5unday’s pleasures #4

85

Op zondag deel ik graag vijf pleasures en favorites (of less favorites…) – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag.

Zie jij het ook niet zo helder meer?

Afgelopen!

Koeien knuffelen

Vorige week was ik bij vriendinnetje Maaike. Zij heeft een paard, dus zodoende was ik op de manege. En laten ze daar nou opeens MINIKALFJES hebben. Echt, ik kon dat leuke dier niet meer loslaten. Een rasechte knuffelkoe op korte poten. En zie dat paardebloempluis op zijn natte neus nou. Blij momentje.

Koeien knuffelen

Sonsbeekmarkt

Elke eerste zondag van de maand is er achter ons huis (in het mooie Sonsbeekpark) de Sonsbeekmarkt. Ik ben dol op marktjes, en dit is toch wel mijn favoriet in Arnhem. Een markt vol gezonde en streek gebonden producten. Van vruchtenwijnen en cider tot jams die geproduceerd worden door kleine ondernemers, de geitenkaasboer, de bakker en ga zo maar door. Er lijken steeds meer kramen (of hippe busjes en houten karren ) bij te komen en ik verheug me er elke maand weer op. Het park is prachtig en overal staan bankjes en kleedjes om je net gekochte wijn en stukjes kaas lekker op te eten. Een grote outdoor picknick met heerlijkheden, muziek, spelende kinderen en leuke mensen. 1 juni is de volgende markt, wij genoten namelijk gisteren weer van een gezonde picknick. Tip tip tip!

Sonsbeekmarkt

De allermooiste Clarks van de hele wereld

Ik heb het allerliefste vriendje van de hele wereld want hij kocht zomaar deze allermooiste Clarks van de hele wereld voor me. Zeg nou eerlijk, zijn het niet DE ALLERMOOISTE CLARKS ever? Dat leren slangenpatroon is zo mooi. Die lichte kleur, perfect voor de zomer. Ik lijk wel een fashionblogger, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik heel gelukkig word van perfectie. Ik ben niet zo materialistisch, maar als ik tegen iets waanzinnig moois loop…En dat gebeurt niet vaak. Ik ben verliefd. Op allebei, trouwens.

Clarks snake

Duik in het reisarchief

Wederom een duik in het reisarchief, omdat dat zo fijn is om te doen. Vandaag duik ik in het archief van mijn Afrikaanse avontuur: ik klim weer op de Tafelberg. Dit is mijn favoriete foto van de Tafelberg. Wat een uitzicht, wat een machtig land en wat een moment van intens genieten. Mijn vriend is door een producent gevraagd om een documentaire te maken in Zuid Afrika. Hij vertrekt volgende week en gaat een onwijs interessante docu maken, en deze gaat naar de filmfestivals. Trots!

Tafelberg

5unday's Pleasures, Fashion, Give Away, LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk

Leave a reply

85 comments

 1. michelle 5 mei, 2014 at 08:20 Beantwoorden

  Wow wat leuk, ik draag ook een bril dus doe graag mee! Ik heb net mijn haar geverfd dus een nieuwe kleur bril zou daar leuk bij staan. Mooie foto van jou op die berg ook, en dat koetje is lief!

 2. Nenacecilia 5 mei, 2014 at 08:36 Beantwoorden

  Dit is wel een héél leuke winactie! Ik moet een bril dragen voor concentratie (computer, autorijden, tv kijken), en ik had een mooie ray-ban. Maar er is echt een gigantische kras op gekomen. Geen idee hoe. Maar ik kan hem nu niet meer aan, het stoort te erg… :( Dit zou dus mooi zijn! :)

  Die clarks zijn leuk! Maar het kalfje nog leuker ^^

 3. Daniëlle 5 mei, 2014 at 08:43 Beantwoorden

  Wat een toffe winactie! Ik heb alleen een paar slechte leesbrilletjes van Wibra, terwijl ik wel echt een leesbril nodig heb. Binnenkort moet ik gaan solliciteren, want mijn contract loopt af en ik heb nog niets nieuws. Het zou fijn zijn als ik dan een beetje kek voor de dag kan komen! :)

 4. Jessica 5 mei, 2014 at 08:52 Beantwoorden

  Aah wat een toffe winactie weer laus!En wat mooi om te zien dat je blog zoveel meer aandacht krijgt(het is je van harte gegund), ik ken je blog natuurlijk nog als kleine persoonlijke (reis)blog ;)

  Ik heb maar sterkte aan 1 oog(-2), maar toch doe ik graag mee. Met de zomer in het vooruitzicht is een bril in een tof kleurtje nooit weg :)

 5. Sharon 5 mei, 2014 at 09:39 Beantwoorden

  Super leuke winactie.. Waarom ik wil winnen? Nou ik ben ook brildragend en heb ook lenzen, maar ik vind een bril toch veel fijner voor de ogen. Hoop alleen wel dat je ook met een cilinder de brillen daar kan bestellen :D

  Oh en ik heb je betrapt op een foutje ;-) hihi “Elke eerste zondag van de markt is er achter ons huis, in het mooie Sonsbeekpark, de Sonsbeekmarkt.” Zie je hem? Ben nu eigenlijk ook nieuwsgierig geworden naar deze markt! Wie weet kom ik een keer langs.. In ieder geval weer een maand wachten.

  Ik geniet van je blog en ga ermee door meid!

 6. Jenny 5 mei, 2014 at 09:49 Beantwoorden

  Wat een leuke foto’s van het koeknuffelen! En wat een stoere winactie!!

  Ik doe ook mee, ik heb een nieuwe bril nodig om de volgende reden:
  Mijn man heeft net zijn autorijbewijs gehaald en nu ga ik dus ineens van jarenlange chauffeur naar bijrijder….. Ik moet hem natuurlijk de eerste tijd nog even goed in de gaten houden als beginnend chauffeur! Dus een scherp paar kijkers is gewenst! Er mag natuurlijk nisk gebeuren met mijn mooie rooie bolide.

 7. Riella 5 mei, 2014 at 11:15 Beantwoorden

  Wat een toeval! Ik loop al enkele maanden te schreeuwen om een nieuwe bril!

  Eentje winnen zou gewoon TOP zijn, omdat:

  – ik ondertussen 4 jaar met hetzelfde exemplaar loop. Ik hou zo van mij Ralf Lauren exemplaar, maar vol vlekken en krassen ziet ie er echt niet meer uit.
  – een bril voor mij geen fashionobject is, maar pure noodzaak (met -4.25 en -3.75 is het gewoon moeilijk functioneren zonder..)!
  – ik dit weekend alle brillenwinkels met pijn in het hart voorbijliep. Zoveel mooie monturen, maar ook zo’n mooie prijzen…
  – mijn vriend en ik al enkele maanden zuinig (proberen te) leven met het oog op onze reis naar IJsland in juni. Laat IJsland nou niet echt de goedkoopste bestemming zijn, maar na lang wikken en wegen hebben we toch geboekt. YOLO, nietwaar? Maar dat betekent dus ook: beknibbelen op eten, uitstapjes, kleding, decospulletjes, en dus ook geen ruimte voor een nieuwe bril. Terwijl onze vakantiefoto’s dat tikje meer zouden hebben met mijn fonkelende nieuwe aanwinst!
  – ik het Bleecker 1268 – C23 model wel héél leuk vind.

  Groetjes!

 8. Momamundi 5 mei, 2014 at 11:28 Beantwoorden

  Die Leroy is wel heel gaaf! Ook ik moet er helaas aan geloven. Mijn eerste leesbril zit eraan te komen. Gelukkig ben ik niet ijdel; ahum. Maar met zo’n stoere bril van Bril.nl ben ik natuurlijk helemaal hip.
  Leuke actie is dit. En ik geloof dat ik er zomaar helemaal klaar voor ben.
  Groet, Marc.

 9. Marcella 5 mei, 2014 at 11:52 Beantwoorden

  Fijn lijstje weer! Die markt lijkt me echt super! En de foto van jou op de Tafelberg is echt te gek, wauwww! Ik doe trouwens graag mee aan je winactie. Ik ben een brildrager, dus kan altijd wel weer een tof montuur gebruiken, leuk!

 10. Food Love and Happiness 5 mei, 2014 at 13:15 Beantwoorden

  Al gelijk lekker die mooie nieuwe Clarks gedragen zie ik, mooi zijn ze hoor! En die foto’s van jou met die kalfjes knuffelen vind ik zooo lief:)

  Maar…die brillenactie! Ik doe mee! Ik wil, en inmiddels moet, al zo lang een nieuwe bril! Ik draag ’em altijd tijdens het werk, ook ‘s avonds thuis is het wel nodig (vermoeidheid, droge ogen), dus een beetje afwisseling leek me fijn. Inmiddels in m’n sterkte zeker 1 volle punt achteruit gegaan, en ik begreep van de opticien dat je bril eigenlijk nog iets sterker hoort te zijn..oeps…tijd voor een nieuwe dus! Helaas moet ik er nog ff voor sparen, maar was al aan het rondkijken. Ace&Tate heeft ook leuke, en ook zo’n thuispasfunctie, en dat spreekt me erg aan, vind het zo lastig om te passen in een winkel! Ik ga dus heel hard duimen, bidden, alles wat kan helpen;) Héle leuke winactie! En komt er straks nog een leuke pic van jou met je nieuwe bril!?:)

  • Laura 5 mei, 2014 at 13:23 Beantwoorden

   Haha jaaa, nieuwe favorieten! Zo mooi! Jaaaa, kalfjeeeeee <3. Haha jeej, leuk dat je meedoet! Pic komt zeker, hij is nog niet binnen maar wilde de actie al delen, haha! :D

 11. Maaike 5 mei, 2014 at 13:28 Beantwoorden

  Oh, een bril winnen zou helemaal niet verkeerd zijn! Ik heb sinds ik 11 ben een bril. Maar in de derde klas van de middelbare school besloot ik opeens om gewoon geen bril meer te dragen. Ik was hem zat. Dus toen mocht ik lenzen van mijn ouders. Sinds die dag heb ik geen bril meer op mijn neus gehad.
  Maar, de afgelopen tijd besef ik me dat een bril toch wel handig kan zijn. Een paar dagen geleden heb ik per ongeluk met lenzen geslapen. Vonden mijn ogen niet fijn :-( Dus maar een dagje geen lenzen in.
  Maar ik moest wel naar school en ik was eerst zelfs nog van plan om mijn 9-jarige oude bril te dragen. Maar helaas-pindakaas: ik kon hem nergens meer vinden. Ik had net zo goed niet naar school kunnen gaan want ik kon gewoon niks zien.

  Dus, met mijn studenten budget zou het super fijn zijn als ik een bril zou winnen :-)

 12. Vera 5 mei, 2014 at 13:35 Beantwoorden

  Super actie & super site!
  Helemaal leuk dat je je eigen foto kunt uploaden hihi.
  Ik volg je blog nu al een tijdje, deze actie komt als geroepen.
  Mijn bril, die ik nooit draag uit ijdelheid, is aan vervanging toe.
  Met de hoop nu wel een mooie bril te vinden die me wel staat en ik wél ga dragen! :D (zodat ik ‘s avonds niet meer met een oog dichtgeknepen mijn instagram moet lezen)

  xx

 13. mArieke 5 mei, 2014 at 15:07 Beantwoorden

  Oké,ik geef het toe: ik ben gewoon nog nooit op die markt geweest! Erg! Volgende maand maar even goed op letten want het klinkt leuk! En met dit weeeeeer… (ik zit, terwijl ik dit tik, buiten in het zonnetje). O en ik doe graaaaag mee aan je brillenwinactie! :)

 14. MAAIKE 5 mei, 2014 at 15:30 Beantwoorden

  Ik kan, na al meer dan vijf jaar dezelfde bril te hehben die qua sterkte al lang niet meer past, wel een nieuwe bril gebruiken! Maar ja, met rond komen van 100 e per maand als student valt dat niet mee. :P Afgelopen maanden is al mijn geld opgegaan aan het verzorgen van de achtergelaten en uitgemergelde buurtkat en tot overmaat van ramp brak vandaag mijn laptop doormidden die ik nodig heb voor mijn laatste vijf studieweken. Een nieuwe bril zou dus BRILjant goed uitkomen! :D

 15. Wieke 5 mei, 2014 at 16:27 Beantwoorden

  Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee :)
  Ik ben net zo blind als jij en zou graag een bril erbij willen in een leuk kleurtje!

 16. Anne 5 mei, 2014 at 16:51 Beantwoorden

  Ik wist niet dat er in het Sonsbeekpark ook een markt werd georganiseerd :) Lijkt me heerlijk voor een zomerdag! En, ik doe graag mee met de winactie voor een bril! Mijn huidige bril kocht ik twee jaar geleden en toen had ik nog een veel voller hoofd (want ik was twintig kilo zwaarder, duh).. Maar nu zie je ineens veel meer vorm en is het een kwestie van ‘bril, waar ga je met het meisje naartoe?’! Dus ja, een nieuwe bril zou meer dan welkom zijn <3

 17. Malou 5 mei, 2014 at 18:59 Beantwoorden

  Hey wat een leuke post weer! Love the shoes. En die markt! Ideaal. Alleen Arnhem is wat uit de richting. Toch eens kijken of er ook zoiets is in Den Haag.

  En ik doe mee met de winactie. :-) Handig concept, kende ik niet. Bril zoeken op internet leek me geen optie omdat ze je niet kunt passen. Maar gewoon lekker thuis dus!
  Ik ben wel toe aan een leuke extra bril. Ik wissel nu ook wel af maar heb alleen brillen in “veilige” kleuren: zwart en bruin. Nu mooi een kans om een opvallender montuur te nemen. Die 2 kleuren brillen zijn tof op je foto.

 18. Anke 5 mei, 2014 at 19:04 Beantwoorden

  -5 is echt niks, ik heb bij mijn bril beide glazen sterker als -10, ik zie niet verder als het puntje van m’n neus zonder, haha! Moeten ook speciale glazen in omdat de pootjes anders niet dicht kunnen vouwen :p Maar ik draag dan ook liever lenzen, kijk te snel over/onder/langs m’n brilglazen en dat is dan niet echt handig. Gelukkig gaat het niet ieder jaar meer heel veel achteruit, “vroeger” was het elk halfjaar een nieuwe sterkte…

 19. Eva 5 mei, 2014 at 19:53 Beantwoorden

  Ik doe meeheee! Al was het maar om:
  – De sterkte van mijn bril helemaal niet klopt nu
  – Hij staat scheef (hallo!)
  – Het model is eigenlijk wel leuk maar hij is zo zweetgevoelig als de pest en eeghl..
  – Hij staat dusdanig dicht op mijn hoofd dat elke keer als ik ergens binnenloop hij spontaan beslaat omdat er geen lucht achter de glazen weg kan en en en.. huilen. Hui-len!

  Dus, hallo nieuwe bril.nl-bril? ;)

 20. mirandaspost 5 mei, 2014 at 20:35 Beantwoorden

  Hahaha, waarom ik een nieuwe bril nodig heb? Omdat ik me echt een ongeluk zocht naar de ‘comments’ haha.
  Verder “kijken” dan je neus lang is, is hier wel op z’n plaats ;).

  Maar gevonden dus hierbij mijn reactie want een nieuwe bril: Yes, I need one!! En wow, wat een leuke monturen :).

 21. Anita H. 5 mei, 2014 at 23:38 Beantwoorden

  Hey, te gek, deze actie. Ik heb vrij vaak blauwe kleding aan en daarbij wil ik graag een blauwe bril. Die heb ik ook wel, maar het is een oudjes (model montuur niet meer zo van deze tijd) en de sterkte klopt niet meer.

 22. Sandra 6 mei, 2014 at 11:17 Beantwoorden

  Ooh wauw wat een reacties, winacties doen het goed blijkbaar ;-)

  Ik vind je clarks fantastisch en de Tafelberg…. moet ik ook een keer heen.

  Oh ook ik doe graag mee met de winactie van bril.nl! Ik heb sinds twee kaar nachtlenzen en sindsdien gaat mijn zicht achteruit (ligt niet aan de lenzen overigens). Ik heb nu dus een bril die iets van twee optrieën te weinig is. Eigenlijk heb ik er niets aan dus en een nieuwe bril zou ik wel kunnen gebruiken! Ook ik ben praktisch blind zonder bril, niet zozeer door de sterkte, maar wel door het gezichtsvermogen (ik zie met één oog maar 30%). Als mijn andere oog dan geen bril heeft kan ik niks… Stom eigenlijk dat ik geen goede (reserve)bril heb.. Daarom doe ik mee om niet al te blind door het leven te gaan ;)

  • Laura 6 mei, 2014 at 12:13 Beantwoorden

   Haha mwoa, minder dan andere mooie reisverhaal-artikelen of filmpjes hoor! :D Jaaaa, Tafelberg! Mooi! Oeh, nachtlenzen. Ook wel eens over nagedacht, maar is dat wat? Hahaha ahw, thanks for joining!

   • Sandra 7 mei, 2014 at 23:27 Beantwoorden

    Ik vond het veel ;-)! Ja nachtlenzen zijn echt een uitvinding! Ik kan niet goed tegen normale lenzen, erg droge ogen met het gevolg dat ik ze uit mijn ogen wrijf. En met een niet goed werkend linkeroog is dat erg lastig. Heerlijk om overdag goed te zien zonder hulpmiddelen. Echt top!

 23. Shanna Stuer 6 mei, 2014 at 17:03 Beantwoorden

  Oke, ik win dus nooit met winacties, maar net omdat ik dit zeg daag ik het lot misschien uit? Ik zou het alleszins fantastisch vinden om een nieuwe bril uit te kunnen kiezen want tegenwoordig zijn ze naast mijn hulpmiddel ook deel van mijn outfit hihi.

 24. Pascale 6 mei, 2014 at 21:28 Beantwoorden

  Hee! Wat een superleuke winactie! Ik doe graag mee, want het lijkt me superleuk om ‘s ochtends brillen te matchen bij m’n outfit! :) Ook ben ik de bril die ik nu heb gewoon zat! Tijd voor een nieuwe ;) Groetjes!

 25. Natasja 7 mei, 2014 at 07:17 Beantwoorden

  Ah, dat kalfje! <3 Stiekem vind ik koeien dus een beetje eng maar zo klein is toch wel erg schattig. En die Bleecker bril, want! Terwijl ik tassen, schoenen & sieraden zo'n beetje per dag wissel, heb ik altijd maar één bril. Luxe issue maar een beetje keuze is toch wel fijn ;-)

 26. cheyenne 7 mei, 2014 at 20:59 Beantwoorden

  ohhh, kalfjes!! en ik doe mee met de winactie, mijn bril begint nu toch echt steeds meer te kraken en mijn ogen lijken steeds slechter te worden, dus een extra bril om vaker te dragen kan ik wel gebruiken :)
  xo, cheyenne

 27. Melissa 8 mei, 2014 at 09:14 Beantwoorden

  En, werkt het? Zie je alles door een roze bril?
  Ik doe iig mee met je winactie, en wel om het volgende: Mijn fronsrimpel. Ja. Het zit zo: Ik ben nieuw in de brillenwereld. Al tijden liep ik rond met mijn fronsrimpel, tot laatst het moment aanbrak dat ik eindelijk met mijn eerste bril op naar buiten stapte. Dacht ik. Niets bleek echter minder waar, want buiten was opeens de zon, en.. jawel.. bijbehorende fronsrimpel :(. Nu heb ik ook een zonnebril op sterkte nodig, want in de zon zie ik nog steeds geen bal en lijk ik nog chagrijnig ook. Dat willen we niet!

  ps. Een kalfjes-winactie was ook geen slecht idee geweest.

 28. Marleen 8 mei, 2014 at 14:35 Beantwoorden

  Wat een leuke actie, ik doe graag mee! Ik heb -7 aan beide ogen, dus zie zonder bril ook vrij weinig ;) Ik vorig jaar een hele leuke bril gekocht, maar nu sinds een maand zitten er ineens allemaal kleine krasjes op het rechterglas, echt heel stom. Ik ben een arme student, dus dit zou erg leuk zijn :D

 29. Denise 9 mei, 2014 at 12:42 Beantwoorden

  Super leuke actie!
  Ik zou graag willen meedoen voor mijn vader. Zijn huidige bril is echt aan vervanging en dan het liefst een bril die niet scheef op zijn neus staat haha..! Een ‘hip’ modelletje kan ook geen kwaad.
  Bovendien is hij binnenkort jarig en zijn mijn ouders diezelfde dag ook nog eens 25 jaar getrouwd.. Hoe tof is dat?!?

  *fingers crossed*

 30. kim 9 mei, 2014 at 16:14 Beantwoorden

  oh wat gaaf die brillenactie! Ik heb ook een bril :) Stiekem al vier jaar, maar ik heb hem alleen niet zo vaak op…zeg maar nooit. Nu ik autolessen heb moet ik hem wel steeds vaker dragen en merk ik ook dat het veel fijner is om mee tv te kijken (kan ik ook eens op de bank zitten ipv twee meter ervoor om de ondertiteling te lezen). Inmiddels is mijn smaak wel veranderd, dus is het wel tijd voor een nieuwe bril. Die eerste vind ik erg mooi, dus ik doe graag mee met de actie!

  En wat lief die kalfjes! <3 Ik zie ook al steeds meer kleine eendjes rondzwemmen en al wat lammetjes, zo schattig en knuffelbaar :)

 31. Maaike 11 mei, 2014 at 13:02 Beantwoorden

  Oke ik ben verkocht, je blog is leuk!!!

  Ik heb keihard zo’n gave nieuwe bril nodig omdat ik net op die van mij ben gaan zitten. Nu heb ik mijn oude lelijke op waarvan ik scheel ga kijken. Komt dit even gek goed uit.

 32. Marciano 15 mei, 2014 at 07:49 Beantwoorden

  Ahhh wat zou ik graag een bril winnen! Draag nu lenzen en houdt ze steeds veel langer in dan gezond is voor m’n ogen, dus een bril voor in de ochtend en avond zou een fijne toevoeging. Daarnaast is het echt vijf jaar geleden dat ik voor het laatst een bril had, dus ik ben ook wel erg benieuwd hoe het is om weer met een bril de straat op te gaan. Wordt dit mijn nieuwe fashion statement?

 33. Lisette | Travellust.nl 15 mei, 2014 at 17:19 Beantwoorden

  Whaaa ik moet ook nodig een nieuwe bril.

  Ik heb mijn bril al sinds een jaar of 7, toen de opticien mij vertelde dat het niet verstandig is om constant mijn lenzen te dragen. Ik een bril, ziet er totaal niet uit, en de eerste keer dat ik er mee op liep knalde ik tegen een paaltje: ik kan totaal niet wennen aan de cilinder in mijn bril waardoor ik de diepte niet kan inschatten. Conclusie: in die 7 jaar heb ik de bril maar een paar keer opgehad.

  :(

Post a new comment

Lees ook: