HUISSPINSELS | Wij bouwen een nestje: hallo bostuin, buitenbad, mislukte wc, nieuwe kelim bank & houten jaloezieën en meer

9

Zoals ik hier al vertelde hebben wij in januari een huis gekocht! Een ruim jaren ’20 huis aan het water, in een lekker rustig dorp vlakbij Utrecht. Ons eigen nestje met vier slaapkamers, deels houten vloeren, een houtkachel, een tuin en een bad. Er valt nog flink wat te klussen en ik wil jullie meenemen op dit avontuur in eigen land.

Want hoe wrik je tegels los? Hoe maak ik balken aan het plafond? Hoe prop ik zoveel mogelijk vochtbestendige planten in de badkamer? Hoe handig is die man van mij? Waar komt de zenkamer? Hoe richt ik de kinderkamer in? Waar laat ik al mijn reissouvenirs? Welke van de 176195 verftinten groen kiezen we? Heb ik ooit genoeg planten?

Het wij hebben een huis gekocht-artikel (met rondleiding door mijn vorige huis) vind je hier.

Deel I: de sleutel, afscheid, klusupdates, vergeten leidingen, #betonleven en meer vind je hier.

Deel II: doei #betonleven en o.a. de laatste veranderingen, de kinderkamer en meer updates vind je hier.

 

Dit huis kwam echt net op tijd: wat fijn dat we ons hier hebben kunnen opsluiten in deze gekke tijden. Ruimte, de tuin, lekker in een rustig dorp… Een woordeloos geluk. Er is nog een hoop te doen, maar er is ook een hoop gedaan! Soms vind ik het lastig dat we niet alles in één keer kunnen doen, maar het is ook leuk om nog ergens naar uit te kijken. Maar ondanks dat we nog veel moeten doen voelt het hier al echt als thuis voor ons, de meiden en Sok. We hebben binnen even de boel gelaten om wat aan de tuin te doen en ‘t lijkt op een tuin in plaats van een schoolplein nu! Ook hebben we o.a. de hal geverfd, de wc verpest, nieuwe raamdecoratie aangeschaft, een buitenbad, schommelbank, grasveld en nieuwe bomen en planten in de tuin, een boomstam vol plantjes boven de tv, de gele bank ingeruild voor een nieuwe kelim bank en nog veel meer. De laatste update dateert van eind maart, hier is dus eindelijk weer een nieuw artikel over ons fijne nest! Ik heb niet heel veel duidelijke foto’s gemaakt de afgelopen maanden en we hebben ook nog steeds twee ongebruikte kamers die we nog moeten opknappen. Ook in de keuken is nog niet veel veranderd (behalve het verven van de tegels en de kastjes) en deze moet eigenlijk gewoon compleet verbouwd worden. Maar goed, ik heb wel wat onsamenhangende collages gemaakt! Je kan ook altijd even m’n Instagram Story highlights bekijken voor veel huisinspiratie.

Wat wordt het al een fijn plekje. Ik vind ons 100-jarige huis zo leuk, zo aan het water!

 

Nog steeds zo blij met de vloer in de woonkamer en de vloer in de hal.

 

En met de glas-in-lood deur! Als we nieuwe kozijnen & ramen moeten (nu dus) wil ik ook weer de ramen in de woonkamer in oude staat brengen met glas-in-lood raampjes en glasroedes!

 

Sok is blij en wij genieten!

 

We wilden deze lamp in de wc ophangen (de wc is nog een verhaal apart trouwens, dat volgt later!) maar het gat was te groot dus hebben we dat maar provisorisch opgelost. Op de tweede foto zie je testjes van houtbeits. Wil de eetkamerset beitsen maar ik vind het zo eng! Het avondlicht in huis is zo mooi op de derde foto en we genieten dubbelop van lekker eten en drinken.

 

Ik heb een tafelklem gekocht en daar plantjes en lampjes aan opgehangen, zo sfeervol! Alsof we in een wijngaard eten. Ik kocht deze vintage hoed voor in de hal en kijk, we blijken in de tuin een reuze blauwe regen te hebben. Heb er zo van genoten, wat is dat toch prachtig!

 

Ik verfde de hal, schoot uit op het plafond en besloot het plafond mee te verven. Ik vind het zo mooi geworden! Nog even een vrolijke Sok bij de boekenkast en hoe fijn zijn de bedden van de meiden? Had ik maar een zusje gehad, zo gezellig! En blij dat ze zijn met de vlaggers!

 

Donker toen ik klaar was met verven maar kijk, het plafond mee schilderen was het beste idee ooit.

 

Ik wilde een boomstam plank boven de tv!

 

We genieten zo met ons viertjes in ons huis en van de omgeving.

 

Bomen kiezen in het tuincentrum!

 

Ik tikte een houten buitenbad en een schommelbank op de kop en ik ben er zó blij mee. Hier zie je trouwens nog dat dat stuk tuin achter de aanbouw nog tegels zijn en dat de aanbouw nog lichtblauw is (WHY) en hier besloten we snel wat aan te doen.

 

Kleurtjes testen en gras leggen! We hebben een groot stuk gras gelegd en dat is zo fijn! Ook kon ik het lichtblauw dus niet meer aanzien, ik wil de aanbouw nog bekleden met hout maar voor nu is dit een goede oplossing: we verfden de aanbouw in een mooie zandkleur.

 

Hier was het gras net gelegd, inmiddels is het goed aangegroeid en verwilderd, haha. Moeten maar even een kleine maaier halen. De tuin is nog lang niet af, maar begint wel ergens op te lijken!

 

En het buitenbad is zo’n succes. Love it!

 

Genieten met een hoofdletter G.

 

Ik heb inmiddels besloten dat ik eigenlijk alle overgebleven witte muren wil verven, en de kozijnen en deuren op de verdiepingen ook. Dit zijn de tinten die ik overal in huis graag wil! Op de tweede foto zie je project badkamermeubel. Hebben een vintage dressoir gekocht en deze stenen wastafel, en dat willen we gaan ombouwen. Op de derde foto een van de 8712371863 planten en op de vierde foto weer een project: de dikke boomstam was qua vorm niet goed en nu willen we een leuning maken van deze bamboestokken.

 

Ik kreeg allerlei (gratis!) proef- en kleurstaaltjes binnen van Veneta.com, waar we al onze raamdecoratie hebben besteld!

Ik koos samen met mijn volgers voor Frans Eiken houten jaloezieën beneden en op beide verdiepingen plissé-gordijnen in Mocha en Fog Green.

 

We moeten een deel nog ophangen, maar de houten jaloezieën hangen en ik ben er zo blij mee! Ook hebben we een verduisterend rolgordijn met sterren voor het dakraam in de kinderkamer besteld en deze plisségordijnen in Fog Green voor in de kinderkamer. Past precies bij de muurkleur, I love it!

 

Hierboven zag je al een sneak peek van de nieuwe bank… Hier zie je nog de oude setting. Ik was dol op mijn gele velvet Sissy Boy bank, maar ook een beetje panisch met kinderen en hond. Het was een hele dure bank en ik had ‘m nog niet zo lang. Heb de gele bank dus daarom, en omdat ik helemaal voor de terracotta + groene vibe ga in huis en de geweldige nieuwe bank op Marktplaats vond, verkocht. Dag gele bank!

 

Hallo nieuwe kelim bank, I LOVE IT!

 

Tijd voor de hilarische wc update.

 

Nog altijd zo blij met het fijne bad en onze slaapkamer. Een heerlijk plekje.

 

Nog even een random tip: neem een abonnement op nieuwe matrassen!

Inmiddels slapen we al een paar maanden op nieuwe matrassen (wij en de meiden) en we slapen echt heerlijk. Ik deel dus met liefde nog eens deze handige tip! Om de investeringen een beetje te spreiden én milieubewuster na te denken ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor nieuwe matrassen.

Ik heb twee eenpersoonsmatrassen voor de meiden en een tweepersoonsmatras voor ons besteld bij Club 9! Dit is een super handig concept: je kunt lid worden van Club 9 (een soort abonnement) en krijgt dan kosteloos een kwalitatief goed matras (powered by Swiss Sense, in drie types en in alle maten) opgestuurd. Ze zorgen er ook nog eens voor dat je iedere vijf jaar voorzien wordt van een fris nieuw matras, nemen het oude weer mee en recyclen deze: lekker milieubewust. En: je mag 100 nachten proefslapen!

Wil jij hier ook gebruik van maken? Gebruik de kortingscode D6CZ-QUE5-XWMU of bestel direct via deze link en krijg 10% korting! Wij slapen er al een tijdje op en het slaapt echt heel goed. Wat kan een nieuw matras toch veel doen!

Huisspinsels, Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk

Leave a reply

9 comments

 1. chucky1012 17 juli, 2020 at 11:01 Beantwoorden

  Prachtige woning….
  Zulke mooie details en mooie meubels.
  Wauw echt prachtige teinten had je gebruikt.
  Mooi is het glas in lood.

  Xoxo

 2. Peter 17 juli, 2020 at 11:50 Beantwoorden

  Wat ziet dat er inderdaad super cute uit ! Lekker om zo je eigen plekje in te kunnen richten, prachtig !
  Sowieso een top bericht dank!

Post a new comment

Lees ook: