KLEINE WOORDJES | De eerste mijmeringen over die campertrip door Italië

1

Oh, Italië! Jullie hebben een maand geleden allemaal mee kunnen genieten van m’n mooie kampeertrip naar de bergen en de heuvels van Toscane. De reacties waren overweldigend, en voor mij was het ook zó fijn om weer de grens over te gaan, de vrijheid weer te voelen, jullie weer mee te nemen naar unieke plekjes en bijzonder momenten want godallemachtig, wat heb ik het gemist. Tijd voor de eerste woordjes, want inmiddels weten jullie ook waarom de verhalen even op zich lieten wachten. Ik was (en ben) een mooi mensje aan het bouwen!

Een camper huren via Camptoo

Zoals jullie misschien wel weten heb ik zelf een oldtimer camper gehad. Ik mis het nog dagelijks en ooit komt er weer een eigen exemplaar, maar om de camper needs te stillen huur ik af en toe een camper via Camptoo. Echt een van m’n lievelingsinitiatieven, ik verhuurde mijn eigen camper in die tijd namelijk ook. Camptoo heeft als doel mensen in heel Europa het plezier van kamperen met een camper of caravan te laten delen. Dit doen ze door de betrouwbaarste en meest inspirerende service te bieden waarmee eigenaren en huurders hun caravan of camper kunnen huren of verhuren! Het is zo handig, je kunt allerlei leuke (van chique comfortabele tot de gekste, leukste en meest sfeervolle oldtimer campers) huren van particulieren en je bent gewoon verzekerd tijdens je reis. Camptoo heeft ook een blog met allerlei leuke (reis)tips.

Wildkamperen in Italië

We hadden twee weken vrij en wilden naar de bergen. Eigenlijk wilde ik naar Scandinavië maar dat was nog onmogelijk toen ik boekte, dus werd het m’n good ol’ Italië! Ik had zin in de prachtige en grillige Dolomieten, in blauwe bergmeren, in heerlijk eten, in een leuke afwisseling (hallo Toscane!) en in vrijheid, dus boekten we deze comfortabele maar leuke camper (want bergen, klimmen, veel rijden in een korte tijd) en nam m’n halve huisraad mee om er een echte What About Her camper van te maken. Het was een hele fijne en zelfvoorzienende camper en ervaring met een topeigenaar én Sok de hond mocht gewoon mee, dus zeker een tip!

Ik wilde off grid wildkamperen maar omdat dit officieel niet mag in Italië, maakte ik gebruik van de app Park4Night. Hier staan allerlei plekken op (van verlaten plekken in de natuur tot kamperen bij de boer) waar ‘t wel mag of gedoogd wordt, en dat zorgde voor een onvergetelijke reis. In het volgende artikel de exacte route en slaapplekjes, nu eerst gewoon de eerste woordjes zoals jullie van me gewend zijn.

kamperen italie

Mijmeringen

Italië. Wat was dit bijzonder, vooral omdat wij samen dat kleine maar zo grote geheim hadden. De eerste reis over de grens van onze kleine nomad in mijn buik, en dat met 10 weken! Belooft wat. Hij vond het vast fantastisch. Ik zal mijn liefde voor de bergen ongetwijfeld doorgeven en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. En oh, wat mooi om samen een reis te maken met dit geheim, in deze bijzondere bubbel. Hand in hand dromen over die kleine wereldreiziger, de eerste mini-buikfoto’s maken, de knuffels, de ochtendmisselijkheid, het obsessed willen eten, de alcoholvrije aperativo’s – genieten.

De Dolomieten stelen iedere keer weer m’n hart en dit combineren met Toscane was een fantastische combinatie. Wat zijn die grillige Italiaanse bergen indrukwekkend, wat is Toscane op en top Italië. Wildkamperen op de hoogste plekken in de sneeuw, wakker worden aan Lago di Braies op m’n verjaardag, de routes over bergpassen, het authentieke Toscane, het zwemmen bij de mooiste watervallen, hond Sok zo zien genieten, heerlijk eten, de vrijheid om’s ochtends niet te weten waar je ‘s avonds gaat slapen. Ook de timing was perfect: eigenlijk was Italië nog oranje en het was er zo ontzettend rustig. Een ochtendwandeling kunnen maken met taartjes rondom een verlaten Lago di Braies, wie had dat nog kunnen bedenken?

Een droom van een tweeweekse campertrip: de bergen van de Dolomieten combineren met het groene, romantische Toscane. Ik vertel jullie in een volgend artikel alles over de route en de mooiste slaapplekjes, voor nu de eerste beelden om bij weg te dromen. Ik heb heimwee. Heel veel heimwee.

camptoo

DESTINATIONS, Europa, Italië, Nature, Outdoor Adventure, Road Trip, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

1 comment

  1. Rachel 11 augustus, 2021 at 09:46 Beantwoorden

    Wat mooi dat jullie deze reis zo nog met z’n tweetjes hebben kunnen maken ‘eigenlijk vieren natuurlijk’, maar wat een prachtige foto’s heb je ook gemaakt. Dit zou ik ook nog zo graag willen doen, maar er is bij ons ook een kleine onderweg. Momenteel al 35 weken zwanger, dus ik ben al bezig met de laatste loodjes.

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Dear diary

Allereerst: excuses. Al weet ik dat ik me niet hoef te verantwoorden, maar als blogger van het eerste uur ben ik de laatste tijd ietwat ...