NEWS | And the adventure continues: groot nieuws over een kleine nomad ♥

6
What About Her zwanger

And the adventure continues… ❤

Ik was wat stiller dan gewoonlijk en dat had een goede reden: we hadden de afgelopen maanden een klein geheimpje! Zo klein… en toch zo groots; wij krijgen samen een kleine nomad, een winterkind, een wereldkind. Marley en Luna krijgen een babybroertje. De cirkel is rond 💞

What About Her zwanger

laura zwanger

Ook al is wat ik deel maar een fractie van mijn leven, toch voelde het ontzettend vreemd om zo’n grote happening vier maanden lang stil te houden. Op terugwerkende kracht delen is bijna onmogelijk, maar een poging:

het gevoel van eindelijk die positieve test in handen hebben, een dag voor moederdag. Dat werd een driedubbele moederdag: de mijne, de bonus, de kleine,

het nog maar een test doen voor de zekerheid
en nog een
en nog een

de eerste echo, het hartje dat klopt, de opluchting, dat kleine flupje, zo onwerkelijk, tot de volgende echo: het is een mens, een mensje met al handjes en voetjes en een neusje,

de blijdschap, het stralen van Thomas, de trots, hoe hij alles voor me doet, het feit dat hij een geweldig vader is,

de buikkrampen, de spanning of alles wel goed gaat, die vreselijke moeheid, misselijkheid en zorgen,

de zin in bruine bonensoep (?) en kerriesaus en zoute chips en snoepjes en kleffe broodjes en appelstroop, het janken om álles, de wilde schoonmaak aanvallen: ‘dit raam moet NU schoon’

de hints, de 0.0% wijn en de eerste cadeautjes, zoveel liefde,

het geheim in Italië, het nog dichter bij elkaar komen, ontploffen van geluk en het besef van wow: dit kind wordt geboren in ZO ontzettend veel liefde,

m’n buik die ronder wordt – de trots, maar ook hoe onwerkelijk is om mezelf zo te zien. ik ben niet zo’n typische oermoeder en had niet gedacht dat het voor me weggelegd zou zijn, maar de wens groeide vanuit oerliefde voor hem en die twee meiden en wat is het eigenlijk machtig mooi,

de omschakeling: een jongen? Was ik dan geen echte meisjesmoeder?

Het nu niet kunnen wachten om ‘m te ontmoeten,

het ‘wow, op wat voor wereld zet ik mijn kind’ – gevoel in deze tijd maar ook het sterke ‘save the earth, raise a hippie’ gevoel. de kracht en wil om ‘a good one’ op de wereld te zetten, net zo’n good one als z’n vader want wat zijn ze schaars,

het heel lang niet durven maar nu overgeven aan ‘t verzamelen van bohemian jongenskleding (hallo wollen pakjes, vintage truitjes, hydrofiele tuinbroekjes, schapengiletjes, gebreide mutsjes, barnsteenketting en mini Timberlands) en nadenken over de kinderkamer vol aztec, nordic, bos, rotan, wintervibes,

het vertellen aan dierbaren, aan ouders en vrienden en grote zussen en mijn mama in de sterren. Ik filmde het, maar geloof dat ik dat voor mezelf wil houden. Zo persoonlijk, zo mooi: het ongeloof van mijn vader, gegil van vriendinnen en trots en blijdschap van de meiden: van hun knuffels willen delen tot die heerlijke kindse vragen, van tekeningen willen geven en praten tegen m’n buik tot ‘wil jij voor mij het flesje maken want ik kan niet bij de kraan’ aldus Marley en ‘een broertje krijgen is het mooiste cadeau van alle werelden’, aldus Luna,

de eerste plopjes voelen en tot slot: jullie lieve, gegunde, hartverwarmende en overweldigende reacties. Bedankt. ❤

zwanger

Dagboek, Kleine woordjes, LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk

Leave a reply

6 comments

 1. Jenny Smit 9 augustus, 2021 at 12:58 Beantwoorden

  Gefeliciteerd lieve Laura! ❤️

  Een zwangerschap wereldkundig maken op sociale media is best een dingetje, wij hebben het toen 21 ‘geheim’ gehouden en toen had ik al een mega-pens (voor mijn gevoel).

  Geniet ervan! (En voel je niet schuldig als je vanwege je gezondheid of welke reden dan ook niet geniet – ik kon dat namelijk bijna niet….)

  • Laura 9 augustus, 2021 at 13:33 Beantwoorden

   Dankjewel lieve Jenny!

   Ik vond het ook ZO spannend! Ben nu 18 weken. En dan nog het gevoel dat ik iets kan ‘jinxen’ ofzo – dat er iets mis kan gaan, 20 weken echo is ook spannend, alles is spannend. Zal wel altijd zo blijven denk ik dus ik vond het wel tijd!

   En goed dat je dat zegt, wil er (voor zover ik er over wil delen) er ook gewoon lekker eerlijk over zijn. Net zoals ‘t hele geslachtstaboe, ik geef gewoon toe dat ik een meisje had verwacht en even moest slikken. Voel me tot nu toe wel aardig, maar ben chronisch ziek zijn gewend dus weet niet goed wat erbij hoort haha!

 2. Audrey 9 augustus, 2021 at 17:22 Beantwoorden

  Ik vind het zooo leuk! Ik herken uiteraard veel. Hier zijn er de eerste maanden veel pitabroodjes en worstenbroodjes doorheen gegaan. Kan niet wachten op de eerste plopjes!

 3. Niels Marin 10 augustus, 2021 at 00:09 Beantwoorden

  Zo inspirerend! Per toeval in mn nachtdienst op zoek naar droom vakanties, wat hoop ik nog veel van de wereld te mogen zien. Net zoals jullie!

  Heel veel geluk met jullie nieuwe kindje

 4. Josianne 10 augustus, 2021 at 11:51 Beantwoorden

  Ooh Laura, ik vind dit zúlk leuk nieuws! Na je jaren volgen, even ‘kwijt zijn’ en elkaar weer terugvinden (haha, het klinkt bijna als een liefdesverhaal), en je nu dus al een hele tijd weer volgen, vind ik dit echt fantastisch. Jongens zijn echt heel leuk! En die van mij is een echt mama’s kindje, dus ik krijg de hele dag door knuffels en kusjes. Zo’n feest :) En een zwangerschap blijft spannend, ook bij mij nu voor de tweede keer. Eerlijk erover zijn helpt iedereen denk ik, dus blijf dat vooral doen!

Post a new comment

Lees ook: