LIFESTYLE / Turquoise muur, reizen & natuur: de woonkamer

96

Het is de Instagram-volgers al opgevallen: op een dag kocht ik een pot verf, schoof ik alles opzij en besloot de muur achter de bank turquoise te verven. Kleur in de tent. De eerste poging was mislukt (het gaf zo’n beetje licht, alsof een peuter de muur had ingekleurd met een neon stift…) maar na impulsief een restje grijze verf bij de pot te gooien en de bank wederom aan te kant te schuiven is het gelukt. Een turquoise muur. Ik pakte nog een plantenkrat mee voor het evenwicht en samen met de turquoise accessoires die er al zijn ben ik er dolblij mee.

Het begint hier steeds meer op een hostel te lijken, en daar heb ik natuurlijk geen problemen mee…Zolang mijn droom om een hostel te beginnen nog niet is uitgekomen, verbouw ik ons huis gewoon tot een hostel. Ik word er vrolijk van, ik krijg er reiskriebels van en als ik om me heen kijk zit ik al met mijn hoofd in een ver land. Met veel hout, leer, planten en souvenirs is onze woonkamer nu eindelijk zo goed als af. Het enige dat nog mist is een extra lamp en een nieuw vloedkleed. Houden jullie ook zo van een reissfeertje in huis?

De rotan kuipstoeltjes zijn ook nieuwe vintage aanwinsten. De schilderijtjes boven de bank heb ik zelf geschilderd (maar worden nog vervangen door iets anders) en de krattenkast staat vol met reisherinneringen en reisboeken. De boekenplanken zakken bijna door dankzij onze favoriete literatuur, er hangen echte boomstammen in ons huis en zelfs de geweien heb ik van een marktje geplukt. Aap en Noot hebben een eigen slaapkoffer, alle lampen zijn creaties van mijn creatieve wederhelft en de kabels van de televisie zijn inmiddels ook weggewerkt. Het Bonsai boompje leeft nog steeds en m’n lieve schoonouders bedelven ons de laatste tijd met planten: daar maak je mij blij mee. De natuur in huis halen. Nu de rest van het huis nog, want er moet nog steeds een boel gebeuren. Goed, kijken jullie mee naar onze woonkamer?

woonkamer2

woonkamer3

woonkamer4

woonkamer5

woonkamer7

woonkamer6

woonkamer8

woonkamer9

Interieur, Lifestyle, LIFESTYLE

Leave a reply

96 comments

 1. Sabine 5 februari, 2014 at 13:33 Beantwoorden

  Ik vind het echt prachtig Laus, helemaal mijn smaak! Mijn eigen huis is ook met veel hout, blauw, groen en planten. Gave kleden bij de Otto, ik heb zelf al een tijdje een vergelijkbaar kleed op het oog maar die is me veel te duur. Dit is een heel goed alternatief..
  Waar heb je trouwens dat prachtige bijzettafeltje naast de bank gevonden? Ontzettend mooi :)

  • Laura 5 februari, 2014 at 13:42 Beantwoorden

   Ahhh, dankjewel lieve Sabine! Dankjewel. Ben nu heel benieuwd naar jouw huis. Ja, prachtige kleden he? Was positief verrast (sowieso de hele wonen-collectie daar). Die zijn vintage! Het zijn er drie (twee op elkaar gestapeld) en komen van de kringloop in Arnhem! Ik zie wel vaak van die drie set tafeltjes bij kringlopen trouwens.

 2. Joyce 5 februari, 2014 at 13:38 Beantwoorden

  Elke keer als ik foto’s op instagram voorbij zie komen denk ik; “wauw, wat een geweldig huis” – het is echt super allemaal en doet ook echt aan een hostel denken :D

 3. Simone 5 februari, 2014 at 13:55 Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat ik elke keer als je foto’s voorbij komen een beetje meer verliefd word op deze stijl! Het is zo licht maar toch zo warm en, ah, ik weet het niet. Het heeft gewoon iets!

  • Laura 5 februari, 2014 at 14:05 Beantwoorden

   Haha ahhh…..Er waren zondag wat freelancers over de vloer en die zeiden de hele tijd dat ons huis ‘zo vol staat met random shit’ – in a positive way. Hahah. Het scheelt ook dat we hele hoge plafonds hebben, maakt het minder druk. En heel veel ramen. Dankjewel in ieder geval!

 4. Anne 5 februari, 2014 at 14:03 Beantwoorden

  De sfeer in jouw huis is zo leuk! Echt een wereldreiziger-huis. Mijn droom is serieus om ooit ook zo’n plekje te kunnen maken :)Vind het turquoise ook helemaal passend zo.

 5. Nikki 5 februari, 2014 at 14:22 Beantwoorden

  Wat heb je een leuk huis! Hoe heet die grote plant in de hoek naast de schouw? Ik zag hem ook al op de kledingfoto’s in je webshop en ik vind hem echt te gek!
  Lief ook, dat slaapkoffertje voor je katten. Mijn kater had er ooit ook zo heen, maar mijn vriend heeft hem tijdens onze vorige verhuizing ‘per ongeluk’ weggegooid. Mannen.. ;-)

  • Laura 5 februari, 2014 at 14:26 Beantwoorden

   Ahhh, vond je vriend het koffertje stiekem stom? Op naar de kringloop! :) Dat is een gatenplant! Heeft vijf jaar bij mijn schoonouders mogen groeien tot dit formaat en nu hebben wij hem. Die plant naast de kattenkoffer is ook een gatenplant, maar dan een baby.

 6. Karlijn 5 februari, 2014 at 15:14 Beantwoorden

  Jullie kratjeskast vind ik toch zo tof! En dat kiezen he? Dat herken ik wel. Ik ben daar ook heel slecht in. En dan vind ik al snel iets te duur, terwijl het vaak wel meevalt. Maar dan heb ik gewoon een excuses nodig omdat ik weer eens niet kan kiezen :)Die kleden zien er echt prachtig uit! Ik ben heel benieuwd hoe ze in het ‘echt’ staan.

 7. Farah 5 februari, 2014 at 15:36 Beantwoorden

  Mooi huisje!
  Mooie foto’s ook, zou zo in een tijdschrift kunnen ;). Oogt inderdaad als een leuk hostel. Toch geen slaapkamer over? Dan kan die droom al werkelijkheid worden hihi.

 8. Marah 5 februari, 2014 at 15:47 Beantwoorden

  DIT! Precies onze stijl ook! We hadden heel veel spullen al kregen toen we eerst gingen samenwonen, nu zijn we langzaamaan alles aan het aanpassen naar ‘onze stijl’. Toevallig hebben wij afgelopen weekend onze keukenmuur/tegels turquoise geschilderd! :D Heerlijke kleur…

  • Laura 5 februari, 2014 at 15:51 Beantwoorden

   Aaaah, wat leuk om tegels turquoise te verven. Ben heel erg benieuwd! :) Wij zijn beide al een jaar of 9 het huis uit, dus toen we gingen samenwonen kwamen onze dingen heel mooi samen (veel vintage van mijn kant en design van zijn kant) – en inmiddels hebben we veel vervangen door nieuwe aanwinsten die we samen hebben gevonden!

 9. Lisa 5 februari, 2014 at 17:32 Beantwoorden

  Prachtig! Ik ben helemaal weg van je bank, en het toaalplaatje is ook schitterend. Het lijkt zo uit een tijdschrift te komen, maar door alle persoonlijke (vintage) spullen oogt het toch heel gezellig en huiselijk. Mooie planten ook!

 10. Mariska 6 februari, 2014 at 11:55 Beantwoorden

  Mooi, mooi, mooi! Ik heb zelf mijn woonkame ook vol met planten, zo gezellig! Ik houd zelf echt heel erg van witte muren, maar ons gloednieuwe gang willen we een kleurtje maken, en nu ik dit turquoise zie vind ik het wel erg leuk…

 11. Marleen 7 februari, 2014 at 10:22 Beantwoorden

  Jij hebt echt het mooiste huis en spulletjes ever! Die muur vond ik heel vet en leuk dat je het nu een beetje gaat opleuken met dat kleedje en plantenkom. Die koffer vind ik ook zo leuk! En leuk neergezet met dat kleedje. Waar heb je die kistjes trouwens vandaan? Zie ze wel vaak op snuffelmarkten, maar dat is nooit te koop, grrr.

 12. Anouk 9 februari, 2014 at 20:24 Beantwoorden

  IK BEN VERLIEFD OP JE HUIS!!! EN ooooohhh als vriendlief wil kom ik er die weken wonen!!! JA! Mooie droom trouwens lieve schat. I Didn’t know! Ook een hier in de buurt toch, dan kunnen wij ook langskomen;)!

Post a new comment

Lees ook: