HOTSPOT / Málaga, Spain: El Riad Andaluz: Andalusische charme

18

Een tijd terug genoten we een lang weekend in Málaga. Een heerlijke stedentrip zo tijdens de koude dagen – wat een fijn plekje. Voor mij echt een aanrader als stedentripje. Het filmpje dat we er maakten is hier te vinden, maar ik heb natuurlijk nog wat hotspots voor jullie. Onze slaapplaats mag daar niet aan ontbreken; wat zijn we positief verrast! Ik boekte het leukste guesthouse dat ik kon vinden: El Riad Andaluz. Net even anders dan een normale accommodatie, en daar heb ik een zwak voor. Een traditioneel Andalusisch guesthouse met een fantastische sfeer en ontzettend lieve eigenaren.

We komen midden in de nacht aan op het vliegveld van Málaga (wat een voordeel dat het vliegveld gewoon in de stad zit!) en nemen de trein naar de rand van het centrum. Vanaf daar is het zo’n twintig minuutjes lopen naar het historische centrum. Het guesthouse ligt in een smal straatje vlakbij Plaza de Merced en het Picasso museum, en naast het Teatro de Cervantes. El Riad Andaluz heeft acht verschillende kamers en een binnenplaatsje. Het is even zoeken naar het juiste smalle straatje, gelukkig komen we twee ietwat dronken Malagueños tegen die ons in gebrekkig Engels uiteindelijk maar gewoon bij de voordeur afleveren. Hij drukt zelfs nog even op de bel voor me. Gracias, my friend. Na een hartelijk welkom van de eigenaresse staan we even later in een compleet blauwe kamer. ‘I hope you like blue’, zegt ze nog, voordat ze de deur dichttrekt.

Ietwat verbijsterd stappen we de kamer binnen. Blauw. En liepen we nou net door een open binnentuin, met planten als een jungle? Zoals ik ons dakterras ook zo graag zou willen zien? Ik kijk de kamer rond en voel me thuis. Ik besluit dat ik dol ben op de Andalusische sfeer. De details zijn fantastisch en m’n better-half moet me tegenhouden als ik alvast alle oosterse lampen in mijn tas wil stoppen.

De volgende ochtend zien we de open binnenplaats vol met planten en zithoekjes. I like. Lots. Ik wil per direct ons dakterras verbouwen. Elke keer wanneer we beneden komen en de binnenplaats opstappen, zit er gezellig een pluizige kat of hond. Ik zie er verschillende. Ik aai alles met een vacht, dus zodoende duurt het steeds een halfuurtje langer eer we daadwerkelijk de stad inlopen. Je loopt zo het gezellige Plaza de Merced (met leuke ontbijt en tapas-tentjes) op en loopt dus ook direct het centrum in. Na vier nachten en geweldige dagen nemen we afscheid. Aanrader, absoluut!

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga

El Riad Andaluz Malaga
Ik was hier op uitnodiging van Trivago & El Riad Andaluz. Reviews zijn altijd gebaseerd op eigen mening en ervaring.
DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Málaga, Must Sleep, Spanje

Leave a reply

18 comments

  1. Maire 20 maart, 2014 at 08:30 Beantwoorden

    Oh, dat ziet er echt gezellig uit! En die binnentuin, fantastisch inderdaad! Ik wou dat wij een tuintje hadden of een balkon/dakterras, dan zou ik me ook helemaal uitleven, haha. Komt nog wel. ;)

  2. Annemieke 4 mei, 2014 at 14:14 Beantwoorden

    Ik kom voor het eerst op jouw blog en wat is die mooi…Echt een prachtige blog…Leuke tips…Ik ga de site toevoegen aan mijn links zodat ik hem niet vergeten kan en er tips over reizen uit kan halen….

    New blogpost: bloemencorso

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / Wanderlust

Luang Prabang, Laos 2013 Wanderlust. Als je iemand vraagt wat mijn passie is, roept iedereen reizen. Leven uit je backpack, low budget, tussen lokale bevolking op ...