LIFESTYLE | Dagboek

46
Filipijnen

Het is weer eens tijd voor een dagboek, de laatste is inmiddels weer twee maanden geleden. Al zat ik voornamelijk met mijn neus in schrijfopdrachten, projectmanagement en andere drukke ontwikkelingen – ik deed natuurlijk ook leuke dingen de afgelopen weken. En dat is een understatement….ik zat in de Filipijnen. Ik ben weer terug van deze heerlijke reis en hiertussen staat ook een kleine preview van beelden van dit mooie land. Mijn hoofd stroomt nu al over met zinnen, woorden en beelden die ik over wil brengen en wil delen met jullie en ook wordt er al hard nagedacht over muziek bij de reisfilms die er gaan komen.

Het internet was aan de andere kant van de wereld een ramp dus het was hier onbedoeld een tijdje stil, maar er liggen bergen met artikelen klaar. Op dit moment moet ik eerst even een beetje Laura-tijd indelen. Mijn normaal gezien grote positiviteitsgehalte heeft zich vandaag verstopt achter de regenwolken, ik heb nog steeds last van reizigersziekte en mijn hoofd loopt over. Een dag bestaat voor mij tegenwoordig uit te weinig uren. Ik wil te veel doen, ben te ambitieus terwijl ik me tegelijkertijd ondergewaardeerd voel en af en toe door de bomen het bos niet meer zie. Ik voel me soms alsof ik op de automatische piloot draai. We zijn hier thuis vaak beide zo druk dat we noodzakelijke activiteiten ons leven laten overnemen en, ondanks dat we net terug zijn gekomen van weer een fantastische reis samen, weer direct de drukke weken invliegen. Ik heb zelfs een persreis naar Zuid-Afrika afgezegd *voelt aan voorhoofd*. Een eigen bedrijf heeft veel voordelen- maar niet altijd. Hard werken is fijn- maar wel druk. Ik denk dat dit gewoon te maken heeft met het feit dat ik de eerste week na thuiskomst altijd een beetje sip ben. Terwijl ik genoeg heb om voor te stralen. Ik ga maar eens even nagenieten van alle foto’s en probeer dat gevoel vast te houden. Want oh, wat was dat fijn. Ik kan niet wachten om verhalen te vertellen.

Dagboek, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

46 comments

 1. Malou 8 april, 2014 at 17:26 Beantwoorden

  Ik dacht al: waar hangt ze toch uit? Begon me al bijna zorgen te maken. Haha. Maar je was op reis! Dat had ik even gemist denk ik.
  Ik zie al mooie plaatjes voorbij komen. Ben benieuwd naar de verhalen en de rest van de foto’s.

  • Laura 8 april, 2014 at 20:39 Beantwoorden

   Ja! Nou, ik heb het dus vooral druk met mijn bedrijf en ergens nog een beetje geld moeten verdienen…Niet afgezegd omdat ik tijd voor mezelf nodig heb, leek me juist heerlijk!

   Enne, thanks!

 2. Anne 9 april, 2014 at 06:18 Beantwoorden

  Wat heb je toch een heerlijke blog! Ik kan me voorstellen dat het soms heel moeilijk is om de balans te bewaren als je een eigen bedrijf hebt. Ik vind het soms al moeilijk en ik werk gewoon voor een baas :’) (al plan ik m’n eigen agenda, en dat is wel een beetje een valkuil!). En waar ik van sta te kijken: was het eten niet lekker op de Filipijnen, nee? Dat leek me op de een of andere manier juist wel, daar! Maar ik ben er dus nog nooit geweest ;)

  • Laura 9 april, 2014 at 07:02 Beantwoorden

   Ahhh, doet me goed! Ik wil zoveel verhalen schrijven en vertellen, maar soms lukt het even niet & ben dan bang dat mensen mijn blog niet meer leuk vinden, haha. Dus fijn om te horen. <3 Jaaa, is zeker lastig! Maar ook wel weer heel fijn en mooi. Haha ja, eigen agenda valkuil? Why?

   Nee, ik ook! Ik had al wel gelezen dat de Filipijnse keuken niet bijzonder is, maar ik dacht dat ze ook gewoon wel lekker Thais en Indiaas zouden hebben. Hadden ze soms wel, maar niet te vreten...Zo zonde! Ja, eten is Azië meestal overheerlijk, dus geen rare gedachte. Snap het ook niet!

  • Laura 9 april, 2014 at 08:24 Beantwoorden

   Dankjewel! Er komen natuurlijk nog uitgebreide posts aan! Ik ben nog niet in Myanmar geweest, dus ik kan het helaas niet vergelijken. Ben je al op verschillende plekken in Indonesië geweest? Naast Laos is Indonesië echt mijn favoriete reisland, je hebt er alles. Vooral Sumatra (!).

   Filipijnen moet je zeker ook eens gezien hebben, maar naast prachtige natuur en vooral een prachtige kust & bijzonder lieve mensen heb ik wel een aantal dingen gemist. Naast lekker eten (wat ik heel belangrijk vind op reis) miste ik ook cultuur en bijzondere dieren (behalve het lieve spookdiertje zijn er geen heel noemenswaardige dieren zoals olifanten of orang oetans ofzo…). Maar zeker een aanrader hoor, het is er prachtig en de mensen zijn er geweldig! Nadeel als je veel reist is dat je misschien wat verwend wordt. Zo ken ik ook weer mensen die Myanmar niet zo vonden, ‘niet meer te bieden dan tempels’. Terwijl ik er dolgraag heen wil en het me prachtig lijkt. Kiezen blijft lastig! :D Ben benieuwd waar je heen gaat!

   • Manouk voor Bunch of Backpackers 9 april, 2014 at 11:12 Beantwoorden

    Belangrijke overwegingen! Ik ben vorig jaar naar Indonesie geweest (Lombok, Bali, Gili, Java) en dit was echt top! Heel divers inderdaad! Op Centraal/West Azie na zijn de Filipijnen en Myanmar de enige twee landen waar ik nog niet geweest ben in Azië. Ik laat je weten wat het geworden is ;)! Maar (ik denk dat jij dit ook vast hebt) ik geniet al van ‘het zijn’ in Azie en het observeren van het dagelijks leven :)!

    • Laura 9 april, 2014 at 17:38 Beantwoorden

     Jaaa, Indonesië heeft nog zoveel meer mooie eilanden – ik ben er ook nog niet klaar. Fijn! Ja, precies – ben benieuwd waar je terecht komt. En met het laatste ben ik het helemaal mee eens (en toch voelde de Filipijnen ‘anders’)

 3. Marjan 9 januari, 2017 at 15:26 Beantwoorden

  Dag Laura, Je bericht is van een tijdje geleden maar ik vroeg me af waar je die wereldkaart hebt gevonden? Ben nog op zoek naar zo één:-)!

Post a new comment

Lees ook:

header fridiary

FRIDIARY #26

Fridiary o’clock! Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen in grootse dagboekjes met kleine ...