KLEINE WOORDJES | Dag 2020: het jaar waarin niets kon, maar alles mogelijk bleek & met open armen 2021 in!

0

💫 Happy 2021! 💫

Daar is ‘ie dan: de laatste dag van 2020. Tijd om de balans op te maken. Heel even terug te kijken, de mooie momenten op te vouwen en mee te nemen en dan niet meer terug te kijken, maar vooruit! 2020 had ons flink te pakken hè?

Het was ‘t jaar dat de wereld even stil is gevallen. Het jaar waarin ver reizen vrijwel onmogelijk werd. De energie en rust die ik krijg van reizen verdween en dat heeft impact gehad. Een jaar in stilte, zonder spontane dates en knuffelen met vrienden. Een jaar vol zorgen om dierbaren, om de kinderen. Een jaar vol wilde dromen en weinig prikkels. Een jaar vol frustratie en emotie. Een jaar van afstand. Een jaar vol oud zeer en therapie. Oog in oog met. Het jaar van onzekerheid, opdrachten on hold en het jaar van zo ontzettend veel mooie reizen gecanceld. Het jaar van gedwarsboomde plannen. Een jaar vol onrecht. Gemis. Verhuizingen. Het jaar van rouw, al negen jaar te lang. Geen knallen, maar stilte. Een lange winter.

Maar ook…

…was 2020 gewoon een heel fijn jaar! Een jaar vol van liefde. Het jaar dat de aarde weer even mocht bijkomen. Ademen. Floreren. En wij ook. Het jaar waarin we een huis hebben gekocht, een huis met een tuin en een bad en vier slaapkamers. Een thuis. Het jaar dat we zwerfhond Sok uit Roemenië hebben geadopteerd. Het jaar van een warme, normale thuisbasis creëeren voor de meiden, het jaar van ze zien genieten hier. Bouwen, klussen en dromen. Het jaar van twee nieuwe baby’s van vriendinnen. Het jaar van ontelbare staycations, Nederland ontdekken, romantische nachtjes samen weg, Marley en Luna mee op avontuur nemen, met vriendinnen glamperen en retreaten. Het jaar van een eigen collectie. Het jaar van tóch nog een vliegtuig instappen en de zon voelen in Griekenland, het jaar van tóch met de auto de grens over voor kleine avonturen in het Zwarte Woud, België en Frankrijk. Het jaar vol nieuwe ontdekkingen in eigen land. Prachtige samenwerkingen. Vele overnachtingen. Het jaar dat m’n oudste vriendin én m’n vader trouwden. Het jaar van bonusmoeder zijn. Het jaar van acht jaar ondernemen. Van opdrachtgevers die bleven, campagnes die volgden, het jaar van zelfontwikkeling, rust en groei.

Het jaar van handgeschreven kaartjes in de bus, laten merken dat je aan iemand denkt. Het jaar van samen. Van een lege agenda. Het jaar van dromen over de toekomst. Het jaar waarin minder juist heel veel betekende. Het jaar van kleine momenten. Het jaar waarin niets kon, maar alles mogelijk bleek.

Eigenlijk was ‘t dus gewoon weer een jaar zoals alle anderen; want turbulentie is me niet vreemd. Het bleek het een jaar van transformatie, van angsten omzetten in moed, vertrouwen en liefde. Iets dat ik mezelf vaak heb gevraagd in moeilijke momenten: wat zou liefde doen? Niet: wat wil ik van ‘t leven, maar: wat wil ‘t leven van mij? Het was een rollercoaster jaar met weinig prikkels en veel emoties en véél te weinig reizen, maar ook een jaar waarin we die diepere laag hebben kunnen voelen. Eigen geluk. We zijn niet altijd wie we denken te zijn. En er is één ding dat constant is gebleven: de liefde in m’n omgeving. De sterke, zorgeloze, zo-hoort-het-te-zijn liefde tussen mij en Thomas, de liefdevolle band tussen mij en de kinderen, de warme liefde die ik krijg en geef in mooie vriendschappen, familie, dierbaren. Oh, wat ben ik dankbaar voor mijn vriendinnen, wat zijn ze stuk voor stuk uniek, prachtig en krachtig. Wat ben ik gezegend met zoveel liefde om me heen. 2020: dank voor de lessen. Laat 2021 een jaar van liefde en hoop zijn. Ik zet geen intenties of doelen, laat alles maar komen zoals het bedoeld is. ❤

Hoe was 2020 voor jou? 🙏

Ik wil jullie bedanken voor al jullie support, jullie vragen, jullie antwoorden, jullie enthousiasme en nieuwsgierigheid, voor ‘t meereizen en meelezen en mee-zijn. Have a good one 🎆

Dag 2020. Op vele mooie momenten.Kleine woordjes, Mindstyle, Stories from the Heart

Leave a reply

No comments

Lees ook: