INTERIEUR | Huisspinsels: huis gekocht (!) + een home tour door mijn vorige zen-appartement

13

Och, wat heb ik dit gemist: schrijven over huizen en interieur! De focus ligt natuurlijk veelal op reizen op What About Her omdat ik dat gewoon heel vaak doe, maar het is en blijft een persoonlijk blog over mijn wereld met al haar ups en downs. Ik reis af naar bijzondere oorden en schrijf daar verhalen over, maar deel ook al 16 jaar al mijn hersenspinsels met jullie, mijn pieken en dalen, mijn levenslessen. Ik ben dol op het leven, op yoga, op dieren, op jurkjes, kaas, vintage, muziek, wijn en interieur en ook daar schrijf ik over. Gewoon verhalen van een wild child die het leven soms heel ingewikkeld en vaak heel wonderlijk vindt. Een avontuur. Dus ik ga jullie ook meenemen in dit avontuur!

Ik word altijd enorm blij van de reacties hier op mijn oudere interieur artikelen, mijn updates en verbouwing van het boshuis toentertijd (wat mis ik die!) en op mijn zenappartement in Utrecht, waar ik nu nog woon. Er wordt me zó vaak gevraagd naar interieuradvies en of ik daar niet eens iets mee wil doen en ja, dat wil ik. Maar ik heb te weinig uur in een dag om nog een bedrijf te starten. Wie weet ooit! Nu stort ik me eerst op mijn nieuwe project, wij hebben namelijk nieuws. Heel leuk nieuws!

We hebben een HUIS gekocht!

Ik word dit jaar 32 (auw) en ben al sinds mijn 17e het huis uit, maar voelde me nooit volwassen genoeg om een huis te kopen. Eerlijk gezegd dacht ik ook altijd dat het er gewoon niet inzat omdat ik nog altijd het gevoel heb dat ik ‘maar wat aan het doen ben’. Maar ik heb al acht jaar twee bedrijven en dat gaat gewoon hartstikke goed. Dus oriënteerde ik me toch maar eens en zo kon ik plots een huis kopen. Zo spannend! Als ondernemer ga je 100x door de molen en ik heb de afgelopen weken enorm in spanning gezeten, maar het is rond. De hypotheek is rond. Het huis, waar wij zo verliefd op werden en waarvoor we de koopakte tekenden op kerstavond, is van ONS!

En de sleutel? Die krijgen we op Valentijnsdag. Twee mooie data voor een heel mooi en nieuw avontuur. We hadden niet per se haast, maar de situatie nu is niet heel ideaal. Mijn appartement is geweldig en daar wonen we doordeweeks, maar met maar één slaapkamer is het niet te doen in de weekenden met de kinderen. Dus vertrok ik het afgelopen jaar ieder weekend met een koffertje naar de moeder van mijn vriend, waar we dan ieder weekend woonden met de kinderen. Je kunt je wel voorstellen dat dit heel bijzonder, vermoeiend en pittig was. Maar nu is het tijd voor ons eigen nestje! Met vier slaapkamers, deels houten vloeren, een houtkachel, een tuin en een bad (een paar van mijn eisen) komt dat wel goed. En het was zo makkelijk nog niet hoor, wat is de huizenmarkt verschrikkelijk! Na wat andere biedingen uiteindelijk dus echt veel geluk gehad dat dit op ons pad kwam. Het is een jaren ’20 huis aan het water, in een dorp vlakbij Utrecht. Er valt nog flink wat te klussen en ik wil jullie meenemen op dit avontuur in eigen land.

Want hoe wrik je tegels los? Hoe maak ik balken aan het plafond? Hoe prop ik zoveel mogelijk vochtbestendige planten in de badkamer? Hoe handig is die man van mij? Waar komt de zenkamer? Hoe richt ik een kinderkamer in? Welke van de 176195 verftinten groen kiezen we? Dus. Dat. Vind ik leuk. Tussendoor maak ik ook gewoon nog m’n reisjes, want er staat weer een yoga retreat van een week in Portugal gepland! Zou ik Portugese tegels mee kunnen nemen in het vliegtuig? Wow. Wat een stap hè?

Zoals jullie weten hou ik van de bohemian stijl en van vintage, van hout en vachtjes en leer en metaal en natuurlijke kleuren en van duizenden planten en dit neem ik ook mee naar het volgende huis. Heb te veel plannen. Eerst maar weer eens sparen, een huis kopen is niet niets! We zijn zo blij. Kijk nou, wat een leuk ding hè?

Bohemian Interieur

 

Home tour door mijn vorige zenappartement

Het is dus ook eindelijk tijd voor een home tour door mijn appartement in Utrecht, die ik dus helaas ga verlaten. Ik heb zin in dit nieuwe avontuur, maar ik ga dit plekje zo enorm missen. Ik woon nu zo’n 1,5/2 jaar in Utrecht. Deze stad en in het bijzonder dit huisje in hartje Utrecht heeft me echt uit een diep dal getrokken. Ik was zo trots toen ik hier ging wonen, dit had ik na alle ellende het na het achterlaten van mijn mooie huis in Arnhem, het boshuis op de Veluwe en alle dieren toch maar even zelf voor elkaar gebokst in m’n eentje. Dit huis betekent dus zoveel voor me. Ik hoop dat er iemand net zo gelukkig wordt als ik er ben geworden. Het staat dus weer te huur vanaf maart, het komt vanavond geloof ik op Kamernet dus hou ‘t in de gaten! Het appartement ligt in hartje centrum, is zo’n 70m2, met een gang, slaapkamer, badkamer, grote keuken en enorme woonkamer. Uitzicht op de Domtoren. Echt een heel fijn plekje.

Nu is het dus tijd voor een home tour van mijn OUDE appartement in Utrecht in beeld! Op de home tour van het nieuwe huis moeten jullie nog even wachten, maar ik neem jullie mee in al onze klusavonturen. Ik heb heel wat foto’s en collages van mijn oude appartement gemaakt het afgelopen jaar en die laat ik jullie nu zien. Wat was het een heerlijk zenappartement!

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Bohemian Interieur

Interieur, Lifestyle, LIFESTYLE

Leave a reply

13 comments

 1. Simone 21 januari, 2020 at 21:39 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jullie koopwoning! Wat een leuk avontuur gaan jullie tegemoet.
  Leuk dat je een hometour geeft in jullie huidige zenappartement. Het ziet er super gezellig uit! Sterker nog, ik wil er wel wonen samen met mijn vriend. Wanneer kunnen we tekenen? ;-)

 2. Miriam Putman 27 januari, 2020 at 08:09 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jullie koopwoning hoe fijn is dat een eigen droom plekkie. Geniet van alle voorbereidingen.
  Ik geniet van je site en heb grote bewondering voor je kracht, je levenslust en de manier waarop je in het leven staat.
  Over 2 weekjes vertrek ik naar Zuid Afrika en heb je tips meegenomen in mijn planning, mijn dank hiervoor.
  Lieve groet Miriam

 3. Ceramicavloeren 19 juli, 2022 at 17:45 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jullie huis! Ziet er echt heel mooi uit. Geeft mij zelfs inspiratie om mijn huis ook zo in te richten. Wij zijn namelijk druk bezig met een verbouwing.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

Post a new comment

Lees ook: