KLEINE WOORDJES | WHAT ABOUT STAYING IN | over chaos & cocoonen

6

Wat een chaos hè? Ik wilde hier een paar woorden over schrijven omdat mijn bedrijf bestaat uit inspirerende reizen maken en content delen en dat voelt nu wat dubbel. Dat doet het natuurlijk altijd al. Het milieu, belastende vliegreizen, oorlog, rampen, armoede, dierenleed… In all honesty: ik vermijd soms om er in dit soort situaties iets over te (willen) zeggen. Er wordt vaak al genoeg over gezegd. Besef je nu vooral dat er mensen zijn die altijd bang en in onzekerheid moeten leven omdat dat nou eenmaal orde van de dag is. Kan het zo zijn dat de wereld ons iets wil vertellen? We are all connected. We are one.

De spanningen in de reisbranche zijn aanwezig. Persreizen worden gecanceld, bedrijven staan op z’n kop en natuurlijk maak ik me een beetje zorgen over m’n inkomsten, of m’n oh zo nodige yoga retreat over drie weken wel kan doorgaan, of ik die tickets naar Afrika in mei wel of niet zal boeken, en of ik meer risico loop door mijn ziektebeeld. Waarschijnlijk heb jij ook een reis moeten cancelen en baal je. Dat mag ook gewoon. Stop ik de komende tijd met schrijven over reizen? Nee. Inspiratie is altijd nodig – al dan niet voor de toekomst. Voorpret is tenslotte ‘t leukste van alles. En mooie bestemmingen lopen niet weg. 🌻

True thing: bovenstaande is niet zo belangrijk. Ik maak me zorgen over mijn dierbaren, net als iedereen. Wees maar voorzichtig. Zorg goed voor jezelf, help anderen, laat je niet te veel meeslepen en denk na over je stappen. Vergeet daarbij de kleine ondernemers niet: ga niet direct achter dat tientje voor die afgelaste voorstelling aan en haal je brood bij de bakker op de hoek.

En weet je? Het werd sowieso tijd voor iedereen om wat rustiger aan te doen… Nu we net een huis hebben gekocht stort ik me gewoon op het creëren van een fijn liefdesnestje. Ik werk natuurlijk al veel thuis (als HSP’er vind ik het ook niet erg om me even af te zonderen) maar Thomas nu ook. Tijd voor ons samen, dat is er niet altijd. Doe dit vooral: dit is de tijd voor verbinding. Ga de natuur in, cocoon met je geliefden, maak tijd voor gesprekken, spelletjes, wandelingen, yoga, meditatie, schrijven. De situatie is *** maar er is een keerzijde.

Hoe is ‘t met jullie? Nuchter of toiletpapier aan het hamsteren? Denken jullie dat deze situatie zal veranderen hoe we leven? Hoe de elkaar en de wereld zien?

Kleine woordjes, LIFESTYLE, Mindstyle, Persoonlijk

Leave a reply

6 comments

 1. chucky1012 14 maart, 2020 at 01:07 Beantwoorden

  Balen dat men niet kan weten of je een ticket kan boeken voor die tijd!
  Het is zo onzeker…..
  Ik leef met je mee….

  Good luck 💐

 2. Hanneke 19 maart, 2020 at 21:51 Beantwoorden

  In dit soort tijden worden de kleine dingen belangrijker, groter. En al het grootse verliest soms wat glans en wordt juist kleiner. Helemaal niet zo erg. Even op de rem. Even rustig aan. Tijd om eens goed na te denken.
  Maar…wel heftig. Vooral de zorg om dierbaren.

 3. Goedkoop-treinkaartje.nl 20 maart, 2020 at 14:58 Beantwoorden

  Zeker een rare tijd, maar er voor elkaar zijn en ons aan de adviezen houden is alles wat we kunnen doen. Even op de rem en genieten van de kleine dingen is niet zo erg, maar de maatregelen hebben grote gevolgen voor de Nederlandse economie. Ben benieuwd hoe we hier uitkomen. Hoop dat we over een paar weken groen licht krijgen, maar heb er een hard hoofd in.

Post a new comment

Lees ook: