LIFESTYLE / Het interieur van een reiziger – een complete home tour

93
reizen huis what about her

Regelmatig krijg ik leuke opmerkingen en lieve complimenten over ons huis aan de hand van Snapchat beelden, Instagram foto’s of oude artikelen. Ik nam me steeds voor om een rondleiding te geven aan de hand van foto’s. Ik wilde per kamer een artikel schrijven, heb tot drie keer toe afgetrapt met de woonkamer en tot drie keer toe niet verder gekomen. Vandaag besloot ik daar eens verandering in te brengen en gewoon het hele huis in één keer te laten zien. Het interieur van een reiziger. Twee reizigers zelfs. Een huis vol liefde!

Ik ben heel blij met ons plekje en het is heel fijn om hier thuis te komen na een mooie reis. We wonen in een oud herenappartement van twee verdiepingen met een hoog plafond, schuifdeuren en glas in lood van zo’n 140 m2 én een dakterras aan de rand van het Sonsbeekpark en het centrum.

Ons huis is een allegaartje van reizen, planten, vintage en her en der wat design. Vooral veel oude troep (ik ben een fervent kringloopbezoeker) en heel veel reisherinneringen. Ik ben dol op natuurlijke materialen zoals hout, vacht, leer, wol, planten, rendiergeweien, papier, planten. Zo ben ik als ik thuis ben toch nog een beetje op reis als ik om me heen kijk. Alles ademt reizen: de kratten-kast vol souvenirs en herinneringen, de letterbak met mijlpalen, de reisboeken, de wereldkaarten, de planten en ga zo maar door. Ik neem de meest bizarre dingen mee uit verre landen, zoals het rendiervacht uit Lapland, een lamp uit Turkije, een traditionele jurk en houten masker uit Afrika, kokoslampen uit Thailand, you name it.

Een waar What About Her huis.

Ik neem jullie mee op reis in mijn eigen huis. Kijk je mee?


 

De gang

Bij binnenkomst zie je als eerste de polaroid fotomuur. We zijn hier drie jaar geleden gaan wonen en ik heb de foto’s nog nooit vernieuwd, dat wordt hoog tijd. Verder staat er een altijd overvol schoenenrek en een kapstok.
reizen huis what about her
 
Ook staat er een kastje in de gang met wat cactussen, een spiegel die nog opgehangen moet worden en een prent. Links zie je de deur naar de keuken (en links een deur naar het toilet).
reizen huis what about her
 
In het midden van deze gang zit een extra deur naar de eetkamer.
reizen huis what about her
En aan de andere kant zit de trap naar boven en de deur naar de woonkamer.
 
reizen huis what about her

 

De keuken

Laten we eerst een kijkje nemen in de keuken. Ik ben ontzettend blij dat ik zowel een aanrechtblad links als rechts heb. Zoals je ziet ben ik gek op kruiden, ook die neem ik vaak mee van een reis. We koken regelmatig uitgebreid en zijn dus veel bezig in de keuken. Achter me zit nog een stukje keuken en in het midden zit een deur naar het dakterras. We zijn het dakterras aan het opknappen, dus daar volgen later foto’s van (denk aan witte wapperende doeken als schutting, veel planten en een biertafel).
reizen huis what about her
 
Ik spaar blauw Tokyo servies, ik vind het zo mooi!
reizen huis what about her
 
De andere kant van de keuken. Het liefst wil ik een keuken met Moorse tegeltjes.
reizen huis what about her

 

De woonkamer & eetkamer

Ik voel me altijd heel gelukkig in de woonkamer. Het is zo hoog en licht, en ik ben zo blij met alle planten. Zoals je wel kunt zien is het een halve jungle in ons huis. Ik kan gewoon niet stoppen met planten kopen en groene jungles kweken. De reuze-gatenplant heeft vijftien jaar bij mijn schoonouders mogen groeien tot wij hem kregen. Ik ben er nog altijd ZO blij mee.

De rest van het groen in huis hebben we gekregen, ook hebben we veel planten besteld via de website www.plantje.nl. Ik vind het zó ideaal, onze oldtimer is al heel snel vol na een bezoekje tuincentrum en hier kan ik heel makkelijk online mijn jungle kiezen. Alles wordt vervolgens thuisbezorgd. Ik bestelde er deze week weer een lading planten voor de woon- en slaapkamer. Ik kreeg ze vandaag binnen en dus kon ik niet wachten met een nieuwe tour… Planten en groen in huis maken me gewoon heel blij, en daarbij zorgen ze ook nog voor extra zuurstof. HA. Alsof ik altijd buiten ben, love it!

reizen huis what about her
 
Ik ben heel blij met de turquoise muur en het Kiboots kleed. De bank is inderdaad mooi, maar zit niet zo heel lekker. Ik zoek al twee jaar een nieuwe bank maar ben nog niet geslaagd. De vintage stoeltjes vonden we via Marktplaats en een tijdje geleden vond ik een bijpassende salontafel. Ben er helemaal blij mee.
reizen huis what about her
 
Vanaf de eetkamer kijk je zo de woonkamer in (schuifdeuren!) en het ochtendlicht is zo mooi dat deze foto van de reiskast niet mocht ontbreken. Zo zie je ook de hoge ramen trouwens, fijn. LICHT! We hebben geen gordijnen omdat we een groen uitzicht hebben en niemand ons kan zien.
reizen huis what about her
 
De alom bekende reiskast vol herinneringen, reisboeken en souvenirs.
reizen huis what about her
 
Boeken en platen, ook heel belangrijk. En een stukje eetkamer, die jullie ook vanaf de gang hebben kunnen zien.
reizen huis what about her

 

Het kantoor

Fijn plekje om te werken, al moet ik bekennen dat de bank dat ook is. Aan de muur hangen prenten, uiteraard staat het hier ook vol met planten en werkspul. Zien jullie die ananasplant? Is ‘ie niet hilarisch leuk? De andere kant heb ik maar niet op de foto gezet, ik blijf een blogger en dat staat dan ook een beetje vol met dozen en andere troep. De gordijnen zijn hier dicht trouwens, maar het dakterras loopt hier door en er zitten grote schuifdeuren naar buiten in. Ik kan niet wachten tot buiten af is en alles lekker open kan.
reishuis

 

De bovenverdieping

Via de trap kom je op de tweede verdieping (no shit sherlock) en de gang hier hangt vol met oerlelijke schilderijtjes. Vond ik leuk. Boven zijn vier kamers: de badkamer (die deur zie je hier), onze slaapkamer, de logeerkamer a.k.a. opslagruimte en een inloopkast.
SAMSUNG CSC

 

De bovenverdieping

De badkamer is niet zo spannend en lastig fotograferen. Links om de hoek staat de wasmachine en de douche, rechts twee wasbakken en een grote spiegel. Ik wil heel graag een andere badkamer, maar het blijft een huurhuis.
reizen huis what about her

 

De inloopkast

Tja… Ik ben te vaak op reis en zo blijf ik dus altijd aan het wassen, strijken, koffers uitzoeken en opruimen. De inloopkast is niet echt fotowaardig op het moment, en ik heb ook geen tijd om het op te ruimen voor de foto, haha! Ik ga morgen namelijk weer naar Lissabon. Dit is in ieder geval een stukje van mijn kant. Zoals jullie weten heb ik alleen maar jurkjes.
reizen huis what about her

 

Onze slaapkamer(s)

Het laminaat was op en in de slaapkamer lag een ondervloer. Ik besloot deze wit te verven en ben er nog steeds zo blij mee! Op de grond ligt een koeienvel en we hebben laatst de poten onder het bed weggehaald, zodat we een heel laag bed hebben. Vind het zo leuk! Uiteraard dromen we over verre landen door de enorme wereldkaart en staat het ook hier vol met planten. Het witte kastje links is mijn baby commode geweest.
reizen huis what about her
 
De andere kant. Ook hier zitten grote schuifdeuren die naar een inpandig balkon leiden. Wil er graag een Oosterse zithoek maken, ooit. In de zomer is het heerlijk met de deuren open!
reizen huis what about her
 
En dit is de geheime extra kamer, die nooit iemand mag zien…HAHA! Ik plaats de foto maar even in een linkje. Deze kamer hebben we als enige nooit opgeknapt. Je moet je voorstellen dat heel het huis zo was. Een geel met zwart en oranje afgebladderde bende. Als er iemand komt logeren ruim ik het altijd op hoor, maar dit is de reischaos van de afgelopen weken. Hier verstop ik koffers en haal ik ze leeg en weer vol en tja, het is altijd een bende. Haha. The end.

En, wat vinden jullie van ons paleis? En van wat voor interieur houden jullie?

Interieur, Lifestyle, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

93 comments

 1. Sabine 7 april, 2016 at 12:58 Beantwoorden

  Oh wat ontzettend leuk om binnen te mogen kijken! Het ziet er onwijs gezellig uit, zo licht ook wat rust geeft. En inderdaad zoals je zegt: jullie huis ademt reizen :) De blauwe tinten vind ik ook leuk. Mijn vriend zou ook wel een muur willen kleuren, maar ik durf het niet aan hahaha. Maar dit is toch wel mooi. Ik moet wel erg lachen om die rommelkamer :P Ons huis is daar te klein voor, maar bij mijn ouders is er ook één kamer met alleen maar zooi hahaha

 2. Maris 7 april, 2016 at 13:04 Beantwoorden

  Wat een groot huis! Als ik het zo lees past het helemaal bij je, dat is het belangrijkste :)

  Ik hou erg van modern (maar niet te), maar ook van vintage (maar niet te) met een vleugje industrieel.

 3. Malou 7 april, 2016 at 13:19 Beantwoorden

  Wat een prachtig huis!! Echt heel leuk <3
  Ik woon zelf ook in Arnhem en ben pas geleden bij mijn vriend in gaan wonen dus ben nog lekker bezig met alles ook een beetje meer 'mij' maken! =] Heel leuk om te doen ^^

 4. Eva 7 april, 2016 at 13:26 Beantwoorden

  Wat een feest der herkenning! De wereldkaarten, de houten kratten, de souvenirs <3 Ook wij zijn ons dakterras aan t opknappen en ik vind t zo leuk! Bamboe schuttingen, vlaggetjes, lampjes, doeken; GEZELLIGHEID! Benieuwd hoe jullie terras eruit gaat zien. Oh en liefde voor de slaapkamer. Doei!

 5. De Hoestende Avonturier 7 april, 2016 at 13:32 Beantwoorden

  Waaah wat een locatie en ruimte! En die slaapkamer; my dream! That’s it, ik laat de randstad achter me ;D Heel leuk om binnen te kijken in iemand anders’ huis. Bij ons zijn er langzaam ook allemaal wereldkaarten het huis binnen gekomen en opgehangen. Op een dag beseften (Australische) vriend en ik opeens dat we de crazy maps couple zouden worden als we het hier niet een beetje bij zouden laten, haha! Anyway, jullie hebben een prachtig huis!

 6. Rachel 7 april, 2016 at 13:34 Beantwoorden

  WAUW! Wat een heeerlijk, gezellig en sfeervol huis :-). Ik ben zelf nog op plantenjacht dus die webshop komt als geroepen. Thanks! Geniet van jullie fijne plek! Liefs, Rachel

 7. sammie 7 april, 2016 at 14:10 Beantwoorden

  Prachtig huis hebben jullie er van gemaakt, helemaal als ik dat oranje zie wat het geweest is haha. De enorme plant die jullie hebben gekregen, geweldig! Prachtig zo’n enorm ding in de kamer! Vind jullie eetkamer stoelen ook helemaal super, zoiets staat ook op mijn verlanglijstje. Vind het er allemaal heel gezellig en licht uit zien, tof ook van die hoge plafonds. Alleen zo’n laag bed, dat zou niks voor mij zijn.

 8. Edith | [travel.create.repeat] 7 april, 2016 at 14:11 Beantwoorden

  Wat een heeeerlijk huis! Ik heb zelf net weer een nieuw stekje gevonden, zowaar 30 riante vierkante meters (incl. badkamer en keuken) maar mét nog een extra giga dakterras. Voor een jaartje waarschijnlijk, klein maar prima. Dus ik ga binnenkort weer los met alle woonideeën! Ik vind vooral je witte vloer, kibootskleed en kratjeskast echt prachtig. En de poezen natuurlijk <3 P.S. Ik proestte trouwens echt bijna m'n thee uit door die rommelkamer, hahahaaa

 9. Mellisa 7 april, 2016 at 14:48 Beantwoorden

  HAHAHA ik moest lachen om het linkje! Zo’n kamer heeft iedereen in huis wel! Maarrrr wowie, wat heb je het huis mooi ingericht, past echt helemaal bij jouw stijl ookal ken ik je niet persoonlijk, toch voelt het zo. Kun je jou ook inhuren als binnenhuisarchitect of iets dergelijks? ;)

  • Laura 7 april, 2016 at 14:53 Beantwoorden

   Haha aaah, dankjewel! Heel toevallig heb ik daar serieus over nagedacht en ooit al een half business plan opgezet, maar de drukte nam het weer over. Haha. Ik geef wel heel graag tips (/deel graag ongevraagd mijn mening/) ;)

 10. Jenny - ikreis.net 7 april, 2016 at 14:53 Beantwoorden

  Wat een sfeervol huis! Mooi met al die planten.

  Ik heb in bijna alle kamers planten, alleen in de kleinste kamer met de kleerkasten en het wasrek niet. Al staan daar nu zaadjes te kiemen voor straks in de tuin.

  De voortuin staat helemaal in de bloei, ik word daar zo blij van!

  • Laura 7 april, 2016 at 14:57 Beantwoorden

   Dankjewel! En aaah, zo fijn is dat. Kan niet zonder planten, zo saai dan! Hahaha en ja, in dat kleine kasje naast die enorme plant staan ook bloemen te kiemen :’)!

 11. Kim 7 april, 2016 at 15:14 Beantwoorden

  Wauw, wauw, wauw! Echt exact ook mijn stijl. Hoe bizar haha. Echt heel bijzonder.
  Ik hoop ooit nog in een soortgelijk huis te mogen wonen maar een tiny house lijkt me ook geweldig!

 12. Lizette 7 april, 2016 at 16:50 Beantwoorden

  Wauw Laura, wat een mooi huis! Ik was al dol op je woonkamer en erg nieuwsgierig naar de rest. En heel gaaf! En helemaal Laura. Fantastische ruimte heeft het huis ook, en dat licht! Kan me goed voorstellen dat het met al dat groen en de herinneringen om je heen fijn wonen is! En Je kat vindt het volgens mij wel leuk overal stiekum mee op de foto te gaan, haha!

 13. Josephine Slootstra-van den Bosch 7 april, 2016 at 18:10 Beantwoorden

  Hi Laura, veel herkenbare dingen zeg! En zoo ook leuk ingericht! Bij ons hier veel kaarten, ben nog bezig met de planten. En ook ik ben enorm blij met ons dubbele aanrecht! Hier een meer landelijke stijl (met tuin ipv dakterras) en een rommelhok! Zag een boel leuke ideetjes in je foto’s, leuk om even binnen te spieken!

 14. Linda 7 april, 2016 at 18:21 Beantwoorden

  En toen zat ik dus na het lezen een half uur op plantje.nl… Wat veel moois! Dank voor de tip. En als je verhuisd bent naar die woonkas die je nog moet vinden, mag ik dan in jullie huis wonen? :)

 15. Simone 7 april, 2016 at 19:24 Beantwoorden

  Wauw, dit is echt één van de mooiste en gezelligste interieurs die ik ooit gezien heb. Zonder twijfel. Zo lekker huiselijk en zoveel reisherinneringen. Ik zou me hier direct thuis voelen!

 16. Ester 7 april, 2016 at 19:41 Beantwoorden

  Laura, wat mooi! En het lijkt zo op ons huis in Rotterdam! Wij wonen ook in een oud herenhuis, de 3e en 4e verdieping, met hoge plafonds, glas-in-lood ramen en oude schuifdeuren tussen de woon- en eetkamer. En zware goede deuren :-) Wij hebben 180m2 en een ruim dakterras. Heerlijk!

  Fijne stijl, ik hou van die mooie oude en eigen elementen! Ook geen modern huis voor mij. Ik zou alleen niet 2 jaar zonder een lekker zittende bank kunnen hoor ;-)

 17. Marie-Laure 7 april, 2016 at 19:59 Beantwoorden

  Wow!! Ik HOU van jullie intereur! Enorm goede smaak. Ik droom ervan ooit zo een interieur te hebben, alleen lukt het mij niet zo goed haha. Dat kleine kamertje is zo gekend :D Ik ben trouwens al tijdje op zoek naar zo’n grote authentieke worldmap. Waar heb je deze gehaald? Man, ik kan geloven dat het zalig thuiskomen is!

  • Laura 7 april, 2016 at 20:12 Beantwoorden

   Aaaah, dankjewel! Heel leuk om te horen. Dit is ook maar een bij elkaar geraapt zooitje, eigenlijk hoor. Haha! Deze was van een actie van Groupon vorig jaar… Is een soort behang!

 18. Denise - Follow my footprints 7 april, 2016 at 20:53 Beantwoorden

  Wat een heerlijk huis! Licht en toch kleurrijk, met hout en veel groen. Heel mooi! Ik heb 2 palmen in huis en 1 grote in mijn tuintje waar ik in de zomer altijd graag mijn hangmat ophang, dan kan ik de rommel binnen even ontvluchten. Ik heb trouwens ook veel reisitems in huis (veel uit Azie, maar ook Noord-Afrika oa), maar hier staat het te vol met andere dingen om ze tot hun recht te laten komen.

 19. Lotte - scratchingmymap 8 april, 2016 at 07:12 Beantwoorden

  Ik moest ZO hard lachen om die stiekeme extra kamer die niemand mag zien. :D Zo het schaamhoekje als het ware ;-) Bij ons is dat het WC: dat is de enige ruimte die we niet geverfd hebben die dus ook nog van dat lelijk geel is.
  Ik ben verliefd op die gatenplanten, maar (luxeprobleem) onze living is enorm zonnig en het zijn schaduwplanten. :-( Dus momenteel gaan we waarschijnlijk een mandarijnenboom binnen zetten, die wordt dan weer wel blij van veel zon. Ik word er nog altijd blij van om zo af en toe een ander hoekje van het huis aan te pakken, binnenkort maar weer eens.

 20. Kim 8 april, 2016 at 09:39 Beantwoorden

  WAUW echt prachtig. Ik ben op slag verliefd op jullie interieur. Mijn volgende aankoop: een cactus! ? En daarna de vriend overtuigd krijgen voor een Chesterfield zetel. Groetjes Kim

 21. Linda | One Day Trip 8 april, 2016 at 10:17 Beantwoorden

  Haha, geniaal. Het hele huis ziet er heel gezellig, sfeervol en stijlvol uit, en dan heb je ineens het rommelkamertje. Ach, wel handig toch, als je een ruimte hebt waar je spullen kan opbergen. Ik vind vooral jullie slaapkamer er echt heel fijn uitzien!

 22. Fleur Sophia 8 april, 2016 at 15:48 Beantwoorden

  Jemig, wat een prachtig en creatief huis hebben jullie. Ben er helemaal stil van – oke, dat ben ik vaker als ik achter mijn laptop zit, maar toch.. – Mijn favoriete kamer is toch wel jullie slaapkamer! Love it!

 23. Yvonne 9 april, 2016 at 08:00 Beantwoorden

  Wat een ontzettend sfeervol en fijn huis heb je zeg en wat leuk dat we er “gewoon” even in mogen rondkijken. Heerlijk al die planten overal! Die cactussen in de gang, staan die er al lang en heb je daar wel genoeg licht? Ik had mijn oudste cactus (heb ik inmiddels bijna 20 jaar!) een tijdje noodgedwongen op een minder licht plekje staan en daar werd ie op den duur niet blij van.

 24. Leonie 9 april, 2016 at 15:13 Beantwoorden

  Een rommelkamer? Bij jullie? BIJ JULLIE? Dat had ik nou nooit verwacht ;) Ik zal ook maar niet zeggen hoe netjes je hebt opgeruimd voor de gelegenheid hè…. GRAPJE. (Hehe, ik moest zo hard lachen).

  Ik mis het kantoor :( Maar ik ben wel heel erg fan van de nieuwe jungle. Alleen… hoe vinden Aap en Noot al die groene indringers opeens?

  Luv jullie huis. Nog steeds.

 25. Sabrina 20 april, 2016 at 18:22 Beantwoorden

  Wauw wauw wauw, wat super mooi! Die planten ook overal, het geeft echt een super fijne sfeer! En wat leuk om te zien hoe je ‘geheime kamer’ eruit ziet, niet te geloven dat je alles zo mooi hebt opgeknapt!

Post a new comment

Lees ook:

Fridiary #1

Ik ben nieuwe rubriekjes aan het bouwen voor mijn nieuwe jurk en vandaag introduceer ik een klein nieuw rubriekje: de Fridiary. Dagboekje op vrijdag. Voorgaande jaren ...