5unday’s pleasures #6

38

Een bomvolle week. Zo zat ik eerst in Spanje en met een tussentop op een verjaardag in Amsterdam reisde ik door naar Parijs, daar waar ik nu in een prachtig appartement vertoef. Op zondag deel ik graag vijf pleasures en favorites (of less favorites…) – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag. Deze keer alleen maar vol met reizen en reisinspiratie.

Spaanse tapas en Franse kaasjes

Een actieve perstrip naar Spanje vorige week bracht mij op verschillende plekken in Catalonië. Bon dia! Wat is het er fijn. Ik ben enkel een aantal keer in Barcelona geweest (en ooit eens op een camping nabij Rosas). Heel fijn om zo eens meer van het binnenland te zien. Ik krijg steeds meer een zwak voor Spanje. De verhalen en foto’s komen gauw online. En deze post schrijf ik vanuit mijn fantastische AirBnB appartement in Parijs. Zie Instagram. Ook hier is het fijn. Ik heb vijf jaar geleden in Parijs gewoond, het is altijd leuk om terug te komen. Ik doe niet meer dan mijzelf van leuk plekje naar leuk plekje slepen met een vriendin en een picknick. Wijn en kaas vooral. Zoals het hoort. Eerste en tweede foto gemaakt in Spanje, de laatste twee in Parijs.

Catalonia Begur Spain

Catalonia lake Banyoles

Pere Lachaise

Eiffeltower

Meest fantastische selfie ooit: rond de wereld in 360°.

Alex Chacón rijdt met zijn motor de wereld rond. In drie jaar bezocht hij 36 landen en filmde dit op een unieke manier. Zijn verhaal is inspirerend en motiverend. Deze beelden zetten mijn altijd brandende reislust in vuur en vlam. See for yourself!

Waar gaat onze volgende reis heen?!

Hoe meer je ziet, hoe lastiger het wordt. We hebben natuurlijk al weer wat prachtige reisjes op zitten dit jaar, en ook al wat fijne tripjes in de planning de komende tijd (al heb ik helaas wat werkreisjes moeten afzeggen, maar Alacati, Brugge, Oostende, bestemming onbekend met interrail én Aruba staan!) maar ik ben hard aan het denken over onze volgende lange-backpack-bestemming. Roepen jullie eens wat? Er is nog zoveel moois te ontdekken. We gaan nu al een paar keer op rij naar Azië, dus eigenlijk willen we ons richten op (eerst midden en zuid) Amerika. Maar India lonkt naar me, Nepal schreeuwt al jaren en ik heb zo’n verlangen om weer terug te gaan naar Indonesië. Ook wil ik naar Ijsland en Groenland en Australië en en en en….Ik vind het elke keer lastiger. Herkennen jullie dit?

Filipijnen

Interieur inspiratie door reizen

Op reis ben ik vaak lyrisch over het interieur van accommodaties. Vooral de fleurige, kleurige hostels spreken me aan en dit neem ik mee naar huis. Dat valt ook wel te zien in ons interieur. Desondanks ben ik nog steeds volop bezig met het fijnste reisgevoel thuis creëren. Ik ben vooral dol op bohemian tintjes, veel groene planten, vrolijke kleuren gecombineerd met natuurlijke kleuren en materiaal zoals hout, leer en wol – en ook de nodige wereldbollen en reissouvenirs mogen niet ontbreken. Ik werd verliefd op een accommodatie in El Nido op Palawan (de Filipijnen). De inspiratie die ik er opdeed ga ik zeker weer in ons interieur (binnen- maar ook buiten) verwerken.

woonkamer2

woonkamer6

ottoinspi

Een terugblik naar Laos

Vorig jaar reisden we naast Thailand en Cambodja door Laos. ik vond het er waanzinnig mooi. De steden gelegen tussen de bijzondere bergen en rivieren, met verbazingwekkende tempels, geschiedenis, kloosters en monniken, heilige plaatsen en koloniale sferen, de Mekong zonsondergang. Sprookjesachtig. Maar vooral de natuur door heel Laos raakte me. De schilderachtige valleien. De in nevel gehulde karstbergen staan statig tussen de tropische jungle. Kronkelende rivieren stromen door het regenwoud, afgewisseld met turkooizen beken en groene rijstvelden. Waterbuffels, verborgen dorpen, grotten en geheime blauwe lagunes. Dagen rondrijden zonder route of kaart en me laten verrassen door de verrassingen na elke hoek van slingerende zandpaden. Ik vind Laos prachtig.

Blue Lagoon Laos Vang Vieng

Monks Laos Luang Prabang

217

222

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

38 comments

 1. Marieke 20 mei, 2014 at 17:00 Beantwoorden

  Hoe kun je Laos niet prachtig vinden? Niet dat ik er geweest ben (jammer genoeg. nóg niet) maar die fóto’s! Ik ben – zoals altijd – benieuwd naar je nieuwe verhalen.

 2. Nanda 20 mei, 2014 at 21:19 Beantwoorden

  Ohhh Laos!! Daar mag ik ook eindelijk naar toe :)
  En Nepal lijkt me ook zo mooi! Maar ook Cuba, Argentinië, chili. Australië is ook mooi, maar ik vind persoonlijk dat je daar echt voor langere tijd naar toe moet. Het is te duur en te ver om na een maand weer weg te gaan. Maar het is er wel prachtig! Wil graag eens terug.

  • Laura 20 mei, 2014 at 21:24 Beantwoorden

   Ja klopt, wij zijn aan het kijken voor 3 maanden. Om precies die redenen zijn we er nog niet geweest :) Heerlijk dat je naar Laos gaat, waar ga je nog meer heen en wanneer?

 3. Eva 21 mei, 2014 at 07:33 Beantwoorden

  Ahhh ik houd van jouw blogs! <3 Ik heb dat ook, al zie ik iets van een fantastisch filmpje of lees ik een waanzinnig reisverhaal; het begint meteen te branden en ik moet dan alles weten van die bestemming en ik ga meteen tickets zoeken. Bij mij op mijn lijstje Sri Lanka, IJsland, Cuba, Nepal, Zuid-Afrika, Namibië, Bolivia…. De lijst is oneindig

 4. Louise 22 mei, 2014 at 16:37 Beantwoorden

  Haha fijn dat die reislust zo hardnekkig bij je blijft :) Prachtige foto’s weer en jullie woonkamer is ook echt heel gaaf. Slaapt jullie poes in een open koffer? ^ ^

 5. Maaike 23 mei, 2014 at 14:11 Beantwoorden

  Jeej Laura, van de week zag ik voorbij komen dat je een nieuwe 5undays pleasures had gepost en dacht ik ‘ow leuk, een nieuwe!’. Oftwel, ik begin me te verheugen op nieuwe posts en dat is een dik vet compliment voor jou!

  Als Zuid-Amerika groupie kan ik je in ieder geval vertellen waarom je naar Chili, Argentina en Brasil MOET, maar volgens mij kan je uberhaupt geen verkeerde keuze maken als het op reizen aankomt. Liefs!

  • Laura 23 mei, 2014 at 15:14 Beantwoorden

   Wat leuk!! Ik volg ook vol spanning je sollicitatie avonturen. Snel weer even bijlezen. Hopelijk vind je m’n andere reisverhalen ook leuk, haha!

   Jaaaa ik ben nog zo benieuwd naar je ‘echte’ verhalen, we moeten toch eens die langverwachte date plannen!! :-)

 6. Marcella 23 mei, 2014 at 19:59 Beantwoorden

  Ik ben alleen in Barcelona geweest, dus ik zou graag meer ontdekken van het gave land. En Parijs is echt heerlijk natuurlijk! Over Laos hoor ik alleen maar goede verhalen. Ik zou er graag eens op ontdekking gaan. Ook mijn wishlist is langgggg. Bovenaan: Mexico, Zweden, Portugal, Cuba en Argentinië.

  • Laura 25 mei, 2014 at 11:18 Beantwoorden

   Jaaa, het is echt prachtig. Ben benieuwd of jullie weer een keer richting Azië gaan! Jaaaa wishlist blijft oneindig he, haha. Ik geniet enorm van je Nieuw Zeeland posts!

 7. koffervoldromen - Jitske 24 mei, 2014 at 10:18 Beantwoorden

  Leuk!
  Parijs staat voor Pinksteren op de planning. Ga ook via Airbnb. Eerste keer dus ben heel benieuwd. Gezellig samen met zusje.
  Hopelijk kom ik deze zomer nog in Spanje voor een fotografie opdracht maar dat is vooral nog hopen, haha.
  Laos staat voor eind 2014 op de planning.

  In Midden Amerika ben ik in Costa Rica en Panama geweest. Heel gaaf en mooi. Wel miste ik in Costa Rica de steden/cultuur want het voornamelijk gericht op de Natuur. Die Natuur is dan ook wel prachtig!

  • Laura 25 mei, 2014 at 11:17 Beantwoorden

   Leuk zeg, fijn met je zusje! Eerste keer AirBnB of eerste keer Parijs? Alvast veel plezier en duimen voor Spanje. Laooooos, leuk! Ga je meer landen bezoeken eind 2014 in Azië? Thanks voor de Amerika tips!

 8. Tikva 24 mei, 2014 at 10:44 Beantwoorden

  Enorm mooie foto’s van Laos! Ik weet niet hoeveel tijd je hebt maar voor een bestemming dichterbij en met weinig tijd Oman. Latijns-Amerika is prachtig je kunt eigenlijk niet fout gaan voor duiken Honduras. Guatemala is prachtig en combineer vulkanen, regenwoud, maya ruines, klederdrachten, prachtige kerken en vriendelijke mensen. Nicaragua is op dit moment ook heel hip bij Nederlandse backpackers. Wij vonden het vooral heel relaxt en gezellig.

  • Laura 25 mei, 2014 at 11:15 Beantwoorden

   Dankje! Ah ja, Oman staat ook al een tijd op m’n lijstje. Ik was wel in Jordanië en werd daar verliefd op het Midden Oosten. Wil graag naar Oman! Guatemala is een fijne tip. Lastig om dan je ‘eerste’ bestemming te kiezen jn die richting.

 9. Evey | Style Spy 29 mei, 2014 at 09:06 Beantwoorden

  Wauw prachtige foto’s! En leuk he je huis te laten inspireren door reizen. Ik ben zelf helemaal weg van de surfscene en vind daar ook steeds meer van in m’n reizen, zo leuk! Oh en die video met de gopro! Lovely!

Post a new comment

Lees ook: