TRAVEL / Mijn favoriete ‘along the journey’ muziek

43

“Few things in life can spark and radiate strong pleasure, intense feelings, and touch the main nerve of the soul. Music is a divine source to those who will let it travel within.”

Hebben jullie ook van die fijne herinneringen aan bepaalde muziek? Ik heb dat met veel nummers, en ik relateer ze vaak aan reizen. Voornamelijk aan het onderweg zijn. Dat vind ik het mooiste dat er is. Elke dag iets anders, het onverwachte van nieuwe culturen. Je weet niet waar je eindigt maar je je kijkt vol verwondering, geniet van je eigen gedachten en je luistert terwijl je onbewust nieuwe wijsheden in je opneemt. Voornamelijk indie raakt mijn hart op dit soort momenten. En dan vooral indiefolk. Muziek is voor mij een vorm van reizen op zichzelf. Reizen zonder te bewegen. Deze muziek herinnert me aan onze reizen, net zo veel als het me inspireert om te ontdekken. Het spoort me aan om de kaarten te ontvouwen, de rugzak te pakken en te gaan. Het roept mijn reislust op en soms is het meer de reis waar ik naar uit kijk dan de bestemming zelf. Muziek raakt me, ontroert me, houdt me gezelschap en laat me vrij voelen tijdens het onderweg zijn. Ik wil graag een paar van mijn fijnste nummers met jullie delen en ik ben ook erg benieuwd naar jullie favoriete (reis)muziek.

Daughter – In the shallows

Benjamin Francis Leftwich – Atlas Hands

Angus & Julia Stone – For you

Xavier Rudd – Time to smile

Qeaux Qeaux Joans – No man’s land

The tallest man on earth – There is no leaving now

Lucy Rose – Night bus

Cultuur, Lifestyle, LIFESTYLE, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

43 comments

 1. Debby 20 augustus, 2013 at 14:22 Beantwoorden

  Ohh ik heb Xavier Rudd live gezien, zo gaaf! Ik luister vooral foute Latino muziek als Calle 13 en Orishas :’) en Balkan vind ik ook naais. En Spaans of course, Bebe, La mala Rodriguez. Vanalles maar meer kom ik zo even niet op!

 2. Jessica 20 augustus, 2013 at 14:56 Beantwoorden

  Heee, dat zijn ook veel van mijn favorieten!

  Misschien vind je de volgenden dan ook leuk: Blind Pilot, Artist vs Poet, the xx, nada surf, death cab for cutie, two forks, the head and the heart en mijn aller aller aller favorietigste ooit: said the whale.

 3. Nicky 20 augustus, 2013 at 21:32 Beantwoorden

  Ik ben niet zo avontuurlijk als jij. Sterker nog; het begrip huismus is door mij uitgevonden en verbeterd! Toch snap ik helemaal wat je bedoelt. Twintig jaar geleden, op vakantie naat Texel, draaide ik Jersey Girl van Bruce Springsteen op mijn walkman. Als ik dat nummer nu hoor, hoor ik in gedachten nog de zeemeeuwen op de achtergrond. Mooi.

 4. Sahar 21 augustus, 2013 at 06:31 Beantwoorden

  Wat fijn dit! Ik ga deze nummers zeker even in een playlist zetten. Mijn ultieme reismuziek is de soundtrack van de film “Into the wild” (écht een aanrader!) gespeeld door Eddie Vedder van Pearl Jam. Zo steengoed, het geeft me een instant on the road gevoel.

 5. Anke 21 augustus, 2013 at 20:30 Beantwoorden

  Hmm, ik beweer van indie te houden maar ken gewoon geen van deze artiesten… Oeps, haha! Ik vind Little Birdy (niet die Britse dus, maar een band van down under) en Pete Murray wel relaxed :) Oh en Ingrid Michaelson. En soms Goldfrapp en Chairlift (vooral Bruises dan eigenlijk). Jack Johnson roept bij mij trouwens ook wel een ultiem chill-reis-relax-gevoel op, maar luister zijn muziek eigenlijk dan weer niet zo vaak…

 6. Marcella 22 augustus, 2013 at 20:39 Beantwoorden

  Ik heb heel mooie herinneringen aan bepaalde nummers die wij luid in de auto draaiden tijdens het roadtripppen. En we hebben wel es een filmpje gemaakt en het muziekje wat daar onder zit blijft ook onwijs hangen. Mooi om daar met zo’n nummer terug te denken aan de gaafste ervaringen!!

Post a new comment

Lees ook: