PACKING LIST / Inpaklijst – Wat neem ik mee naar winters New York + WIN EEN KOFFER!

93

Op veler verzoek start ik weer met mijn packing list! Het is even iets anders dan mooie woorden zoeken om een bestemming tot leven te laten komen, maar de nieuwsgierigheid naar de ‘What About Her jurkjes’ blijkt groot te zijn. En het leuke – daarnaast geef ik vandaag een mooie koffer weg!

newyorkinpaklijst-4

Win een American Tourister koffer

Iedereen ontdekt de wereld op zijn eigen manier en American Tourister wil ieder type reiziger vieren! Van de Prepper, die op alles voorbereid is, tot de Hopeful Single, die hoopt haar grote liefde te vinden op reis en van de Foodie die van het ene naar het andere restaurant hopt tot de Shopaholic die vertrekt met een vrijwel lege koffer.

Om deze jonge groep reizigers aan te spreken heeft American Tourister vier grappige online filmpjes gemaakt die de bovengenoemde reistypes laten zien door te bedenken hoe zij hun koffer zouden inpakken. De Prepper, de Foodie, de Hopeful Single en de Shopaholic maken zich allemaal klaar voor hun volgende avontuur, maar allen op hun eigen manier. Je kunt de filmpjes hier bekijken!

Ik vind mezelf een Prepper. Al ga ik graag onvoorbereid op reis (als in: niets boeken en go with the flow), mijn tas is altijd goed ingepakt en ik maak van tevoren hele lijstjes met wat ik mee wil nemen. Mijn gele American Tourister koffer ging dan ook mee naar New York en zoals altijd heb ik een inpaklijst gemaakt.

Wat ook bij de voorbereiding van een reis naar New York hoort is een ESTA aanvragen. Ik ben dit één keer bijna vergeten en dat gebeurt me nooit meer! Om de Verenigde Staten binnen te komen moet je in het bezit zijn van een ESTA: een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Het ESTA voor Amerika aanvragen is gelukkig heel makkelijk online aan te vragen en zo geregeld. Maar… niet vergeten dus, anders kom je het land niet in!

Hoe doe je mee?

Nu de vraag: welk #TravelerType ben jij?

Laat het me in de reacties weten en maak kans op een mooie koffer van American Tourister. Ik ben ook benieuwd waar je volgende reis naartoe gaat. En heb je een foto die precies laat zien waarom jij dit type reiziger bent, deel ‘m er dan vooral bij via een linkje. Vind ik leuk!

Deze win actie is inmiddels verlopen.

newyorkinpaklijst-1

Inpaklijst New York City

Met vriendin Anouk boek ik een spontaan weekje New York. We vertrekken vlak voor Kerst, dus alles is in de kerstsfeer en ons doel is…. kerstshoppen! Ik probeer zo min mogelijk mee te nemen in zo groot mogelijke koffers, zodat ik veel kan kopen in New York. Ik neem m’n grote gele American Tourister koffer mee en de leren handbagage koffer van Jannissima.

Het wordt ontzettend koud in New York, dus ik probeer zoveel mogelijk lagen mee te nemen. Uiteindelijk heb ik van onderstaande lijst nog wat dingen geschrapt, zoals de twee dunne jurkjes. Ik vind jurkjes op reis enorm handig, maar meestal vertrek ik naar warmere oorden en New York in de winter is KOUD! Er gaan zelfs twee broeken (!) mee, en warme truien. Uiteindelijk heb ik alle dagen alles zo’n beetje over elkaar gedragen, want wat was het KOUD!

Inpaklijst jassen & schoenen

☮ Een warme, zwarte lammy (vintage)
☮ Een iets dunnere tussenjas van H&M
☮ Kindred Spirits Poncho
Kindred Spirits laarzen
☮ Zwarte Manfield laarzen met goed profiel (sneeuw!)
☮ Wollen sjaal, muts en handschoenen van Granny’s Finest*

* Over dat laatste wil ik graag nog wat kwijt, want wat vind ik dit een ontzettend leuk initiatief! Granny’s Finest voorkomt eenzaamheid onder senioren door het organiseren van wekelijkse handwerkclubs. Van de 75- tot 85-jarigen voelt bijna 50% zich eenzaam. Granny’s Finest wil eenzaamheid onder senioren voorkomen en bestrijden.

Door het organiseren van wekelijkse handwerkclubs worden senioren door het hele land samengebracht. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunnen senioren hun hobby uitoefenen en ontstaan er nieuwe vriendschappen. De producten zijn echt van prachtige kwaliteit en ieder product bevat bovendien een persoonlijk berichtje van de maakster, hierdoor kun je in direct contact komen met jouw granny en zelfs een bedankkaartje terugsturen. Ik ben verliefd. Wat een briljant concept.

newyorkinpaklijst-2

newyorkinpaklijst-3

Inpaklijst kleding

☮ Een wollen lange jurk van H&M
☮ Een zwarte wollen trui van H&M
☮ Een fijne grijze trui van Chic By Lirette
☮ Een dikke lichtroze trui van H&M Trend
☮ Een zwarte plissébroek van H&M
☮ Een zwarte broek met print van River Island
☮ Een fluwelen jurk van Wehkamp (uiteindelijk thuisgelaten)
☮ Een rode jurk van H&M (uiteindelijk thuisgelaten)
☮ Ik heb een extra dik vest meegenomen van Sissy Boy, te zien op de foto’s uit New York

☮ Een gele haarband van Zara
☮ Een handig tasje van Toms
☮ Sieraden meegenomen van eerdere reizen
☮ Toilettas met make-up, deodorant, shampoo en een geurtje
☮ Wereldstekker + laders

newyorkinpaklijst-5

newyorkinpaklijst-7

Benieuwd naar mijn laatste outfits op reis overzicht?

Handbagage

☮ Canon 6D + lenzen
☮ Laptop
☮ Telefoon
☮ Battery pack
☮ Vliegtuigsokken
☮ E-reader

New York New York

newyork-4

newyork-9

newyork-6

newyork-7

newyork-11

newyork-10

newyork-8

newyork-1

Give Away, Packing List, TRAVEL, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

93 comments

 1. maaike 8 januari, 2017 at 14:46 Beantwoorden

  Hoi :)

  Ik denk, dat ik een “prep-a-holic” ben. Voor verre reizen altijd een inpak lijstje en in elk geval een beetje ingelezen en/of lonely planet mee. Maar ook zo min mogelijk ingepakt om dingen mee terug naar huis te kunnen nemen. Afgelopen zomer in Andalusië met twee poefje en een vloerkleed in de backpack lopen sjouwen. En vorig jaar in midden America een maand lang een extra tas met vazen en zelfs een mini kerst stal uit Guatemala mee genomen. Toch houd ik ook van een goed lijstje met basis dingen. En op kleine stedentrips dan gooien we eigenlijk zomaar wat in onze koffer. Die overigens best wel aan vernieuwing toe is, dus who knows ;) dus wat voor type? We houden het maar op Prep – a – holic.

  Groetjes Maaike

 2. Lotte - scratchingmymap 8 januari, 2017 at 14:54 Beantwoorden

  Oooh in het geel is ie leuk! Ik heb al enkele jaren een zwart handbagage examplaar dat al flink wat bestemmingen heeft gezien. Ik ben 120% een prepper. Ik maak een lijstje en stop alles netjes opgerold, logisch bij elkaar in een packing cube. De wederhelft is, als hij mocht kiezen, het andere uiterste. Twee keer raden wie altijd heel zijn tas moet uitpakken voor wat te vinden. ?

 3. Floor 8 januari, 2017 at 15:14 Beantwoorden

  Ik ben een echte prepper, voor verre / lange reizen maak ik verschillende lijstjes zoals een todo-lijst vooraf aan de vakantie, en 1tje voor tindens de vakantie. Natuurlijkheb ik de inpaklijsten voor koffer en handbagage. Naar Azië en Afrika ga ik altijd met een volle koffer heen, die op het einde aardig leeg is zodat ik ruinte heb voor souveniers. Als ik een lang weekendje weg ga dan pak ik alles in mijn rugzak.
  Mijn eerst volgende reis gaat naar Canada

 4. Cecille 8 januari, 2017 at 15:39 Beantwoorden

  Een foodie! Van te voren ben ik lang bezig met research naar de fijnste, lekkerste en mooiste plekjes om te eten! Preppen daarentegen kan nog wat verbeterd worden, dus deze koffer zou fantastisch van pas komen bij mijn volgende reis, een rondreis door Zweden!

 5. Irene 8 januari, 2017 at 15:45 Beantwoorden

  Oeh! Ik kom net terug uit de woestijn van Marokko, waar ik een magische nacht onder de sterren heb geslapen. Het was er k-k-o-o-u-u-u-d-d. De temperatuur daalde tot onder nul. En hoewel ik een heuse prepper ben, had ik deze reis een tikkie warmer ingeschat. Maar… ik had wel tig laagjes meegenomen die ik inderdaad allemaal over elkaar aan heb getrokken. Tel daar de vier zware dromedarisdekens bij op en ik had het toch nog aangenaam warm in de nacht, terwijl ik genoot van de vallende sterren. De volgende trip gaat waarschijnlijk naar Amerika. Reuze zin in!

 6. Malou | Blonde Blossom 8 januari, 2017 at 15:50 Beantwoorden

  Wat een superleuk artikel en wat gaaf van New York! Daar wil ik ook echt nog eens heen. En ook een mega leuke winactie, ik ben duidelijk een prepper! Ik heb ook altijd checklists en weet precies waar ik heen wil! Alleen de tijd inplannen doe ik niet precies zo, haha. Maar ik vind het heerlijk als ik weet waar ik heen ga en wat ik ga doen :) met deze koffer komt dat volgende keer al helemaal goed! Malou x

 7. Tine 8 januari, 2017 at 16:05 Beantwoorden

  Heel veel plezier in New York! Daar wil ik ooit ook nog eens naar toe. :)
  Mijn eerstvolgende geplande reis is een SRPRS reis, iets waar ik echt wel voor gemaakt ben: niet nadenken, gewoon doen en zien waar je uitkomt. Er is geen voorbereiding nodig en ik hoef me niet schuldig te voelen om als enige van het reisgezelschap niets of enkel leuke eetplekjes op te zoeken. Toch behoor ik eerder tot het prepper type denk ik. Vooral mijn koffer is altijd 200 % voorbereid op noodgevallen. Er zitten veel spullen in, maar op die manier kom ik toch nooit voor verassingen te staan. :p

 8. Emma 8 januari, 2017 at 16:05 Beantwoorden

  SO-WIE-SO een prepper! Ik heb een vaste inpaklijst voor citytrips, lange reizen en skireizen. Deze staan in Google Keep onder het label ‘Inpaklijsten’. Mijn EHBO doos steek ik altijd als eerste in mijn koffer #bettersafethansorry. Een nieuwe koffer zou gigantisch goed van pas komen op mijn citytrip naar Berlijn volgende maand!

 9. An-Sofie 8 januari, 2017 at 16:54 Beantwoorden

  Oh New York, top! Staat op mijn lijstje voor volgende bestemmingen. Ik vertrek binnen twee weken naar Curaçao voor een lekkere verwen-vakantie!

  Ik ben zeker een prep-for-the-shop-a-holic’er! Ik bereid heel de koffer voor inclusief een zelfgemaakte checklist (http://annefie.net/freebies/) MAAR in de voorbereiding zit meer dan genoeg ruimte achter zodat ik al mijn souvenirs en aanwinsten kan meenemen zonder 100€ extra te moeten betalen op de terugreis! :D

 10. Lies 8 januari, 2017 at 16:56 Beantwoorden

  Ik ben duidelijk een prepper! Af en toe maak ik zelfs tekeningetjes van wat ik ga dragen, en stel ik steevast een lijstje op met kleinigheden die ik zeker niet mag vergeten. Wat een mooie foto’s trouwens! Vorig jaar bezocht ik NY en wauw, ik wil zo graag nog eens terug.. maar eerst nog wat sparen. Mijn volgende reis is naar een andere grote city, Londen :)

 11. Anne-Marie 8 januari, 2017 at 17:39 Beantwoorden

  Ik ben een foodie! En mijn volgende reis gaat, net als jij, naar New York! Omdat ik in 2016 50 kilo ben afgevallen krijg ik van mijn man een weekje New York cadeau. Naast lekker (local) food wordt dat dus ook veel nieuwe kleding scoren!

 12. Joanne 8 januari, 2017 at 17:58 Beantwoorden

  Foodie! Zeker weten! Ik kijk altijd het meest uit naar het eten op vakanties. Omdat ik van eten hou, maar ook omdat ik door local food de cultuur ervaar! Mijn volgende reis gaat waarschijnlijk naar Malaga, in Zuid-Spanje. Tapas, vinos y paella, ik hou ervan! Ik kan net zoveel genieten van een wandeling door een lokale supermarkt als van een ronde door een museum. In Malaga is trouwens de grootste overdekte markt van Europa! Daar wil ik zeker nog langs! En de koffer, echt prachtig! Een lekker felle kleur koffer zou me trouwens goed uitkomen: de chaoot in mij vindt em dan in ieder geval terug op het vliegveld. Dan kan ik genoeg kleren meenemen, zodat ik in m’n bikini kan genieten van die watermeloen aan het strand, in m’n jurkje van die paella in dat leuke restaurantje en in m’n favoriete jumpsuit de tapas op Plaza de la Contitución aan m’n vorkje kan prikken!

 13. Veerlez 8 januari, 2017 at 18:28 Beantwoorden

  Haha als ik moet kiezen uit die opties, dan ben ik wel een prepper. Ik ben wel iemand die veel lijstjes maakt en veel leest over de toekomstige bestemming, maar vervolgens als ik daar ben, laat ik dat weer helemaal los. Zo was ik het in ieder geval op mijn vorige tripjes naar IJsland en Lissabon. Mijn volgende trip is nog niet gepland, maar ik weet zeker dat ik dit jaar naar IJsland ga, het is alleen nog de vraag wanneer. En ik ben van plan om tussen augustus en december hoe dan ook weg te gaan!

 14. Riekie Bos 8 januari, 2017 at 18:32 Beantwoorden

  ik ben zonder enige twijfel een echte FOODIE !!!
  Voeding is mijn hobby, passie en wordt ook mijn beroep later, ik relateer alles aan eten, ook liefde, reizen en geluk.
  Mijn volgende reis gaat dit voorjaar naar Rome! Heerlijk de marktjes afstruinen, op terrasjes een vorkje prikken en overal vragen of ik even in de keuken mag meekijken. Want dat is het grote voordeel van foodie zijn, je maakt heel makkelijk nieuwe contacten, voeding verbindt mensen overal ter wereld.
  Duim duim duim en groetjes van Riekie

 15. Jessica 8 januari, 2017 at 18:59 Beantwoorden

  Hier ook absoluut een prepper! Deze zomer ga ik voor het eerst continent Europa verlaten en op naar Indonesië.. dat maakt preppen wel een stuk moeilijker. Ik lees dus graag nog even mee met je preplijstjes op zoek naar inspiratie en tips.
  Zo’n lekker opvallende koffer verkleint in ieder geval wel de kans dat je hem op de bagageband niet kunt vinden :-)

 16. Josianne 8 januari, 2017 at 19:27 Beantwoorden

  Ik ben SOWIESO een prepper! Het was voor mij dan ook heel wat om uiteindelijk via Srprs.me een reisje te boeken haha. Het liefst heb ik alles superuitgebreid klaar liggen, een week van tevoren.

 17. chucky1012 8 januari, 2017 at 19:56 Beantwoorden

  Zeker weten dat ik de shop-a-holic ben want stilzitten kan ik niet en wil dolgraag shoppen voor nieuwe outfits en ben erg benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van fashion vooral in florida, want ik hou van de zon en warmte ;-)
  Dus doe ik héél graag mee want mijn eerstvolgende reis zou zeker naar het land van mijn afkomst zijn……

  Xoxo

 18. Hanneke 8 januari, 2017 at 19:57 Beantwoorden

  Ik kan niet zeggen dat ik totaal onvoorbereid op vakantie ga, maar het zit er niet ver van af. Afgelopen zomer gingen wij voor het eerst ver weg met ons gezin. Met z’n vijven hadden we totaal 22 kg bij ons, dus de mooie outfits zoals jij ze in je koffer had zitten, helaas….die zaten niet in de mijne. De afspraak met ons gezin was, pak allemaal 2 lange broeken, 1 korte broek (of jurk), 2 T-shirts en een shirt met lange mouwen. C’est tout! De dag voor vertrek alles in de tas gedaan. In Vietnam hebben we regelmatig verzucht dat we net de verkeerde dingen hadden meegenomen, maar anderzijds het genot van zo licht reizen is ook geweldig. En hoe erg is het dat je net de verkeerde dingen bij je hebt? Ik vind het fijn te reizen zonder daar van tevoren een hoop inpakstress van te hebben.
  Volgende reis? Geen idee. We rijden gewoon weg en zien wel waar het weer oké is en we een fijne camping kunnen vinden.
  Normaal kamperen wij en nemen we toch vaak te veel mee (en overigens ook dan de verkeerde dingen ;-)). Misschien toch een betere voorbereiding.

 19. Hanneke 8 januari, 2017 at 20:03 Beantwoorden

  O ja…om nog antwoord te geven op je vraag mbt type reiziger: ik ben een foodie. In het verleden nam ik ook van elke bestemming een kookboek mee terug. Nu niet meer, want mijn verzameling is inmiddels zo groot dat al 2 kasten uitpuilen. Maar…eten maakt een zeer belangrijk onderdeel uit van mijn vakantiegevoel.

 20. Joyce 9 januari, 2017 at 05:53 Beantwoorden

  Super leuke winactie!
  Leuk om weer te zien wat je allemaal meeneemt op reis!
  Ik vind mezelf een Prepper. Ik ga niet op reis zonder alles tot in de puntjes te hebben verzorgd. Ik weet dat bijna alles ook te koop is in andere landen, maar ik heb toch liever mijn eigen spulletjes bij me.
  De volgende reis is in april en dan gaan mijn vriend en ik terug naar Bali. We zijn er twee jaar geleden geweest en het heeft ons hartje gestolen, vandaar dat we terug gaan. Dan komt een nieuw koffer wel van pas :)
  * fingers crossed*

 21. Eva 9 januari, 2017 at 08:20 Beantwoorden

  Wat een heerlijke plaatjes van New York! Ik ben er vorig jaar mei geweest, maar NYC in kerstsferen lijkt me ook zo fijn. En die spulletjes van Granny’s finest zien er niet alleen superleuk uit, maar wat een mooi concept ook!

 22. Florence 9 januari, 2017 at 11:42 Beantwoorden

  Toffe winactie, ik doe graag mee!

  Volgens mij ben ik een Foodie. Al voor ik vertrek (en soms zelfs voor ik een vlucht heb geboekt) ga ik op zoek naar de leuke hotspots en eettentjes die een stad te bieden heeft! Ik ben absoluut niet het type dat gewoon een McDonalds of Burger King binnenstapt op vakantie, maar ik ga liever eten tussen de locals. Dat vind ik een heel belangrijk aspect aan reizen: je moet de cultuur van de bestemming waarnemen én proeven. Thuis kan je nog genoeg naar fast food grijpen, maar ik vind dat je terwijl je reist gewoon met volle teugen van je reis moet genieten! Momenteel verblijf ik al zo’n 5 maanden in Barcelona, omdat ik er studeer (Erasmus). In het najaar 2016 heb ik dus niet kunnen reizen, maar gelukkig ga ik in maart naar Berlijn met school. Het blijkt een bruisende stad te zijn dus ik kijk hier heel hard naar uit :)

  Fingers crossed!

  Liefs, Florence

 23. Anna 9 januari, 2017 at 12:33 Beantwoorden

  Hele leuke winactie!
  Als ik zou moeten kiezen ben ik waarschijnlijk een echte Prepper. Toen ik deze zomer naar Indonesië en Maleisie ging had ik meerdere checklists gemaakt voor mijn backpack en daarnaast had ik mijn hele route voor 6 weken al grof uitgestippeld. Maar toen ik daar eenmaal was kwam ik er achter dat het veel leuker is om je te laten leiden door tips van locals en andere backpackers.

 24. Yvonne Renckens 9 januari, 2017 at 16:34 Beantwoorden

  O yes, zeker een prepper! Eind deze maand ga ik samen met een collega virtual assistant een midweek in een AirBnB op Mallorca zitten. Beetje werken, beetje rusten en Palma verkennen!

  En heerlijk die lijst die je hebt samengesteld! Ik heb er inmiddels ook een standaard in mijn telefoon…ik vergat altijd minstens 1 ding, slaapshirt, tandenborstel of haarborstel haha!

 25. Par 10 januari, 2017 at 07:54 Beantwoorden

  Leuk deze give away.
  Ik ben echte prepper met foodie eigenschappen. Voor mijn vakantie’s maak / heb ik allemaal lijsten en 1 daarvan is een waar ik al heb uitgezocht waar je het beste de lokale gerechten kunt eten.
  Mijn volgende reis gaat naar Zuic Afrika.

 26. Henrieke 10 januari, 2017 at 11:17 Beantwoorden

  Wat een leuke blogpost en winactie!
  Ik ben overduidelijk ook een prepper, maar laat wel wat ruimte over voor shoppen en onverwachtse dingen.

  Over anderhalf maand vertrek ik voor 6 maand naar Canada, in m’n eentje. Een groot deel van de reis is al uitgestippeld, maar meer globaal. Gisteren begonnen aan m’n inpaklijst. Best lastig, voor 6 maanden en temperaturen van -30 tot +30 haha.

  Voor die reis zou ik heel goed zo’n handige koffer kunnen gebruiken :) met alleen handbagage gaat ‘t niet lukken!

 27. Elsemiek 10 januari, 2017 at 12:44 Beantwoorden

  Leuke blogpost weer Laura, word er blij van! Ik ben van de vier types zeker een prepper (lijstjes voor weekendjes weg, festivals en lange trips), al komt uiteindelijk alles alsnog last-minute in mijn koffer terecht haha! Ik ben plannen aan het smeden om rond mei/juni een maand naar Australië te vertrekken, hier een vriendin op te zoeken en samen al roadtrippend de oostkust af te gaan. Kijk er nu al naar uit :)

 28. Athina 10 januari, 2017 at 17:20 Beantwoorden

  Je bent goed voorbereid, zo ben ik ook. Ik zou mezelf dan ook vooral het #TravelerType planner noemen. Sportieve vakanties, natuurvakanties of een strandvakantie ik vind alles prima, zolang je mij maar alles van te voren laat regelen, anders heb ik echt stress op bestemming en dan kan ik tenminste lekker relaxen! Backpacken zou dan ook nooit iets voor mij zijn… De volgende reis gaat naar Karpathos (Griekenland, 3 weken) Italie (1 week) en waarschijnlijk een lang weekend naar Jönköping (Zweden).

  https://www.instagram.com/p/BPF4nQQhiEo/?taken-by=travelbyheartnl

 29. Merel 11 januari, 2017 at 10:34 Beantwoorden

  The Foodie for sure!! Reizen is voor mij meer mijn levensstijl geworden. Ik woon in zoveel mogelijk landen als ik maar kan voor kort of lang, om alles te ervaren.. de geuren, het eten, de cultuur, de mensen, nog meer eten. Het afgelopen jaar ben ik samen met mijn vriend naar de Caribbean, Azie en Australie geweest. De mooiste herinneringen hebben te maken met eten.
  En tot (irritatie) van mijn vriend, vind ik het GEWELDIG om in het buitenland door de supermarkt rond te dwalen. Wat voor eten er word verkocht en noem maar op. Heerlijk vind ik het.., afgelegen food markets en van alles proberen. JUM!
  Voedsel breng culturen samen, er zijn geen talen nodig, het word een vorm van communicatie, prachtig!

  Behalve dit, zou het me ook nog eens heeel erg goed uitkomen om deze prachtige koffer te winnen aangezien mijn koffer ( ook een pracht exemplaar van American Tourister) helaas tijdens 1 van de vluchten in de band vast is komen te zitten dus niet veel leven meer in zicht heeft. Ik heb deze koffer al 8 jaar en is de hele wereld met mij over geweest, helaas gaat die het met mijn volgende trip ( een jaar Canada) niet meer redden.
  Je zou mij SUPERBLIJ maken met dit gele zonnetje!!

  • Laura 12 januari, 2017 at 14:40 Beantwoorden

   Haha jaaaa, heel herkenbaar! Eigenlijk ben ik ook een super foodie. Reizen is eten. Schrijf er te weinig over, haha! Ik wil ook altijd de lokale supermarkt ontdekken… Haha! En ahw, arme koffer!

 30. Viktoria 11 januari, 2017 at 20:12 Beantwoorden

  Als ik op reis ga neem ik zo weinig mogelijk mee. Mijn vriend en ik hebben niet veel nodig en eten kunnen wij overal kopen haha dus ja, ik ben een foodie. Als ik thuis kom volgends de weegschaal ben ik een paar kilo’s zwaarder maar het hoort erbij, toch? :D

 31. Simone 12 januari, 2017 at 16:16 Beantwoorden

  O hahaha…. Ik vond het Foodie filmpje hilarisch maar ik zit denk ik ergens tussen Foodie en Prepper in. Ik ben niet zo extreem in de lijstjes en eigenlijk ben ik een dramatisch slechte inpakker maar ik hou wel van de voorpret zeg maar…. :) O en ik heb die koffer in het roze!

 32. Zen 13 januari, 2017 at 08:52 Beantwoorden

  Pfff inpakken voor de winter vind ik altijd zo moeilijk. Het volume van de kleding is echt 3x zo groot als in de zomer. Ben op dit moment een wasje aan het draaien om daarna de kleeeinste truien uit te zoeken voor zondag. Ik verhuis zondag naar Istanbul ; )

  #TravelerType… tsja, kan er niet een vakje avonturier bij? Ik doe precies zoals jij: ik heb alles in mijn hoofd al klaarliggen en vouw heel zorvuldig al m’n kleding in zo min mogelijk ruimte… maar verder, who knows! Trouwens ik pak tegenwoordig pas de ochtend van vertrek daadwerkelijk alles in. Het gaat zo automatisch, daar is verder geen planning voor nodig. Belangrijkste: paspoort, portemonee, student ID voor kortingen. Verder maakt het ook niet zo veel uit als iets vergeten blijkt te zijn… Maarja, dan ben ik toch de Prepper, want Shoppen doe ik niet en Single ben ik ook niet. Foodie wil ik ook nog wel, maar anders… Adventurer, Historian, Tourguide? Ik kan nog wel een paar filmpjes bedenken hoor. Heb je Travel Man gezien? ‘Traveller with a hint of … librarian.’ haha.

  Heb toevallig gister een foto ge-upload van m’n huidige (hand)baggage:
  http://www.zententia.net/wp-content/uploads/2017/01/Italy-12.jpg
  Jaja, daar kan ik voor DRIE weken aan spulletjes in pakken. (Als er maar ergens was gedaan kan worden…!)

  • Laura 17 januari, 2017 at 19:09 Beantwoorden

   Jaaa, dat vind ik ook zo vreselijk! Gelukkig mag ik deze week weer lichte, zomerse dingetjes inpakken voor Belize. Oh, wat tof dat je naar Istanbul verhuisd zeg! Wat ga je er doen?

 33. Eveline 13 januari, 2017 at 09:40 Beantwoorden

  Zeker weten een #PreppendeFoodie! Ik bedoel eten…. Not many extra words needed! Ook preppen kan ik als de beste! Mijn laptop staat vol met ‘take-with-me’ lijstjes van voorgaande avonturen. Enige nadeel is dat het altijd mijn backpack in gaat en dan kan je nog zo goed preppen eenmaal in de backpack is het één grote bende :P Je hebt nou eenmaal ALTIJD het onderste uit je backpack nodig.. Over een paar maanden ga ik naar Portugal en dan zou een koffer toch handiger zijn dan mijn vertrouwde backpack.

 34. anto 13 januari, 2017 at 20:43 Beantwoorden

  Eigenlijk doe ik bijna nooit mee aan winacties maar … tijdens mijn laatste grote reis (van Rio via Iguazu naar Patagonië) heb ik gezworen volgende keer met een koffer te reizen in plaats van een duffel. Dat gezeul de hele tijd… Dus bij deze doe ik ook een gooi. Ik ben sinds kort dus weer de Hopeful Single, alhoewel dat single zijn me ook prima bevalt. Mijn volgende grote reis gaat naar … Nieuw-Zeeland en Australië. Als ik daar een lekkere Kiwi of Ozzie tegen kom, ben ik allang blij haha :-)

 35. Luc Herbergs 14 januari, 2017 at 09:15 Beantwoorden

  Het is denk ik heel belangrijk om van te voren na te denken, waar je heen gaat. Daarnaast hoeveel dagen ga je ? En wat ga je echt nodig hebben? Vorige maand ben ik naar Barcelona gereisd en ik had super veel plezier van mijn leren jasje. Daarnaast had ik nog wat t-shirts met lange mouwen meegenomen. Wat dat betreft had ik het goed gepland.

 36. Nadia 15 januari, 2017 at 17:57 Beantwoorden

  Definitief een #Foodie en een beetje een #Prepper! Ik kijk vooraf wat en waar ik authentieke gerechten of anders lekkers zou bestellen/kopen. Zo geniet ik meer van het vakantieland. Dit jaar gaat het weer naar Spanje maar deze keer naar Andalusië. ?

Post a new comment

Lees ook: