HOTSPOT / Nijmegen: restaurant de Firma

26
de firma nijmegen

Deze leuke hotspot in Nijmegen hadden jullie nog tegoed. Laatst at ik bij de Firma in Nijmegen en was blij verrast door deze leuke avond. Een echte aanrader. Ik kon het natuurlijk verwachten, de Firma is van dezelfde ambitieuze eigenaar als de Meesterproef. Al lijkt de buitenkant dit keer minder bijzonder dan de eerste indruk van de Meesterproef, niets blijkt minder waar. De Firma bestaat uit allerlei hoekjes, trappetjes, barretjes, verschillende verdiepingen en een open keuken. Binnen is het warm en donker en er hangt een fijne, huiselijke sfeer. De geuren uit de keuken komen me al tegemoet en ik krijg trek.

Bij de Firma draait eten om delen. Het is een tapas restaurant in een modern jasje en op de kaart staan kleine gerechten die je samen deelt en hapt. Alle ingrediënten zijn vers, seizoensgebonden en huisgemaakt en de gerechtjes zijn geïnspireerd op het beste streetfood van over de hele wereld. En dat proef je. Werkelijk elk gerecht is verrukkelijk en ook de wijn smaakt goed. De ober is dolenthousiast en raadt ons de lekkerste hapjes aan. Ik loop nog eens een rondje en verbaas me over de verschillende hoekjes die ik steeds weer opnieuw ontdek. De inrichting is net zoals bij de Meesterproef ontzettend rauw, industrieel en vintage. Daar waar ik van hou.

Wij zitten knus binnen, het is winter, maar inmiddels roept de lente ons en is het tijd voor een nieuwe ronde. Ze schijnen het mooiste terras van Nijmegen te hebben en dat vraagt om een nieuw bezoekje. En een hapje. En een wijntje. Je vindt de Firma aan de Lage Markt 47 in Nijmegen en ze zijn dagelijks geopend van 17:00 – 24:00.
Hebben jullie weleens bij de Firma gegeten?

eten nijmegen de firma menukaart de firma nijmegen sfeer de firma nijmegen de firma nijmegen eten firma restaurant de firma nijmegen restaurant de firma nijmegen impressie de firma nijmegen restaurant de firma nijmegen eten de firma nijmegen

DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Eat, Nederland

Leave a reply

26 comments

 1. Marissa 13 maart, 2015 at 09:29 Beantwoorden

  Ziet er heel leuk uit! Nijmegen heeft heel veel leuke restaurantjes, maar ik ga/ging altijd naar hetzelfde! Vind het wel jammer dat ik niet meer in Nijmegen woon, het is zo’n leuke stad!

 2. Karlijn 13 maart, 2015 at 14:17 Beantwoorden

  Een super leuke plek! Ik woon nu 1.5 jaar in Nijmegen en ik ontdek steeds meer van dit soort leuke restaurants en lunch/koffie tentjes. First things first, Credible, Bairro Alto en ook de Firma. En er komen steeds meer leuke plekjes bij. Heerlijk :)

 3. Melanie 13 maart, 2015 at 14:43 Beantwoorden

  Wat een leuk restaurantje! Ik ben ook fan van deze stijl en al helemaal van enthousiaste obers!
  De tapas zien er lekker uit zeg.

  Fijne foto’s, leuke tekst!

  Geniet van de dag!
  XoXo Melanie

Post a new comment

Lees ook: