KLEINE WOORDJES | Laten we de liefde vieren

0

Exact een jaar (!) geleden plaatste ik een foto vanuit Vietnam met veel woorden over dat dingen met een reden gebeuren, dat mijn tijd zal komen. 2018 was niet gemakkelijk. De pijn. Het helen. De stilstaande dagen. De orkanen. De angst. Mijn hart dat leerde om weer boven water te zweven.

Ik eindigde met mijn favoriete Bon Iver zin: Everything that happens is from now on.

Little did I know.

Een uur later kwam er een berichtje binnen. Ik keek naar Liv en haar glimlach zei genoeg. Zij en haar vriend Niels (een vriend van Thomas) speelden Cupido. Ik was terughoudend maar we konden niet stoppen met praten: er volgden twee weken lang non-stop mooie gesprekken terwijl ik in Vietnam was.

En toen stond ‘ie daar, wachtend op mij op het vliegveld: elke hoop die ik had in menselijke vorm. Het duurde even om mijn muur te slopen en opnieuw te vertrouwen in de liefde, voor ons beiden, maar het feit dat we elkaar in onze chaos hebben gevonden en elkaar onmiddellijk liefhadden zonder enige twijfel maakte het gemakkelijk. Dit is hoe het hoort te zijn. Alleen maar lief. Veilig. Gelijkwaardig. Ik begrijp het nu. Liefde laat je groeien. En als er pijn is, is het voor hem. Niet vanwege hem.

Ik ben nog steeds, alleen én samen, mijn wildste dromen aan het vangen, maar jullie hebben denk ik geen idee over hoe mijn leven sindsdien is veranderd. Ik vertel er nog weinig over terwijl een groot gedeelte van m’n leven er nu uit bestaat: de liefde kwam niet alleen. Thomas heeft twee jonge dochters, een tweeling. Iets heel moois en bijzonders. En ze zijn fantastisch. Ik heb ze omarmd. Ik geef ze liefde en zorg en ben er voor ze. Maar ze zijn niet van mij. En eerlijk is eerlijk: dat is niet altijd gemakkelijk – ik bevind mezelf in een volledig nieuw proces van gevoelens waarvan ik het bestaan niet wist. Maar ik hou van hem. En ik hou van hen. En ze houden allemaal van mij. Ze leren me hoe ik mezelf weer lief moet hebben. Het eerste jaar, 2019, was zwaar en prachtig tegelijk. En ondanks de struggles van ‘t vinden van een weg in deze nieuwe rol kan ik niets anders zeggen dat ik ongelooflijk gelukkig ben. Alles vind z’n weg wel en ergens gaat het ook gewoon allemaal vanzelf. Ik ben iemand die heel diep liefheeft en mijn hart is groot genoeg.

Dus laten we de liefde vieren ❤

LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk, Stories from the Heart

Leave a reply

No comments

Lees ook: