INTERIOR / Details deel III: Dakterras

48

“If you have a garden and a library, you have everything you need.”

Eigenlijk ‘exterior’ vandaag, ik maak tussendoor even een uitstapje naar buiten! Één van de criteria toen we een nieuw huis zochten was dat ik graag een buiten wilde. Dit heb ik sinds ik niet meer thuis woon (en dat is inmiddels al 7 jaar) altijd gehad, behalve in ons vorige huis. En wat miste ik dat. Uiteindelijk was het huis dat we vonden al boven onze verwachting en het heeft dus ook nog een dakterras van 20 m² én een inpandig ruim balkon met schuifdeuren op de bovenverdieping vanuit de slaapkamer. Ik voel me een gezegend mens. Heerlijk in de zomer. Het balkon boven moet nog aangepakt worden (denk aan heel veel oosterse kussens en lampen, veel warme kleuren en kaarsjes) maar het dakterras is inmiddels echt ons plekje.

We zijn ons twee weken geleden te buiten gegaan in het tuincentrum en R. heeft zelfs een schutting geplaatst terwijl ik met mijn handen in de potgrond zat te wroeten. Nu is het een gezellig plaatsje waar we heerlijk kunnen ontbijten, rustig een boek kunnen lezen en van zwoele zomeravonden kunnen genieten.

Fruitkistjes vol met klimplanten, lavendel en straks in het voorjaar weer verse groenten, een olijfboompje, gipsy kleedjes, boeddha’s en verse kruiden.Een vintage parasol, oude houten groene stoel, schuifdeuren naar de serre en een deur naar de keuken, dus alles kan ook open. Het is nog niet helemaal klaar, ik wil meer fruitkisten met planten en bamboe, een kleine overkapping met een druivenrank en overal gezellige lampenslingers. En een picknicktafel of biertafel met wat extra vintage stoelen. Hebben jullie ook zo’n fijn buiten?

889

890

891

892

894

895

896

898

900

902

903

904

Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle

Leave a reply

48 comments

 1. Michelle @ The World is a Book 16 augustus, 2013 at 15:17 Beantwoorden

  Wat heerlijk zo’n fijne buitenruimte! Toffe stoelen ook :) Ik heb jaaaren zonder balkon en/of tuin gewoond tijdens mijn studententijd. Gelukkig kon ik altijd een terrasje pakken of naar het park ofzo, maar toch miste ik dat wel; zo’n eigen plekje buiten. Hoop voor je dat het nog heeeel lang lekker “buiten-zit-weer” wordt!

 2. Emma 16 augustus, 2013 at 15:54 Beantwoorden

  Gezellig! Als je een keer in Den Haag bent, moet je Emma’s hofje eens bekijken in de Galileistraat, prachtige tuin en helemaal door de buurtbewoners geregeld. Helemaal de moeite waard.

 3. Jasmine 16 augustus, 2013 at 16:55 Beantwoorden

  Heel rustig: budha beeldje, paarze en witte bloemen en witte meubels. Erg ontspannend om na het werk te relaxen. Mooi samen geschikt. Ik hou van bloemen in de tuin en mijn eigen kruidentuintje.

 4. Jess 16 augustus, 2013 at 18:25 Beantwoorden

  Wat een heerlijke plek! Een buiten is wat mij betreft ook essentieel. Wij hebben een tuin met veel groen en een hoge boom. Oh ja, en een picknicktafel. Begint ook wel wat te worden.

 5. Marcella 16 augustus, 2013 at 20:58 Beantwoorden

  Wat een heerlijke buitenplek, ziet er erg mooi uit! Daar kan je heerlijk genieten van ‘t buiten zijn. Wij hebben sinds precies 4 jaar (toen verhuist!) een heel fijne grote tuin. Echt heerlijk om lekker buiten te zijn en te genieten van het mooie weer. I like!

 6. Lies 16 augustus, 2013 at 23:41 Beantwoorden

  Ziet er heel erg mooi uit! Lavendel vind ik zo lekker ruiken en als onze tuin helemaal klaar is wil ik zeker een paar bakjes met lavendelplanten daar neer gaan zetten. De boeddha’s vind ik ook erg mooi.

 7. changered 17 augustus, 2013 at 07:36 Beantwoorden

  “If you have a garden and a library, you have everything you need.” I completely agree! A really beautiful and inspirational post. I think everyone should have plants and lovely Buddha statues all over the house, hehe. Good job posting! x

  -thebeautybeastblog.com :)

 8. Laura 17 augustus, 2013 at 10:04 Beantwoorden

  Wat een fijn buiten!
  Bij ons is het nog niet zo heel fijn. Ik wil graag nog planten aan één kant van ons balkon. Maar ik denk dat dat pas volgend jaar zou zijn.. Misschien wel eerder maar gok van niet haha! Ahg we zijn allang bij met het bankje wat we van de onderbuurman kregen toen hij verhuisde. :)

 9. Natasja 19 augustus, 2013 at 08:07 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk om een eigen plekje te hebben, dat is ook zeker een vereiste voor mijn volgende huisje. Ik woon ook al 7 jaar op mezelf maar helaas ook altijd zonder buitenruimte.

 10. Anouk 23 augustus, 2013 at 07:58 Beantwoorden

  Wederom mooie detail foto’s! En die quote ben ik het zo mee eens. Met een tuin en bibliotheek heb je inderdaad alles. Als we daar voor kunnen tekenen:)? Een Boeddha in de tuin vind ik ook altijd mooi.. heeft iets speciaals. Al kan ik niet goed uitleggen hoe ik dat bedoel, hihi;).

Post a new comment

Lees ook: