HUISSPINSELS | Wij bouwen een nestje: klusupdates, vergeten leidingen, #betonleven en meer

11

Zoals ik hier al vertelde hebben wij in januari een huis gekocht! Een jaren ’20 huis aan het water, in een lekker rustig dorp vlakbij Utrecht. Ons eigen nestje met vier slaapkamers, deels houten vloeren, een houtkachel, een tuin en een bad. Er valt nog flink wat te klussen en ik wil jullie meenemen op dit avontuur in eigen land!

Want hoe wrik je tegels los? Hoe maak ik balken aan het plafond? Hoe prop ik zoveel mogelijk vochtbestendige planten in de badkamer? Hoe handig is die man van mij? Waar komt de zenkamer? Hoe richt ik de kinderkamer in? Waar laat ik al mijn reissouvenirs? Welke van de 176195 verftinten groen kiezen we? Heb ik ooit genoeg planten? Dus. Dat. Vind ik leuk. En hier is dan deel I: de sleutel, afscheid, klusupdates, vergeten leidingen, #betonleven en meer.

Jullie hebben het misschien al voorbij zien komen: de afgelopen drie weken gingen niet zonder slag of stoot. Wat een pech! Ik neem jullie mee in onze klusperikelen…

 

 

De start

Nadat we de sleutel kregen zijn we direct hard begonnen met klussen. We hadden ‘t een beetje krap gepland: een week later moest ik mijn appartement verlaten en was het in ieder geval handig dat er een vloer in de woonkamer en hal zou liggen. Een paar maanden geleden is er een nieuwe fundering onder dit huis gekomen en daarom lag er beneden alleen beton. Boven lagen er gelukkig al houten vloeren en op de tweede verdieping lag nog laminaat. En hé, het was dan ook weer slimmer om beneden eerst te verven, vóór de vloer er in zou gaan. Dit alles in twee dagen. An die arbeit! Een stapel lieve vrienden (en de meiden!) kwamen helpen en we schoten enorm op: de blauwe muren in de woonkamer werden wit, de witte lange muur werd donkergroen, en in onze slaapkamer besloten we ook alvast de muur terracotta te verven, én de vloeren in de woonkamer en in de hal werden gelegd. Ondertussen stroomden dat weekend de kaartjes en bloemen al binnen, en stonden er zelfs al buren met wijn op de stoep. Zo ontzettend lief!

 

Verhuizen, afscheid, uitpakken & een nieuw begin bouwen

In die week moest ik ook alles inpakken in mijn oude appartement, verhuizen en netjes opleveren. Druhuk! Ondertussen hadden we nog steeds geen warm water boven, maar volgens de makelaar lag dat aan een kraantje dat vervangen moest worden en daar zou iemand voor langskomen. We gingen dus gestaag door. Alle spullen gingen middenin de zondagsstorm over (dank aan Verhuisbedrijf Utrecht die alles veilig hebben overgebracht!) en het oude huis werd opgeleverd. Een week van afscheid. Boven staat het (nog steeds) bomvol dozen maar beneden gaf ik de meubels her en der al een plekje, testte ik het bad, bestelde ik gordijnen en gouden gordijnroedes (die vervolgens voor vitrage bleken en dus veel te dicht op de muur zitten… al doende leert men), ging ik verder met onze slaapkamer en leek er langzaam al een nestje te ontstaan…

 

De vergeten leiding

…En toen kwamen ze ‘het kraantje vervangen’.

Wat dus geen simpel klusje bleek. Er bleek iets heel erg mis. Niemand begreep het. We hadden namelijk wel warm water in het bad, maar niet in de wasbak en de douche. Drie monteurs verder besloten ze dan maar even het koude water direct in de warmwaterkraan te laten stromen om te zien wat er dan zou gebeuren. Jullie kunnen je voorstellen hoe dat voelde: met grote ogen stond ik beneden in de woonkamer naar het plafond te staren, ik moest maar even kijken of er ergens water uit zou stromen. En toen hoorde ik het: water… ‘Gelukkig’ tussen de muur en de vloer en niet vanuit het plafond maar inderdaad: dat was niet goed!

Om een heel lang verhaal kort te maken: vorig jaar zijn er in heel onze straat nieuwe funderingen geplaatst. Wij zijn het enige huis met, blijkbaar, twee warmwaterleidingen naar boven. Denk omdat de badkamer ooit is verplaatst naar een andere kamer. Had nog steeds niet fout moeten gaan, maar ze zijn doodleuk een leiding vergeten en die lag nog open ONDER de betonnen vloer. Onze mooie vloer moest er weer uit, onze meubels staan in een hoek, de betonnen vloer werd deels open gehakt, de leiding werd gevonden en aangelegd, dwars door de kamer. Top! Gelukkig kwam er een poes in de tuin voor troost.

Inmiddels hebben we weer warm water boven, maar nog geen vloer. Het is namelijk nog even afwachten of er ook niet iets is misgegaan met de CV leidingen. Die moesten we namelijk 2x per dag bijvullen wat ouderdom kan zijn, maar vaak duidt dit op een lekkage. Sinds woensdag hebben we een nieuwe CV-ketel. Duimen dat dit goed blijft gaan, hij fluctueert nog behoorlijk dus durven de vloer er nog niet in te leggen. Maar ben wel klaar met het #betonleven.

Links was het nog goed. Rechts kwam de poes.

 

Weer aan de slag

Goed.

Dit heeft dus wat extra tijd gekost en een paar grijze haren verder zijn we toch maar weer aan de slag gegaan met de honderd andere dingen die nog moeten gebeuren, zoals de kamer van de meiden! Er is ruimte genoeg in ‘t huis om ze beide een eigen slaapkamer te geven, maar vooralsnog willen ze gewoon lekker samen slapen. De bovenverdieping met twee ruime kamers en een washok is pas in 1994 geplaatst, daar hoeft dus niet zoveel aan te gebeuren! Deze kamer was oudroze, maar we hebben ze zelf een kleur laten kiezen en alles moest… groen! Ik heb een goede invloed.

Dus daar ging ik. Ik verfde twee muren groen, liet een klein stukje oudroze zitten en verfde een verdwaalde blauwe balk weer wit. Vervolgens plakte ik gouden stippen op de witte muur: zo’n leuk accent! We hebben twee eenpersoonsbedden gekocht omdat we nog goede bodems hadden, dus het zijn met recht #grotemeidenbedden. De matrassen komen vrijdag binnen en ik neem gewoon aan dat de vloer er dan ook weer in ligt, dus dan kunnen ook zij hier eindelijk slapen!

Verder verfde ik die prachtige rode bloementegels in de keuken maar even wit. Ik wil een nieuwe keuken maar tot die tijd kon ik dit gewoon niet aan, haha! We komen bijna om de dag bij de bouwmarkt en ik heb deze groene tegels op het oog. Ook lopen we steeds vaker even rond in ons dorp. Het dorp zelf is echt heel leuk: overal loopt water, er zijn een boel mooie, oude huizen, er schijnt een prachtig natuurgebied op loopafstand te zijn, we hebben al regelmatig bij de brouwerij (in een molen!) gegeten, er zijn een heleboel leuke winkeltjes en eettentjes, een fantastische grote kinderboerderij, een zwembad, ge-wel-dige kringloopwinkels (fan!) waar ik direct o.a. dat grote poppenhuis voor de meiden kocht, ik kwam zomaar een stukje street-art tegen, ons authentieke straatje is zelfs lief in de regen, er is een KAASMUSEUM (!) en we hebben gewoon een station dus ik sta zo in bijvoorbeeld Utrecht. Een prima plekje voor ons nestje dat echt wel een heel erg fijn nestje gaat worden, ondanks deze tegenvaller.

Huisspinsels, Interieur, LIFESTYLE, Lifestyle, Persoonlijk

Leave a reply

11 comments

 1. Dio 8 maart, 2020 at 10:13 Beantwoorden

  Oh wauw! Wat gaat dit een paleisje worden. ZO mooi die glas in lood deuren. Het is even een zure appel dat klussen en verbouwen, maar het wordt heel erg mooi! Succes!

 2. Jennifer 9 maart, 2020 at 21:59 Beantwoorden

  Wauw! Het ziet (of zag..) er echt al super mooi uit! Wel echt balen van al die ellende, maar het word vast echt super!
  Welke kleur terracotta heb je eigelijk gebruikt voor de slaapkamer 😍

 3. chucky1012 10 maart, 2020 at 04:05 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jullie prachtige woning!
  Helaas dat er problemen waren….
  Hoop dat alles nu in orde is.
  Ik kan goed begrijpen dat jullie de vloer nog niet terug wilden leggen.
  Mooie grote kamers.
  Het ziet er zo gezellig uit.
  Veel succes met alle andere klussen etc….

  Xoxo

 4. Malou 17 maart, 2020 at 17:32 Beantwoorden

  Wat een fijn nestje, ondanks de opstartproblemen 😊 en wat een geweldige kleuren, terra cotta en groen. Welke kleuren zijn dit precies? Ik heb ook nog een paar muurtjes te schilderen en deze kleuren zijn perfect! 🥰

Post a new comment

Lees ook: