5unday’s pleasures #8

26
Tangkahan

Op zondag deel ik graag vijf pleasures en favorites (of less favorites…) – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag. Een dagje later vandaag. Maandag’s schuld.

Waarom de maandag ook graag mee wil doen

Vandaag stond in het teken van vrienden, liefde, mijn verjaardag en heel veel warmte. Yes, ik ben vandaag 26 lentes jong geworden en ik gaf een spontane barbecue, wat resulteerde in een klein beetje stress, maar ook in veel warmte. Lieve mensen om me heen, lekker eten – en de avond eindigen met de houtkachel aan, samen. Met recht een pleziertje. En ook jullie wil ik graag bedanken voor alle lieve felicitaties via social media. Ik heb de hele dag lopen stralen.

Rollende keukens

Vorig jaar had ik een toptijd bij rollende keukens, en dit jaar waren we weer van de partij. Nog meer warmte. Nog meer gezelligheid. Nog meer liefde voor lekker eten. Ik kan er niets dan mooie woorden over schrijven, maar ik geloof dat half Nederland dit ook heeft gevoeld. Wat een fijn weekend zo.

Verjaardag en Rollende Keukens

“To unpathed waters, undreamed shores.”

Ik heb al vaker geroepen dat als je echt iets wilt, je er voor moet gaan. Dat alles kan, dat er geen grenzen zijn en dat je moet doen wat jou gelukkig maakt. Je dromen moet volgen, welke dat dan ook zijn. Dat uit je veilige bubbel stappen niet eng is, maar je leven juist kan verrijken. Je hebt maar één leven, why not make the most of it? Op dit moment suddert er een gelukzalige warmte door mijn lijf. Nee, mijn leven is niet perfect en is dat bij lange na ook niet geweest (klik hier voor een stukje openhartigheid) maar op dit moment voel ik niets dan geluk. Ik heb heel hard gewerkt en zo zelf mijn droombaan gecreëerd. De kansen die ik krijg. De waanzinnige momenten die ik in mijn koffer mag stoppen. Maar ben ik klaar? Nog lang niet. De wereld is nog lang niet klaar met mij. Ik heb zoveel ambities, ik zie zoveel kansen en hoop met al mijn hart dat ik mijn dromen nog meer uit mag pakken en mag laten vliegen, met mijn hart er aan vast gebundeld. Aan een touwtje. De leidraad in mijn leven. Dromen volgen. Dans je mee?

Dansen met Bedouin

Zweven in een luchtballon

Ik roep al een eeuwigheid dat ik eens in een luchtballon wil zweven. En je raadt nooit wat ik gisteren van vriendlief voor mijn verjaardag kreeg…Ik kan niet wachten om dit gevoel te ervaren. Lijkt me magisch. Stil. Hoog. Spannend. Romantisch. Heeft iemand van jullie wel eens in een luchtballon gevaren?

Zonsondergang Zuid Afrika Laura

Terugblik naar Tangkahan

Naast Bukit Lawang is Tangkahan ook echt een fantastische bestemming op Sumatra, Indonesië. In de middle of nowhere. Een helse rit om hier te komen. Maar vervolgens wil je er niet meer weg. Langs de rivier zitten met een gitaar en een kampvuur, pratend met elkaar terwijl je elkaar niet verstaat maar wel begrijpt. Een geweldig houten hutje met een buitendouche. Alleen een uurtje in de avond stroom. Back to basic. Apen in de tuin, elke ochtend bloemen op tafel en warmte, vooral heel veel gastvrije warmte. Een bijzondere omgeving rondom de rivier, met jungles, hot springs en watervallen. Ik heb een beetje heimwee. Waarom ik hier heen wilde? Ik zocht naar een eco-vriendelijke manier om toch dichtbij een olifant te komen, en dat vind je hier. In het Gunung Leuser National park hadden ze vroeger veel overlast van de wilde olifanten. Deze opstandige olifanten zijn door mahouts getraind (zonder stokken, geweld of andere troep) en vandaag de dag een grote hulp voor het behoud van het Gunung Leuser National Park. De olifanten en hun mahouts houden toezicht op het bos en stoppen de illegale houtkap en jagers. Ze bieden af en toe mogelijkheid voor toeristen om de olifanten te wassen tijdens hun dagelijkse bad of op bepaalde dagen een ritje te maken. Door hier kennis te maken met de olifanten steun je dit lokale initiatief. En wat was dit bijzonder mooi. We hebben de olifanten gewassen en hadden het geluk dat er net een kleine dondersteen was geboren. Geen woorden, alleen maar geluksmomentjes. Ik zie dat ik straalde. Reizen maakt me gelukkig.

Tangkahan

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

26 comments

 1. Marieke 3 juni, 2014 at 11:25 Beantwoorden

  Ja, ik heb in een luchtballon gevaren! Heel tof was het, en je kon heel ver kijken :) Alleen de champagnedoop na afloop had wat mij betreft niet gehoeven… Kleverig spul! ;)

  • Laura 3 juni, 2014 at 11:46 Beantwoorden

   Hahaha! Ik wil wel een glaasje champagne. Leuk, ben zo benieuwd! Maar misschien doen we het ergens op een verre bestemming…Misschien ook gewoon boven de Veluwe. Even kijken!

 2. Lotte 3 juni, 2014 at 11:41 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Vervelend van de stress, maar fijn dat je er een fijne avond voor terug hebt gekregen. Heerlijk, het buitenleven. :)
  En wat een fantastisch cadeau heb je gekregen! Zelf zou ik denk ik niet in een luchtballon durven stappen, iets met hoogtevrees enzo, maar ik vind het idee erg gaaf.

  • Laura 3 juni, 2014 at 11:46 Beantwoorden

   Thanks! Haha ja, was even rennen en vliegen zo lastminute en een hoop mensen uitgenodigd – maar dubbel en dwars waard! :) Inderdaad, buitenleven is zo fijn! Ik ben ook heel benieuwd wat ik er van ga vinden. Het is wel hoog he? Haha!

 3. Anke 3 juni, 2014 at 15:25 Beantwoorden

  Ik wil echt al héél lang eens een ballonvlucht meemaken, maar het is er nog niet van gekomen :) Die rollende keuken ziet er supergezellig uit, en de foto met de olifant is echt leuk!

 4. Marcella 5 juni, 2014 at 19:51 Beantwoorden

  Wat een gaaf cadeau! Wordt vast een onwijs topervaring. De Rollende keukens lijken me tof, maar ik zat in dat weekend in Duitsland en België. Nu zou ik morgen al naar Amersfoort met mijn mam en daar is het foodfestival Lepeltje Lepeltje. Daar gaan we dus zeker ook even kijken!

Post a new comment

Lees ook: