INTERIOR / Details deel V: Overloop & slaapkamer

43

“If you wait until you have enough money to decorate and make your home your own, it will never happen. If you wait until you can afford to buy everything new, you are missing the point. It is the old, the new, the hand-me-down, the collected, the worn but loved things in your home that make it your own.”

We gaan de oude rode trap op vandaag. De bovenverdieping.

Dit keer zijn de details van de overloop en onze slaapkamer aan de beurt. Verder is er op deze verdieping nog de badkamer, de logeerkamer (ook wel bouwput genoemd, al heb ik netjes een doek over de aanstootgevende teksten gehangen voor de logees die het nu al aandurven) en de…tromgeroffel…inloopkast. Het is zo fijn om in huis bezig te zijn, het is nooit af. Cliché, maar waar. In de overloop hangt onze verzameling aan afschuwelijk foute lijstjes, welke ik langzaam bij elkaar aan het sprokkelen ben. Ik ben op 2/3 van de muur, en iedereen vind ze lelijk. En daar geniet ik van. Heerlijk.

De slaapkamer is ook nog niet helemaal af, aan de rechterkant wil ik nog graag boomstronken aan de muur. Verder is de slaapkamer heerlijk, met openslaande deuren naar een ruim inpandig balkon. Hier wil ik nog een warme okergele kleur op de muur, kaarsjes, oosterse kussens, lampjes, een laag tafeltje om heerlijk buiten overdekt te zitten boven. Voelen jullie de sfeer al? Het wordt een fijne plek, maar nu is het vooral een grote waslijn.

De vloer in de slaapkamer bestond uit oude houten planken en in plaats van er iets overheen te laten leggen heb ik ze met één laag wit geverfd. Het wereldschilderij heb ik zelf geschilderd, evenals het witte dressoir dat vroeger mijn baby-commode was. Nostalgie. Ook de vintage koffer en het koeienkleed zijn favoriet. Kijken jullie mee?

1208

1210

1212

1213

1214

1215

1216

1217

1218

1219

1220

Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

43 comments

  1. Mandy 11 september, 2013 at 19:54 Beantwoorden

    Hé een buitennootje! Spelen ze inmiddels buiten?
    Ik ben gek op je huisje, en die logeerkamer.. die gaan we snel onder handen nemen. Ik kom klussen hoor!
    Kom je binnenkort op lelijke lijstjesjacht hier?

  2. Aline 11 september, 2013 at 22:12 Beantwoorden

    Haaa dat houten bruine ronde tafeltje met die witte dingetjes in het midden in een rondje heb ik ook. Hoe kan het ook anders. Mooi huis mooi huis maar dat ik fan ben wist je al.

Post a new comment

Lees ook: