PACKING LIST / Inpaklijst – Wat neem ik mee naar Namibië?

44
packing list Namibie

Op veler verzoek start ik dan toch met mijn packing lists voor ik weer op een reis vertrek! Het is even iets anders dan mooie woorden zoeken om een bestemming tot leven te laten komen, maar de nieuwsgierigheid naar de ‘What About Her jurkjes’, zoals ik las in een mail, blijkt ook groot te zijn.

We vertrekken morgen naar Namibië en gaan twee weken lang een road trip maken met een 4×4 met daktent. We combineren (wild)kamperen met bijzondere lodges. Een reis van uitersten. Ik maak al jaren bijzondere backpack reizen waar ik met een tas vol jurkjes op m’n rug in bussen vol kippen en kruiwagens de wereld doorkruis (ook daar staan lijstjes van online) maar sinds we ons hart hebben verloren aan road trips pak ik nog wel eens een handige koffer in. Je gooit ‘m tenslotte achterin je auto en hoeft er verder niet mee te gaan slepen. Fijn, méér jurkjes mee.

Namibië lijkt me zo mooi. Heb ik even geluk dat ik morgen al in het vliegtuig stap! Reizen jullie live mee op Instagram en Snapchat (Whatabouther)?

 

Koffers

Blijkt dat het nog best handig is ook, zo’n packing list samenstellen. Zo vergeet ik écht niets! Ik (we) neem twee middelgrote koffers mee, één met onze kleding en één met alle andere spullen. De grote roze gradient koffer is van DELSEY. Bij Duifhuizen zocht ik deze mooie SuitSuit koffer en een handige Fjällräven daypack uit. Verder neem ik mijn leren cameratas mee in het vliegtuig.

packing list Namibie

packing list Namibie

 

Handbagage

☮ Canon 6D + lenzen
☮ Sony A7S
☮ Drone
☮ Laptop
☮ Telefoon
☮ Battery pack
☮ Vliegtuigsokken
Kobo e-reader
☮ Frisse doekjes
☮ Bodylotion + deodorant
☮ Tandenborstel + tandpasta
☮ Bril + lenzen + zonnebril
☮ Jurkje

Als handbagage neem ik mijn cameratas mee, want ik heb een nieuwe camera met drie lenzen en lever dus wat ruimte in. Mijn vriend neemt de drone mee in een koffertje, dus daar kan ik ook niets kwijt. Wel gaan mijn vliegtuigsokken en een plastic zakje met m’n bril, lenzen, frisse doekjes, bodylotion, deodorant, tandenborstel en tandpasta mee. En een jurkje voor bij aankomst. En een e-reader! Ik ben helemaal om. Ik wilde geen e-reader omdat ik zo van papier hou, toch lag er opeens een Kobo in de bus en wat ben ik er blij mee. Geen zware boeken meer mee, en ik pak ‘m echt te pas en te onpas. Ik heb ‘m nu drie weken en heb al vier boeken uitgelezen in de trein, het vliegtuig, in de bus en op de bank. Hoe het komt weet ik niet, maar lees zelfs meer dan voorheen!

Vaak koop ik nog wat lekkere dingen voor in het vliegtuig (lange zit, 1 + 10 + 2 uur). In het vliegtuig draag ik graag een wijde broek, een los shirt en een vestje of trui, slippers omdat m’n voeten opzetten en ik schoenen bij aankomst niet meer pas. In het vliegtuig zelf trek ik direct mijn vliegsokken aan.

packing list Namibie

 

Kleding

☮ 2 jumpsuits
☮ 2 shirts
☮ 1 korte broek
☮ 2 lange broeken
☮ 1 shirt met lange mouwen
☮ 5 kortere jurkjes
☮ 3 langere jurkjes
☮ 1 thermotrui
☮ 1 warme trui
☮ 1 vest
☮ 2 bikini’s
☮ 1 paar (wandel)laarsjes
☮ 1 paar dichte schoenen
☮ 1 paar slippers
☮ Ondergoed & sokken
☮ 1 riem
☮ 2 haarsjaaltjes
☮ 1 hoed

Al sinds mensenheugenis leef ik in jurkjes, zowel thuis als op reis. Ik heb geen speciale reiskleding, en ik heb dat ook niet zo nodig. Ik vind jurkjes op reis gewoon enorm handig. Één kledingstuk in plaats van twee per dag, ik trek ze zo over m’n hoofd aan en hoef niet na te denken over combinaties, ze zijn lekker luchtig tijdens wandelingen en het staat ook nog eens leuk. Ik beklim er zowel in de zomer als de winter bergen mee, maak jungletochten, loop uren door de woestijn of wandel zo een stad of restaurant in. Ik heb overigens alleen jurken tot ruim over de knie of langer, geen korte jurkjes, en altijd een vestje of sjaal om over mijn schouders te dragen.

Benieuwd naar mijn laatste outfits op reis overzicht?

Welke jurkjes gaan er dit keer mee? Van boven naar beneden, links naar rechts – paarse jurk van Asos, vintage gehaakte jurk, oranje modal jurk van Mango, Kiboots laarsjes (al twijfel ik of ik deze nieuwe of m’n oude Kiboots laarsjes inpak), lange jurk van Odd Molly, lange jurk van Mango, lange jurk van BY-BAR, geel jurkje van Zara. En op de foto met de rest van de items nog een jurk van Mango.

packing list Namibie

packing list Namibie

Ik neem wonder boven wonder ook een paar niet-jurkjes mee! Zo heb ik nog twee playsuits van Mango & H&M (en op de foto nog de laatste jurk) twee t-shirts van Mango, een korte broek van Mango (de rode van Asos laat ik toch maar thuis…) en een wit truitje met lange mouwen ingepakt. Verder nog een wijde broek en een groene broek (vliegtuig) van Mango, een gele wollige trui van H&M (vliegtuig) en een thermoshirt van Brunotti. En een vest en dikke trui, niet op de foto. Het schijnt er heel koud te zijn ‘s nachts! Ook nog twee bikini’s, H&M en Brunotti. De groene instappers zijn van Odd Molly, de leren slippers van BY-BAR, de hoed van H&M en de riem van Asos.

packing list Namibie

packing list Namibie

20160611_161222

 

En verder…

Hier heb ik geen foto van, maar het andere koffertje zit vol met deze extra items! Vind het handig om dit gescheiden te hebben, geen rotzooi in m’n koffer.

☮ Toilettas met make-up, make-updoekjes, deodorant, haarlak, shampoo, douchegel, bodylotion, zonnebrand en geurtje
☮ Dropjes en stroopwafels voor locals (altijd!)
☮ wereldstekker + verlengsnoer
☮ EHBO-kit
☮ Muggenspray
☮ Statief voor camera
☮ Twee handdoeken
☮ Zonnebril
(uit de kledinglijst)
☮ 1 paar (wandel)laarsjes
☮ 1 paar dichte schoenen
☮ 1 paar slippers

 

Nog even iets anders…

Dit was trouwens mijn packing list voor Ibiza. Ibiza? Hebben jullie dat gemist?

Ja, ik ook. Het vliegtuig, welteverstaan.

Voor alles is een eerste keer…

De kleding ging nagenoeg ook mee naar Namibië, de prachtige leren roltas is van Jannissima.
Screenshot_20160609-184200

 

Als troost kampeerden we een nachtje in onze nieuwe camper.

Screenshot_20160610-202244

 

Zo! Viel dat mee of tegen? Wat nemen jullie het liefst mee op reis?

Namibië, Packing List, TRAVEL, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

44 comments

 1. Shirley 16 juni, 2016 at 20:18 Beantwoorden

  Leuk om te zien. Ik draag bijna altijd jurkjes. Iedereen denkt dat ik er netjes uitzie, maar mijn echte motief is ook gewoon: gemak, comfort, minder nadenken, meer eten zonder dat mijn broek te straks wordt. Heel veel plezier op reis!

  • Laura 16 juni, 2016 at 20:22 Beantwoorden

   Hallelujah, high five! Ik krijg vaak ‘commentaar’, haha. Niet op reis hoor, van thuisblijvers. Terwijl ik er echt super comfortabel de wereld mee rondreis! ? Ik heb wel alleen maar langere jurkjes, voel me ook nooit vervelend!

 2. Jenny - ikreis.net 16 juni, 2016 at 20:41 Beantwoorden

  Jij neemt best veel kleren mee ;)

  Ik ben stiekem al na aan het denken wat deze zomer mee gaat naar Indonesië en Korea. Met 17 kilogram aan duikspullen en 12 kilogram aan cameraspullen (inclusief 360-graden cam en onderwatercam) blijft er niet veel ruimte over voor kleren. Dat wordt regelmatig wassen onderweg.

  Veel plezier in Namibië!

  • Laura 16 juni, 2016 at 20:58 Beantwoorden

   Haha ja, ik reis met een auto met ruimte voor een koffer!
   Ben het gewend om te backpacken met vrijwel niets, dus dit is weer even fijn! Toffe reis trouwens!

 3. Frédéric 17 juni, 2016 at 05:54 Beantwoorden

  Ha zo jaloers. Ik was in oktober in Namibië. Het is een prachtig land, ik zou zo terug gaan.
  Mooie collectie foto-materiaal, zeker met die drone ga je daar prachtige foto’s kunnen maken.
  Even een tip: Malaria-pillen zijn zeker handig om te nemen, hoewel het niet nodig is in het zuidelijke gedeelte. Alleen als je naar Epuwa gaat is het handig ze te nemen. ;)

 4. Lotte - scratchingmymap 17 juni, 2016 at 06:04 Beantwoorden

  Wat een leuke jurkjes heb jij toch altijd! Zelf zie ik er gewoon heel gek uit met jurkjes langer dan mijn knie, en korte jurkjes neem ik dus ook niet vaak mee op reis. Dus hier toch vooral een short/broek + topje persoon! Playsuits vind ik zo leuk maar zo onhandig. Of ben ik de enige die de combi playsuit + Indonesisch squat toilet nog niet helemaal onder de knie heeft?

 5. Marleen 17 juni, 2016 at 06:41 Beantwoorden

  Leuk dat je dit hebt geschreven! Jouw jurkjes zijn altijd zo geweldig, het was tijd voor zo’n blog! En toch nog broeken mee zie ik! En heeft je vriend ook nog kleding mee? ;) En een hoop apparatuur voor de beste blogs en video’s zie ik alweer, dat wordt smullen van jouw verhalen uit dit mooie land. Heel veel plezier!

 6. Hedwig 17 juni, 2016 at 08:49 Beantwoorden

  Ooh wat heb je een mooie jurkjescollectie! Ik krijg meteen zin om zelf allemaal nieuwe te gaan aanschaffen haha. Veel plezier op reis, je voorbereiding is in ieder geval al dik in orde ;) ben benieuwd naar je (altijd mooie) foto’s en verhalen!

 7. Mellisa 17 juni, 2016 at 17:31 Beantwoorden

  Heel veel plezier!! En wat een leuke jurkjes en playsuits neem je mee! Vind de Kiboots nog steeds heel leuk, had ze echt jaren geleden moeten kopen toen ik ze met dikke sale zag liggen. Helaas…. Heb nieuwe playsuits, maar toch vind ik het altijd nogal wat als je halfnaakt op de wc zit haha.

 8. Tikva 18 juni, 2016 at 06:35 Beantwoorden

  Dit is echt niet meer lichtgewicht reizen en inpakken. Nu snap ik wel hoe je op elke foto toch iets anders aan kunt hebben. Wel mooie spulletjes allemaal en volgens mij ook wel een stukje voorpret om de leukste jurkjes voor je reis bij elkaar te zoeken of niet?

 9. Denise 22 juni, 2016 at 12:54 Beantwoorden

  Wat heb je toch een heerlijke boho style. Veel plezier in Namibie! Laat maar weten wanneer je weer in Nijmegen bent. Dan gaan we even een drankje drinken en kunnen we weer reisavonturen uitwisselen.

 10. Jessica 27 juni, 2016 at 17:06 Beantwoorden

  Liefde voor jouw kleding <3 Ik ben een groot fan van jumpsuits. Lekker gemakkelijk, neemt weinig ruimte in beslag en ik hoef 's ochtends niet na te denken over kledingcombinaties :p Geniet van Namibië!

 11. Eva 30 juni, 2016 at 21:41 Beantwoorden

  Leuk deze lijstjes! Ik vind het nog best netjes qua kleding! Je foto’s op instagram zijn zooooooooo mooi van Namibië. Reis echt een beetje met je mee.

 12. Eva 1 juli, 2016 at 13:47 Beantwoorden

  Leuk om te zien dit! Prachtige jurkjes heb je mee die jou allemaal even goed staan, gezien de prachtige foto’s op Instagram ;-) Geniet nog even! (Of zijn jullie alweer terug? :( )

 13. Serge 13 augustus, 2016 at 09:00 Beantwoorden

  Binnenkort vertrek ik ook naar Namibië. Jouw packing list is voor mij als man niet helemaal van toepassing (ik draag geen jurkjes en bikini’s :-) ) maar het is wel nuttig om te zien wat je zoal meeneemt van andere kledij en fotomateriaal.

Post a new comment

Lees ook: