HOTSPOT / Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beachresort, Ouddorp

29
Oasis Parcs Ouddorp

Had jij gedacht dat bovenstaande foto gewoon in Nederland is genomen? Ook ik waande me in St. Tropez. Echter ligt Ouddorp in Zuid-Holland, op letterlijk een steenworp afstand van het mooie Zeeland. Hier vind je het Oasis Parcs Punt-West Beachresort.

Via verschillende boerderijen road trippen mijn vriend en ik naar ons droomhuisje van Oasis Parcs for the weekend en bij aankomst valt mijn mond open. Wat een bijzonder gebouw, zo gelegen tussen het duingras en aan het kabbelende water. Ik stap binnen en weet niet waar ik moet kijken. De villa bestaat uit verschillende open verdiepingen. De woonkamer is omgeven door ramen, een steile trap omhoog brengt je naar een geheime ruimte vol kussens, een trappetje brengt je naar de ruime leefkeuken terwijl een andere trap je naar de eerste slaapkamer brengt (mét eigen badkamer). Een tweede slaapkamer met wederom een eigen badkamer ligt aan de achterkant en de veranda met zicht op het zoutwatermeer maakt het af. Ik. Wil. Hier. Wonen. En het licht. Het licht is hier zo mooi. Gouden stralen regenen naar binnen, ik zet een muziekje aan en de wijn op tafel.

Mijn vader en zijn vriendin sluiten zich bij ons aan (want hé: ons huis is meer dan groot genoeg) en het is fijn om wat quality time met elkaar door te brengen op deze mooie plek. Mijn vader woont in een Gronings dorp in het noorden van het noorden (waar ik geboren en getogen ben, maar dit plattelandsmeisje vloog uit) en daarom zien we elkaar eigenlijk veel te weinig. Na wat wijntjes kruipen we in bed en als ik wakker word zie ik de lucht oranje kleuren. Het is vroeg, maar ik schiet in m’n kleren en stap naar buiten. Al wandelend over het strand terwijl de zon langzaam opkomt voel ik me even intens gelukkig. Wat is de wereld mooi, of dat nou onder of boven deze aardbol is. Als ik terugloop verwelkomt de geur van verse broodjes me en we ontbijten met z’n allen om vervolgens op pad te gaan.

Al road trippend van Zeeuws eiland naar eiland waaien we weg op het strand, staren naar stoere kitesurfers, beklimmen duinen, bezoeken het Watersnoodmuseum, aaien geitjes op de geitenboerderij, kopen veel te veel kaas (en wijn) en zoeken schatten op de rommelmarkt. In de avond schuiven we met zand tussen onze tenen aan bij Werelds aan het Strand, het bijzonder mooie restaurant dat bij Oasis Parcs is gelegen. We delen er allerlei heerlijke kleine gerechten, nippen van onze wijn en kletsen nog wat na. De truffelrisotto zweeft nog steeds af en toe door mijn gedachten, ook mag je me wakker maken voor die bijzondere crème brûlée met citroengras. Ik wandel nog eens een rondje door het restaurant terwijl de DJ me een knipoog geeft en neem een kijkje buiten. Daar lijkt het me heerlijk vertoeven op de loungebanken. Witte doeken waaien in de wind en ik denk eens terug aan Zakynthos. Geen wonder dat ze voor de mooiste bar van Nederland zijn genomineerd.

Nog niet overtuigd? Bekijk deze schitterende plaatjes dan eens. Een hoop inderdaad. Ik kon niet stoppen met klikken, want wat is het licht in dit deel van Nederland toch mooi. Er is een reden waarom de schilders van ons land zich allemaal in Zeeland settelden. Ja, voor een weekend St.Tropez gevoel moet je hier zijn.

Kijk en geniet, net zoals ik heb gedaan.

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Oasis Parcs Ouddorp

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Sleep, Nature, Nederland, Ouddorp, TRAVEL, Travel Category, Zeeland

Leave a reply

29 comments

  1. Marijke 30 september, 2015 at 07:29 Beantwoorden

    Wat een heerlijk gezellig huisje… past perfect bij jullie oldtimer ;-) Goh, ik zou eigenlijk ook eens met mijn papa en zijn vriendin een weekendje weg moeten, want we zien hen ook véél te weinig aangezien ze zo ver wonen. Dan heb je echt voldoende tijd om bij te kletsen! Misschien moet ik hen een weekendje weg cadeau doen voor kerst of zo. Dankjewel voor de inspiratie ;-)

Post a new comment

Lees ook: