LIFESTYLE / Catch the trade winds in your sails

23

zeilen13“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Wat een heerlijk weekend! Al sinds mijn jeugd hebben we een zeilboot met ons gezin. Door omstandigheden heeft deze de laatste vier jaar stil gelegen, gelukkig heeft mijn vader besloten om hem weer helemaal op te knappen en weer fijn te gaan zeilen. Hij is prachtig geworden en ik vond het zo fijn om weer op het water te zijn!

De eerste dag hebben we lekker gezeild op een groot meer met eilandjes. Wat bewolkt, maar later kwam het zonnetje gelukkig even spieken. De tweede dag op doortocht door de kanalen, en zoals jullie ook vast van deze tropische zondag hebben genoten deden wij dat op het voordek. Boekje, hapje, drankje, af en toe even opstaan om geld in het klompje van de brugwachter te gooien, en vooral heerlijk genieten van het vakantiegevoel dat het ons bracht! Wij moeten nog twee maanden alvorens we weer op reis mogen, dus zo’n weekend doet ons zeker goed.

We zijn zondag geëindigd in Zwartsluis, waar we het meest hilarische terrasbezoekje ooit hebben meegemaakt. Het zag er uit als een hippe tent, dat ‘Café Blizzard’. Desillusie. Terras aan het water, steigerhouten lounge, daar wilden wij wel een avondje vertoeven! Oh, wat heb ik gelachen én mezelf opgevreten. Alleen de kaart al: ik telde wel 12 spelfouten (tappernade, tappas, kopkluifjes, ganituur, jus orange, smolten kaas, ga zo maar door). Ik als taalnazi ben daar erg overgevoelig voor. Zo zonde, want het zag er allemaal heerlijk uit (en eerlijk toegegeven: dat was het ook). Helaas valt of staat het ook bij de bediening: en deze bediening was om te huilen. Een selectie quotes, en ik verzin het niet:

-Wat zit er allemaal bij de koude bittergarnituur?-  ‘Ehhhh ja eeh gewoon van alles. Warm weet ik wel, dat zijn bitterballen enzo. Koud is denk ik ook zoiets’.
‘Ekkkkssssspresso, dat is toch een soort koffie?’
‘Gin-tonic, wat is dat? Nee, dat ken ik niet. Hebben we vast niet’.
-Mag ik de tortilla’s- ‘De wat?’  -Tor-tie-jas- ‘Eh, kun je het aanwijzen?’ …’Oh, de TOR TILL ASJJ’. Zelfde met Grand Marnier: ‘Ohhh, je bedoelt de GGGGRANT MANIER’.
-Wat zijn dit voor sausjes?- ‘Geen idee. Hoop dat ‘t lekker is’.
12 tafeltjes met 3 man personeel. ‘Sorry hoor ik heb het echt zo druk ik red dat niet ik stuur iemand anders we hebben een speciaal iemand voor de rekening’
En als klap op de vuurpijl werd ons pas honderd euro verder verteld dat je er helemaal nog niet kan pinnen. Top!

Ik ben volgens mij heel aardig gebleven maar mijn horecahandjes jeuken echt als een gek: ik ben in ieder geval naar binnen gelopen met de goedstenederlands kaart om dat toch maar even te hebben gezegd, en heb die lieve meisjes ook maar even wat tips gegeven. Hebben jullie wel eens zo’n slechte horeca meegemaakt?

Anyway, er zijn ook foto’s.

Blue dress: H&M
Other dress: printed scarf from Africa
Bikini: Primarkzeilen18

zeilen14

zeilen17

zeilen15

zeilen16
 zeilen19

zeilen21

zeilen6

zeilen7

Dag twee: Echtenerburg – Zwartsluiszeilen12

zeilen10

zeilen9

 

zeilen11

Fashion, Lifestyle, LIFESTYLE

Leave a reply

23 comments

 1. Debby 22 juli, 2013 at 10:00 Beantwoorden

  Wat heb je toch een fijne foto’s! Ohh en lekker zeg, zo’n boot hebben! Ik mis het hele vakantiegevoel deze zomer nogal :(.

  En wat de horeca betreft: ik heb er zelf ook in gewerkt en kan me ook vreselijk ergeren aan zoiets. En ik ben ook een taalnazi :’). Superstoer dat je naar binnen bent gegaan om tips te geven, ik kan me daar dan niet eens om bekommeren. Tot straks!

  • Laura - what about her 22 juli, 2013 at 10:03 Beantwoorden

   Ja, ik vreet mezelf dan echt helemaal op. Grmbl. Ja, ik zeg er gewoon wat van hoor, ik hoop dat ze er uiteindelijk iets aan hebben. Ik heb lang gewerkt als hotel&restaurant manager dus dat zit er dan een beetje in. Ik was er bijna tussen gesprongen om eens even de bezem erdoor te halen. Tot zo!

 2. Karlijn 22 juli, 2013 at 14:15 Beantwoorden

  Wat een heerlijke foto’s! Ook al heb ik geen horeca ‘handen’, zelfs ik zou het beter kunnen :p, haha. Lijkt me aardig irritant. Misschien waren ze allemaal nieuw?

 3. whatevergivesjoy 22 juli, 2013 at 17:24 Beantwoorden

  Leuke outfit! Zo’n boot is niets voor mij. Ik word al misselijk als ik de foto’s zie haha ;-)
  Je hebt zulk een mooi gezicht, er lijkt wat IJslands in te zitten. Je hebt zowat de trekken van daar :)

 4. Jess 22 juli, 2013 at 19:16 Beantwoorden

  Je zag er prachtig uit in die lange, blauwe jurk meid! Zeilen is heerlijk, lijkt me geweldig om als kind op te groeien op een zeilboot. Ik zou me ook opvreten over zoveel taalfouten in de menukaart hoor. Gelukkig hebben jullie toch een gezellige avond gehad ondanks alle missers.

 5. capsidegirl 22 juli, 2013 at 21:10 Beantwoorden

  owww wat een vreselijk verhaal van die horeca tent echt te erg. Maar onwijs mooie foto’s en ook een geweldige jurk vind zo jammer dat ik zoiets niet aan kan (ik ben daar veel te klein voor jammer genoeg)

 6. Kimberly 23 juli, 2013 at 07:15 Beantwoorden

  Wat een onwijs mooie foto’s zeg! Die jurk staat je echt heel mooi! En die horecatent, wat vreselijk!!! Vooral die quotes oh oh oh.. en die spelfouten! Kan eigenlijk echt niet! Ik was trouwens laatst ook in een tentje en mijn vriend vroeg om een uitsmijter.. en die vrouw vroeg: uhh wat is dat ookalweer:? iets met kaas of iets? uhh ja.. dus haha

 7. Emma 25 juli, 2013 at 07:59 Beantwoorden

  Prachtige foto’s ! En die kuikentjes zijn megaknuffelbaarschattig <3 Wel echt een bummer met die slechte horecagelegenheid. Nu vind ik persoonlijk taalfouten niet extreem vervelend, als er maar een goede service tegenover staat.
  Ik heb de afgelopen tijd in veel van de restaurantjes in ons dorp een nogal trage bediening gehad. Dat kwam vooral omdat ze bijna overal geminderd hebben in het personeel, waardoor de klanten langer moeten wachten op het eten en drinken. Beetje jammer..

Post a new comment

Lees ook: