LIFESTYLE / Documentaire: Severn Suzuki

8

Na het zien van dit filmpje op YouTube ben ik even stil. Kijk ook eens naar het 6 minuten durende filmpje van de 13-jarige Severn Suzuki. Dit Canadese meisje pleit op een vergadering van de Verenigde Naties voor de toekomst van haar generatie. Ze brengt de gevoelens en gedachtes van 99% van de wereldbevolking in beeld.

Dit was in 1992. Vind je niet dat dit het verhaal dan nog indrukwekkender maakt?

Cultuur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

8 comments

  1. Rowan 20 juli, 2013 at 07:35 Beantwoorden

    Ik heb dit filmpje eens eerder gezien. Het is inderdaad zo raak! Wordt er echt droevig van dat iets dat zo logisch klinkt en nodig is voor het milieu, honger e.d. gewoon niet wordt uitgevoerd, hoe belangrijk het ook is voor de toekomst.

  2. Michelle @ The World is a Book 20 juli, 2013 at 08:22 Beantwoorden

    Oh wow, wat knap als je zo jong zo goed je verhaal kan doen! Wel een beetje triest dat er in al die jaren eigenlijk maar weinig veranderd is. Het lijkt zo vanzelfsprekend wat er moet gebeuren, maar politiek, geld en macht lijken het altijd weer te winnen van wat er zou moeten gebeuren. Het zou fijn zijn als over weer twintig jaar dit filmpje een beetje gedateerd zou zijn. En dat bedoel ik niet in de trant van het aantal mensen op de aarde, maar juist dat de problemen die zij noemt voor een deel opgelost zouden zijn; al was het maar een beetje.

  3. Debby 20 juli, 2013 at 14:54 Beantwoorden

    Zeker interessant, maar dit zijn dingen van zo’n grote aanpak die niet op te lossen zijn, net als bijvoorbeeld de bio-industrie. Hoeveel mensen eten er gewoon vlees tegen beter weten in? We houden het allemaal lekker zelf in stand hoor, gewoon kop in het zand steken want ja, zo is het leven nou eenmaal. Ik hou van dat meisje, maar ik denk dat deze problemen nooit gaan veranderen :-).

Post a new comment

Lees ook: