INTERIEUR | Wij bouwen een nestje: dag zomer, dag halve keuken, hallo herfst, hallo kleur in huis

2
what about her interieur

Zoals ik hier al vertelde hebben wij in januari een huis gekocht! Een ruim jaren ’20 huis aan het water, in een lekker rustig dorp vlakbij Utrecht. Ons eigen nestje met vier slaapkamers, deels houten vloeren, een houtkachel, een tuin en een bad. Er valt nog flink wat te klussen en ik wil jullie meenemen op dit avontuur in eigen land!

Want hoe wrik je tegels los? Hoe maak ik balken aan het plafond? Hoe prop ik zoveel mogelijk planten in de badkamer? Hoe handig is die man van mij? Waar komt de zenkamer? Hoe richt ik de kinderkamer in? Waar laat ik al mijn reissouvenirs? Welke van de 176195 verftinten kiezen we? Heb ik ooit genoeg planten?

Het wij hebben een huis gekocht-artikel (met rondleiding door mijn vorige huis) vind je hier.

Deel I: de sleutel, afscheid, klusupdates, vergeten leidingen, #betonleven en meer vind je hier.

Deel II: doei #betonleven en o.a. de laatste veranderingen, de kinderkamer en meer updates vind je hier.

Deel III: hallo nieuwe kelim bank, een bostuin met buitenbad, een mislukte wc en meer updates vind je hier!


 

Just in time

Ik zei het al eerder: dit huis kopen kwam echt net op tijd. Het was zo fijn dat we ons hier de afgelopen maanden hebben kunnen opsluiten in deze gekke tijden. Ruimte, de tuin, blije meiden, lekker rustig in een dorp… Er zijn minder tot geen reizen en dat vind ik moeilijk (heel moeilijk) maar er is wel een woordeloos thuisgeluk. We hebben vooral genoten van de zomer in eigen land en daarom is nog steeds een hele hoop te doen in huis. We zijn de afgelopen week wel weer begonnen, dus de volgende update komt gauw! Maar de laatste update dateert alweer van juli, dus het werd wel weer tijd voor een artikel! Je kan ook altijd even m’n Instagram Story highlights bekijken voor veel huisinspiratie. Speaking of: ik denk na over een nieuwe stap. Het is tijd om thuis te komen, nu des te meer dan ooit. Het lijkt me al jaren zo ontzettend leuk om interieuradvies te kunnen geven en jullie zijn altijd zo enthousiast en vol vragen. Ik wil daar iets mee. Wat denken jullie, doen?
 

We duiken direct de tuin in, want daar zijn we veel geweest! En nog steeds heb ik geen goede overview foto’s, haha. Het is een redelijk ruime tuin met wat hoekjes en veel borders en boompjes en een grasveldje en twee terrassen en een schuur, maar ik maak meestal detailfoto’s. Goede voor de volgende keer!

We hadden een huisvlinder, helemaal tam! En rechts is een terras die nog aangepakt moet worden (houten vlonder, loungebanken en misschien een stukje ovverkapping) maar we hebben hier de afgelopen zomer heerlijk genoten van de schommelbank en buitenhaard. Fijn!

 

Kijk hoe groot de Eucalyptus is geworden. Wow! Ik knip er regelmatig een takje af voor in huis of in de douche, het ruikt zo lekker! En dat buitenbad hè… Love it. Verkoeling voor de zomerdagen, en we willen er misschien met een houtkachel een soort hot tub van bouwen!

 

Dit was dus de situatie in deze hoek. De schommelbank (en onze ramen) werden helemaal overwoekerd door de blauwe regen. Wat een monsters zijn dat haha – maar oh zo mooi! En kijk nou toch hoe mooi die houten jaloezieën van Veneta.com zijn, nog elke dag zó blij mee.

 

Tadaaa! We hebben de schommelbank naar de achtertuin verplaatst en de picknicktafel op dit terras gezet (hier wil ik ook nog een houten vlonder) en kettingen gespannen om een ‘dak’ van blauwe regen te maken. Ik kan nu al niet wachten tot volgende zomer, als er (hopelijk) weer allemaal mooie trossen bloemen zijn!

 

Ik heb ook buitenlampjes opgehangen in het groene dak en dat is zo gezellig! Ook als we binnen zitten doen we ‘t wel eens aan, zo sfeervol. Sucker voor lampjes. Zo hebben we binnen ook lampjes en planten aan een rek boven de eettafel hangen, zoals je ziet op de rechterfoto. Alsof je in een wijngaard eet!

 

Nog even een blik in de tuin, krijg geen genoeg van die bos- en cabinvibes.

 

We hebben een enorme druivenstruik in de tuin! Dit was slechts een klein gedeelte van de opbrengst. Zo leuk!

 

Elk weekend genieten we met de meiden van ons huis en de tuin, maar ook van uitstapjes in de buurt maken. Bos of zee, we kunnen alle kanten op. Best fijn. We hebben dit huis gekocht omdat ‘t dicht bij Delft ligt en de kinderen daar ook woonden (ik was stiekem liever richting de Utrechtse Heuvelrug gegaan) maar helaas zijn ze zomaar naar Brabant verhuisd. Dat was wel even schrikken. Maar we wonen hier fijn.

 

Sok gaat ook altijd mee. Gezellige gezinshond. En de regenboogjes door de kristallen voor ‘t raam zijn ook een groot succes.

 

We hielden een slaapfeestje: logeren bij de meiden op hun kamer! Ook een groot succes. Zo leuk. Kijk dat handje, ze wilde me niet loslaten!

 

Nog even van dit mooie hoekje genieten, want dat wordt helemaal anders! Er komt een houtkachel en ik wil toch het thuiswerkbureau van Thomas naar boven hebben nu we het kantoortje hebben opgeknapt, dus deze stoel gaat naar doe hoek zodat de houtkachel op z’n plek kan! En nog even een buitenfoto, ik vind de vorm van ons nestje zo leuk.

 

Kantoor aanpakken! Een nieuwe vloer, roestkleurtje op de muren, een muur gestuct om te kunnen behangen, let’s go!

 

Het bureau moet nog naar boven, maar zo is ‘t wel een leuk kamertje!

 

Sleepyhead & een nieuwe spiegel voor de badkamer.

 

Zo hoort een zen badkamer te zijn… Groen! Ik wil de douche nog vervangen (niet op de foto) en we moeten van het houten dressoir nog een badkamermeubel maken en alle muren stucen met beton ciré (dag tegels) maar dit bad is wel heel erg genieten.

 

Nog een sleepyhead. We hebben een heel leuk parkje om de hoek, fijn om hier te wandelen.

 

We hebben eindelijk de muren bij de trap en op de eerste overloop geverfd! Eigenlijk wil ik de trap nog geschuurd hebben tot ‘t hout en de bamboe leuningen moeten nog opgehangen worden, maar vind het groene prachtig. Ik ben nog steeds fan van de dierenposter boven de trap, maar wil ‘t toch weer anders. Ik denk erover om een foto op canvas af te laten drukken, of meerdere. Eigen foto’s van groene reisbestemmingen; mooie herinneringen van de reizen die we maakten. Of misschien hang ik hier toch een wandkastje op, en de reisfoto’s beneden bij de eettafel. Keuzes!

 

Ben wel echt zó blij met deze nieuwe linnen lamp. Vind ‘m zo mooi. Dat stuk hout tussen de eerste en de tweede verdieping wil ik nog roodbruin verven, dit was een testertje. De tweede overloop wordt okergeel, mooie overloop denk ik. En ik denk toch het plafond in de eerste overloop ook dezelfde kleur groen, ik hou zo van geverfde plafonds! Wellicht wat donker, maar ik hou van donker. Ik wil eigenlijk geen enkele muur wit in huis en sommige plafonds mogen ook best een kleurtje. Hoe denken jullie daarover?

 

Ik bestelde dit leuke rotan wandkastje bij een kringloop op Instagram (zo fan van al die intiatieven!) en… de herfst is officieel begonnen.

 

Lekker kliederen en een avondplaatje van ons nest!

 

We zijn begonnen met de keuken! Die hele keuken moet vervangen worden, maar ik wilde alvast de andere kant aanpakken en de muren verven. Aan de andere kant stond namelijk een enorme witte kast met schuifdeuren, heel lelijk. Die hebben we er uit kunnen slopen, de muren een kleurtje gegeven en nu staat er een mooie, ouderwetse buffetkast. Als alles af is zal ik wel goede voor en na foto’s delen!

 

Genieten van de laatste keer buiten eten. Dag zomer, hallo herfst!

 

Twee prinsessen (inmiddels is daar een zwarte plint, yes!) en wat je krijgt als ik ‘even een bloempot moet halen’ bij het tuincentrum. Oops.

 

Herfstwandelingen en kastanjes zoeken: zo heeft deze herfst en winter ook wel weer wat. Cocoonen. Ondanks al die nieuwe maatregelen en de wederom uitgestelde reizen… Laten we er maar ‘t beste van maken!

 

Last but not least: ik deel de tip gewoon nog eens want ik kreeg al een stapel enthousiaste reacties van blije slapers: om de investeringen een beetje te spreiden én milieubewuster na te denken ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor nieuwe matrassen.

Ik heb twee eenpersoonsmatrassen voor de meiden en een tweepersoonsmatras voor ons besteld bij Club 9. Dit is een super handig concept: je kunt lid worden van Club 9 (een soort abonnement) en krijgt dan kosteloos een kwalitatief goed matras (powered by Swiss Sense, in drie types en in alle maten) opgestuurd. Ze zorgen er ook nog eens voor dat je iedere vijf jaar voorzien wordt van een fris nieuw matras, nemen het oude weer mee en recyclen deze: lekker milieubewust. En: je mag 100 nachten proefslapen!

Wil jij hier ook gebruik van maken? Gebruik de kortingscode D6CZ-QUE5-XWMU of bestel direct via deze link en krijg 10% korting! Wij slapen hier al een paar maanden op en het slaapt echt heel goed. Wat kan een nieuw matras toch veel doen!

Uncategorized

Leave a reply

2 comments

  1. Hanneke 4 november, 2020 at 15:07 Beantwoorden

    Dit is een fijne post zeg. Al jouw mooie foto’s en mooie woorden. Ik word er blij van. En….als ik interieuradvies zou willen, zou ik zeker overwegen om jou in te schakelen. Jammer dat je zo ver weg woont. Of ga je wellicht ook online interieuradvies geven. Ik zou wel een ‘Laura-sausje’ kunnen gebruiken in huis.

Post a new comment

Lees ook:

Jamaica

TRAVEL / Jamaica

Jamaica. Met een glimlach denk ik terug. Mijn beeld van Jamaica bleek totaal niet te kloppen met de werkelijkheid. Kleine, dromerige woorden vloeien op papier. ...