HOTSPOT / De Filipijnen: Bluewater Beach Resorts Marigabo & Panglao Island

24
Bluewater Resort

Tijdens onze reis door de Filipijnen krijg ik de uitnodiging om in twee verschillende accommodaties van de Bluewater Resorts te overnachten. Met het statement dat ze een authentiek Filipino accommodatie zijn maken ze me nieuwsgierig en ik wil dit gevoel dolgraag verder uitpluizen. Conclusie? Het is er fijn. Vanaf het moment van binnenkomst in beide resorts vliegen de ‘yes sirs’ en ‘okay ma’ams’ je om de oren. De Filipino’s lachen van oor tot oor, zijn onwijs vriendelijk en vooral oprecht, gastvrij en betrokken. Ik voel me er welkom. Deze twee bijzondere plekjes zijn zeker een hotspot waard en mocht je willen relaxen of een nachtje bijkomen op twee prachtige Filipijnse eilanden, denk dan aan deze accommodaties met de slogan “Very Filipino”. Op twee verschillende eilanden ontdek ik de ware ‘Bluewater Resorts’ op Cebu Island (Marigabo) en Panglao Island. Ik neem je mee naar beide plekjes.

Bluewater Resort Panglao Island

De eerste accommodatie die we mogen proeven stelt ons niet teleur. De authentieke details vallen direct op en het ontzettend lieve en gastvrije personeel geeft ons een warm gevoel. Na een welkomstdrankje en lunch met de eigenaar snappen we waarom de slogan ‘Very Filipino’ is. Het gehele management en personeel komt uit de Filipijnen en ze stralen. Ik heb nog niet zo’n lieve mensen ontmoet. Aziaten zijn vriendelijk en gastvrij, maar de Filipino’s steken er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit. Het raakt ze dat reizigers de Filipijnen vaak overslaan na alle natuurrampen en ellende, terwijl ze zo trots zijn op hun land. Ook ik kan je vertellen dat dit zonde én onnodig is. We gaan naar onze kamer, de ‘Premier Deluxe Suite’. Bij binnenkomst valt mijn mond open en moet ik mezelf inhouden om op de bedden te duiken. Ze zweven. ZE ZWEVEN! De bedden zweven. Wat een fijne, lichte kleuren en de badkamer is magisch. In Azië hebben ze van die fantastische buitendouches en ook deze ruimte doet aan alsof je midden in de natuur baddert. We wandelen door het gebied en genieten van de tropische tuinen en de rust. Het typisch Filipijnse diner bij Alplaya is overheerlijk en het uitzicht is sprookjesachtig. Wat een mooie baai. Klein maar fijn en met een romantische sfeer, en die kleuren van het water blijven me verbazen. Ik wil hier de hele dag zitten, mediteren, nadenken. Helaas zat het weer niet mee (typhoon…) dus hebben we geen gebruik gemaakt van de gratis kayak & snorkel-mogelijkheid, maar hier zijn op dit moment is genoeg.

Bluewater Resort Panglao Island Philippines

Bluewater Resort Panglao Island Philippines

Bluewater Resort Panglao Island Philippines

Bluewater Resort Panglao Island Philippines

Bluewater Resort Panglao Island Philippines

Bluewater Resort Panglao Island Philippines

Bluewater Resort Maribago, Cebu

Dit prachtige resort ligt op het eiland Cebu. Door de typhoon zaten we vast op Bohol en kwamen we helaas pas laat aan, terwijl we een vroege vlucht hadden. Desondanks hebben we ultiem genoten van dit momentje Filipijnse gastvrijheid. Verwelkomd met een lemongrass – calamansi sapje worden we naar onze kamer gebracht. Dit keer testen we een ander type: de Amumi Spa Room. Gelegen voor het zwembad (lagune idee) en vlakbij het spa gedeelte van Bluewater ligt onze kamer op de eerste verdieping. De kamer heeft authentieke Filipijnse accenten (de schelpen in de deur…mooi!) en ook al zijn de kleuren in de kamer wat donker, de badkamer trekt direct mijn aandacht. Ik heb een zwak voor badkamers in de buitenlucht of met het idee in de buitenlucht te zijn. Dat laatste is hier het geval. Er liggen stenen op de grond (dat gaan we nu ook doen thuis) en alles is afgewerkt met hout en andere natuurlijke materialen. Én veel licht. Heaven. Het gehele resort is ‘om’ de oorspronkelijke natuur heen gebouwd, de originele bomen, weides en planten staan er nog en via meertjes, tuintjes en bruggetjes loop je er rond. Wat een fijn sfeertje. Alles is open-air, de verschillende restaurants zijn indrukwekkend (check die lamp van aangespoelde schelpjes!) en het privé strand met eigen eiland doen paradijselijk aan. Alles is er mogelijk, er worden zelfs verschillende watersporten aangeboden en ze hebben een pond met haaien. HAAIEN! Ons diner in het Allegro restaurant valt wat tegen, het ontbijt daarentegen is goddelijk. Een fijne plek en zeker aan te raden om uit te rusten wanneer je de volgende dag vliegt: het vliegveld ligt om de hoek. De Filipijnse details, de sfeer en het ontzettend vriendelijke personeel heeft ons geraakt. Ik hoop er nog eens terug te komen.

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Bluewater Resort Maribago Cebu Philippines

Azië, Bohol, Cebu, De Filipijnen, DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep

Leave a reply

24 comments

  1. Food Love and Happiness 2 juni, 2014 at 05:35 Beantwoorden

    Wauw, dat zijn toch wel 2 hele fijne plekjes! Die kleuren van de onderste hotelkamer zijn voor mij ook wat te donker, maar verder: prachtig. Hele bijzondere badkamer inderdaad. Leuk dat jullie er alweer inspiratie uit hebben opgedaan voor je eigen huis:)

  2. Sandra 2 juni, 2014 at 16:46 Beantwoorden

    Zo, ik moest een hoop bij lezen haha, dat is toch anders als je zo lang op reis bent. Maar wat een gave hotels! Het is dat ik zo weinig op de Filipijnen kom, want anders….

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / Week III: Laos

In de ochtend namen we onze vlucht van Phnom Penh naar Bangkok, waar we een nacht zouden verblijven om de volgende avond de nachttrein te ...