MINDSTYLE / Tegenstrijdig

36

IMG_3161 copy Soms…..dan begrijp ik mezelf niet. Eigenlijk zelden. Ik denk dat mijn hersenen alleen in staat zijn om volledig tegenovergestelde signalen af te geven. Het is alsof de linkerhelft constant ruzie maakt met de rechterhelft en andersom. Dit zou natuurlijk best de reden kunnen zijn van het feit dat mijn lichaam iedere vorm van coördinatie mist; mijn hersenen hebben het gewoon te druk met in de knoop zitten met elkaar om mijn lijf nog enigszins normaal aan te kunnen sturen.

Maar goed, na 25 jaar begrijp ik mezelf nog steeds niet helemaal. Zo ben ik bijvoorbeeld heel onzeker over dingen die er totaal niet toe doen, maar kan ik me niet druk maken om de dingen die juist wél belangrijk zijn. Als ik het naar mijn zin heb vraag ik me af hoe lang dat zal duren, maar als ik me rot voel vind ik de wereld eigenlijk heel oneerlijk. Je zou verwachten dat ik daar iets van leer, maar het tegendeel is waar. Ik ben gek op contacten leggen, maar ben vervolgens bang om die mensen echt toe te laten. Ik praat de oren van je hoofd als ik daar de kans voor krijg, maar als het er een keer op aan komt weet ik niets te zeggen. Ik ben stoer genoeg om de halve wereld over te hobbelen met een rugzak, maar aan de andere kant ben ik zo’n meisje met een jurkje en een make-up tasje.  Mijn humor is cynisch en zwart, het tegenovergestelde van mijn haarkleur. Ik ben het liefst positief, hoewel mijn buien soms kunnen wisselen. Ambities genoeg. Maar keuzes maken? Mijn hemel…wat heb ik daar moeite mee. Ik ben vaak strenger voor mezelf dan nodig zou moeten zijn. Ik ben extreem veeleisend naar mezelf, en daarbij ook naar anderen. Dat is denk ik de reden dat ik goed was in de dingen die ik tot nu toe gedaan heb. Op wat uitzonderingen na omdat  mijn hart er niet in ligt. En dat hart vind ik nou juist zo belangrijk. Ik zou zo nog uren door kunnen gaan. Aan de ene kant wil ik best accepteren dat ik zo vol met tegenstrijdigheden zit, maar aan de andere kant frustreert het me mateloos. Zitten jullie ook zo vol met onlogische tegenstrijdigheden?

Ik kan mij best aanleren mezelf met een korreltje zout te nemen. Dat zou flink wat schelen. En dan om eens terug te gaan naar waar het nou allemaal vandaan komt: kleine Laura foto’s. Gewoon omdat ik daar zin in heb. Ik hoop trouwens dat mijn vader het niet erg vindt om met zijn shirt opgeknoopt op mijn blog te verschijnen. We zullen het plaatsen onder de noemer ‘vintage’. En ja, ik vraag me ook af waar die mooie witte krullen gebleven zijn.10-6-2011 21-31-10_286

10-7-2011 21-57-37_064

10-12-2011 20-31-4_081

10-7-2011 23-5-45_132

LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

36 comments

 1. Karlijn 19 juli, 2013 at 14:54 Beantwoorden

  Wat een mooi stuk. Ik herken veel, vooral die zwarte humor. Ik kan mezelf goed in de zeik nemen, maar ben ook heel onzeker. Vroeger was ik altijd aan het lachen, nu veel minder. Alles is veel serieuzer, terwijl het juist zo fijn kan zijn het van de luchtige kant te zien. Vind je niet?

  • Laura - what about her 19 juli, 2013 at 15:12 Beantwoorden

   Absoluut! Over het algemeen sta ik vrij makkelijk en positief in het leven, maar heb inmiddels ook wel zo’n grote koffer dat ik weet dat het ook anders kan zijn. En soms maak ik me veel te druk. Gelukkig lach ik ook nog een boel!

 2. Aline 19 juli, 2013 at 14:59 Beantwoorden

  Wat een lief kind was jij! Ik heb ergens ook precies zo’n foto met mijn mama, ga hem eens opzoeken. Verder is je stukje echt enorrrrrrm herkenbaar. Ik ben precies zo. Ik ben een type ‘schijt aan alles’ maar ben ondertussen stiekem wel onzeker. Achja. (Ik moest echt gniffelen om de opknoopblouse van je vader trouwens hihi)

 3. Michelle @ The World is a Book 19 juli, 2013 at 17:19 Beantwoorden

  Keuzes maken? Komt niet in mijn woordenboek voor helaas. Ik kan niet kiezen en blijf net zo lang wikken en wegen waardoor een bepaalde keuze niet meer kan en ik dus niet meer hoef te kiezen. Onzeker? Altijd. Maar toch in mijn eentje (of met vriendlief) overal naar toe. Mijn hart volgen? Heel graag. Alleen weet ik soms niet wat het zegt. Kortom: heel herkenbaar! En heel grappig: ik had vroeger heel wit en stijl haar. Nu is het donkerblond met krullen. Zie je, zelfs mijn haar weet niet wat het wil.

  Super cute die foto’s trouwens! Die goeie, onbezorgde ouwe tijd ;)

 4. Lies 19 juli, 2013 at 20:23 Beantwoorden

  Heel erg mooi geschreven! Keuzes maken vind ik zelf ook heel erg moeilijk en dan zelfs al bij de kleinste dingen. Het naar je zin hebben en je dan afvragen hoelang dat zal duren is heel herkenbaar. De foto’s die je erbij hebt gezet vind ik ook erg leuk.

 5. c.e.g 23 juli, 2013 at 07:59 Beantwoorden

  Zo herkenbaar! Maar als je het omdraait, zijn die tegenstrijdigheden vaak juist erg leuk en voor andere mensen reuze interessant. Ik heb geaccepteerd dat ik elke zoveel tijd iets anders zie/voel/vind enz, als een soort kat. Wil niet zeggen dat het soms lastig is overigens, maar het heeft ook z’n charme ;)

 6. Roxanne 23 juli, 2013 at 21:32 Beantwoorden

  Dit klinkt echt heel herkenbaar. Op mijn eigen manier ben ik net zo tegenstrijdig. Vooral ‘ambities genoeg, maar keuzes maken?’ en het streng zijn voor mezelf herken ik. Ook het makkelijk contact leggen, maar eigenlijk weinig échte goede vrienden hebben. Het leven is soms lastig, maar ergens denk ik dat die twijfels ook zorgen voor een bepaalde diepgang die anderen niet hebben, omdat ze precies weten wat ze willen. Ik ben benieuwd wat uiteindelijk leuker is… maar dat zullen we natuurlijk nooit weten.

 7. Lizet 7 april, 2015 at 09:32 Beantwoorden

  Het lijkt wel alsof je dit voor mij hebt geschreven! Vooral over het druk maken over de kleinste dingen en juist niet over dingen die belangrijker zijn. Eigenlijk alles gewoon. En die foto’s zijn echt heel erg cute!

 8. Iris 19 maart, 2016 at 21:30 Beantwoorden

  Oh jeetje wat is dit herkenbaar, ik zit nog steeds met precies dezelfde dingen. Wat is het toch soms moeilijk om jezelf snappen. Mensen zijn maar ingewikkelde wezens eigenlijk, haha. Super lieve babyfoto’s trouwens!

Post a new comment

Lees ook: