HUISSPINSELS | Wij bouwen een nestje: doei #betonleven, klus- en interieur updates & tips, handige kortingscodes en meer

8

Zoals ik hier al vertelde hebben wij in januari een huis gekocht! Een jaren ’20 huis aan het water, in een lekker rustig dorp vlakbij Utrecht. Ons eigen nestje met vier slaapkamers, deels houten vloeren, een houtkachel, een tuin en een bad. Er valt nog flink wat te klussen en ik wil jullie meenemen op dit avontuur in eigen land!

Want hoe wrik je tegels los? Hoe maak ik balken aan het plafond? Hoe prop ik zoveel mogelijk vochtbestendige planten in de badkamer? Hoe handig is die man van mij? Waar komt de zenkamer? Hoe richt ik de kinderkamer in? Waar laat ik al mijn reissouvenirs? Welke van de 176195 verftinten groen kiezen we? Heb ik ooit genoeg planten?

Het wij hebben een huis gekocht-artikel (met rondleiding door mijn vorige huis) vind je hier.
Deel I: de sleutel, afscheid, klusupdates, vergeten leidingen, #betonleven en meer vind je hier.

De eerste weken gingen niet zonder slag of stoot, maar de afgelopen weken hebben we gelukkig de leiding kunnen maken, de vloer weer kunnen leggen & zijn we langzaamaan verder gegaan met klussen, opknappen en inrichten. Hier is dan deel II: wij bouwen een nestje: doei #betonleven, klus- en interieur updates & tips, handige kortingscodes en meer!

 

Tips & kortingscodes!

Als eerste wil ik graag de drie handige tips & kortingscodes even op een rijtje delen, voordat ze verdwijnen tussen al deze foto’s. Meer over weten? (Meer) bijbehorende foto’s en verhalen staan in het verslag verwerkt!

• Jullie werden zó enthousiast bij het zien van mijn nieuwe posters op textiel op Instagram! Het hert met bloemen, de bosdieren, de leeuw… Ik ben er ook helemaal verliefd op en heb daarom even een kortingscode opgevraagd bij het bedrijf. Hij ontwerpt ze zelf, het is zo tof! Je krijgt t/m 10 april 10% korting op Posterjunkie.eu met de kortingscode whatabouther10.

posterjunkie

 

Abonnement op wasmachine & matrassen!

Om de investeringen een beetje te spreiden én milieubewuster na te denken ben ik op zoek gegaan naar alternatieven voor nieuwe matrassen en een nieuwe wasmachine. Ik heb twee hele handige concepten gevonden en deel ze graag met je!

• Ik heb twee eenpersoonsmatrassen voor de meiden en een tweepersoonsmatras voor ons besteld bij Club 9! Dit is een super handig concept: je kunt lid worden van Club 9 (een soort abonnement) en krijgt dan kosteloos een kwalitatief goed matras (powered by Swiss Sense, in drie types en in alle maten) opgestuurd. Ze zorgen er ook nog eens voor dat je iedere vijf jaar voorzien wordt van een fris nieuw matras, nemen het oude weer mee en recyclen deze: lekker milieubewust. En: je mag 100 nachten proefslapen!

Wil jij hier ook gebruik van maken? Gebruik de kortingscode D6CZ-QUE5-XWMU of bestel direct via deze link en krijg 10% korting! Wij slapen er al een tijdje op en het slaapt echt heel goed. Wat kan een nieuw matras toch veel doen!

 

• Ik bestelde een nieuwe wasmachine bij Homie Pay-Per-Use. Zij leveren gratis een energiezuinige A+++ Zanussi wasmachine, sluiten ‘m aan en vervolgens betaal je een klein bedrag per was die je draait. Je krijgt ook nog eens korting als je op lage temperatuur of ECO wast en door dit concept ga je sowieso bewuster nadenken over de hoeveelheid wasjes die je graat draaien!

Leek me nog handiger dan een wasmachine ‘leasen’ omdat dat vaak minimaal 25 euro per maand kost – ik draai namelijk 1/2 wassen per week (met twee personen en kinderen in het weekend) en zal dan maximaal op zo’n 8 euro per maand uitkomen! Wasmachine kapot? Dan komen ze het repareren of krijg je een nieuwe! Mocht je hier gebruik van willen maken: in het orderformulier vragen ze hoe mensen bij ze terecht zijn gekomen. Wanneer je hier mijn naam invult (Laura Coolen) krijg ik weer een beetje wastegoed. Daar ben ik heel blij mee! Dit geldt ook weer voor jou mocht je het aanbevelen bij iemand! Ik vind het heel handig en denk dat ik ook een droger ga bestellen. Hallo kast vol schone was:

 

Nu het nóg leukere gedeelte: de updates!

Het is zo fijn om ‘uit’ het #betonleven te zijn. Ik geloof nog steeds dat er iets niet goed is met de andere leidingen (we hebben nu een nieuwe cv-ketel, maar die druk blijft sneller omlaag lopen dan gebruikelijk… ik negeer dat voor nu even. Net zoals ‘t feit dat we nieuwe kozijnen en ramen en voegen en alles moeten, haha). We kunnen nu eerst maar rustig verder met klussen, inrichten en genieten van ons nestje. Dit huis kwam net op tijd: wat fijn dat we ons hier kunnen opsluiten in deze tijden. Ruimte, tuin, rustig dorp… Er is nog een hoop te doen, maar er is ook een hoop gedaan! Soms vind ik het lastig dat we niet alles in één keer kunnen doen, maar het is ook leuk om nog ergens naar uit te kijken.

Zo willen we op termijn een nieuwe badkamer (smaakkwestie) en willen we ook een nieuwe keuken, maar twijfelen we daarbij of we niet direct de uitbouw gaan uitbreiden. Een nieuwe keuken is al een hele investering, laat staan een uitbouw… Meerjarenproject, haha! Nu proberen we de keuken maar iets acceptabeler te maken door de tegels en de keukenkastjes te verven. En die tuin hè, dat wordt ook nog een heel project! Maar alles wordt steeds meer eigen en heel veel plekken zijn al zo fijn in huis.

Goed, ik neem jullie mee!

Wat wordt het al een fijn plekje. Ik vind ons 100-jarige huis zo leuk, zo aan het water!

 

Steeds meer hoekjes voelen als thuis. Links de werkplek van Thomas (nu we beide thuis werken, straks is het ook weer mijn werkplek) en rechts m’n pauwenstoel en het mooie licht dat naar binnen schijnt. Fijn hè, die zon de laatste tijd?

 

Dit zijn dus die te gekke posters die ik heb besteld bij Posterjunkie! Hij ontwerpt ze zelf en bovenaan dit artikel heb ik een kortingscode gedeeld. Ik heb ze op textiel af laten drukken, vind ik zo leuk staan met van die houtjes!
posterjunkie

 

Boven de trap hangen de bosdieren. De leeuw moet nog een plekje, of gebruik ik om af te wisselen.

 

Over die trap gesproken, – heb geen voorfoto trouwens – we hebben ‘m gewit en van die halve zwarte maantjes geplakt (want vrij steil en glad) en van die grote tak willen we een leuning gaan maken! Rechts een nieuw kleedje en vintage stoel in onze slaapkamer.

 

Links het fijne bad met nieuwe rolgordijnen (die had ik nog liggen!) en rechts de mandjes aan de muur in onze slaapkamer.

 

Links onze nieuwe wasmachine. Op de tweede verdieping hebben we een apart washok, heel fijn. We betalen per was, een super handig concept! Bovenaan dit artikel heb ik deze tip gedeeld. Rechts onze douche, ik laat steeds het bad zien maar we hebben ook nog een gewone douche. Je ziet een stukje van de kitcherige wastafel die er nu staat, we hebben een houten dressoir op de kop getikt die we gaan ombouwen tot wastafelmeubel. Een spannend maar leuk projectje!

 

De good ol’ krattenkast in de woonkamer en een stukje van de keuken. Daar willen we dus echt iets mee. Links is gewoon mwa, al ben ik wel blij dat er in ieder geva wel een oven en vaatwasser zijn. De wandtegels waren eerst wit met rode bloemen, die heb ik maar even wit geverfd… Rechts staat onze mooie zwarte koelkast, maar ook een enorme witte oude kast met schuifdeuren. Handig, maar lelijk. Ik vind het moeilijk om te bedenken wat we hiermee gaan doen. Ik wil een nieuwe keuken (dat wordt sparen) maar eigenlijk ook een stuk aanbouw erbij bouwen en dan een nieuwe keuken (dat wordt nog meer sparen).

 

Dit is het stukje tuin dat naast de aanbouw zit en achter de aanbouw zit ook nog een ruim stuk tuin. De hele tuin moet ook nog gedaan worden, want dat is alleen tegels nu. Ik wil een overkapping met zithoek naast de schuur, nieuwe borders met mooie planten, een stukje met groen en een paadje, een muurkas, een eettafel, een vuurkorf, een stukje houten vlonders, een nieuw terras…

En eigenlijk wil ik een stukje keukenaanbouw tot aan de deur, dan kan je een mooie grote keuken maken! Maar dat gaat flink wat kosten. Dus twijfel ik of we nu gaan sparen voor een nieuwe keuken en over een x aantal jaar een aanbouw en nieuwe keuken – maar dat voelt ook weer zonde. En die tuin moet ook nog. Lastig!

 

Ik heb de witte keukenkastjes nu in ieder geval donkergroen geverfd en nieuwe greepjes geplaatst om het een soort van iets acceptabeler te maken, maar eigenlijk helpt het niet. Haha! Misschien ga ik dan tijdelijk die witte kast vervangen door een houten buffetkast met ruimte om ook te snijden e.d. – maar dit is dus het probleem. Ik wil alles nu ‘tijdelijk’ vervangen – iets dat toch weer geld kost. Ach, alvast een nieuwe kraan en hé, kunnen we het blad niet gewoon vervangen en oh, een zwarte spoelbak is ook mooi…

Huiseigenaren, hoe doen jullie dit?

 

De matrassen van Club 9 kwamen binnen en dat was één groot feest voor de meiden! Een nieuwe kamer, nieuwe ‘grote-meiden-bedden’ én nieuwe matrassen. Oh, én FROZEN dekbedden. Foeilelijk maar wat maak je ze er blij mee, en daar gaat het om hè? Haha! De matrassen slapen heerlijk, wij hebben zelf ook een nieuw matras besteld. Ik maak gebruik van een handige matras-abonnementen concept en vertelde je daar alles over bovenaan dit artikel + deel daar ook een mooie kortingscode. Het is echt top!

 

We hebben eindelijk gordijnen in plaats van kranten in onze slaapkamer, haha!

 

En ik heb eindelijk mijn kledingkast ingericht. Zo fijn: we hebben twéé enorme inbouwkasten in onze slaapkamer, dus deze heb ik geclaimd.

 

Woohoo, sinds twee weken wonen de meiden (ieder weekend) ‘echt’ bij ons in het nieuwe huis! De afgelopen weken heeft Thomas nog heen en weer gependeld en ze zoveel mogelijk bij het hele huis en de verbouwing betrokken. Dan kwamen ze elke dag langs als ik bezig was in het nieuwe huis. Ze hebben geholpen met alles uitkiezen, geholpen met verven (soort van…) en steeds even komen kijken. Mooi om te zien hoe blij en enthousiast ze worden van het nieuwe huis. Iedere week als ze binnenkomen is het ‘Die vloer hebben wij uitgekoost! Die takkietak wordt de trapleuning! Die muur heeft ik geverfd! Is de verf al opgedroogd? Dat zijn de nieuwe kussens! Hallo, waar zijn de rode bloemen in de keuken? Die vonden wij mooi!’. Echt zo leuk. Ze sliepen vanaf de eerste nacht direct probleemloos en eigenlijk gaat alles lekker vanzelf nu. Ze zijn al helemaal gewend! Fijn om eindelijk in één huis te wonen en niet elk weekend heen en weer te pendelen tussen twee huizen.

 

Van de trapkast in de woonkamer hebben we een speelhok gemaakt met het keukentje en al het speelgoed. Zo handig, want als ze weer naar hun moeder gaan is ‘t deur dicht en weg kindertroep. Haha!

 

Als beloning voor de eerste nacht goed slapen kregen ze een Frozen step. Dat hielp, haha!

 

We proberen iedere dag even naar buiten te gaan met ze, maar door Corona kunnen we jammer genoeg niet lekker naar de dierentuin enzo. Maar we vermaken ons best met lekker wandelen in ‘t dorp.

 

En verlaten speeltuinen zoeken, haha. En we hebben gelukkig een tuin!

 

Zondagse ontbijtjes & kleifestijn.

 

Samen borrelen (oh, ook een nieuwe tv dankzij een nieuw energiecontract, altijd fijn die cadeautjes!) en dan als ze weer weg zijn: me-time!

 

We hebben een nieuwe lamp voor boven de eettafel, maar het aansluiten is nog niet gelukt! Er zit wel een aansluiting, maar het werkt niet. Waar ‘t aan ligt? Geen idee. Er moet sowieso nog eens een elektriciën komen, dus we moeten maar even kijken…

 

De afgelopen weken loop ik iedere dag in een yogalegging en hoodie, dus soms probeer ik toch maar even weer m’n mooiste jurken uit de kast te trekken om me niet helemaal te verliezen in dat downerige gevoel door deze gekke periode.

 

Lief kaartje van Liv, helpt ook <3

 

Regenboog door m’n raamkristal & aspergetijd: helpt ook!

 

We hebben trouwens nog twee kamers ‘over’. Daar moeten we nog een mooie bestemming voor vinden, voor nu zijn het rommelhokken en opslag, haha.

 

We hebben deze week een mooie wandeling door ons dorp gemaakt. Echt fijn en mooi om te zien, het is zo’n leuk dorp met veel water en oude gebouwen (kaaspakhuizen!!!). Dit keer wandelden we dus door het dorp zelf, maar je loopt vanaf hier ook zo de natuur (veel meren!) en de weilanden in, maar dat moeten we allemaal nog ontdekken.

 

Links is het begin van onze kade! Zo’n leuk stukje.

Dit weekend zijn we trouwens wel even naar een meer naast ons dorp gegaan met de kinderen. Heerlijk, die natuur om de hoek! Ik wil nog even op zoek naar een mooi bos in de buurt. We zijn in principe redelijk snel op de Utrechtse Heuvelrug en bij de Biesbosch, maar een bos dichterbij is ook wel fijn. Ik woonde 10 jaar op de Veluwe en dat mis ik wel eens soms! De volgende stap (over een x aantal jaar) is een huis in het bos, voor de komende tijd is dit een mooie eerste stap voor ons samen. Ben echt heel erg blij met ons huis en de plek waar we nu wonen, wat een verademing al.

Huisspinsels, Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk

Leave a reply

8 comments

  • Laura 30 maart, 2020 at 12:40 Beantwoorden

   Oeeeeh, gefeliciteerd! Super leuk, en echt een (soms frustrerend) maar vooral erg leuk project. Ben benieuwd! :))

   Ik heb de nodige dingen nog niet genoemd haha, wij moeten nieuwe kozijnen en ramen en gevel en voegen en elektriciteit en scheuren in de wanden en ga zo maar door. Maar van binnen is het nog redelijk te doen tot nu toe! Het hele huis is verzakt. Maar er ligt een nieuwe fundering in sinds afgelopen zomer, dus nu kan het in ieder geval niet verder zakken!

 1. Josianne 31 maart, 2020 at 07:11 Beantwoorden

  Goeie vraag of je nu inderdaad tijdelijk iets moet verbouwen om het later nog meer te verbouwen. Toen wij ons huis kochten hebben we alles in 1x gedaan en geld geleend bij onze ouders om dat te kunnen bekostigen (maar ik snap dat dat niet in elke situatie mogelijk is). In jouw situatie zou ik misschien de keuken maar accepteren zoals ‘ie nu is (met minimale aanpassingen om het toch wat fijner te maken), en sparen voor een uitbouw. Op dat moment kun je dan meteen de keuken verbouwen. Het is zonde van het geld als je het dubbelop doet (zeker als je nu toch eerst moet sparen voor een keuken).

 2. Lotte 31 maart, 2020 at 12:35 Beantwoorden

  Yesssss, fan van deze updates hoor! Zoals ik je ook al op Instagram zei: ik zou ff tandenbijten en doorsparen voor de aanbouw en keuken. Echt zonde om nu een nieuwe keuken te steken en dan over een paar jaar ze weer af te breken. Ik zie zoveel Laura-dingen (kratten boekenkast! vlaggetjes! jurkjes!), leuk om te zien dat jullie van het huis een thuis aan het maken zijn voor jullie viertjes! Succes en veel plezier ermee. :-)

Post a new comment

Lees ook:

5unday’s Pleasures #38

De 5unday’s pleasures had een zomerstop van twee maanden maar het is nu weer wekelijks tijd voor een dosis pleziertjes! Als vanouds deel ik graag ...