PACKING LIST / Inpaklijst – Wat neem ik mee naar bijzonder Belize?

18
Inpaklijst Belize

Op veler verzoek ben ik weer met mijn packing lists begonnen! Het is iets anders dan mooie woorden zoeken om een bestemming tot leven te laten komen, maar de nieuwsgierigheid naar de What About Her jurkjes – zoals ik laatst zo mooi las in een mail – blijkt ook groot te zijn.

Ik ben laatst teruggekomen van een fantastische reis door Belize. Lees hier het eerste verhaal! In Belize vind je zo’n mooie mix van paradijselijke eilandjes, een turquoise zee, diepe jungles en grotten, eeuwenoude Maya ruïnes, een lieve bevolking en smakelijk eten. Belize bleek een hele fijne verrassing en ik heb echt een beetje heimwee.

 

Inpaklijst Belize

Ik nam m’n oude en trouwe backpack van Nomad mee, een groene Fjällräven daypack (niet op de foto) en een los linnen tasje. Ik maak deze foto trouwens met de Canon 6D, die staat dus ook niet op de foto.

Inpaklijst Belize

 

Handbagage

Mijn daypack zat vol (waar is de tijd van de wegwerpcamera’s?) met m’n laptop, een Canon 6D voor de foto’s, de Sony A7S om te filmen, vier cameralenzen, een Samsung GEAR 360 graden camera, een GoPro én alle laders. Mijn vriend nam ook nog eens de drone mee in een koffertje. Best zwaar om allemaal mee te nemen, maar de mooie beelden zijn het waard!

In mijn linnen tasje mijn Kobo e-reader, vliegsokken en een plastic reiszakje met m’n bril, lenzen, frisse doekjes, deodorant, tandenborstel en tandpasta. Vaak koop ik nog wat lekkere dingen voor in het vliegtuig. In het vliegtuig draag ik dit keer een zwarte losse jumpsuit, sneakers (beide niet op de foto) en een regenjasje. Op deze foto ook alvast mijn twee bikini’s en m’n Maaji badpak. Uiteindelijk droeg ik in Belize alleen m’n badpak, ben er ZO verliefd op!

☮ Canon 6D + 85mm, 24mm, 14mm en 75-300mm.
☮ Sony A7S
☮ Drone
☮ Laptop
☮ Kobo e-reader
☮ Telefoon
☮ Battery pack
☮ Vliegtuigsokken
Kobo e-reader
☮ Frisse doekjes
☮ Deodorant
☮ Tandenborstel + tandpasta
☮ Bril + lenzen + zonnebril

Inpaklijst Belize

 

Kleding

Al sinds mensenheugenis leef ik in jurkjes, zowel thuis als op reis. Ik heb geen speciale reiskleding. Ik vind jurkjes op reis gewoon enorm handig; slechts een kledingstuk in plaats van twee per dag, ik trek ze zo over m’n hoofd aan en hoef niet na te denken over combinaties, ze zijn lekker luchtig tijdens wandelingen en het staat ook nog eens leuk. Ik beklim er zowel in de zomer als in de winter bergen mee, maak jungletochten, loop uren door de woestijn of wandel zo een stad of restaurant in. Toch heb ik ook twee hele fijne losse broeken die ook ingepakt worden, vooral om in de avond te dragen (muggen!).

☮ Dunne regenjas
☮ Twee dunne broeken
☮ Dunne trui
☮ Twee t-shirts
☮ Een tuniek
☮ Een korte broek
☮ 3 jurkjes
☮ Een rok
☮ Een badpak
☮ 2 bikini’s
☮ Sneakers
☮ 2 paar sandalen
☮ Ondergoed & sokken
☮ 3 haarsjaaltjes

Donkerblauwe trui van Vero Moda, twee witte t-shirts van Asos, tuniek van Asos, korte broek van H&M, broek van Mango, broek uit Azië, bruine sandaaltjes van OluKai, zwarte sandaaltjes van Timberlands, gele jurk van H&M, blauwe jurk van Asos, roestkleurige jurk van Mango, vintage rok. Valt best mee toch?

Inpaklijst Belize

Inpaklijst Belize

 

En verder nog…

☮ Toilettas met make-up, haarlak, zilvershampoo, haarvoeding, bodylotion, hand- en dagcrème en zonnebrand
☮ Dropjes en stroopwafels voor locals (altijd!)
☮ Wereldstekker + verlengsnoer (ook wel Laura’s oplaadstation genoemd)
☮ EHBO-kit
☮ Muggenspray
☮ Hammam handdoek

Inpaklijst Belize

 

Outfits in Belize

Ik heb ontzettend veel mooie beelden in Belize gemaakt, maar er zijn deze reis eigenlijk vrij weinig foto’s waar ik zelf opsta. Ik moet ook bekennen dat ik dacht weinig mee genomen te hebben, maar ik heb nog steeds een paar dingen NIET gedragen. Ik leefde in Belize twee weken lang in mijn badpak met rok, witte tuniek en gele jurk. Oeps! Was ik weer een vieze backpacker. HAHA.

Outfit-10

Outfit-12

Outfit-2

IMG_20170227_183523_128

Outfit-8

Outfit-11

Outfit-6

Inpaklijst Belize

Outfit-12

Outfit-5

Raggamuffin Tours Belize

Benieuwd naar meer outfits op reis?

 

Zo! Wat nemen jullie het liefst mee op reis?

Belize, Lifestyle, LIFESTYLE

Leave a reply

18 comments

 1. Kim 19 maart, 2017 at 07:18 Beantwoorden

  Zo wst een gaaf badpak! Van welk merk is deze? Ik draag zelf op vakantie ook vaak hetzelfde. Uitspoelen is immers makkelijk te doen. Vooral jurken draag ik graag met daaronder een kort, katoenen broekje.

 2. Mylène 20 maart, 2017 at 09:52 Beantwoorden

  Vet leuk om dit te lezen. Geeft ook weer inspiratie voor eventuele volgende reisjes. Ik moet nog een goede tas vinden voor mijn camera, lenzen en laptop. Op dit moment prop ik alles maar in mijn rugzak haha

 3. Lindy 19 juni, 2017 at 18:19 Beantwoorden

  Ik zie zovaak mooie jurkjes voorbij komen bij jou! Wat zijn leuke merken waar jij je jurkjes vandaan haalt? Ik kan ze namelijk nooit vinden in de winkels…

  • Laura 19 juni, 2017 at 20:32 Beantwoorden

   Haha aaaahw! Eigenlijk staat het altijd bij de packing lists, ook de merken – dus ik zou lekker gaan neuzen! Veel is van Asos, Zara, Mango, Odd Molly, Free People… Maar ook andere merken! :D

Post a new comment

Lees ook:

INTERIOR / Details deel III: Dakterras

“If you have a garden and a library, you have everything you need.” Eigenlijk ‘exterior’ vandaag, ik maak tussendoor even een uitstapje naar buiten! Één ...