HOTSPOT / Jordanië: Rum Stars Bedoeïenenkamp

44

De laatste keer dat ik iets over Jordanië schreef was in deze post. Ik vertelde over dag één van de fantastische tweedaagse kamelentocht met Rum Stars, mét overnachting in een Bedoeïenenkamp in de woestijn. En dat is een hotspot waard, wat een fijne plek. Zeggen die miljoenen sterren niet genoeg?

Rum Stars is opgezet door twee Bedoeïenen uit de stam van de Zalabyeh van Wadi Rum in Jordanië. Ze begonnen dit kleine bedrijf om avonturiers iets mooiers te bieden dan de normale korte trips door de woestijn met een jeep. Deze Bedoeïenen leven nog steeds in de Wadi Rum woestijn. Rum Stars organiseert jeep- kameel en wandeltochten van een paar uur tot vijf dagen.

Ze hebben een prachtig kamp met bedoeïenententen midden in de woestijn en hebben daar alles wat een mens nodig heeft. Het enige dat je nog mee hoeft te nemen is een gevoel van avontuur, scherpe zintuigen en een open geest: je zal deze ervaring nooit vergeten. Het kamp heeft uitzicht op het Burrah Canyon gebied en je geniet hier van een kleurrijk kamp, zachte kussens, een kampvuur en de wonderlijke zonsondergang over de bergen. De kleuren dwalen van geel naar oranje en van rood naar het diepzwart van de nacht – wanneer je het kamp iets uitloopt en in complete duisternis staat zijn er een miljoen sterren te tellen.

Het eten is overheerlijk, we genieten weer van een traditionele Zarb. Ik ontmoette hier trouwens een andere reisblogger die al tien jaar de wereld over zwerft: Don’t stop living. Hoe toevallig is dat? We genieten van het eten, liters thee en verzamelen ons rond het kampvuur waar we uren over het leven in de woestijn praten met de Bedoeïenen. De volgende dag sta ik (manfriend lijdt aan chronisch ochtendhumeur) op voor de bijzondere zonsopgang en na een stevig ontbijt vertrekken we weer op onze kamelen de woestijn in. Ik vertel jullie binnenkort over dag twee op de rug van een kameel. Wat een plekje.

IMG_6134

IMG_6139

IMG_6141

IMG_6148

IMG_6156

IMG_6159

IMG_6160

IMG_6185

IMG_6191

IMG_6199

DESTINATIONS, Hotspots, Jordanië, Local Life, Midden Oosten, Must Sleep, Travel Category

Leave a reply

44 comments

Post a new comment

Lees ook: