MINDSTYLE / 2013 (en een give away om het te vieren)!

116

2013 was voor mij een bevlogen jaar vol met ontwikkelingen – klein en groot. Je kunt wel stellen dat ik zo aan het eind van dit jaar gewoon een beetje moe ben. Maar voldaan. Ik kijk uit naar 2014 en ben benieuwd wat zij me brengt.

In ’11/’12 was ik ver van mijzelf verwijderd. Ik wist niet meer wie ik was en waar ik trots op was. Ik ben flink onderuit gegaan, maar met mij vele anderen. Het opstaan duurt langer dan het vallen, maar uiteindelijk als je weer met beide benen op de grond staat ben je een stuk wijzer geworden. In 2012 werd het tijd om puin te ruimen: chaos in elke zin van het woord. Met grote brokken emotionele rotzooi tegelijk. En 2013 was er één om alle brokstukken weer bij elkaar te rapen en aan elkaar te lijmen. Ik heb geleerd weer van mezelf te gaan houden.Het mooie van puinruimen is dat er langzaam maar zeker allerlei kostbare dingen tevoorschijn komen die je was vergeten omdat ze al die tijd onder een dikke laag zooi hebben gelegen. “Hee, das waar ook, dit ben ik!” en wat is een betere basis voor een nieuw leven dan jijzelf? Ik ben weer gaan bouwen en op dit moment kan ik me geen betere fundering voorstellen. Ik ben weer iemand om van te houden. Ik koos voor mijn dromen. Ik kan zeggen dat ik dit jaar tot het volst heb geleefd, hard (soms iets te hard wellicht) achter mijn dromen aan ben gerend en trots ben op wat ik 2013 me heb laten brengen. Want inderdaad: je hebt je geluk in je eigen hand, en die wetenschap is het kostbaarste geschenk dat 2013 me gaf.

En het kostbaarste geschenk dat 2012 me gaf, en ook in 2013 met al zijn steun naast me stond? De liefde van mijn leven. Opeens was hij daar, ik keek hem aan en wist genoeg. Al bleek geluk nog zo vergankelijk en broos, ik had voor het eerst angst het te verliezen. Hij besloot een hamer te nemen en mijn muur omver te rammen, met mij puin te ruimen en niet meer los te laten. Ja, we hebben het elkaar wel eens moeilijk gemaakt. Maar wat zijn we ongelooflijk sterk geworden, en wat was 2013 het jaar om samen te groeien. We vonden onszelf en elkaar. Ik ben nog steeds zo danserig en huppelig verliefd dat ik nét niet knettergek word van mezelf en van alle zoete, romantische, naïeve dromen en woorden die in me opkomen. Ons verhaal is de moeite waard: een ze leefden nog lang en gelukkig. In 2012 besloten we al dichtbij elkaar te gaan wonen en in 2013 kunnen we er helemaal niet meer omheen: we willen niet meer zonder elkaar. We vonden ons droomhuis en maakten er ons paleis van. Gezinsuitbreiding bleef niet uit: katten Aap en Noot maken dit huis een thuis. Wat hebben we prachtige reizen gemaakt in 2013. We gingen naar New York, Laos, Cambodja, Thailand, Antwerpen, Brugge, Jordanië en Gent, en de plannen voor 2014 liggen al klaar. Hierover komt deze week een aparte post, want mijn reisjaar mag uitblinken. Ook ontmoette ik in 2013 ontzettend lieve nieuwe vriendinnen, en bloeiden oude vriendschappen weer op.

Mijn scriptie van mijn tweede opleiding kwam ook tevoorschijn onder het puin, mijn doorzettingsvermogen lag ernaast en zo mocht ik ook nog een bachelor of business management van mijn lijstje strepen. En wat deed ik daarmee? Ik gaf mijn goede baan op en startte na lang puin ruimen, brainstormen en dromen mijn eigen bedrijf. Gefundeerd door mijn passie, kennis, creativiteit en ambitie. En wat is er mooier dan dat? In 2013 heb ik een goede basis gelegd en in 2014 ga ik knallen. Kom maar op wereld, ik laat je zien wat ik kan. Inmiddels heb ik het razend druk met bijzonder mooie opdrachten en ook mijn reisblog loopt als een speer. Ik ben jullie enorm dankbaar, want ook mede dankzij mijn blog krijg ik prachtige kansen. Ik blijf jullie graag meenemen in mijn wereld en naar de meest prachtige plekjes op aarde. Ik hoop dat ik inspireer, laat lachen en huilen. Dat is de enige insteek die ik heb en waarom ik jaren geleden ben gaan bloggen. Ik hoop dat jullie mijn nieuwe lay-out kunnen waarderen. En ja, ik had de afgelopen weken een kleine blogdip omdat bloggen zo’n ‘ding’ wordt met bijbehorende ergenissen (en een overvolle agenda) waardoor ik besloot even een pas terug te nemen. Maar ik ben terug, vol inspiratie en verhalen. Ik weet waarom ik het doe en ik weet dat dit mijn kern is. De mensen met een andere insteek vallen wel door de mand.

Mijn mam moet ik al twee jaar missen. Het blijft oneerlijk, het blijft een verschrikkelijk gemis en het blijft vreselijk moeilijk. Maar haar kracht zit in me en zij leeft in mij voort: en wat wil ik haar graag trots maken. Ze kijkt mee over mijn schouder. Ik neem haar mee. Ja, 2013 heeft ook downs gekend, maar als ik zie wat ik heb bereikt kan ik niets anders dan daar aan vasthouden. Kom maar op 2014, kijken wie er het hardst stralen kan. Ik ben er klaar voor en ontvang je met open armen. En om dit alles te vieren komen er de komende tijd wat fijne win-acties. Vandaag wil ik graag één van mijn lezers blij maken met een overheerlijke (gold edition) fles Baileys Chocolate. Een lieve reactie is genoeg, en meld even dat je ‘m graag op wilt drinken. En ik ben heel benieuwd hoe jullie jaar is geweest. Proost!

IMG_8042

IMG_8037

Dagboek, Give Away, LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

116 comments

 1. MAAIKE 23 december, 2013 at 12:16 Beantwoorden

  Liefste Laura, ik kan er niet over uit hoe leuk ik jullie samen vind en hoe jullie bij elkaar horen. Jullie zijn in een woord GEWELDIG en ik ben jullie grootste fan. ;) Ik kan niet wachten om nu ook eindelijk mijn liefde van mijn leven te laten zien. Dus neem die fles maar mee vrijdag. ;) Liefs!! Xxxxx

 2. Marieke 23 december, 2013 at 12:18 Beantwoorden

  Prachtige blog, Laura. Je ontroert inderdaad. Ik geniet altijd zo van jouw blogs! Dat 2014 maar een prachtjaar mag worden, maar zo tehoren is 2013 er ook één geweest :)

  Ik ding trouwens niet mee naar de Baileys, want ik drink eigenlijk nooit alcohol ;) Laat daar maar iemand van genieten die het lekkerder vindt!

 3. Anouk 23 december, 2013 at 12:18 Beantwoorden

  Hi sweety! Ik heb genoten van je onwijs mooie blog. Wat heb je het geweldig omschreven… wat kun je mooi, goed en realistisch terug en naar jezelf kijken. Een powerwoman ben je, ik ben benieuwd wat we nog allemaal van je gaan zien!! <3

 4. Anne 23 december, 2013 at 12:19 Beantwoorden

  Wat een prachtige post, Laura! En wat fijn dat 2013 zo’n geweldig jaar is geweest. Jullie hebben echt de gaafste reizen gemaakt en het geluk straalt er van af. Zo fijn om te lezen! Ik hoop dat 2014 alleen nog maar beter wordt!

