5unday’s pleasures #1

37

Op zondag deel ik voortaan graag vijf pleasures, favorites (of less favourites…) en delights – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

1. Burgertrut op zondag

Op zondag hang ik graag met manfriend de burgertrut uit. We bezoeken een rommelmarkt, gaan picknicken, een stuk fietsen of lopen door de natuur of lekker thuis koken. Vreselijk, niet? Zo snorkel je de ene zondag met een walvishaai, en ben je weer in NL – kan het niet saai genoeg zijn. Vandaag voelde als een vakantie in eigen land. Het zonnetje scheen, we maakten Turkse broodjes klaar en pakten de fiets voor een rondje Sonsbeek. Heer-lijk. Zijn jullie ook zo burgerlijk op z’n tijd?

Sonsbeekpark

2. Travel essentials

* Een camera (ik leg graag al-les vast). No more words needed.

* Een haarband. Op reis zal je me niet vaak zonder zien. Het is zo makkelijk. Ik maak me al niet druk over make-up of hoe ik er uit zie, en zo hoef ik mijn haar niet eens te doen. Borstel er doorheen en haarband in. Niet druk maken over mijn pony, of hoe deze binnen een nanoseconde in de Aziatische vochtige hitte charmant en vooral nat tegen mijn voorhoofd plakt. Hoe zen wil je het hebben?

* Een zonnebril. In een land met zon (en daar trek ik toch het liefst heen) is een zonnebril natuurlijk onmisbaar. Dit mooie exemplaar is een Rayban Meteor in Turtoise. 

* Een goed boek. Tijdens de afgelopen reis door de Filipijnen las ik 7 boeken. Ik heb zelfs nog een boekruil gedaan met een medereiziger omdat ik er doorheen was (en zij nog een paar maanden mocht, jaloers). In het vliegtuig, in de bus, op het strand, tijdens het soms ellenlange wachten…Een boek komt altijd te pas. En ik kan overal lezen. Zelfs in een bus met een vreemd kind op schoot en twee hanen in mijn nek.

travel essentials

brillie

Rayban Meteor

3. Shepherds Arms op Bohol

Dit is het weeshuis waar we hebben vertoefd op Panglao Island, Filipijnen. Ik ga er uiteraard nog een blogpost aan wijden, maar ik denk met een glimlach terug aan deze momenten en dat mag gedeeld worden. De kinderen zijn zo enorm dankbaar en hebben me zoveel vreugde gebracht. Een prachtige ervaring.

Weeshuis Filipijnen

4. Yotel Schiphol, Amsterdam

Voordat we naar de Filipijnen vlogen sliepen we, op uitnodiging, een nacht in het Yotel Amsterdam, Schiphol. Een bizarre ervaring. Met backpack en al wurmden we ons vrijdagnacht door de douanepoortjes en na de beveiliging ervan overtuigd te hebben dat we in het Yotel slapen en morgen vliegen, mochten we door -onder strenge begeleiding- door naar het Yotel. Een verlaten vliegveld midden in de nacht is heel vreemd. Eng, bijna. Het Yotel bestaat uit een aantal minicabines die echt naast de gates zitten, voornamelijk handig voor een lange overstap of vroege vlucht. Je huurt de cabines per uur. Even slapen en opfrissen. De cabine is inderdaad piepklein, ik kan er mijn (aanwezige) derrière amper keren – maar hip is ‘ie wel. Ronde vormen, paarse lampen en een stortdouche. Een bed die bij binnenkomst als bank staat, maar met een druk op de knop in een heus bed transformeert. Vind ik leuk. Foto’s maken is echter onmogelijk. Wel handig, deze mogelijkheid tot in het vliegveld overnachten – maar ik ben er niet kapot van. De douches en wc’s maken ongelooflijk lawaai en dit hoor je niet alleen in je eigen cabine. Het is er ook nog eens heel warm en zonder ramen of ventilatie slaap ik slecht. Daarbij was de rode wijn niet te drinken…Essentieel puntje. Toch bleef het grappig om zo in de nacht op het vliegveld te slapen en is het zeker een praktisch en leuk concept. Ik zag dat het Yotel in New York net geopend is, deze ziet er enorm gaaf uit (in de stad, niet op het vliegveld) en daar ben ik dan wel weer erg benieuwd naar. Hint, hint.

Yotel Amsterdam Yotel Amsterdam Yotel Amsterdam

5. ONS huis moet anders!!!1!

Een welbekende uitspraak van mij. Ons huis is daadwerkelijk nog lang niet af, maar ik ben ook wel gek op een beetje verandering. Zo nu en dan. Ik stoor me al sinds we hier wonen aan de donkere muren. We hebben er al heel wat gewit (welke idioot verft heel zijn huis donkergrijs?) maar lieten voor de vorm een paar donker. Bah. In een opwelling vond ik in de kast een bijna volle pot witte verf en gooide daar wat turquoise bij (over van onze woonkamer). Het resulteerde in een machtig mooi mint en dat ga ik eens even overal overheen verven. Can’t wait. We bestelden direct de stoelen waar we al een tijd op zaten te azen. Turquoise Eames look a likes. We hebben al twee witte en met deze erbij is onze oud houten eettafel perfect. Denk daar de mint muur bij en ik ben lyrisch. Ik heb zoveel inspiratie gekregen voor binnen en buiten tijdens de laatste reis en thuis ben ik dan hysterisch en moet alles anders. Het is dat de afplaktape nergens te bekennen is, anders stond ik vannacht nog te schilderen. Ik heb al een stukje getest.

Huis turquoise Eames Mint muur

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk, TRAVEL, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

37 comments

 1. Sandra 14 april, 2014 at 05:21 Beantwoorden

  Leuk! Ik ben gek op terugkerende rubrieken! En herken dat boeken lezen op vakantie, alleen ben toch echt overgestapt op een e-reader :)… En dat Yotel, wel een slim idee, alleen dat de rode wijn niet te drinken was…. Jammer! It’s all about the wine ;-)!

  Ik kijk nu al uit naar volgende week zondag!

  • Laura 14 april, 2014 at 07:22 Beantwoorden

   Jeej, goed teken! Ik zit ook al tijden te denken over een e-reader, alleen hou ik zo van boeken, fysiek ook. En wil goede boeken gewoon in de kast hebben staan. Haha ja, zeeeeer essentieel! Leuk dat je deze rubriek leuk vindt :) Je boyfriend travel tag komt deze week online, yay!

 2. Natasja 14 april, 2014 at 07:27 Beantwoorden

  Leuke nieuwe categorie (sorry, weet niet of hij echt nieuw is, ik moet nog wat artikelen bijlezen ;) ) De stoelen zijn erg mooi en ik ben benieuwd hoe je huisje wordt met mintkleurige muren (foto’s!)

  • Laura 14 april, 2014 at 07:40 Beantwoorden

   Ahhh, zo jammer dat jij geen blog hebt. Benieuwd naar je reisverhalen! Hoop dat je een fantastische tijd hebt gehad. Enne, rubriek vers van de pers, helemaal nieuw! Tof dat je het leuk vindt. Ik ookkk benieuwd, dan komen er zeker foto’s!

   • Natasja 15 april, 2014 at 09:01 Beantwoorden

    Aah dankje.. helaas is schrijven echt niets voor mij. Ik heb met moeite elke dag netjes een dagboekje bijgehouden (achteraf ben ik er wel blij mee natuurlijk). Ik heb een heerlijke tijd gehad, alleen gaat de tijd zo snel voorbij, maar daar kan je denk ik wel over mee praten ;)

 3. Sabine de Witte 14 april, 2014 at 08:09 Beantwoorden

  Leuke rubriek en leuk om zo nog meer een kijkje in je leven te krijgen :)

  Wow wat is het Yotel klein! Bij een vroege vlucht of late arrival slaap ik graag in het citizenM, iets meer ruimte zie ik al ;)

  • Laura 14 april, 2014 at 08:11 Beantwoorden

   Thanks! Ja, precies dat dacht en zei ik ook tegen mijn vriend. Dat ik, zeker als het om een volle nacht gaat, liever in het CitizenM slaap. Dat scheelt qua kosten ook niets, en het CitizenM is hartstikke leuk!

 4. Rosanne 14 april, 2014 at 10:07 Beantwoorden

  Leuke rubriek! Ik ga ook maar eens op zoek naar een leuke haarband, in de hoop dat het me staat. Haren kunnen zó vervelend zijn op reis.

  Ennnnn ik hou van burgertrutten, zeker met zo’n fijn biertje erbij! ;-)

 5. Diede 14 april, 2014 at 14:18 Beantwoorden

  Hahah, lekker Laura. Wij komen vanmiddag thuis van een weekendje weg, ik kom binnen en het eerste wat ik roep is: “Ik vind het niet mooi hier! Het moet allemaal anders!” En toen zag ik Daan z’n kop alweer vertrekken omdat hij weet wat dat betekent. Ik beweeg hemel en aarde om het zo te krijgen zoals ik wil. Maar dat herken jij vast wel;)!

 6. Explorista 14 april, 2014 at 15:56 Beantwoorden

  Leuke rubriek en erg leuk geschreven. Burgertrut represent hiero! Afgelopen zondag was ik in Kopenhagen, maar volgend weekend ga ik gewoon als een burgerlijk eieren zoeken in de tuin en als een kasplantje zo min mogelijk doen ;-)

 7. Denise 14 april, 2014 at 20:56 Beantwoorden

  Best veel in één, maar wel leuk! Ook de schrijfwijze: 5unday’s.

  Dat weekend klinkt mij als alleenstaande mama juist héél relaxt in de oren (hoewel ik zondag aan het eind van de dag nog even met ze naar het strand gespurt ben en daar nog wel even heerlijk met ze gezeten heb hoor!).
  Dat Yotel, daar was ik al een tijdje benieuwd naar, omdat ik het zelf ook al vaker overwogen heb. Nuttig er nu iets over te lezen.
  De foto van het weeshuis: superschattig! Mooi dat je dat gedaan hebt (ik ook een keer, toen ik in Bangkok woonde, ook al was het maar 1 dag; langer kon niet, omdat ik destijds 6 dagen per week werkte.)
  En ja, mijn huis moet ook echt anders! Succes met schilderen! :-)

  • Laura 14 april, 2014 at 21:29 Beantwoorden

   Ik zal proberen de vijf dingetjes kort te houden, haha! Zwakte. Ik schrijf maar door.

   Ja, snap ik! Ik geniet er ook van, ben vaak heel druk of weg. Wat lekker dat je naar het strand bent gegaan, genieten!
   Ja, Yotel…Ik zou dan toch voor het CitizenM kiezen, maar het is wel leuk om mee te maken.
   Weeshuis was zo prachtig, ook maar een dag helaas. Heb wel wekenlang vrijwilligerswerk met kinderen gedaan in Afrika, zo’n dankbaar werk.
   Haha, ik heb vandaag al de hele dag lopen verven – ongeduldje!

  • Laura 15 april, 2014 at 07:47 Beantwoorden

   Haha ja, wie doet dat nou? Echt huilen inderdaad, haha. Moest het 4x witten tot het wit was. Ben zo blij dat ik de laatste muren ook heb gedaan nu, veel frisser!

 8. Daphne 16 april, 2014 at 06:24 Beantwoorden

  Hahaha dat Hotel ziet er wel bizar uit. Ik zag zo’n zelfde concept in Dubai. Lijkt me op zich best handig als je n lange stopover hebt.

  Oh enneh… Die mint eames look-a-likes zijn erg tof!

 9. sonja 17 april, 2014 at 12:26 Beantwoorden

  Herkenbaar! Toevallig laatst een uitgebreid stuk over de burgertrut in mij geschreven; het zal er allemaal wel bijhoren :-). Ik lees wel eindelijk weer een boek, eindelijk eens begonnen buiten de vakantie!

  • Laura 17 april, 2014 at 12:58 Beantwoorden

   Aaah, dat is goed! Dat schiet er hier ook wel eens bij in, thuis lezen. Dan weer te druk met andere dingen. Maar ik heb hier ook nauwelijks rust, haha. Ik ga je stuk straks even lezen, ik vind burgertrutten leuk.

Post a new comment

Lees ook: