HOTSPOT / Málaga, Spanje: restaurant Vino Mio

22
Vino Mio Malaga

Tijdens ons heerlijke weekend in Málaga eten we niet alleen bij de typisch traditionele Spaanse tapas-restaurantjes, maar ook een avond bij het leuke restaurant Vino Mio. Het restaurant wordt al 10 jaar gerund door Nederlandse eigenaresse Hélène, eerst om de hoek – nu in deze mooie locatie naast het Teatro de Cervantes. Vino Mio is een combinatie tussen de wat bredere culinaire keuken met veelal toeristen en ‘Spaanse Nederlanders’ en de traditionele Spaanse gasten en authentieke tapas. Dit zie je terug in het verloop van de avond. Wij zijn zittenblijvers en zien in het begin van de avond veelal Nederlanders die in Spanje zijn gaan wonen en toeristen die tijdens het eten worden vermaakt met een Flamenco dans, en na een moment van stilte druppelen er laat in de avond Spaanse gasten binnen. Op zoek naar fijne tapas en gezelligheid. Gelukkig vind je hier beide, ik ben meestal op zoek naar traditionele restaurantjes.

Ik stap binnen en krijg een warm onthaal van de eigenaresse. Ik neem de inrichting in me op en mijn oog wordt direct getrokken naar alle schilderijen die er hangen. Iedere maand hangt er een andere expositie van verschillende Spaanse kunstenaars. Ik hou wel van dat creatieve twistje. De Buddha’s en Geisha’s die er nu hangen nemen het Spaanse gevoel wel wat weg bij mij – maar zijn prachtig.

Samen met Hélène kletsen we wat, nippend aan onze sangria, en het enthousiasme van deze ambitieuze vrouw is niet te missen. Een wervelwind en een brok energie die trots mag zijn op wat ze heeft neergezet in Málaga. Het dineren is een feestje, we worden door de eigenaresse verwend met allerlei culinaire gerechten van de kaart en overheerlijke sangria. Een perfecte geitenkaas salade, couscous met garnalen, carpaccio, eend, quesedillas en fantastische desserts. Ook al zijn het alleenstaande voor-en hoofdgerechtjes op zich, we zitten in de tapassferen en smikkelen alles samen op. Complimenten aan de keuken.

Om 20:00 begint er een Flamenco show midden in het restaurant. Opzwepende muziek, zang en dans, ik vind het vermakelijk. Tot het punt waar ze al dansend mijn kant op komt en me zelf de Flamenco laat dansen in het bomvolle restaurant, te zien in ons filmpje. Iets minder vermakelijk voor de andere gasten, wel hilarisch. Een beetje toeristisch doet het wel aan, maar de zaal geniet en stiekem vind ik het ook onwijs leuk om zo’n show te zien. Uiteindelijk danst het gehele personeel prachtig mee en is het een gezellige avond die hier zeker de boeken in gaat.

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

Vino Mio Spanje Malaga

IMG_8417
We aten hier op uitnodiging van Vino Mio. Reviews worden geschreven op basis van eigen ervaring en mening.

DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Málaga, Must Eat, Spanje

Leave a reply

22 comments

 1. Michelle - Travel lifestyle.nl 10 maart, 2014 at 13:01 Beantwoorden

  Dat ziet er weer geweldig uit. Take me to Spaaaain! :) How are you babe? Whaaa ik zie dat het nog maar 5 dagen is voordat jullie weer je backpack omslingeren en gaaaan. Heerlijk! Geniet geniet! En kom terug met die mooie verhalen en foto’s, zodat wij ook weer mee kunnen genieten. Nog bedankt voor je veel te lieve comment op mijn blog! Als je terug bent moeten we gauw wijntjes drinken! Als ik niet meer zo aanwezig ben op het wereldwijde web: heeeeel veel plezier en goeie reis en geniet ervan! <3 X

  • Laura 10 maart, 2014 at 13:51 Beantwoorden

   Then goooooo! Jij vanaf hier en je vriend via Edin. Samen naar Spanje. Is fijn! Hier gaat het goed, heel veel drukte en stress en onderdaad over een paar dagen weer last minute backpack inpakken en gaan! Ik kom zeker terug met verhalen, foto’s en films en ga meer dan genieten – al neem ik wel heel veel werk mee en heb ik daar ook een paar opdrachten. Maar alleen maar leuk! En jaaaaaa, wijntjes drinken! Thanks babeh. <3

  • Laura 10 maart, 2014 at 13:48 Beantwoorden

   Thaaaanks chick! Dankjewel, ik hoop dat het nog lukt om je interview nog in te vullen – anders wordt het toch na mijn reis. Een beetje onvoorziene chaos en drukte hier de laatste week, hihi!

  • Laura 10 maart, 2014 at 15:14 Beantwoorden

   Ohhh, wat heerlijk dat je er dan in de buurt woont. Wat ga je doen en waar? Ik heb twee posts terug ook een filmpje geplaatst, fijne sfeer! Mijn schoonbroer woont er ook. Wat leuk!

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / Instagram X

“But then fall comes, kicking summer out on its treacherous ass as it always does one day sometime after the midpoint of September, it stays ...