LIFESTYLE / Sprookjes, dromen en een aanzoek in de Efteling

32
Efteling

Eind vorig jaar verraste ik mijn vriendin Nieke en haar dochtertje Kayleigh (mijn allerlievelingsmeisje!) met een weekendje Winter Efteling in januari. Ook ik wist niet wat er uiteindelijk stond te gebeuren…

 
 

Efteling-29

Sprookjesboom

Wat was het fijn om weer in deze sprookjeswereld te zijn. Het park wordt iedere winter omgetoverd tot de Winter Efteling, inclusief besneeuwde bomen, kampvuren, lichtjes, arrensleeën, winterkoren en andere sfeervolle activiteiten. Vorig jaar was ik er een weekend met vrienden, dit keer wilde ik dat de kleine Kayleigh kon genieten van deze fijne sfeer en alle sprookjes. Al weken van tevoren riep ze om het Sprookjesbos, de Efteling en Roodkapje. Ik vind dat zo leuk, dat een kind al helemaal hysterisch blij kan worden (misschien omdat wij dat ook zo waren…) om iets dat ze eigenlijk nog helemaal niet kent. ‘Ik ga na duh Efffftling!’

Bepakt en bezakt komen we aan bij het Efteling Hotel. We checken in en mogen slapen in de nieuwste suite – De Sprookjesboomsuite! Kayleigh kijkt haar ogen uit. Wij ook. Wat een fantastisch leuke details! Deze mooie themasuite (in een torenkamer!) beschikt over een sprookjesachtig 2-persoonsbed, boomhut-stapelbed en een uitschuifbaar 1-persoonsbed. In de badkamer vind je een ligbad, aparte inloopdouche, wastafel en toilet. In de zithoek met televisie bekijk je afleveringen van de Sprookjesboom. Kayleigh’s favoriet? De paddenstoel met geluid!

Efteling-8

Efteling

Efteling

Efteling

Efteling

Efteling

Over niet trouwen

De rest van de dag spenderen we in de Efteling. Kayleigh geniet als een malle; ze wil alles zien, overal in en van slapen kwam niets terecht. Genieten! We komen aan bij een kampvuur waar een koor staat te zingen. Ik ‘moet er wat foto’s maken voor mijn blog’ – dus we blijven even staan. Kayleigh vindt het vuur eng, en Nieke vraagt of ze even een rondje mag lopen terwijl ik foto’s maken. ‘Nee, ik ben echt zo klaar….’ Het koor loopt naar Nieke toe en begint te zingen. Bruno Mars. ‘I think I want to marry you…’ en vervolgens gaan ze op hun knieën. Met microfoon en al zegt ze keihard nee. Nieke stuurt nog een berichtje naar haar vriend met de mededeling dat ze door vier mannen tegelijk ten huwelijk is gevraagd en dat ze dan tenminste nog een keer wordt gevraagd.

Ha.

We lopen verder en de komende twee uur gaat het alleen maar over trouwen. Dat was de bedoeling. En hoe jammer ze het vindt dat haar vriend écht niet wil trouwen. En hoe mooi ze het zou vinden. En wat ze aan zou doen.

Efteling

Efteling

Efteling

Efteling

Efteling

 

Over wel trouwen

We komen aan bij de schaatsbaan, waar we ‘opgehaald zouden worden voor een fotoshoot’. Een prachtige arrenslee staat klaar en Nieke vindt het nog steeds allemaal totaal niet verdacht, terwijl mijn hart ondertussen zo’n beetje uit m’n borst bonst. We rijden een rondje door het park en stoppen bij het meer. Het kasteel is prachtig verlicht. We stappen uit – en wie staat daar?

SHE SAID YES!
Omdat ik natuurlijk ook stond te janken heb ik geen fatsoenlijke foto kunnen maken. Sorry.

Efteling-28

 

Maar oh, wat bijzonder om hier een onderdeel van te zijn geweest! Twee weken voor ons uitje belde Jochem – de vriend van Nieke – me plotseling. Toen ik begreep wat hij van me vroeg kon ik alleen maar hysterisch lachen. Ik weet hoe graag ze wilde trouwen en dat dit echt bij haar zou passen. Samen met de Efteling hebben we gekeken hoe we hier vorm aan konden geven (bedankt!) met uiteindelijk een JA-woord en een dolgelukkige vriendin als resultaat. Dat was de stress wel waard, want deze dag liep ik me alleen maar zorgen te maken over of alles wel goed zou gaan. Dat scheelde vaak ook maar weinig…

Efteling

Efteling

Efteling-26

Efteling

 

Drie rondjes Droomvlucht

Na het aanzoek eten we heerlijk in het restaurant van het Efteling Hotel en praten we nog wat na. Jochem vertrekt weer naar huis (want ja, het bleef een girls only weekend…) en wij gaan eens flink genieten van de royale kamer. Na een avond vol plannen, websites vol bruidsjurken en een warm bad vallen we in slaap in het grote bed, terwijl Kayleigh haar oogjes sluit in het boomhutbed. De volgende dag genieten we nog een volle dag van de Efteling, het is maandag en het park is heerlijk rustig. We mogen zelfs tot drie rondjes toe in de Droomvlucht.

Sprookjes, de Efteling, een JA-woord en mijn grote en kleine vriendin heel gelukkig zien. De Efteling is nog nooit zó geslaagd geweest!

Efteling-31

Efteling

Efteling-24

 

En eh.

Ik wil ook.
En dan het liefst ergens in de natuur.
Tijdens dat wat we het liefst doen.
Reizen.

Just saying.

Meer Efteling? Kijk op Wonderlust!

DESTINATIONS, Europa, LIFESTYLE, Nederland, TRAVEL

Leave a reply

32 comments

 1. Eva 22 februari, 2017 at 16:29 Beantwoorden

  Aaaaah zo lief!!
  En hoe bijzonder om daar bij te zijn geweest en betrokken bij het plannetje <3 En wat leuk voor Kayleigh om dat ook zo mee te maken en daar straks bij de grote dag bij te zijn. Ik smelt helemaal <3 nogmeerhartjes

 2. Kim 22 februari, 2017 at 16:47 Beantwoorden

  Oh wat ontzettend gaaf om daar zo onderdeel van te zijn <3 Super leuk geregeld ook! Ik vind vooral je aller allerlaatste woorden hilarisch haha. Hope he gets the message!

 3. Jenny - IkReis 22 februari, 2017 at 17:24 Beantwoorden

  Ooooooohhhh, wat romantisch! Echt superleuk. Gaaf dat de Efteling wilde meewerken en dat jij ook in het complot zat.

  Ik heb altijd gezegd dat ik niet wil trouwen, en ALS ik zou trouwen dat op Bali moet zijn met mijn Nederlandse ouders en Balinese moeder. Door ziekte van m’n vader is dat niet meer mogelijk ?

 4. Diana ~ Stripe Away 22 februari, 2017 at 17:52 Beantwoorden

  Wauw zo romantisch en zo lief. Ik zou ook graag willen trouwen – eerst maar is een vriend vinden – wel zo handig. Maar Spookjesboom de kamer wauw wauw wauw!! Ga ik op mijn “wil ik ooit slapen lijstje” zetten. Hou ik van :)!

 5. Ilona 22 februari, 2017 at 19:58 Beantwoorden

  Wow, wat een bijzonder sprookje. Dat moet wel een droomhuwelijk worden ;-) Mooie foto’s. Dat wordt er eentje om nooit meer te vergeten. Gaaf! En jij ook Laura; ik hoop dat als de vraag wordt gesteld op een idylisiche bestemming dat het net zo sprookjesachtig, lief en romantisch is.

  Bij mij zei the boyfriend dat ik het eerste meisje ben waarmee hij (ooit) wil trouwen. Wie weet ;-), haha.

 6. Karlijn 23 februari, 2017 at 11:46 Beantwoorden

  Geweldig dit! Afgelopen september ging ik met een vriendin skydiven en haar vriend ging voor de gezelligheid mee. Ze was ZO bang dat hij haar ten huwelijk zou vragen, niet omdat ze niet wilde maar omdat ze het niets vindt als er zoveel mensen bij zijn. Een week later heeft hij haar gevraagd, alleen waren ze toen wel alleen ;) Moraal van het verhaal, ik wil ook zoooo graag trouwen, echt ik krijg de kriebels als ik al die verhalen hoor en prachtige foto’s zie. Nu eerst alleen nog een man ;) Misschien moet je Robert even zeggen ‘schat ik kreeg vandaag zulke leuke reacties op mijn blogpost’, wie weet denkt hij, goh toch eens lezen ;) X

 7. Kimberly de Bruine 9 maart, 2017 at 12:56 Beantwoorden

  Oh mijn god, wat leuk! Ik zit hier echt met een smile op mijn gezicht. Wat goed geregeld! Zelf werk ik bij de Efteling, dus ik ben helemaal trots, haha. Om eerlijk te zijn echt dé beste plek om ten huwelijk gevraagd te worden <3333

Post a new comment

Lees ook: