5unday’s pleasures #9

20

Op zondag deel ik graag vijf pleasures, favorites (of less favourites…) en delights – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Free Your Mind

Het is duidelijk. De zomer is weer in het land. Ik doe een dansje, ik leef voor zon. Warmte. Gezelligheid. Nog meer warmte. Stralende huidjes. Gloeiende wangetjes. Dat is waar ik naar verlang. Naar reik, naar roep, naar smacht. Ik verlang naar de zomer. Naar sproetjes en de geur van zonnebrandcrème. Naar terrasjes en zwoele zomernachten. Ik wil dansen op het strand, ik wil tot diep in de nacht op ons dakterras zitten en filosoferen terwijl we naar Julia Stone luisteren. Ik wil hele dagen buiten zijn. Ik kijk reikhalzend uit naar dagen op blote voeten. Ik wil kampvuurtjes maken en slapen onder de sterren. Ik wil nieuwe uitdagingen aangaan en oude angsten overwinnen, mijn dromen achterna gaan en mijn hart laten spreken. Ik wil slenterend door romantische stadjes dwalen en me druk maken over waar we een wijntje gaan drinken. Ik wil dubbel en dwars inhalen wat we elke winter laten liggen. Ik wil stralen. Tijd voor bomen vol bloesem en nieuwe blaadjes. Tijd voor de dingen waar ik van hou. Met de zomer beginnen de festivals en fijne initiatieven in Arnhem ook weer. Zo was ik dit weekend op Free Your Mind, waar ik de lieve Diede zag en waar ik met mijn voeten in het water danste op fijne muziek. Deze zomer wil ik overal en nergens tegelijk zijn, want daar ben ik goed in. Kom maar op zon, kijken wie er het hardst stralen kan.

Free Your Mind

Zonsondergang

Fijn

Pig’s Island

Kennen jullie Pig’s Island al? Het is hilarisch. En geen grap. Er bestaat een onbewoond eiland in de Bahama’s, en daar wonen varkentjes. Niemand weet hoe ze er terecht zijn gekomen, maar dat ze er leven is een feit. Wanneer er toeristen bij het eiland varen komen ze ontzettend blij aangezwommen om geaaid te worden. Een hapje te eten. En even contact te maken. Dit staat vanaf nu op mijn bucketlist. En hoog ook.

Pig's Island

Pig's Island
Source: deepseanews

Jordanië reisfilm

Vorige week plaatste ik net het eerste deel van de twee films over de reis door de Filipijnen. Hier verwees ik ook weer even naar onze Jordanië film, maar ik wil hem sowieso weer eens delen hier. Voor de mensen die hem nog niet hebben gezien, of voor de mensen die hem fijn genoeg vinden om nog eens te zien. Voor de mensen die een blik willen werpen op Jordanië, of voor de mensen die dit gewoon overslaan. Ik vond het een waanzinnige reis en hoop gauw weer naar het Midden Oosten te gaan. Oman?

[vimeo http://vimeo.com/76819345 w=950&h=534]
Random reisfoto

Lijkt me duidelijk. Een greep in het archief. Dit keer één van mijn favoriete foto’s gemaakt in Zuid-Afrika. En of ik heimwee heb. Ik ben gezegend dat ik de Big Five ontzettend vaak heb mogen zien (studie Wildlife…) maar de luipaard is toch wel het meest indrukwekkende dier dat ik heb mogen gezien in Zuid-Afrika. Sterk, schuw, krachtig, prachtig. Best een beetje trots op deze foto.

Luipaard

Biddy the Hedgehog

Nog iets in de categorie reizen en heel hilarisch. Twee jaar geleden hadden mijn vriend en ik een tijdelijke obsessie voor egels en wilden we bijna een egel in huis. Nu kwam ik terecht op dit geweldige Instagram account, en het stilt mijn beide liefdes. Egels en reizen. Biddy is een huisegel en wordt door zijn baasjes meegenomen op elke reis. Dat levert prachtige en tegelijkertijd hilarische foto’s op. Een tip om te volgen: Biddy’s Instagram account. Enne, volgen jullie mij al op Instagram?

biddy hedgehog
Source

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

20 comments

 1. Food Love and Happiness 10 juni, 2014 at 05:39 Beantwoorden

  hahaha dat heb ik echt nog nooit gehoord, iemand die een huisegel heeft (of er één wil). Leuk dat instagram account. En voor Free Your Mind was het ook een perfecte dag ofniet, wát lekker zonnig! Leuke foto’s van die dag. Ik was zondag naar Freshtival, op een dikke bui vlak voor vertrek na was het op en top zomer =)

  • Laura 10 juni, 2014 at 07:05 Beantwoorden

   Hahaha, niet? Ik was toen echt geobsedeerd. Wil het nog steeds heel graag. Ja, was een ideale dag – wel echt HEEL heet. Jaaaa, dat Freshtival zag er ook zo leuk uit!

 2. Nanda 13 juni, 2014 at 14:31 Beantwoorden

  Je had mijn gezicht moeten zien toen ik deze post las… Eerst ‘oooohhhh cute as hell’ die varkentjes, ik had er nog nooit van gehoord. En toen ‘OHWOW’ (serieus hardop) bij je luipaard pic. Daar mag je heel trots op zijn. Stunning.

Post a new comment

Lees ook:

5unday’s pleasures #6

Een bomvolle week. Zo zat ik eerst in Spanje en met een tussentop op een verjaardag in Amsterdam reisde ik door naar Parijs, daar waar ...