HOTSPOT / Jordanië: The bedouin rock camp, Little Petra

42

Zien jullie die tentjes daar, tussen die prachtige bergen? Dat is Rock Camp, een bedoeïenenkamp midden in de bergen van Litte Petra in Jordanië. Het kleinere zusje van het wereldwonder Petra, waar ik hier over schreef. En wij mochten er slapen. In zo’n bijzondere tent, met verder helemaal niets of niemand om ons heen. Er hing iets magisch, iets spiritueels. En de bedoeïenen waren er zo lief. Twee fantastische mannen die hier wonen, leven en je graag iets willen meegeven. Dankbaarheid.

Ze hebben vijftien authentieke bedoeïenententen en vijftien tenten met iets meer luxe. Een paar uur electriciteit in de avond om de bomen te verlichten met kleine lampjes en vooral: een fantastische setting. Gelegen tussen de bergen van Little Petra en voor de ingang van een prachtige kloof welke naar een oud dorp van de Nabateeërs leidt. Met niets of niemand in de omgeving dan af en toe een schapenherder met zijn kudde waan je je in letterlijk- the middle of nowhere.

In de middag spraken we met Ismael over het leven in de woestijn en nam Mahmoud ons mee voor een bijzondere wandeling. We dronken samen thee, liters thee, terwijl we discussieerden over het leven. In een vat in de grond werd een authentiek Jordaans gerecht voorbereid: Zarb. Lamsvlees met heerlijke specerijen, ui en aardappels. Door de hitte van de aarde wordt het vuur onder de grond extra goed warm en na uren sudderen komen alle smaken tot hun recht. Met een kampvuur, een muzikant en een rinkelende sjaal om mijn heupen heb ik een fantastische avond en nacht gehad die ik met geen woorden kan beschrijven.

Dit was de meest bijzondere overnachting in Jordanië, en ik kan niet goed uitleggen waarom. Was het de omgeving? De kneuterigheid van het kamp? De zonsondergang vanaf de berg waar we opklommen? De rode bergen? De fantastisch lieve en gastvrije Bedoeïenen Ismael en Mahmoud? Hun persoonlijke en rakende verhalen over het woestijnleven, uithuwelijken, niet goed genoeg zijn? Het dansen om het kampvuur? Het traditionele eten? Feit is dat als je in Jordanië bent, je dit kamp absoluut niet moet overslaan. Ik zal het nooit vergeten.

1632

1633

1634

1635

1637

1638

1639

1640

1642

1643

DESTINATIONS, Hotspots, Jordanië, Local Life, Midden Oosten, Must Sleep, Nature, Travel Category

Leave a reply

42 comments

 1. Debby 29 oktober, 2013 at 14:09 Beantwoorden

  Oh wauw, klinkt echt geweldig. Enneh, ik denk ook niet dat je het kunt omschrijven. Maar dat beeld van jou dansend staat op mijn netvlies gebrand (uit je filmpje), en daar was je zo gelukkig <3 wauw

  • Laura - what about her 29 oktober, 2013 at 14:18 Beantwoorden

   Hele bizarre verhalen ook. Ze zijn er nog van de zes vrouwen, hand vragen, afgewezen worden door vader omdat je in de woestijn woont, uithuwelijken en we waren in het zuiden zo dicht bij Saudi Arabië, echt bizar. Daar worden nog mensen onthoofd en er mag niemand in en uit.

 2. Mariska 29 oktober, 2013 at 21:39 Beantwoorden

  Jeetje wat lijkt me dat mooi. Helemaal weg van het ‘normale’ leven, van de beschaafde wereld. En prachtige foto’s weer! Die van jou en die man als jullie aan het dansen zijn <3

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / The analogue series II

“I still get wildly enthusiastic about little things.  I tend to exaggerate and fantasize and embellish.  I still listen to instinctual urges.  I play with ...