 5. Natasja - Watzijzegt 23 december, 2013 at 12:21 Beantwoorden

  Goed om te lezen dat je 2013 zo goed gaat afsluiten Laura! Ik wens je veel geluk, liefde, kracht en vooral inspiratie voor 2014 om je dromen nog meer waar te maken! En hopelijk hier mee te lezen :)

  Ik sluit 2013 ook met een overwegend positief gevoel af; dit jaar was voor mij vol met ups & downs maar ik wil vooral de goede dingen onthouden. Oud & nieuw vier ik met lieve vrienden, bubbels (en Baileys Gold?) en vol goede moed door naar 2014! Fijne feestdagen! x

 6. Naomi 23 december, 2013 at 12:40 Beantwoorden

  Wat heerlijk hoe jij 2014 opwacht. Bij mij mag 2014 zijn best doen om 2013 te overtreffen. Ik heb namelijk dit jaar de liefde van mijn leven ontmoet. Misschien zeg ik dat te snel, maar als het goed voelt voelt het goed.

  Ik wens jullie een heerlijke feestdagen. Met al dat lekkers wat ik altijd voor ik zie komen moet dat vast goed komen. Daarnaast heel veel liefde!

  Proost op het nieuwe jaar. En dat zou ik wel willen doen met een fles baileys willen doen!

 7. Jenny 23 december, 2013 at 12:41 Beantwoorden

  Wat heb je dit weer mooi verwoord, ik lees je blog graag.
  Ik vind het knap dat je zo positief bent en gelukkig, ondanks de downs die het leven kan hebben.
  Ik ben het helemaal eens met proosten en het leven vieren iedere dag, daarom ding ik mee naar de fles die ik graag met mijn kersverse man op zou willen drinken (en waarschijnlijk wat vrienden en familie op onze komende verjaardagen die al snel zijn, want met zijn tweetjes wordt je er behoorlijk teut van denk ik en geluk moet je delen tenslotte)
  Ik toast op een geweldig 2014 met veel gezondheid.

 8. Diede 23 december, 2013 at 12:50 Beantwoorden

  Verdorie Laura, weer zo’n mooi en eerlijk stuk. Alle geluk en liefde voor het komende jaar, je bent een prachtig mens! Ook mijn jaar is heftig geweest, net als het jaar daarvoor. Je kan wel zeggen dat ik nu ook behoorlijk puin aan het ruimen ben en middenin een zoektocht zit naar mijn geluk. Weet zeker dat we er alleen maar sterker, mooier en gelukkiger uitkomen:)
  En die Baileys Chocolat, sja, goeie fles om op het nieuwe jaar te proosten en die kan er naast alle kerstdiners en borrels ook nog wel bij op de dijen;)!

 9. Debby 23 december, 2013 at 13:00 Beantwoorden

  Wat schrijf je toch prachtig babe, je hebt me iig laten tranen :’) wat een emo periode ook weer. Wat zeg je dat ook mooi: ‘Ik ben weer iemand om van te houden.’ Jij bent echt wel een van die leuke vriendinnen die ik dit jaar heb leren kennen, koester onze vriendschap enorm. Raar hoe diep ik met jou een connectie kan hebben in zo’n korte tijd, maar dat geeft ook een heel geborgen gevoel <3

  • Laura 23 december, 2013 at 13:22 Beantwoorden

   Ahhhh honey, je bent een schat en ik ben ook ontzettend blij dat ik jou heb leren kennen! <3 En dankbaar. Je gaat een fantastisch 2014 tegemoet, ook al zit alles nu af en toe allemaal tegen. Je droomreis laat jou je kern weer vinden, I'm sure! <3

 10. Jess 23 december, 2013 at 13:08 Beantwoorden

  Lieve Laura, al een paar jaar volg ik je leven online. Nog voordat je moeder overleed, las ik je vrolijke blogs over je buitenlandse avonturen. Ik heb je zien groeien, zien vallen en weer zien opkrabbelen. En meid, wat een respect heb ik voor je. Je hebt zoveel voor je kiezen gekregen en je bent zo ver gekomen. Wat ben ik blij dat je nu gelukkig bent met de liefde van je leven. Je hebt het zo verdiend, die steun en toeverlaat. Je bent volwassen geworden mooie hippie-vrouw. En 2014 dat wordt een jaar om helemaal op te bloeien en te groeien en te ontdekken. What doesn’t kill you, makes you stronger. Enne, die fles zou wel opkomen hier ;-) Liefs!

  • Laura 23 december, 2013 at 13:24 Beantwoorden

   Ik vind het zo fijn om ook nog ‘oude lezers’ te hebben, ik vind dit zo bijzonder om te lezen! Bizar eigenlijk, dat we elkaar al zo lang volgen. Tijd om eens een wijntje te drinken, eigenlijk. Hetzelfde geldt voor jou, ik heb je ook zien groeien tot een prachtige vrouw en mama. Ik ben helemaal stil van je lieve woorden <3

 11. Jennifer 23 december, 2013 at 13:29 Beantwoorden

  Knuf! Ik vond het ook tof om jou (eindelijk dan, haha) eens te ontmoeten! Ik zou de fles Baileys gewoon komen delen om te proosten op het leven, kruipend naar de trein gaan en er stuiterend weer uitkomen omdat het zo lang duurt voordat ik thuis ben (ook haha).

 12. Manon 23 december, 2013 at 14:06 Beantwoorden

  Wat een mooie post heb je geschreven, je moeder zal altijd over je schouder heen kijken. Ik weet hoe erg het gemis is dit is jaar 4 dat ik mijn vader moet missen. Het is niet eerlijk maar het moet. Ik wens jou alvast fijne dagen en een heel gelukkig 2014.

 13. Anna 23 december, 2013 at 14:32 Beantwoorden

  Hey Laura,
  Via via kwam ik op je blog terecht en volg je nu al een tijdje. Mooie verhalen en wat een mooie afsluiter voor dit jaar. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. Ik hoef de fles baileys niet maar ben nog steeds wel erg blij met de armbanden die ik bij Helen van je heb gekregen :)
  Een heel goed jaar gewenst!
  Liefs Anna

  • Laura 23 december, 2013 at 14:47 Beantwoorden

   Hi Anna, wat leuk om van je te horen en dat je me volgt! En wat leuk dat je nog steeds blij bent met die armbanden. Ik zie je hopelijk binnenkort wel weer op Helen’s verjaardag o.i.d., hoop dat alles goed met je gaat :) Jij ook een fantastisch jaar gewenst!

 14. Sabine 23 december, 2013 at 14:55 Beantwoorden

  Wauw Laus, wat een heerlijk positief bericht is dit, de levenslust straalt er vanaf! Je inspireert me elke keer weer met je mooie foto’s, reizen en interieur maar toch het meest met je prachtige woorden. Ik hoop dat 2014 een topjaar voor je wordt, het is je zó gegund!
  Fijne feestdagen :) (en die fles lust ik wel!)

 15. Dagmar 23 december, 2013 at 14:56 Beantwoorden

  Wauw wat een prachtig artikel. Dankjewel dat je deze gedachtes met ons deelt, zo mooi geschreven. En wat heerlijk dat je de liefde zo voelt, dat gun ik je voor altijd op deze manier <3 Je bent een engeltje en ik hoop dat je alle warmte en liefde ontvangt die je ook dagelijks geeft. Veel liefs en een mooie kerst toegewenst. Xxx

 16. Mandy 23 december, 2013 at 14:57 Beantwoorden

  *jank

  Wat een prachtblog. Ik geniet van je verhalen en van jou aan mijn zijde.
  Je bent een waardevolle vriendin, een waar ik gigantisch trots op ben.
  Ik blijf je vangen als je valt, en weet dat jij dat andersom ook doet.
  Topwijf op weg naar een nieuw topjaar.

 17. Sabine 23 december, 2013 at 15:00 Beantwoorden

  Wat een prachtige tekst, er straalt zoveel kracht vanaf! Heel fijn om te lezen hoe goed het met je gaat.
  (Tel mij overigens maar niet mee voor de baileys, ik denk dat iemand anders daar blijer mee zou zijn dan ik, maar wel een leuke winactie!)

 18. Chantal 23 december, 2013 at 15:05 Beantwoorden

  Wow, heel mooi geschreven! Zo te horen heb je een heel mooi jaar gehad :-) En nu je al die kennis hebt opgedaan kan 2014 alleen maar nog mooier worden! Ik kan ook niet wachten tot het nieuwe jaar begint, ik heb het idee dat er voor mij heel veel nieuwe dingen op de planning staan!

  • Laura 23 december, 2013 at 16:06 Beantwoorden

   Thanks Chantal :) Lief! Ik denk ook zeker dat jij ver gaat komen (al dan niet al bent) en je nieuwe baan is vast en zeker een mooie toevoeging en uitdaging. Hopelijk kunnen we eens samen wat ondernemen of elkaar versterken, ik vind je een topper!

 19. Food Love and Happiness 23 december, 2013 at 15:23 Beantwoorden

  Wauw, wat een mooie post Laura! Ik krijg er, zonder overdrijven, tranen van in m’n ogen. Waarom? Ik begrijp je gevoel en herken mijzelf hier heel erg in. Zoals ik je vertelde hoop ik ook snel van mijn passie mijn werk te kunnen maken, het gaat steeds een stukje beter en ik hoop dat 2014 hiervoor mooie dingen gaat brengen =) Het weer opstaan nadat je gevallen bent is inderdaad een helse klus, maar één van volle waardering. Ik heb ook een aantal heftige jaren achter de rug (met ook het verlies van een ouder en het verbreken van familiebanden) maar ben zo trots op mezelf en de keuzes die ik hierin gemaakt heb. Een mooie quote die hier op aansluit: Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly <3 En welke ik van jou graag overneem: " Kom maar op 2014, kijken wie er het hardst stralen kan!"

  oh en tuurlijk wil ik graag die lekkere fles Baileys winnen! =)

  • Laura 23 december, 2013 at 16:02 Beantwoorden

   Ahhhh, lieve Danielle, heb ik al gezegd dat ik het zo’n fijn gesprek met je vond tijdens de meeting? Ik hoop echt dat je de stap kan en durft te zetten om van je passie je werk te maken – I know: het is doodeng, financieel lastig, veel stress maar I know ook: je krijgt er ontzettend veel voor terug. Ik weet ook dat jij er absoluut gaat komen! Ik wist helemaal niet dat je een ouder bent verloren, terwijl ik toch altijd je blog lees inclusief persoonlijke stukjes..knuffel. Je mag ook trots op jezelf zijn. En wat een mooie quote <3

 20. Sandra van Bijsterveld 23 december, 2013 at 16:02 Beantwoorden

  Wat mooi om te lezen, Laura. Ontroerend en herkenbaar ook. Hoewel bij mij het onderuitgaan langer geleden is. Maar mezelf terugvinden, mijn dromen achterna gaan en iets opbouwen, daar ben ik nog steeds volop mee bezig. Laat 2014 maar komen dus!

  Ik heb jou of je moeder nooit ontmoet, maar als ik dit zo lees, weet ik zeker dat ze trots op je is.

  Die Baileys zou ik graag delen met mijn lief, die zo belangrijk is geweest bij het opkrabbelen dat jij zo mooi omschrijft en die me nog steeds steunt bij het najagen van mijn dromen.

  Maar eigenlijk vind ik deze post al een cadeautje.

  • Laura 23 december, 2013 at 16:05 Beantwoorden

   Ah Sandra, wat een lief bericht! Jammer dat ik je niet heb gesproken bij het event in Nyenrode. Ik ontmoet je vast snel bij een borrel of event :). Bijzonder dat het herkenbaar is en zo fijn om te lezen dat je je dromen ook achterna bent gegaan. En dat je daarbij zo’n fijne man naast je hebt staan. En wat ontzettend lief dat je dat zegt – hele fijne feestdagen en een fantastisch 2014 toegewenst!

 21. Eline 23 december, 2013 at 16:06 Beantwoorden

  Prachtig geschreven, ik krijg echt een krop in men keel. Daarnaast vind ik het ook een zeer inspirerende post. Niet blijven stil zitten maar puin ruimen is een boodschap waar ik op dit moment zeker nood aan heb. Ik hoop dat 2014 prachtige verrassingen voor jou klaar heeft staan!

  • Laura 23 december, 2013 at 16:07 Beantwoorden

   Wat fijn dat ik je er een klein beetje mee kan inspireren. Puin ruimen is ontzettend moeilijk, maar geloof me: je vindt hele waardevolle dingen onder die berg die je misschien kwijt was of vergeten bent. Je bent het waard, ik hoop ook dat 2014 je prachtige dingen brengt!

 22. Saskia 23 december, 2013 at 16:24 Beantwoorden

  Ik volg je blog pas sinds kort maar wat heb je dit mooi omschreven! Ik herken veel in je verhaal, het is lastig om erachter te komen wie je bent en waar je voor staat, maar wat is het mooi als het lukt!

 23. Deborah 23 december, 2013 at 16:35 Beantwoorden

  Wauw Laura,

  Wat een prachtige woorden, wat een prachtig verhaal.
  2014 zal een jaar worden om in te rocken! Laat de wereld maar zien dat jij er klaar voor bent.
  Jouw blog geeft me altijd zo heerlijk fijn gevoel, vol inspiratie, vol nieuwe lessen en soms opent het ook m’n ogen en kijk ik anders naar dingen.

  Ik wens jou en je liefde, liefdevolle kerstdagen toe.

 24. Karlijn 23 december, 2013 at 16:39 Beantwoorden

  Lieve Laura, wat fijn om te lezen dat dit jaar zo fijn is geweest. Ik weet natuurlijk niet precies hoe 2012 voor je was, maar als ik het zo lees was je wel toe aan goed en mooi jaar. En dat heb je (deels) zelf gedaan. Daar mag je trots op zijn! En ik denk dat 2014 met jouw kracht, doorzettingsvermogen en liefde zeker gaat knallen!

  • Laura 23 december, 2013 at 17:18 Beantwoorden

   Ahhh lieve Karlijn, dankjewel! Wat fijn, en het voelt ook zo: dus voel me ook best een beetje trots. Al vind ik dat lastig. Hopelijk gaat 2014 inderdaad knallen (voor jou ook!).

 25. Stephanie 23 december, 2013 at 16:48 Beantwoorden

  Hee lief meisje, ik ben onwijs trots op je! Ik vind het ontzettend knap hoe jij je dromen bent nagegaan, je laat aan anderen zien dat alles mogelijk is en dat vind ik zo mooi aan je. Bewonderenswaardig.
  In 2014 wens ik je natuurlijk nog heel veel meer moois toe en ik weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen. En mocht je weer een keertje vallen dan vang ook ik je met liefde op. <3

  • Laura 23 december, 2013 at 17:20 Beantwoorden

   Ahhh lieve lieve Steph, als er iemand dit jaar trots op zichzelf mag zijn ben jij het. Ik ben het in ieder geval nog zo ontzettend! :) Thanks babe, andersom ook…Jij verdient echt een top 2014! <3

 26. Sophie 23 december, 2013 at 17:51 Beantwoorden

  Mooie blog! Ik reageer nooit maar volg je al langer. Je inspireert me. Die nare periode die jij beschrijft, maak ik nu door. Mijn vader is juni dit jaar vrij plotseling overleden en ik ben nu mantelzorger omdat mijn moeder ziek is. Het is zwaar, maar ik heb vertrouwen dat het goed komt. 2013 was een enorm klotejaar (er is nog veel meer gebeurd dan alleen dat) maar 2014 wordt prachtig, ik weet het nu al!

  • Laura 23 december, 2013 at 18:01 Beantwoorden

   Ah, wat lief dat je nu de tijd neemt om te reageren en dat je me al langer volgt. En dat ik je inspireer: wauw! Wat verdrietig om te horen dat je nu in die periode zit. Gecondoleerd met je vader, wat een verschrikkelijk gemis :(. En respect dat je nu mantelzorger voor je moeder bent. Knap, dapper, sterk. Heel veel sterkte, en 2014 wordt een fantastisch jaar!

 27. Mirjam - Jewelyz 23 december, 2013 at 19:18 Beantwoorden

  Heel mooi en ook eerlijk geschreven, recht uit het hart. Soms is het goed om even terug te blikken naar de voorgaande jaren, zo kan je zien dat je vooruitgang hebt geboekt en dat je nu verder bent dan toen. Ik doe het ook vaak alleen is het nog een grote valkuil om te lang in het verleden te blijven hangen.
  Ik ben iig nu al benieuwd naar je reisplanning voor 2014 ;) En ik ben erg benieuwd naar de Baileys ;) Heb je de combinatie Baileys + warme chocolademelk wel eens geproefd? Echt goddelijk!

  • Laura 23 december, 2013 at 20:00 Beantwoorden

   Thanks :) Klopt, even terugblikken is goed (maar niet te lang, want iets met loslaten). Dat ik verder ben is een feit, heel fijn! En ik heb dus dezelfde valkuil, haha. Ik ben ook benieuwd wat het me gaat brengen qua reizen! Jaaaa, dat is heerlijk!

 28. Malou 23 december, 2013 at 19:34 Beantwoorden

  Wat een tekst weer! Keer op keer komt alles recht in m’n hart binnen. Je hebt het zelf goed omschreven: je inspireert, laat mensen lachen en huilen.
  Keep up the good work en blijf vooral doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent!

  Ennuh kom maar op met die fles Baileys. ;-)

 29. Michelle 23 december, 2013 at 21:48 Beantwoorden

  Ik wens je het allerbeste, Laura. Je bent zo’n sterke vrouw en mooi mens. En ik weet zeker dat je mams trots op je is.
  Ik kijk nu al uit naar al je reizen en avonturen die je in 2014 gaat meemaken.
  Baileys was trouwens mijn favo drankje toen ik net uit mocht gaan, beetje een jeugdsentiment voor mij dus, maar ik gun ‘m ook iemand anders van harte.

  Alvast hele fijne feestdagen, geniet er maar van samen!

 30. Nanda 23 december, 2013 at 22:29 Beantwoorden

  Wat een mooi stuk heb je weer geschreven! Ik ben blij dat het goed met je gaat, na alles wat je meegemaakt hebt.
  Heb wel een traantje weggepinkt, zo herkenbaar allemaal. Voor mij was het geen leuk jaar en hoop dat 2014 beter wordt.
  Hele fijne dagen alvast, geniet lekker van elkaar :)

  • Laura 24 december, 2013 at 07:53 Beantwoorden

   Ahhh nee. Voor jou was het ook zeker geen leuk jaar denk ik. Gemis blijft zo rot en slopend. Denk aan alle fijne dingen ♥ jij ook een super 2014 gewenst. Ga lekker bouwen, het wordt prachtig.

 31. ANITA H. 24 december, 2013 at 00:48 Beantwoorden

  Wow, wat een indrukwekkend stuk tekst zeg. Het voelt nu wel heel raar, oppervlakkig, volkomen onbelangrijk, dat ik in aanmerking wil komen voor de Baileys Chocolate.

 32. Hendrieke 24 december, 2013 at 09:44 Beantwoorden

  Hee!! :) Ken je me toevallig nog? Ik ben de dochter van Ina Klein Woolthuis (aangetrouwde tante van Cars). Ik volg je eigenlijk al jaren en blijf ook trouw volgen! Ik vind het heerlijk om je teksten te lezen en me te laten inspireren door wat je schrijft, want wauw wat kun jij mooi schrijven!! Ik zie je als een enorm krachtig persoon met een bijzonder levenspad. Bedankt dat je al je wijsheden/reizen/recepten/enz. wilt delen! Liefs, Hendrieke

 33. Marcella 24 december, 2013 at 11:49 Beantwoorden

  Kippenvel! Wat schrijf je toch altijd prachtig! Wat tof dat je zo het roer hebt omgegooid. Op naar een fantastisch 2014 waarin je gaat knallen. Komt vast helemaal goed!! En wie weet komen we elkaar dan nog eens tegen bij Verkeersbureaus of een ander event. Lijkt me leuk! Geniet van de feestdagen met je liefsten om je heen! Liefs!

 34. Bianca 24 december, 2013 at 13:05 Beantwoorden

  Zo mooi hoe je je jaar verwoord! Het stukje over je vriend vind ik mooi, beetje emotioneel word ik er van =D. Knap dat je zo terug kijkt op alles =)

  Ik wens je al het beste voor komend jaar =)

 35. Marijn 24 december, 2013 at 17:50 Beantwoorden

  Wat een heerlijke blog & wat fijn om te horen dat je een goed jaar achter de rug hebt! Je blogs zijn heerlijk, je verhalen inspirerend & je foto’s prachtig. Ga volgend jaar vooral zo door!

  Hele fijne feestdagen!

  (Bailey’s drink ik overigens niet, dus daar mag je iemand anders blij mee maken ❤

 36. Tess Evea 24 december, 2013 at 17:56 Beantwoorden

  Wat heb je het prachtig omschreven allemaal! Met emotie maar ook zeker met liefde, geweldig. Ik hoop dat 2014 je ontzettend veel geluk mag brengen en je vooral mag lachen en gelukkig mag zijn. De fles Baileys lijkt me trouwens heerlijk, hmm!

 37. Joanne 24 december, 2013 at 19:43 Beantwoorden

  Mooi geschreven zeg! Ik bedenk me elke keer weer hoe mooi jouw blog is. Wat je schrijft over je vriend is prachtig en de reizen die je hebt gemaakt zijn jaloersmakend. Ik wens je alvast het allerbeste in 2014 en heel gelukkige Kerstdagen! :)

 38. Anke 25 december, 2013 at 09:35 Beantwoorden

  Ik kan mijn 2013 nog niet helemaal goed plaatsen/omschrijven, en al helemaal niet zoals jij dat zo mooi doet, dus ik zeg alleen maar: op naar 2014! En ik hoop dat je hele fijne feestdagen hebt!

 39. Natasja 27 december, 2013 at 18:52 Beantwoorden

  Prachtig mooi geschreven, jouw blog zet me altijd aan tot nadenken over mijn eigen plannen/ideeën en hoe mijn jaar was. Je kan het zo mooi omschrijven. Voor mij was het het jaar waarin ik ontzettend veel aan mezelf heb gewerkt, veel diepe dalen heb gekend en nu positief ga afsluiten met een fantastische reis.Ik wens je al het geluk en moois voor het komende jaar en dat je nog maar veel mooie reizen mag maken!

 40. Reismeisje 28 december, 2013 at 12:08 Beantwoorden

  Wat een mooie, persoonlijke blog zeg. Mooi om te lezen hoe je vanuit iets dat je eerst bijna verlamd, kracht weet te vinden om jezelf bij elkaar te rapen en er sterker en dichter bij je kern uit te komen. Ik denk dat we allemaal een soortgelijke ervaring kunnen hebben, maar je moet ‘t wel durven zien en aan gaan ;-). Ik hoop dat 2014 een mooi, symbolisch rijk jaar voor je wordt!

 41. Eva 30 december, 2013 at 12:59 Beantwoorden

  Wat ontzettend mooi geschreven zeg <3
  2013 was ook hier een fijn jaar, een jaar waarin ik sterker ben geworden dan dat ik ooit verwacht had te zijn. Ben blij dat ik je heb leren kennen lieve Laura! Snel weer een wijndate :)

 42. Michelle - Travel lifestyle.nl 10 januari, 2014 at 20:34 Beantwoorden

  Oooh wat doe je dat weer mooi. Je hebt een heerlijke blog en je bent een heerlijk mens. Geniet van al het moois dat het leven je brengt, je verdient het! Juist omdat je het moois ziet, ook als dat wat moeilijker is, en juist omdat je het moois pakt en niet meer loslaat, hoe eng dat ook kan zijn. Geniet ervan lieve meid. En ik hoop dat dit jaar je nog heel veel meer mooie dingen brengt!

Post a new comment

Lees ook: