LIFESTYLE / Hometour: de woonkamer – vintage & reizen

84

Ik ben al twee keer begonnen met een hometour, maar dat blijft dan vaak bij één of twee ruimtes en dan ben ik weer te druk met andere verhalen. Nu wordt het tijd om er een serie van te maken en echt door te zetten. Ik heb naast reizen namelijk echt een passie voor fijn interieur. Ik begin gewoon nog een keer met de woonkamer omdat er toch wel een aantal dingen zijn veranderd en omdat het ook gewoon een heel fijn plekje is. We wonen in een oud herenappartement met hoog plafond, schuifdeuren en glas in lood van zo’n 140 m2 met dakterras aan de rand van het Sonsbeekpark en het centrum. Een droomhuisje. Helaas is het huur, dus zijn we een beetje aan het kijken naar wat er zoal te koop staat – maar niets komt nog in de buurt van wat we nu hebben. En de vrijheid die we hebben is ook wel weer fijn. Wie weet belanden we ooit nog in het buitenland.

Onze woonkamer (of ja, eigenlijk het hele huis) is een allegaartje van reizen, vintage en her en der wat design. Vooral veel oude troep (ik ben een fervent kringloopbezoeker) en heel veel reisherinneringen. Ik ben dol op natuurlijke materialen zoals hout, vacht, leer, wol, planten, rendiergeweien, papieren lampjes in onze jungleplant, als ik thuis ben ben ik toch nog een beetje op reis als ik om me heen kijk. Turquoise is naast wit mijn lievelingskleur en dat moge ook duidelijk zijn. Ik ben enorm blij met de turquoise muur in de woonkamer. De tafel en alle kastjes, kratten, letterbak, stoelen en veel accessoires zijn vintage en alles ademt reizen: de kratten-kast vol souvenirs en herinneringen, de letterbak met mijlpalen, de reisboeken, de wereldkaart en ga zo maar door. Ik neem de meest bizarre dingen mee, van een rendiervacht uit Lapland (die ik de halve reis mee moest slepen, zelfs op de jetski), een lamp uit Turkije, een traditionele jurk uit Afrika, enzovoorts. Een waar What About Her huis. Een platenspeler maakt dit vintage sfeertje af. En oh, wat ben ik blij met de piano en de jungleplant. Ik wil de lichtgrijze muren nog wit verven, een nieuwe bank en een nieuwe salontafel. Deze vintage tafel is toch wel erg groots. Een boomstam en zo’n welbekend kruk tafeltje lijkt me erg mooi en ruimtelijker. De bank is prachtig maar eerlijk is eerlijk: een Chesterfield zit gewoon voor geen meter. Nog even tussen deze banken neuzen, ik heb nog een leuke bon liggen. Ik blijf altijd bezig in huis en ben blij dat ik naast m’n vele reizen een echt liefdesnestje heb om in thuis te komen. Ook fijn: ik werk thuis. Ik heb een kantoortje, gelukkig, maar het is fijn om een heerlijk huis te hebben om in te werken!

Kijk je mee?

Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk

Leave a reply

84 comments

 1. Bianca 11 mei, 2015 at 10:35 Beantwoorden

  Like! Tof dat je tenminste kleur hebt in huis, zie je de laatste tijd zo weinig. Mijn huisje wordt ook een beetje zo, turquoise vervangen door oranje en hopelijk veel uit mooie landen!

 2. Jessica 11 mei, 2015 at 10:46 Beantwoorden

  Wat een heerlijke woonkamer, ik droom helemaal weg… Als jullie ooit een bed & breakfast gaan inrichten in het buitenland sta ik als eerste voor de deur! Ik werk ook vaak vanuit huis en dan is het toch wel lekker om een fijn plekje te hebben en omringd te zijn door heerlijke reisherinneringen!

 3. Claudia 11 mei, 2015 at 10:59 Beantwoorden

  Wauw, wat een heerlijke, sfeervolle woonkamer! De planten, vintage spullen en dan zo’n lekker opvallende muur!
  Ben je ook in te huren als interieurinrichter ;-) ?

 4. Jennifer 11 mei, 2015 at 11:01 Beantwoorden

  Heerlijk huis! Wij hebben een bij elkaar geraapt interieur wat stukje bij beetje vervangen gaat worden naar hoe we het graag willen, maar wel met het idee dat we hier niet lang meer zullen wonen. Dus we hebben wel alles wit, met een kakefonie aan kleur in onze meubels enzo. Dikke chaos, dat wel. Maar bij jullie is het een georganiseerde chaos, dat vind ik mooi om te zien.

  • Laura 11 mei, 2015 at 12:25 Beantwoorden

   Dat hebben wij ook, bij elkaar geraapt zooitje haha. Maar er is inmiddels veel vervangen door andere spulletjes. Ga je weer verhuizen? Haha, georganiseerde chaos :’)

 5. Merel 11 mei, 2015 at 11:39 Beantwoorden

  O wow, die jungeplant. die is echt geweldig. En de rest ook, hihi! Hopelijk snel eens zelf jullie mooie huis bewonderen. Al ben ik dan heel bang dat ik echt in Arnhem wil blijven.

 6. Lizette 11 mei, 2015 at 11:50 Beantwoorden

  Wauw!! Wat een heerlijke woonkamer! Stijfvol en persoonlijk. En mooie natuurlijke elementen. Zou me er ook zo thuis voelen denk ik. Grappig dat je dat van de Chesterfield bank zegt. Dat ga ik straks aan vriendlief laten lezen, hij wil hem graag in ons nieuwe huis en ik heb wat anders op het oog.

 7. Eva 11 mei, 2015 at 12:58 Beantwoorden

  Wil al zeker twee jaar onze woonkamer in de metamorphose gooien, dit geeft weer nieuwe inspiratie. Nu nog daadwerkelijk doen! Thanks voor het kijkje in je (woon)kamer.

 8. Marijke 12 mei, 2015 at 05:58 Beantwoorden

  Wat een ongelooflijk leuk plekje! Die platenspeler met dat kastje zijn geweldig. Ik ben al lange tijd tevergeefs aan het zoeken naar zo’n kastje in België. Maar ik geef niet op :-)

 9. Xaviera 12 mei, 2015 at 09:26 Beantwoorden

  Wat een prachtige woonkamer heb je! Heel mooi dat het zo’n verzameling is bij elkaar en die turquoise kleur vind ik geweldig. Ik ben heel benieuwd naar de rest van je huis!

 10. Indiana 12 mei, 2015 at 19:09 Beantwoorden

  Oeh, we hebben dezelfde bank! Wij hebben ook een (donker rode) Chesterfield, maar ik vind ‘m niet vervelend zitten eigenlijk. :P Leuk gecombineerd met de wereldkaart ook, ik wil er ook nog steeds een aan de muur!

  • Laura 13 mei, 2015 at 10:10 Beantwoorden

   Hahaha, zo noem ik ‘m! Het heet een gatenplant. Of iets Latijns, iets met Monstera (…). Zo groot niet nee, hij heeft 15 jaar bij mijn schoonouders mogen groeien tot ik iets te vaak zei dat ik verliefd was en ze ‘m kwamen brengen. Een ‘kleine’ is wel te doen, en dan geduld hebben!

 11. Maire 13 mei, 2015 at 10:15 Beantwoorden

  Ziet er uit als een heerlijk huis! Fijn ingericht, ik hou ervan. Tegenwoordig zie je het vaak zo strak, leeg en wit. Dat ziet er mooi uit bij anderen en op foto’s, maar bij mij wordt het vaak ook weer een samenraapsel van van alles, haha. Ben jaloers op je planten, heb het liefst ook veel groen in huis. Alleen onze katten verslinden op dit moment nog alles wat groen is, heel frustrerend. Hoop dat ze daar snel mee ophouden of dat ik er nog iets op kan verzinnen.

  • Laura 14 mei, 2015 at 07:56 Beantwoorden

   Dankjewel Maire! Ja, klopt. Is helemaal hip, maar dat kan ik niet haha :’). Hou te veel van troepjes. Jaaa, groen in huis vind ik zo belangrijk! En ahhh, dat is balen. Wel afleren, anders kom je er nooit vanaf! Telkens wanneer ze het doen met water spuiten bijvoorbeeld.

 12. Kim | Reisduo 13 mei, 2015 at 23:25 Beantwoorden

  Aah wat ontzettend mooi! Ik ga een aantal dingetjes zeker onthouden als inspiratie wanneer ik zelf mijn appartementje kan gaan inrichten. Ik ben heel benieuwd naar de rest van je appartement!

 13. Naomi 14 mei, 2015 at 14:36 Beantwoorden

  Wauw wauw wauw, elke keer weer en ik blijf het zeggen: JULLIE HUIS IS ZO MOOI. Mag ik die chesterfield bank komen uitproberen hehe? Vriendlief en ik vinden het mooi maar goed ik ben nu bang dat het echt voor geen meter zit. Die deur met glas in lood OOOOOH kan ik die niet even komen stelen en in mijn huisje zetten?
  Trouwens erg grappig, Noot lijkt op de vierde foto net een standbeeld!

 14. Kim 14 mei, 2015 at 21:36 Beantwoorden

  Oh wow, dit is zo mooi! Echt, wauwe. <3 Ik dacht vandaag nog; "Ik zou echt een roomtour moeten doen", haha! Heb een beetje de zelfde stijl. Keileeeuk.

 15. Liselore - GRAB YOUR BAGS 15 mei, 2015 at 19:04 Beantwoorden

  Oh heerlijk, dit lijkt me echt zo’n knus huis waar je je gelijk op je gemak voelt. Je ziet ook echt dat het een huis van een reiziger is. Zou verdorie ook eens wat vaker mooie dingen uit het buitenland mee moeten nemen, maar for some reason komt het er nooit echt van. Heel inspirerend! Ga binnenkort (voor de tweede keer dit jaar, oeps) verhuizen, dus ga dit maar eens in m’n achterhoofd houden. Vooral dat stoeltje. Hebben!

  • Laura 15 mei, 2015 at 19:14 Beantwoorden

   Kom maar eens op de thee (of op de wijn)! Haha. Leuk om te horen en jaaa, terug naar Amsterdam hè? Super leuk! Jaaa, zijn er twee (eentje is verstopt onder een rendier hahaha).

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / Europa: Gent, België

Het liefst zou ik ieder weekend naar een andere plek in België gaan. Ik kan niet zo goed uitleggen wat het is, maar België heeft ...