KLEINE WOORDJES | Proost op 2020

0

HAPPY 2020!

2019 was een fijne maar intense wervelwind. Ik maak de balans op. Er is genoeg om op te proosten, en ook genoeg om achter me te laten. Mijn lijf schakelde zich meer dan eens uit en dat betekent dat het veel was. Maar: vandaag geen zware kost, we laten het verdriet en de intensiteit van dit jaar even voor wat het is. De conclusie is dat het leven soms moeilijk is en er nare mensen op deze aardbol rondlopen, maar vooral dat ik het mezelf soms moeilijker maak dan nodig is en daar probeer ik van te leren. Ik geloof niet meer in new beginnings, in lijstjes, in een nieuwe ik in een nieuw jaar. Geluk bij gratie bestaat alleen door het loslaten van verwachtingen. En het hoeft allemaal niet perfect, groots of meeslepend te zijn. Mijn leven is nou eenmaal een rollercoaster,, altijd al geweest. Ik leef gewoon met open handen. Wat mijn kant op komt is voor mij. Dus kom maar op 2020; met al je avonturen, je verdriet, je plezier, je pieken en je dalen, je tegenslagen en je geluksmomentjes. Ik ga je niet proberen te leiden of te veranderen. Ik probeer vooral veel om je lachen. En om mezelf.

En weet je? 2019 was vooral heel erg mooi. Dus voor nu alleen woorden over dingen waar ik trots op was in 2019. Ik hoor ook heel graag de jouwe. Ik wens je al het geluk. Bedankt dat je er bent. Bedankt dat je luistert. Bedankt dat je leest.

2019 was gevuld met liefde. Ik ben trots op het feit dat ik mijn muren heb af kunnen breken, het gewicht uit mijn haar kamde en mijn hart weer leerde boven water te zweven. Trots dat ik weer durf te leven, durf te geven en durf te ontvangen, weer lief durf te hebben en te laten gaan, en nog meer lief te hebben door los te laten. Ik ben trots op mijn hart. Wat is ze dapper, zo gekrenkt. Maar deze liefde maakt alles lichter en mooier.

Ik ben zielsblij met mijn lieve vrienden – ze zijn er altijd. Ze zijn lief, eerlijk, oprecht, warm, behulpzaam. Wat ben ik dankbaar voor deze mensen, de liefste mensen die ik ken. Ik ben trots op mijn werk, op de leuke opdrachten, op What About Her en The Boho Guide, op de mooie reizen die ik mag maken en op het feit dat ik de balans in reizen en thuis zijn heb gevonden. Ik ben er trots op hoe ik met verdriet, gemis en rouw omga. Mijn rugzak is zwaar, maar ik omhels mijn verdriet en vind het oké dat het er is. Geen verzet. Ik ben trots op mijn zenappartement in hartje Utrecht, heb il toch maar even zelf geflikt. Überhaubt op dat hele opnieuw beginnen in letterlijk elke zin van het woord. Liet veel dat ik lief had achter, maar vond liefde en zelfliefde terug.

Ik ben trots op mijn empathie, mijn sensitiviteit, mijn kwetsbaarheid. Op mijn hart dat groot genoeg bleek voor drie: de liefde kwam samen met een jonge tweeling en de rol van bonusmoeder is een bijzondere. Moeilijk, maar mooi. Op dat ik weer boeken las, voor dat retreat op Ibiza koos, me verdiepte, weer verhalen schreef, de mooiste reizen deelde met dierbaren, dat ik steeds vaker voor mezelf en even ademhalen koos. Er is nog veel te accepteren en los te laten maar ik voel me weer veilig in mijn eigen wezen.

Ik vouw alle goede dagen op en stop ze in mijn zak. Op meer van dat in 2020. Proost ❤️

Kleine woordjes, LIFESTYLE, Lifestyle, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

No comments

Lees ook: