LIFESTYLE / It is real. It is possible. It’s yours

71

“Do not let your fire go out, spark by irreplaceable spark in the hopeless swamps of the not-quite, the not-yet, and the not-at-all. Do not let the hero in your soul perish in lonely frustration for the life you deserved and have never been able to reach. The world you desire can be won. It exists. It is real. It is possible. It’s yours.” 

Afgelopen weekend was eindelijk eens een weekend waarin we niets gepland hadden. Kennen jullie dat? Wij dus niet. We plannen altijd veel te veel, dus dit was fijn. Tijd voor onszelf en elkaar. Zaterdag heerlijk wat kringloopwinkels afgegaan en de rest van de dag zitten knutselen aan een overheerlijke curry met Turks brood. Genieten. Zondag even de stad in geweest, snel een outfit vastgelegd en afgesloten met een gezellig etentje bij m’n schoonouders. 

Ik ben gewoon aan het aftellen voor de reis, ik ben zo ongeduldig. Nog 17 dagen. Ik moet dus nog een nieuw paspoort, en dat vind ik niet leuk. Dag vol paspoort vol prachtige stempels en herinneringen. Ik weet dat je hem weer mee naar huis krijgt (inclusief boorgaten) maar ik reis toch het liefst rond met mijn mooie volle paspoort. En uitstellen is niet handig. Ik moet nu toch echt een nieuwe. Hoelang duurt dat eigenlijk? Ik ben toch niet al te laat? En op een nieuw paspoort moet een pasfoto, en als ik iets haat zijn het pasfoto’s. Statisch licht, haar uit je gezicht en nors kijken, wat is daar nou leuk aan? Een chagrijnige medewerker achter een toestel, vaak ook nog een onbekende, legt zomaar een seconde van je leven vast. Niet meer dan een fractie van je persoonlijkheid en dat geeft absoluut een verkeerd beeld van je karakter. Die stomme pasfoto laat zien hoe je op dat moment bent en dat moment is onverbiddelijk. Niets wordt verbloemd. Ik kan niet nors kijken op commando en ik krijg vaak een foto waar in ik mezelf amper herken. 

Dus, nu heb ik het al maanden uitgesteld. En moet ik deze week. En ja hoor, wat zat daar opeens toen ik wakker werd dat ik ook eigenlijk nooit meer heb? Een dikke pukkel. Dus nu sta ik de komende vijf jaar met een pukkel op mijn favoriete document. Huilen. Neem maar met een korreltje zout hoor.

Top: H&M
Skirt: vintage (in shop soon)
Bag: vintage (in shop soon)
Shoes: Asos
Sunglasses: Froufrous
Watch: Fossil

1081

1082

1085

1086

Fashion, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

71 comments

 1. Marcella 4 september, 2013 at 17:36 Beantwoorden

  Ik heb m’n oude paspoort nog wel, maar ik heb nu al geen zin in het moment dat deze vernietigd wordt met die lelijke gaten. Amerika, Canada en Marrakech weg en straks ook Singapore en Auckland. Zonde! Al ligt die oude nu wel tussen de souvenirs hoor ;-) Ik lijk trouwens totaal niet meer op mijn paspoortfoto. Wil je dat verschil eens zien in een blog?

 2. asomgroep3 4 september, 2013 at 17:47 Beantwoorden

  Aaah, herkenbaar van je paspoort. En je bent nog niet te laat, maar zou er nooit te lang mee wachten. Heb stage gelopen bij de gemeente Nijmegen en weet dat het een groot drama is. Scheelt dat het geen vakantie periode is. Ik vind je outfit erg mooi. Vooral de tas en de sokjes zijn ook helemaal mijn ding! Welk straatje in Arnhem is de foto gemaakt, in het centrum:)?

 3. Nena 4 september, 2013 at 18:05 Beantwoorden

  Echt heerlijke foto’s! En die outfit is ook echt leuk. Laat gewoon die pasfoto bij een professionele fotograaf nemen en lach een glimlach, dat mag toch? Je zal er stralend op staan….. voor de komende vijf jaar… :’)

 4. Dagmar 4 september, 2013 at 18:15 Beantwoorden

  Wauw zo mooi! Echt fantastische foto’s en geweldige outfit. Haha ik kan gewoon ook alleen maar enthousiast zijn na het zien en lezen van je artikel, sorry voor de ontbrekende variatie in mijn reacties, maar ik geniet gewoon enorm van het lezen van je artikelen. Elke keer weer onder de indruk!

 5. Natasja 4 september, 2013 at 19:06 Beantwoorden

  Wauw, wat een ontzettend leuke outfit. Totaal niet iets wat ik aan zou trekken, maar het past helemaal bij jou! (voor hoever ik je ‘ken’ natuurlijk)

 6. Myrthe 4 september, 2013 at 19:06 Beantwoorden

  Wat een leuk berichtje had je me gestuurd! Om heel eerlijk toe te geven ben jij mijn inspiratie geweest om ook een blog te beginnen. Dus dat je me volgt vind ik echt zo te gek! (Ik stalk jou al een geruime tijd haha) Nieuw Zeeland is echt aan te raden! Jouw verhalen en foto’s zijn echt mooi! Keep on traveling and writing! X Myrthe

  • Laura - what about her 4 september, 2013 at 21:19 Beantwoorden

   Ohhh dit vind ik echt heel mooi om te lezen! Wat lief en bijzonder. Ik kwam per toeval op je blog terecht, volgens mij heb je niet eerder gereageerd op mijn blog toch? :) wat toevallig. Ik hou van mensen die zomaar een jaar op reis gaan, fantastisch!

 7. Michelle @ The World is a Book 4 september, 2013 at 21:12 Beantwoorden

  Haha, ik hou ook niet van nieuwe paspoorten (behalve mijn eerste dan, inclusief visum voor een jaar Amerika; toen was ik er heel blij mee). Maar toen mochten we ook nog leuk lachen op een foto. Dat zit er nu helaas niet meer in ;-) Wat een mooie outfit en die quote in je titel vind ik ook heerlijk!

 8. Eva 5 september, 2013 at 09:11 Beantwoorden

  Ik weet dat het hier weliswaar helemaal niet over gaat, maar wat is je haar prachtig zeg! En de rok en tasje uiteraard ook maar je haar spat echt van de foto’s af.

 9. Eline 5 september, 2013 at 12:07 Beantwoorden

  Volgens mij ben je één van de enigste die wegkomt met zo’n rook. Het staat je prachtig! Net zoals al jouw andere outfits. Fijn dat je bij jou merkt dat je zo je eigen stijl hebt gevonden.

  Verder snap ik je haat voor pasfoto’s haha. Mag je in Nederland geen foto’s gebruiken uit zo’n fotohokje? Hier in België staan deze in al de stations. Echt handig! Tenzij je het voor elkaar krijgt, net zoals ik, om drie keer je ogen toe te houden.

Post a new comment

Lees ook:

MINDSTYLE / Bucket list

In een ver verleden, op mijn oude blog, heb ik eens een bucket list voor mezelf gemaakt. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ...