HOTSPOT / ARNHEM: Arneym

53

Afgelopen woensdag lunchten we bij Arneym. Dit keer niet voor de romantiek, maar voor le blog. Want dit restaurant in het centrum van Arnhem is absoluut een vermelding als hotspot waard. Dit is eigenlijk echt ‘ons’ restaurantje. Hier hadden we onze eerste date (waar ik heel charmant de hele avond met een lamp op m’n neus zat en wederhelft een black-out had) en het bracht ons toch geluk. De niet zo charmant verlichtte neus is me vergeven en wederhelft durft inmiddels tegen me te praten. We zijn nog steeds samen en happen nog steeds met regelmaat bij Arneym. En met een glimlach op mijn gezicht kijk ik elke keer weer even naar het plekje waar we zaten.

Als eerste de stijl van Arneym: helemaal mijn ding. Verschillende gave stoelen, eigengemaakte retro kussens en een algehele creatieve vintage stijl. Ik geniet er telkens weer van en krijg er zelfs inspiratie van voor ons eigen huis. Ondanks dat het restaurant klein oogt en het altijd vol is heb je wel het gevoel van privacy en huiselijke knusheid door de sfeer.

Het concept is genieten. Samen genieten en samen delen van kleine hapjes en lekkere drankjes, dat is het idee. Tijdens de lunch heb je de keuze uit allerlei originele minibroodjes, kleine salades en soepen door middel van een kaartje en een potlood. Aanstrepen maar, af en toe wat bij bestellen en genieten van de kleine hapjes. De gerechtjes zijn absoluut niet duur en zo is het leuk om van alles wat te proberen.

Dit keer een heerlijk plateau (robuust olijfhout, mooi!) vol met allerlei koude en warme minibroodjes, twee soepjes en een zoete hap na. Met een chardonnay en een dessertwijn in onze hand hebben we genoten van onze middag. Ook in de avond heb je de keuze uit allerlei kleine hapjes. Een soort tapas- eigenlijk mag ik dat niet zeggen, de enthousiaste en bereisde eigenaren haalden niet alleen inspiratie uit Spanje, maar van over heel de wereld: maar dan anders. Een ontmoetingsplek waar de creativiteit en passie van af straalt.

1439

1440

1441

1442

1443

1444

1445

1446

1447

1448

1449

DESTINATIONS, Hotspots, Must Eat, Nederland

Leave a reply

53 comments

 1. Karlijn 8 oktober, 2013 at 11:09 Beantwoorden

  Haha, een lamp op je neus en een black out klinkt als de ultieme avond. Ik kende deze plek nog niet, maar het ziet er leuk uit. Ik vind Urban Chef erg leuk, ken je dat? Heerlijke taart hebben ze daar :) Maar de volgende keer als ik in Arnhem ben, ga ik hier zeker even kijken.

 2. Michelle @ The World is a Book 8 oktober, 2013 at 11:35 Beantwoorden

  Aah mini-broodjes! Ik ben nu al fan haha! Wat een lief plekje en zo leuk: die herinneringen aan die eerste date. Die liggen bij mij in Maastricht. Zodra ik een baan heb met bijpassend salaris koop ik een treinkaartje naar Arnhem en ga ik hier mini-broodjes scoren. En Arnhem her-ontdekken. Daar ben ik al tien jaar niet meer geweest. Behalve ‘s nachts in het Gelredome, maar dat telt niet echt mee he ;-)

 3. Anouk 8 oktober, 2013 at 19:35 Beantwoorden

  Het eten ziet er heerlijk uit, het restaurant ziet er top uit en ooooh, die muren, wat ontzettend mooI! Deze gaat zeker op mijn lijstje! Wie weet als ik weer eens een college skip;) Haha.

 4. Sammi 25 september, 2017 at 08:55 Beantwoorden

  Ik kom hier ook regelmatig lunchen, blijft heerlijk! Ik heb nog een tip voor jou, Grand Café aan de Beek is één van mijn favoriete plekken om te lunchen. Ben je hier al eens geweest?

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Vintage collection IV

Jullie kennen mijn obsessie voor vintage. Ik schreef vandaag een gastblog voor een leuke ‘tweedehands’ blog en realiseerde me dat ons huis echt alleen maar ...