5unday’s pleasures #5

30

Op zondag deel ik graag vijf pleasures en favorites (of less favorites…) – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder leuk & van spannend tot huiselijk. Van een reismoment tot een item, van een hotelovernachting tot een herinnering en van een filmpje dat me raakt tot een tip. 5unday’s pleasures. Vijf pleziertjes op zondag. Ik vind het vandaag alleen niet zo’n hele leuke dag. Dus iets minder blije pleasures. De foto bij dit artikel hoort bij mijn artikel over Kaap De Goede Hoop, om even in de Zuid Afrikaanse sferen te blijven. Reisverhaal en foto’s zijn hier te vinden.

Mamadag

Ik koester de mooie herinneringen en ik voel dat ze er is en dat ze in mij doorleeft, maar met zo’n (stomme commerciële) dag als vandaag inclusief alle odes aan de leukste moeders van de wereld steekt het toch. Ik kan het niet helpen, dus ik geef het gewoon toe. Een fragment uit een stuk dat ik vorig jaar schreef. Ze hebben gelijk als ze zeggen dat alles door blijft gaan. Dat de tijd vliegt. Mam, zie je me wel? Zie je hoe ik weer een stukje ouder ben geworden? Zie je wat ik allemaal heb gedaan? Zeg je tegen de mensen die nu om je heen staan, ‘kijk, dat is de mijne?’ Zie je wat voor reizen ik heb gemaakt? Want ik nam je mee. Wie ik heb ontmoet, en hoe gelukkig ik nu al twee jaar ben? Want ik vertel hem graag alles over je. Zie je ons huis, en dat ik dezelfde opmerkingen krijg over de trap als jij over je kelderdeur? Maar zie je ook dat ik je nog elke dag mis? Je af en toe gewoon even wat wil vragen? Ben je trots op me?
Mama

Vriend foetsie

En dan vertrok de man des huizes ook nog naar Zuid-Afrika vandaag. Hartstikke onwijs super tof voor hem natuurlijk, en ik ben zo trots als een pauw – maar het is natuurlijk niet leuk om elkaar te moeten missen. Daarbij gaat hij ook nog eens een documentaire maken in een gevangenis en in de townships en is het dus geen reis zonder risico’s. Gelukkig heb ik afleiding in de vorm van Spanje en Parijs, en weet ik zeker dat hij iets fantastisch gaat neerzetten. En bijzonder dat hij naar ‘mijn’ land gaat. Een teken dat we heel snel weer samen die kant op moeten.
Liefenik

Nieuw haar

Afgelopen vrijdag werd ik voorzien van nieuw haar door de leuke Jolanda. Ik ken haar al een paar jaar, en ambitieus als ze is heeft ze een ontzettend gave zaak neergezet in Arnhem: Dot Hair. Daar ga ik jullie binnenkort alles over vertellen, maar mijn frisse ombre mag hier wel een plekje vandaag. En kijk hoe leuk het is ingericht!
Ombre
Dot Hair Arnhem

Sukha in Amsterdam

De laatste maanden ben ik bijna wekelijks een paar keer in Amsterdam te vinden. Zakelijke afspraken, die ik dan maar direct combineer met leuke dates met vriendinnen die er wonen. Zo genoot ik vorige week van de gezellige en creatieve Haarlemmerstraat, en stuitte ik op een fantastische etalage. Ik werd naar binnen gezogen en wilde er blijven wonen. Sukha (levensvreugde in het Sanskriet) in Amsterdam. Een fantastische conceptstore met ecologische mindset, en je vindt er de meest prachtige items ontworpen door designers van Neerlands bodem. Op alles in de winkel werd ik spontaan verliefd, en de kleine tekstjes raakten me. Een winkel vol liefde en passie, er rondlopen is al een genot. En ik werd er verliefd op een wollen hoed.
Sukha Amsterdam

Duikeltje in het reisarchief

Hoort er een beetje bij. Vandaag een terugblik naar Londen. Ik heb in Londen gewoond toen ik 18 was. En nog nooit iets over geschreven, bizar eigenlijk. 18 klinkt vast heel leuk, lief en aardig – maar dat is voor mij alweer 8 jaar geleden (!). Dus toen had ik een vreemd cameraatje en heb ik niet heel veel foto’s, daarbij vind ik dat ik weer eens terug moet gaan (as we speak stapt vriendje over in -jawel- Londen) om er fijne verhalen over te kunnen vertellen. Maar oh, het was een bijzondere tijd. 18 lentes jong en dan in Londen gaan wonen. Ik vond het er heerlijk. Ik werkte er hard, dronk iedere dag een Starbucks bij de Tower Bridge en wandelde dagelijks door de groene parken om de rust op te zoeken van deze hectische, maar gezellige stad. Ja, het is tijd om terug te gaan. En ja, dat is een blije Laura van 18.

London

St James Park

tower bridge

Nu stort ik me op mijn comfort food.

5unday's Pleasures, LIFESTYLE, Persoonlijk

Leave a reply

30 comments

 1. Food Love and Happiness 11 mei, 2014 at 18:37 Beantwoorden

  Je stuk over je moeder raakt me…Ik vond het vorig jaar al zo mooi geschreven, de vragen zijn heel herkenbaar. Ik weet hoe moeilijk het is om soms met dat gevoel te zitten er alleen voor te staan…ondanks dat je allerlei lieve mensen om je heen kunt hebben. Een ouder missen, of in mijn geval beide ouders missen hoort niet. Geniet in ieder geval van de mooie herinneringen die je hebt aan haar en jullie relatie, want helaas weet ik uit eigen ervaring dat dat helaas ook niet vanzelfsprekend is. En wees verder heel trots op jezelf, want dat is meer dan terecht! En je moeder is dat ook, dat geloof ik!

  • Laura 11 mei, 2014 at 19:10 Beantwoorden

   Ah lieverd…Inderdaad, je weet er alles van. Hoort zeker niet <3 Heel veel sterkte ook babe. Al blijft het een andere situatie (en weet ik er het fijne ook niet van bij jou), op welke manier dan ook hoort het niet. Wat lief.

  • Laura 11 mei, 2014 at 19:38 Beantwoorden

   Jaaa, ik zie heel vaak retourtjes voor 30 euro. En toch kies ik dan steeds iets ‘nieuws’, maar het is tijd om terug te gaan! :-) Ga volgende week wel na 5 jaar terug naar Parijs (daar heb ik ook gewoond). Leuk!

 2. Simone 11 mei, 2014 at 21:04 Beantwoorden

  Ik vind vandaag ook stom… Andere reden, zelfde effect.. :) En balen dat je vriend uitgerekend nu weg is, maar wat een gave reis!
  Sukha vind ik ook geweldig en Londen… Zucht. Teveel wensen te weinig tijd!

  • Laura 12 mei, 2014 at 06:51 Beantwoorden

   Ahh. Ook een knuffel voor jou dan. Ja bah, ik mis ‘m nu al (ugh vreselijk hè, haha). Maar heel bijzonder wat hij gaat doen. I knooow, veel te weinig tijd!

  • Laura 12 mei, 2014 at 06:50 Beantwoorden

   Ahh thanks! Jaaaa, maar het is maar een uurtje en we moeten nog daten! Laatst (vaak) was in in Amsterdam en toen dacht ik aan je maar toen was je op vakantie, haha.

 3. Denisem 12 mei, 2014 at 17:29 Beantwoorden

  Prachtige blog Laura. Het begint met een slik -mooi hoe je het verwoordt- en bij deze dus nog een knuffel voor gisteren. En de tijd zonder je vriend zal hoe dan ook voorbij vliegen als je zelf lekker op pad bent.
  Leuk ook om te lezen over Londen en de 18-jarige Laura te zien en… Je haar was al zo bijzonder en nu zit het al WEER heel gaaf! Je ben teen bijzonder mens en mag trots op jezelf zijn. Je moeder zal dat ongetwijfeld ook zijn, waarvandaan ook. Een knuffel.

 4. Michelle - Travel lifestyle.nl 13 mei, 2014 at 19:46 Beantwoorden

  Knuffel. Nooit fijn zo’n dag als je weer extra met je neus op de feiten gedrukt wordt. Sterkte meis! En nog een extra dikke knuffel, want je vriend moeten missen is stom. Maar je hebt wel mooi haar en heel veel leuke reisjes voor de boeg, ook met je man. Dus happy days voor je! Enjoy babe, je verdient het <3

  • Laura 13 mei, 2014 at 19:55 Beantwoorden

   Aaaah ja. Ik mag niet zeuren haha. Jij moet hem veel vaker en langer missen! Maar het is ook nog eens gevaarlijk en dat is naar. Jaaaaa, happy thoughts! Liefde!

Post a new comment

Lees ook: