is het juiste.
  En einde vh boek dus! (van dít boek in ieder geval). Klinkt als het goede besluit. Ik ben er van overtuigd dat als jij ooit een boek moet schrijven, dat het inderdaad wel gebeurd.

  Heerlijk ook die frisse wind door je communicatiebureau ofniet. Wat nieuwe energie doet een mens (en bedrijf) altijd goed. En dan nog die stoere wagen van jullie, genieten!

 18. Sandra 25 februari, 2015 at 12:57 Beantwoorden

  Ik weet niet zo goed wat ik moet schrijven.. Je verhaal raakt mij en ik vind het knap dat je deze keuze kan en wil maken. Nu ik er pas echt middenin zit merk ik hoe stom ik het wereldje eigenlijk vind. Bloggers die reacties verwijderen omdat ze de schijn willen ophouden dat ze alleen maar positieve reacties krijgen, mensen die zich beter voordoen dan dat ze eigenlijk zijn en inderdaad liegen en bedriegen waar je bij staat. Toen ik begon met bloggen wist ik niets eens dat dit wereldje bestond, laat staan dat het zo in elkaar zou steken. Je waarschuwde me er wel voor, precies een jaar geleden. Misschien had ik moeten luisteren ;-)! En ja, ook ik verdien soms wat centjes met mijn blog en daar kan ik gelukkig mijn hosting van betalen en soms wat nieuwe dingen van aanschaffen, maar ik maak nog altijd zelf de keuze om bepaalde samenwerkingen aan te gaan of niet, alhoewel bedrijven daar soms anders over denken. Mijn mailbox openen is eigenlijk helemaal niet meer zo leuk, maar gelukkig blijft het vertellen van reisverhalen iets dat ik graag blijf doen en ik probeer dat niet teveel te laten beïnvloeden door mijn omgeving, maar ik weet als geen ander hoe belangrijk het soms is om voor je offline leven te kiezen. De laatste tijd ben ook ik bewust afstand aan het nemen van mijn blog, gewoon omdat ik het liefst alleen maar schrijven wil en even niet bezig wil zijn met mezelf constant verdedigen, want zo voelt het soms… Ik ben trouwens bezig met een boek, maar dat is helemaal in eigen beheer, zonder tussenkomst van een ander die zich ermee bemoeit. Is dat niks voor jou Lau?

  Goed, het is een lang verhaal geworden, maar wilde je even een hart onder de riem steken en laten weten dat ik je standpunt begrijp en dat ik hoop dat je nog heel lang blijft schrijven :-)

  • Laura 25 februari, 2015 at 14:28 Beantwoorden

   Hooo, ik weet ook niet meer wat ik moet schrijven na al die lieve reacties. Wow! En haha, oeps, heb ik je gewaarschuwd? Ik vind het goed zoals het nu is. Ik ‘verdien’ (als in: krijg betaald voor mijn content en bereik) er geld mee, mag mooie reizen maken, maar verder dan dit wil ik niet gaan. Dan focus ik me liever op iets waar ik mijn creativiteit nog meer op los kan laten: content creëren voor anderen. Want dit is en blijft mijn plekje. Eigen beheer heb ik over nagedacht, maar dat is zo duur toch?

   • Sandra 25 februari, 2015 at 14:58 Beantwoorden

    Ik bedoel met eigen beheer vooral: ik heb een boek en op deze manier wil ik het publiceren en anders niet. Ik wil mij niet laten beïnvloeden door een uitgever (ik schrijf fictie, dat scheelt misschien?) En desnoods geef ik mijn eigen e-book uit, zolang het maar MIJN boek is en niet het boek van de uitgever. Hardcopy in eigen beheer is inderdaad veel te duur (alhoewel jij een deel marketing zelf kan doen natuurlijk…) Stof om over na te denken in ieder geval :)!

 19. Jessica 25 februari, 2015 at 13:03 Beantwoorden

  Ik lees je verhalen met veel plezier en ik houd van jouw schrijfstijl, vooral omdat het zo puur en eerlijk is. Ik vind het dapper van je dat je zulke, soms moeilijke, keuzes durft te maken. Blijf lekker dicht bij jezelf; er zijn misschien mensen met afgunst, maar er zijn ook een heleboel mensen die veel plezier en inspiratie uit jouw werk halen!

 20. Anita 25 februari, 2015 at 13:10 Beantwoorden

  Ik zit nu middenin een keerpunt en vind het ontzettend moeilijk om knopen door te hakken. Vandaag daarom dan ook een persoonlijk stuk op mijn blog waar ik mijn gedachten op een rijtje heb gezet. Vooral dit stukje zet mij aan het denken: Het leven is te mooi om te lang te blijven hangen in bepaalde keuzes. Laat je hart spreken en je weet het antwoord eigenlijk al. Bedankt voor je mooie blogpost en goed dat je weer lekker gaat reizen!

 21. antonette - we12travel 25 februari, 2015 at 13:23 Beantwoorden

  Niemand kan dit gevoel zo mooi al jou verwoorden Laura, top artikel, kan er niks anders over zeggen! Maar dat doe ik natuurlijk wel, want ik voel met je mee. Alhoewel ik dan niet de cijfers heb en de aanbiedingen met niet om de oren vliegen, voel ik ook de commercialisering. De voorstellen die komen waarvan ik denk “goh, heb je mijn site weleens bekeken” en de bedrijven die denken dat je alles voor nop doet. Maar ook de onderlinge concurrentie. Ik geloof niet dat het bewust is maar joh, het liegen over cijfers… dat gaat toch nergens meer over. Ik heb het gevoel dat de Nederlandse bloggerswereld het afgelopen jaar ontploft is. De gekte te boven, iedereen kan bloggen en/of gratis op reis. Maar daar moet je het niet voor doen, want wat je zegt, het komt vanuit een passie en als je die kwijt raakt, is het je passie niet meer. En moet je op zoek naar een nieuwe passie, maar die vind je wellicht niet zo snel meer. Ik kan me volledig vinden in jouw keuze en wens je alle succes van de wereld met je communicatiebureau. En natuurlijk heel veel plezier in Nepal en op alle mooie aankomende reizen die je gaat maken. Ik geniet van je verhalen en hopelijk komt het er binnenkort écht eens van dat we gaan lunchen :-)

  ps en dank voor de mention, wordt gewaardeerd! x

 22. Marissa 25 februari, 2015 at 13:44 Beantwoorden

  Heel erg mooi verwoord! En mooi dat je zo dicht bij jezelf blijft met je keuzes. Ik ben iemand die nogal snel heen en weer getrokken wordt door de mensen om mij heen. Ik probeer sinds de zomer ook echt voor mezelf te kiezen, hoewel dat soms best moeilijk is. Toen ik dit las moest ik in eens denken aan iets uit het verleden. Ik heb in het verleden heel veel keyboard gespeeld en dat ging ook heel goed. Binnen drie jaar was ik aangenomen voor de vooropleiding van het conservatorium. Echter ‘dwongen’ zij mij om piano te gaan spelen, omdat “keyboard geen instrument is”. Nu speel ik vrijwel nooit meer keyboard, omdat ik het plezier er in ben verloren doordat ik niet naar mezelf heb geluisterd en me heb laten meeslepen in wat anderen zeggen. Misschien een rare vergelijking en ik snap niet waarom ik dit vertel, maar ik kon me er gewoon goed in vinden. Ik vind het heel goed dat je jezelf niet gek laat maken door cijfers en andere dingen. Volg je hart, je passie en dan kom je er wel. En al kom je er niet, zolang je maar geniet van je leven. Dat is het belangrijkste. Veel plezier met je ontzettend mooie oldtimer en ik zie van zelf wel weer een update over een mooi reisverhaal van je!

  • Laura 25 februari, 2015 at 14:31 Beantwoorden

   Dankjewel Marissa! Wat goed dat je ook probeert voor jezelf te kiezen, dat je die ommezwaai wilt maken. Ik vind het juist een heel goed voorbeeld, wat ontzettend jammer! Tijd om het toch weer op te pakken? :)

 23. Laura 25 februari, 2015 at 13:45 Beantwoorden

  Lau, top-artikel weer en ook enorm herkenbaar! Ik ambieer zelf, en schreef er toevallig vandaag ook een enigszins kritisch artikel over, daarom ook totaal geen fulltime blogbaan. Gecombineerd met een baan in de online content marketing vind ik het echter geweldig.

  Ik ben er van overtuigd dat er superleuke communicatie-opdrachten voor je in het verschiet liggen (en hey, we gaan samenwerken) en dat je er uiteindelijk wel komt. Met waarschijnlijk nog meer plezier in het bloggen doordat je deze keuze nu maakt.

  • Laura 25 februari, 2015 at 14:30 Beantwoorden

   Wat lief. Heb het net gelezen! Al doel jij meer op hard werken, geduld, ondernemerschap – daar heb ik allemaal niet zoveel moeite mee. Maar ik snap je punt, absoluut! Goed artikel. En yay! Ik mail je morgen even terug!

   En wat lief, dat hoop ik dan maar hard!

   • Laura 25 februari, 2015 at 18:18 Beantwoorden

    Hard werken, geduld en ondernemen heb ik geen moeite mee. Ik kom uit een ondernemersgezin & overwerk is altijd mijn bijnaam geweest. Als ik ergens enthousiast over ben maak ik graag lange dagen. Maar ik heb vooral gemerkt dat ik het fijn vind om samen aan een product te werken, collegialiteit en dat is bloggers onderling als concullega’s soms ver te zoeken (onder fotografen is dat een stuk sympathieker trouwens). Plus: hele dagen bloggen red ik gewoon niet, ik heb meer afwisseling nodig. En zekerheid, maar dat komt door mijn geweldige controlfreak karakter :(

 24. kim 25 februari, 2015 at 14:34 Beantwoorden

  Heel fijn om dat zo te lezen en goed om te horen dat je toch voor jezelf kiest, ookal zijn er zulke aantrekkelijke opties financieel. Prachtig verwoord en helemaal Laura :D

 25. Sieds | siedsmytravels.nl 25 februari, 2015 at 14:48 Beantwoorden

  Amen! Een prachtig artikel recht uit het hart geschreven. Dapper dat je zo vanuit je hart kunt denken en nog dapperder dat je daar ook naar handelt en het ook met ons deelt! Ook al loop je contracten mis, ook al loop je geld mis, ook al loop je mooie reizen mis, je kiest voor jezelf vanuit je hart en dat is denk het meeste waard, dat is onbetaalbaar!

 26. Amy 25 februari, 2015 at 15:04 Beantwoorden

  Wat super mooi! Heel moedig om in jezelf en jouw dromen te blijven
  geloven. Een en al liefde. Je hart fluistert altijd waar ze naartoe wil en
  wat jouw weg is. Soms lastig als ze overschreeuwd wordt door zaken
  van buitenaf. Daarom alleen maar respect dat je in contact met haar
  blijft. Precies wat de wereld nodig heeft…

 27. Mandy 25 februari, 2015 at 15:57 Beantwoorden

  Wauw. Lief, wat mooi. ‘Ik heb iets engs gedaan’, zei je. Niets dan lof voor je openhartigheid, mooie woorden en rakende kwetsbaarheid. Blijf je hart volgen en keuzes maken waar je van gaat stralen. Dat boek komt er, écht. Ik ben er van overtuigd. Ook samen gaan we mooie dingen doen, maar jij bent een paar jaar geleden begonnen te floreren en niet meer opgehouden. Hopen dat je snel je hum weer vindt. <3

 28. Lieke 25 februari, 2015 at 16:00 Beantwoorden

  Lieve Lau,
  Wat zou ik jou graag een schouderklopje en een dikke knuffel willen geven.
  Ik heb er namelijk echt bewondering voor hoe jij je hart volgt.
  Je passie en gevoel komen zo goed over op je blog en vooral in dit artikel.
  Blijf bij jezelf en blijf je hart volgen, want dat is wat jou zo uniek maakt en waarom ik elke keer weer met veel plezier je blog volg. Ik vind je een topper!

  • Laura 25 februari, 2015 at 16:04 Beantwoorden

   Ah, dat is lief! <3 Het gaat hartstikke goed met me hoor! Ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Voelt als een opluchting, al verandert er feitelijk helemaal niets. Dankjewel, heel lief!

 29. Lin 25 februari, 2015 at 18:27 Beantwoorden

  Lieve, lieve Laura, wat een mooi verhaal en stukje zelfreflectie. En een mini beetje herkenbaar, als ik echt graag zou willen zou ik van mijn blog kunnen leven. Maar dan moet ik advertorials plaatsen waar ik niet achter sta. Dan maar niet. Bloggen is geweldig en fantastisch en als je mensen kunt inspireren (in jouw geval reizen, in mijn geval meestal tot rennen) dan is dat waanzinnig. Maar de wereld is zo groot (hoef ik jou niet te vertellen) er is nog zoveel meer te doen, te genieten en te leren. Ik gun je al het blogplezier in de wereld en ontwikkeling in alle richtingen. Liefs!

 30. Leonie 25 februari, 2015 at 20:29 Beantwoorden

  Ah, daar is-ie dan. Dat blog waar ik al dagen op wacht, gewoon omdat bloggen alle problemen natuurlijk fixt :-) Nee, maar even, komt die vervelende slijmstagiaire weer aan (iedereen zal wel denken), maar ik bewonder jou echt enorm. Ik heb niet voor niets gevraagd of ik stage bij je kan lopen terwijl ik zo druk ben. Het moet wel heel erg leuk en leerzaam zijn om mijn week nog drukker te maken en so far heb ik daar nog geen spijt van gehad. Ik voel me echt zo’n slijmerd als ik zeg dat je mij ook keer op keer inspireert. Maar na dit stukje tekst denk ik ook: o, er moet nog VEEL gebeuren met de tekst van de nieuwe website, want schrijven zoals jij dat kan ik niet, hoor. (Maar dat is goed, want groeien is mooi en groeien brengt grote kansen dichter bij ons).

  Ik ben net als de rest van de mensen hier zo onder de indruk van je ‘dicht bij jezelf blijven’-skills dat ik er bang van zou worden. En er gebeurt iets met jouw woorden zodra ze het (digitale) papier raken waardoor alles honderd keer zo intens binnen komt dan wanneer we er samen over praten. Ik wacht nog steeds op het moment dat een andere uitgeverijen naar je toe komen hollen en deze denkt: oh, shit, wat hebben NU dan weer laten lopen?

  Because they will. I know it. En stagiaires hebben gewoon altijd gelijk.

  (Oké, zeg maar niks).

  [/slijm]

 31. Louise 25 februari, 2015 at 21:59 Beantwoorden

  Wat een inspirerende post en wat goed van je dat je zo loyaal aan jezelf blijft. Geld en geluk kunnen hand in hand gaan, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Ik hoop (en denk) dat door jouw eerlijkheid nog meer deuren voor je zullen openen!

 32. Xaviera 25 februari, 2015 at 23:14 Beantwoorden

  Prachtig geschreven Laura en heel inspirerend om te lezen. Wat een voorbeeld ben jij om je hart te volgen! Heel mooi om te lezen dat je hart weer in bloei staat. Geniet van het offline zijn en van jullie geweldige oldtimer!

 33. Simone 25 februari, 2015 at 23:20 Beantwoorden

  Dat heb je prachtig geschreven! Dat maakt jouw blog ook zo krachtig. Je blijft bij jezelf en dat straal je uit en breng je over. Jammer van de samenwerking van het boek maar ik weet zeker dat die kans nog komt voor je!! Voor nu geniet in je old timer

 34. Anne 26 februari, 2015 at 01:52 Beantwoorden

  Voor mij is dit zo herkenbaar! Natuurlijk niet op het gebied van mijn blog, maar wel bij de dingen die ik doe – wat er ook gebeurt, bij mijzelf blijven is altijd het allerbelangrijkst en zal dat ook altijd blijven. Dit is een prachtige post om me daar weer eens aan te herinneren. Zet ‘m op, lieve <3

 35. Eva 26 februari, 2015 at 09:09 Beantwoorden

  Lieve Lau, wat een mooie woorden heb je weer op papier gezet. Het raakt me. Bedankt voor je openhartigheid en kwetsbaarheid. Dit maakt jou en je blog zo bijzonder. Ben heel trots op je dat je dicht bij jezelf blijft, ook al moet je dan bijvoorbeeld even een droom voor nu laten varen (je boek). Maar je bent een doorzetter, een dromer, en bovendien heb je al ontzettend veel bereikt de afgelopen jaren. Volg je hart en je zult feller schijnen dan ooit. X

 36. Lizet 26 februari, 2015 at 10:01 Beantwoorden

  Dit klinkt als een hele goede keuze! Ik vind het heel knap dat je alle verleidingen kunt afslaan en dat straalt je blog ook uit. En dat is wat ik altijd aan je bewonderd hebt. Je bent de dromen-guru (of in ieder geval de mijne, haha). :) (en in de lente gaan we daar eindelijk eens uitgebreid over praten in een parkje op een picknickkleedje!)
  En “Wanneer je je hart maar volgt en dichtbij jezelf blijft, vertrekken je dromen niet zonder jou.”, vond ik de allermooiste zin. Die zin had ik zelf ook even nodig en die heb ik even heel goed in mijn hoofd opgeslagen, samen met de laatste alinea.

 37. Sacha 26 februari, 2015 at 11:37 Beantwoorden

  Wat een power! Ik ben pas sinds kort begonnen met bloggen. Wilde het altijd al, maar zag de tijd er niet voor. Die tijd heb ik nu nog steeds niet, die maak ik. Of er nu 10 of 1000 mensen mijn blog lezen, ik geniet er gewoon van. Je bent een inspiratie!

 38. Chantal 26 februari, 2015 at 18:12 Beantwoorden

  Hoi Laura,
  De laatste keer dat ik je sprak had je het nog zo enthousiast over je boek. Jammer dat jullie er niet uitkwamen. Goed dat je bij jezelf blijft. Wat voor soort opdrachten wil je graag naast je blog doen?

  Liefs,
  Chantal

 39. Madeleine 26 februari, 2015 at 20:16 Beantwoorden

  Ach Laura,
  Geen stapje verder is in dit geval een grote stap voorwaarts, namelijk weten wat je moet doen in en met je leven. Hoeveel mensen blijven niet hangen. Of zetten stappen waar ze niet achter staan. Een stapje verder kan alle richtingen uit. Zelfs als je denkt een stap terug te doen of op de plaats te blijven zet je een stap vooruit. Je maakt immers een keuze!
  Stap gewoon zo door in het leven. Want het is te kort en kan te kort zijn om teveel tijd te besteden aan zaken waar je ongelukkig van wordt!
  Liefs en tot gauw voor die koffie. We zagen elkaar op de Vakantiebeurs toen ik behoorlijk ziek was. Dat ben ik lang gebleven, maar nu gelukkig weer opgeknapt.

 40. Elise 1 maart, 2015 at 16:30 Beantwoorden

  Wat goed dat je durft te kiezen voor de dingen die goed voelen. Het is namelijk soms zo veel makkelijker voor het andere te kiezen. Blijf je hart volgen, dat is het mooiste wat je kan doen.

 41. Sheelagh 2 maart, 2015 at 10:00 Beantwoorden

  Mooi geschreven Laura! Volg je hart, en doe niks wat niet goed voelt. Dat probeer ik zelf ook (en lukt meestal). Jij speelt de hoofdrol in je eigen leven, goed dat je daar ook naar handelt. Jammer van het boek, maar wie weet komt er nog een dag dat je het wel kan doen zoals je zelf wilt. Goed dat je er niet verder mee gaat iig. Succes en liefs!

 42. Michelle | Travel lifestyle.nl 2 maart, 2015 at 15:07 Beantwoorden

  Ik had deze al een paar keer gelezen en dacht: ik reageer wel als ik er iets nuttigs aan toe kan voegen. Maar dat lukt me nog steeds niet haha. Alleen maar: heel veel bewondering en respect voor jou. Zo fijn om te lezen dat je bij jezelf blijft. En dat is alleen maar mooi. En alleen maar goed. Dat jij dan een voorbeeld mag zijn en misschien de wereld dan van binnenuit verandert :) Het komt wel gooed met jou. Je weet zo veel mensen te raken en te inspireren, blijf jezelf. Want dan ben je echt al goed genoeg en meer <3

 43. Sophie 8 mei, 2015 at 16:12 Beantwoorden

  Mooi geschreven! En ook herkenbaar. Ik hoop dat je inmiddels alweer helemaal in je flow zit :)

  Ik denk dat ik het ook met je eens ben over dat bepaalde passies geen werk hoeven te worden, maar een passie kunnen blijven. Iets waar je veel liefde instopt, zonder dat je er perse geld mee hoeft te verdienen of een status mee wilt behalen. Ik denk dat mijn website mijn hobby blijft (waar ik wel af en toe geld mee verdien, maar omdat het niet “moet” kan ik selectiever zijn qua samenwerkingen wat 1000x beter voelt dan vast zitten aan een contract bij een mediabureau) en mij daarnaast focus op mijn werk waar ik ook voldoening uit haal.

  Wie weet start ik wel weer een tweede website die wellicht iets commerciëler kan zijn, maar Naoki wil ik ook graag puur houden. Ik ben blij dat anderen ook zo denken en bewust niet voor het grote geld gaan, maar er juist voor kiezen om dicht bij zichzelf te blijven!

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Bohemian by nature

“Walking barefoot is like being radiated with the heartbeat of the ground with each step you take. You belong somewhere you feel free. You belong ...