HOTSPOT / ARNHEM – Caspar

18

Bij ons om de hoek ligt het Modekwartier (in de wijk Klarendal) welke zich op een bijzondere manier heeft ontpopt in Arnhem. Het Modekwartier bestaat uit 1,5 kilometer lang kleine mode initiatieven: opkomend ontwerptalent, design shops, ateliers, vintage én fijne eetgelegenheid. Dat past wel in mijn straatje (letterlijk en figuurlijk…). Niet zo gek ook, met ArtEZ in de stad. Er zit zelfs een waar modehotel ontworpen door Arnhemse topontwerpers.

In dat hotel (hotel Modez- waar ik wel een nachtje zou willen overnachten, ze hebben echt te gekke modekamers) zit café Caspar gevestigd, gerund door een man met passie voor zijn vak én met een ambachtelijke keuken. Ondanks dat het bij ons om de hoek zit had ik er nog niet gegeten, en daar hebben we vorige week verandering in gebracht. De sfeer viel me gelijk op: een leuk terras, een barbecue buiten en een speciaal ontworpen design inrichting gecombineerd met het huiskamer gevoel, de bordspelletjes en de boeken staan klaar.

Na het voorgerecht (tip: ballen van Thor, vegetarische bitterballen en brood met huisgemaakte mayonaises) bestelden we een diamanthaas en een procureur, en we hebben zitten smikkelen. Café Caspar heeft een huiskamerconcept voor het diner: eten wat de pot schaft. Een wekelijks wisselend menu met een vlees-, vis en vegetarisch hoofdgerecht. Grappige noot: mijn procureur (varkensvlees) werd geserveerd met een couscous. Nagenieten met een sinaasappel-tiramisu met witte chocolade. Kunnen ze geen Caspar shop beginnen met die ballen van Thor en tiramisu voor thuis? Buiten op het terras was het contrast vermakelijk, de ‘echte Klarendallers’ (vroeger een probleemwijk) liepen langs het terras vol met ‘hippe’ modekwartiertjes. Een genot voor de terraskijker.

De uitgebreide lunch en borrelhapjes op de kaart zagen er ook uitnodigend uit. Ik vond de mini kaasfondue erg leuk. Daarnaast een hoop speciaal biertjes en borrels en ik geloof dat ik binnenkort een ontbijtje ga halen: WENTELTEEFJES!

– Café Caspar Facebook – Twitter – Location 

652

653

654

655

656

657

659

660

DESTINATIONS, Hotspots, Must Eat, Nederland

Leave a reply

18 comments

Post a new comment

Lees ook: