MINDSTYLE | Reflectie

64

Het is woensdag en ik ben aan de bank geketend omdat de ontsteking in mijn rug vervelend doet en ik weer eens bijna niet kan lopen. Verplichte rust, want morgen heb ik een leuke dag met Debby! Gaat er nog iemand naar het bloggers-diner in Amsterdam? Op de bank dus. Bah. Iets waar ik een handje van heb is reflecteren. En daarbij is dat direct mijn zwakste punt: ik heb moeite met dingen loslaten. Daarom een reflectie. Wie ben ik en waar sta ik?

Liefde: Ik ben heel blij met de mensen die ik om me heen heb. Mijn lief staat altijd voor me klaar, ook al zie ik dat niet altijd. We vullen elkaar perfect aan. Ik ben hem enorm dankbaar voor wie hij is, hoe bijzonder onze relatie is en hoe hij met mijn grillen kan omgaan. Ik voel me ook heel rijk met mijn selecte vriendengroep. Ze zijn totaal verschillend van elkaar. Ik heb meerdere vriendengroepen, en ze zijn allemaal anders. Ik heb een ontzettend lieve familie en een beer van een vader die altijd voor me klaarstaat. Ik kan bij allen terecht en er zijn altijd goede adviezen (die ik vervolgens zelden opvolg) en lieve woorden. Ik hou van ze om wie ze zijn, en misschien nog meer om wie ze voor mij zijn.

Werk: Ambities genoeg. Maar keuzes maken? Mijn hemel, wat heb ik daar moeite mee. Ik had een goede baan, maar ik wilde mijn passie volgen en op dit moment werk ik heel hard voor mijn eigen bedrijf. Wat is mijn droombaan? Werk waar ik mijn creativiteit en intelligentie in kwijt kan. Ik wil energie halen uit wat ik doe. Wanneer ik iets vind dat mij kan blijven prikkelen ben ik een harde werkster. Ik ben vaak strenger voor mezelf dan nodig zou moeten zijn, maar dat geldt eigenlijk op ieder aspect. Ik ben extreem veeleisend naar mezelf, en ook naar anderen. Dat is denk ik de reden dat ik goed was in de dingen die ik tot nu toe gedaan heb. Op wat uitzonderingen na omdat mijn hart er niet in ligt. En dat hart vind ik nou juist zo belangrijk.

Geld: Ach, geld. Onmisbaar, maar hoe belangrijk is het? Als ik iets overhoud aan het einde van de maand maak ik er het liefst een reisje van. En dat nieuwe jurkje is ook mooi meegenomen. Maar heb ik het niet, dan red ik het ook prima. Ik wil kunnen leven, kunnen genieten, kunnen reizen en inmiddels ook een toekomst op kunnen bouwen. Ik ben op mijn reizen in dorpen geweest waar geld niet bestaat, en ik vond het de mooiste plaatsen ter wereld. Een geit, een groentetuintje en een dak boven je hoofd. Totaal niet van deze cultuur, maar wat waren deze mensen gelukkig.

Cultuur: Ik beschouw mezelf ergens wel als een cultureel persoon. Ik hou van mensen, muziek, kunst, reizen en culturen proeven. Mijn interesse in de wereld kent weinig grenzen, net als mijn nieuwsgierigheid naar alles wat ze ons biedt. Enerzijds geloof ik met volle overgave dat er meer is tussen hemel en aarde, anderzijds staan mijn voeten stevig op de grond. Een ding is zeker: ik sta open voor de wereld in al haar kracht, en ik zou willen dat iedereen er zo over dacht. 

Ik: Veelzijdig, gevoelig, enthousiast, creatief, spontaan, weet soms heel goed wat ik wil en vaak ook juist helemaal niet. Ik zit vol met tegenstrijdigheden. Ik ben gek op nieuwe mensen leren kennen, maar ben vervolgens bang om die mensen echt toe te laten. Ik praat de oren van je hoofd als ik daar de kans voor krijg, maar als het er een keer op aan komt weet ik niets te zeggen. Mijn humor is cynisch en zwart, het tegenovergestelde van mijn haarkleur. Ik ben het liefst positief, hoewel mijn buien soms kunnen wisselen. Wel ben ik enorm avontuurlijk, nieuwsgierig en sta ik open in het leven. Al heb ik een stevig muurtje om me heen. Ik volg mijn hart en al leef ik geen doorsnee leven, ik doe wat ik graag wil doen en meer is niet nodig. We zijn allemaal goed genoeg.

LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

64 comments

 1. Debby 16 oktober, 2013 at 15:12 Beantwoorden

  Nogmaals: je lijkt zo eng veel op mij. Ik merk dat ik nu dingen doe waar mijn hart niet in zit, en dat is zo slopend in alle aspecten. Het is belangrijk. Mooie post. Hoop dat je rug morgen wat beter voelt, anders gaan we gewoon een filmpje pakken ofzo ;) Liefs

  • Laura - what about her 16 oktober, 2013 at 15:30 Beantwoorden

   Hoop het ook, maar heb killer pijnstillers! Wijntje erbij en alles komt goed. Inderdaad heel slopend, soms moet je wel, maar als het meer dan 50% van je leven is dan gaat er iets niet goed. Soms moet je daar doorheen- het is niet altijd feest, maar soms kan je ook keuzes maken. Hug, sister.

 2. Mandy 16 oktober, 2013 at 15:14 Beantwoorden

  Mooi geschreven liefje. Snel opknappen met die zere rug, en genieten jullie van al het lekkers morgen?
  Wou dat ik erbij kon zijn, maar ik moet nodig pasta en ijsjes eten in Rome!

 3. Anne 16 oktober, 2013 at 15:17 Beantwoorden

  Ik hou van dit soort stukken van jouw hand. Ze geven een mooi kijkje in jouw persoon, maar zetten me ook aan het denken over mezelf. Keuzes maken, het leven vinden dat je waardevol genoeg vind en verzinnen hoe je relatie met geld nu eigenlijk in elkaar zit, ik vind het maar moeilijke onderwerpen. Je lijkt me een heel leuk persoon zo uit al je verhalen :) Juist het leven van een niet-doorsnee leven geeft je volgens mij zo veel bijzondere ervaringen en kennis, dat maakt je een boeiend mens.

  • Laura - what about her 16 oktober, 2013 at 15:22 Beantwoorden

   Ah, wat een mooie reactie. Blush. Dan voel ik me toch iets minder een vreemde eend in de bijt. En heel fijn dat ze je zelf ook laten nadenken, dat vind ik bijzonder om te horen! :) ik vind het ook maar bar moeilijke onderwerpen om over na te denken. En gezien de tegenstrijdigheden in deze post kom ik er waarschijnlijk nooit achter, haha. Ik ben trouwens bezig met je mooie tag!

  • Natasja 16 oktober, 2013 at 15:25 Beantwoorden

   Ik had het niet beter kunnen verwoorden, ik denk er precies ook zo over! Dit soort teksten zetten me ook aan het denken, ook over dingen waar ik normaal niet zo snel bij stil sta. En vooral, wie ben ik en wat wil ik?

 4. Karlijn 16 oktober, 2013 at 15:26 Beantwoorden

  Mooie mijmeringen. En wat leuk dat je iets met Debby gaat doen! Bloggersetentje ken ik niet.
  Wat vervelend van je rug. Dat lijkt me lastig voor zo’n reislustig persoon als jij bent. Zelf ben ik heel erg cultureel ingesteld (hoort ook wel een beetje bij mijn studie natuurlijk) en het liefst ga ik op reis alle mooie musea en tentoonstellingen af. Ik houd heel erg van art house films, jij ook? Liefde vind ik lastig, ik voel het voor vrienden en familie maar een vriend heb ik niet. Ik ben heel afwachtend en stel me niet snel open. Ik durf gewoon niet op ze af te stappen en ben bang dat ze me niet leuk vinden. Maar, ja daar komt het, ik heb een maand terug mijn eerste date gehad. Dus er zit progressie in :)
  Op school ben ik perfectionistisch, in alles wat ik doe eigenlijk. Om gek van te worden.
  En ik merk aan mezelf dat ik de laatste tijd steeds positiever ingesteld ben, en daar ben ik heel blij mee.
  Pff wat een verhaal zeg. Lees je het nog of ben je stiekem iets anders aan het doen? ;p Blijven zitten/liggen op de bank he?!

  • Laura - what about her 16 oktober, 2013 at 15:38 Beantwoorden

   We zien elkaar tegenwoordig vaker, leuke chick. Klikt goed. Mooie kant van het bloggen, lieve mensen leren kennen! Klopt, maar ik ben het wel gewend en een doorbijter. Gelukkig heb ik het nu weer, en niet tijdens Jordanië, Maar rugpijn heb ik altijd. Ja, heerlijk dat je zo cultureel bent ingesteld. Ja, art house! Ik en mijn vriend zijn echt art house film fans. Kleine verhalen. Prachtig. Ahhh, hoe was je eerste date? Hartstikke leuk. Sowieso dat je er zo op ingaat, leuk om te lezen. Ik lees alle comments altijd vol aandacht, vind het zo leuk. Heel fijn om te lezen dat je steeds positiever in het leven staat!

 5. Dagmar 16 oktober, 2013 at 15:48 Beantwoorden

  Ik vond het heerlijk om je artikel te lezen. Herkenbaar en mooi. Ik hoop dat je altijd je hart kunt blijven volgen, want je bent goud waard. Laat niemand je de kansen ontnemen en volg je intuïtie <3

 6. Marieke van Woesik 16 oktober, 2013 at 16:49 Beantwoorden

  Ik herken hier ook heel veel in, maar dat is ook de reden dat ik je blog volg. Ik vind het ook fijn om te reflecteren. En dan vooral om dat op te schrijven. Wat wil ik? Hoe ga ik dat aanpakken? Wat heb ik al? Dat laatste doe ik alleen vaker in mijn hoofd.

  Reflecteren voor de pabo vind ik wel stom, trouwens. Dat u het even weet.

 7. Esmeralda 16 oktober, 2013 at 17:32 Beantwoorden

  Super mooi post! Leuk voor ons om te lezen. En ik begrijp je. Ik vind het zelf ook heel fijn om dit soort dingen voor mezelf op te schrijven en dus te reflecteren. Ik vind het fijn want het geeft duidelijkheid en positiviteit (omdat ik zie wat ik allemaal heb en bereikt heb) en tegelijkertijd kan het je helpen om nog andere dingen te bereiken in de toekomst. Ik denk dat het goed is om na te denken over deze dingen, zo wordt je een nóg beter mens denk ik :)

 8. misssexandthecity 16 oktober, 2013 at 18:59 Beantwoorden

  Iedereen heeft 2 kanten in zich en jouw grillen zijn niet meer dan een speling van je hormonen :-),….en wat het dorpje betreft waar geld niet bestaat,….dat moet de hemel op aarde zijn :-), want ik denk dat je pas echt gelukkig wordt wanneer je totaal onthecht raakt van al je materiële spullen,…..

 9. Linda 16 oktober, 2013 at 19:02 Beantwoorden

  Wat een mooie en eerlijke post!
  Zelfreflectie is iets wat mensen regelmatig toe zouden moeten passen, leren terugkijken, afsluiten en doorgaan. Het maakt je krachtig en leert je mindful in het moment te leven. Ik ben fan! En mooi om jou verhaal te lezen! :)

 10. Nena 17 oktober, 2013 at 06:55 Beantwoorden

  Leuk artikel! :) Ik voel me voor het moment niet zo goed in m’n vel… Misschien zit m’n verkoudheid er voor iets tussen, maar ik kan echt al dagen huilen als ik mezelf laat gaan…

 11. Michelle @ The World is a Book 17 oktober, 2013 at 12:56 Beantwoorden

  Wat ben je toch een mooi mens. Maar wat naar van je rug. Ben je er door heen gegaan? Of is het chronisch? Sowieso veel beterschap. Ik hoop dat het snel weer wat beter gaat en dat je vandaag een leuke dag hebt, maar gezien je instagram filmpje denk ik dat dat wel lukt ;-) Hele mooie post. Herkenbaar ook. Ik ken ook die tegenstrijdige eigenschappen. Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ik blijf me altijd afvragen: ben ik wel leuk genoeg? Nog heel af en toe slaat dat door en heb ik dat zelfs bij kennissen en vrienden. En perfectionistisch, oooh erg. Ik eis heel veel van mezelf, soms lukt het niet en dan kan ik me een loser voelen, heel stom. Liefde is voor mij heel belangrijk. Ik heb een groot hart en deel het graag. Keuzes maken kan ik niet. Ik wacht altijd zo lang dat de keuze uiteindelijk al voor me gemaakt wordt. Ik heb net te horen gekregen dat ik een jaar een traineeship mag gaan doen. Heel blij ben ik. Want ook al is het niet iets wat ik voor ogen had toen ik studeerde; ik weet zeker dat ik het met passie kan gaan doen. En dat is inderdaad heel belangrijk. Tuurlijk moet je af en toe dingen doen die je niet leuk vindt en die energie kosten in plaats van dat opleveren. Het zou niet realistisch zijn als je alles in je leven 100% passie en leuk wil hebben, maar het is heel vermoeiend om te blijven hangen in een baan die je echt niks vindt. Ik hoop dat al je dromen uitkomen! En dat je dan weer nieuwe dromen kan maken. Fijn hoe je deze stukjes deelt op je blog!

  • Laura - what about her 18 oktober, 2013 at 10:07 Beantwoorden

   Ahhhh. Reuma met soms een ontsteking (Bechterew) en dan is het even extra naar! Maar deel dat nooit hier, haha. Hoeft ook niet. Jaaaaa, pijnstillers en Debby en wijn hebben me er doorheen geholpen, haha! Was heel leuk. Moeilijk hè, die tegenstrijdigheden, ik word er helemaal hopeloos van soms. Alles wat je noemt is voor mij inderdaad heel herkenbaar. Ja, echt super dat je een traineeship hebt gevonden, ik ben heel benieuwd wat je precies gaat doen. En wat je eigenlijk voor ogen had. Inderdaad, niet leuke dingen horen er ook bij, maar moeten niet de overhand nemen. Dan is er toch iets mis. Ik hoop hetzelfde voor jou, voor iedereen! :)

 12. tweedeliefdeeva 17 oktober, 2013 at 14:04 Beantwoorden

  Hoi Laura, wat balen van je rug zeg. En ik zit maar te zeuren om die foto’s voor mijn blog. *sorry*. Hoewel ik je nog maar net volg, vind ik je een superleuk mens. We lijken veel op elkaar! Ik zou graag wat andere bloggers leren kennen, wat is dat voor een etentje? Veel plezier!

 13. Evey | Style Spy 17 oktober, 2013 at 15:22 Beantwoorden

  Oh nee balen van je rug. I know the feeing, ik heb al jaren een chronische rugpijn, echt vervelend om last van je rug te hebben. En grappig het stuk van Michelle, zo zou ik het ook verwoord hebben! En bloggersdiner? Van mediabureau of zelf georganiseerd? X

 14. Nanda 17 oktober, 2013 at 17:51 Beantwoorden

  Mooi geschreven!
  Ik reflecteer denk ik te weinig, meet me alleen maar met mensen die het in mijn ogen beter voor elkaar hebben en dat is soms best zwaar. Nare eigenschap waar ik maar moeilijk vanaf kom.

  Beterschap met je rug, hopelijk gaat het beter nu!

 15. Marcella 19 oktober, 2013 at 20:18 Beantwoorden

  Las ik nou net in een reactie bij Michelle dat jij ook een vorm van reum hebt? Wat toevallig, ik heb al 14 jaar last van reuma in m’n gewrichten.

  Mooie reflectie schrijf je. Goed om zo terug te kijken naar waar je staat en wie je bent als persoon. Ik denk dat wij ‘t prima met elkaar kunnen vinden.

Post a new comment

Lees ook: