HOTSPOT / Jordanië: Mövenpick Dead Sea Resort

73

Er komt nog véél meer bijzonders (bedoeïenenkampen, woestijntochten, Petra) maar we beginnen waar we begonnen en maken daar direct een hotspot van: het Mövenpick Dead Sea Resort. Ik werd uitgenodigd om hier te overnachten. Gelegen aan de Dode Zee, op het laagste punt der aarde. Bijzonder. Vanuit Amman (waar we midden in de nacht zijn gestrand en een nacht bij een Jordaniër thuis mochten overnachten, wauw) vertrokken we naar de Dode Zee.

Nou moet ik mezelf wel even netjes verantwoorden. Ik roep altijd om het hardst dat een resort niet mijn ding is en dat ik liever zie in welk hostel ik beland. Als ik mezelf al niet heel sociaal bij de lokale bevolking thuis heb binnengepraat. Maar bij de Dode Zee heb je alleen maar resorts. En het was werkelijk waar prachtig. Wat een indrukwekkende plek om te zijn.

Vanuit een rit door de stoffige woestijn beland je in een hemelse groene oase. Ik voelde me Aladdin en Jasmine tegelijk. Ik waande me in het sprookje van de 1001 nachten en ik zag nog net geen vliegend tapijt langs vliegen. Het Mövenpick bestaat uit authentieke Jordaanse gebouwen en heeft het effect van een dorp met zandkleurige stenen huizen, romantische verlichting, veel groen, veel bloemen en fantastisch lief personeel. Ze hebben meerdere zwembaden, negen restaurants, tennisbaan, fitnesscentrum, het resort ligt direct aan de Dode Zee met een privéstrand én ze hebben de beste spa van het Midden Oosten: de Zara Spa. De spa biedt helende traditionele behandelingen en therapieën en is een dorp op zichzelf. De zonsondergang in de ‘infinity pool’ met een mojito in mijn hand vergeet ik nooit meer. Drijven in de Dode Zee terwijl je naar Israël zwaait ook niet trouwens. Er werd ons als kersje op de taart een heerlijk verwenpakket aangeboden in de spa met een zoutscrub, een modderpakking en een massage. Als dat onze stress van de afgelopen maanden niet weg heeft genomen weet ik het ook niet meer.

Ons plekje voor de nacht, één van de 346 kamers, was prachtig. Een fijn groot bed, authentieke badkamer met de heerlijkste badjassen, de zachtste handdoeken en Dode Zee producten en aan dadels en abrikozen was ook geen gebrek. Rondlopen in het resort (bij plaatsvervangende luiheid neem je het golfkarretje) is een ervaring op zich: je waant je in een Arabisch dorp en de roze bloemen en de subtiele verlichting zijn magisch. We aten in het restaurant bij het hoofdgebouw en genoten van een Arabisch buffet. Ze hebben onder meer een grillrestaurant en een Italiaans restaurant, maar we wilden genieten van lokale gerechten. En kunnen kiezen. VEEL. Falafel, lamscurry, kazen, salades, pita, zoetigheid, hummus. Hell yeah.

Mocht je richting Jordanië gaan en het effect van de Dode Zee willen ervaren te midden van een woestijnparadijs, dan is dit toch wel het meest bijzondere resort onder de resorts die er er zijn. Er is geen budgetaccommodatie in de buurt, dus dit is een héél fijn alternatief. Ik voelde me twee dagen een koningin. Ik stel mijn standpunt een klein beetje bij: een nacht in luxe is wel even heerlijk om bij te komen. Helemaal zen vertrekken we naar onze volgende bestemming: wereldwonder Petra.

1452

1453

1455

1457
1459

1460

1461

1462

1463

1465

1466
1468

1469

1470

DESTINATIONS, Hotspots, Jordanië, Midden Oosten, Must Sleep

Leave a reply

73 comments

 1. Linda 9 oktober, 2013 at 16:23 Beantwoorden

  Wow wow wow wat gaaf! Wat accomodaties betreft ben ik wel een beetje een luxepoppetje en vind ik het heerlijk om in een mooi schoon bed te slapen in een fijne kamer. Maar ik heb dan ook nog nooit gebackpackt dus wellicht ga ik die mening ooit nog eens bijstellen :-) En zucht… ik wil ook ooit nog naar de Dode Zee…. Ik wil naar alle plaatsen waar jij geweest bent haha!

  • Laura - what about her 9 oktober, 2013 at 16:28 Beantwoorden

   Jaaa, (al is het beeld van hostels wel wat vertekend inderdaad, ik slaap meestal wel in een schoon bed in een fijn hutje of kamer in een hostel!) het is bij mij meer het ‘resort’ leven waar ik niet van hou. Ik vind de meeste mensen niet leuk (het zijn veel van die typische….cultuurbarbaren) – en het hele sfeertje…Ik kan het niet uitleggen, maar ik vind dat een hostel of local stay zo veel meer sfeer heeft en meer van het land laat proeven. Wat ‘echter’. Maar dat is mijn bescheiden mening haha. Ik had dat hier ook weer. Leuk om mee te maken voor een nachtje, maar niet echt mijn ding.

 2. Maire Dulos 9 oktober, 2013 at 16:36 Beantwoorden

  Wauw, wauw, wauw! Zo mooi geschreven en zulke mooie foto’s! Ik zou daar nú wel heen willen, direct. Echt inspirerend dit, was zelf niet zo snel op Jordanië gekomen, maar door jou staat dit land opeens op mijn lijstje! Prachtig!

 3. Marcella 10 oktober, 2013 at 10:19 Beantwoorden

  Wauw! Toplocatie en geweldig resort! Klinkt super ontspannen, echt heerlijk! Dit soort dingen zijn erg fijn, maar altijd zo duurt. Keuzes keuzes hè. Daarom top dat je hier gewoon uitgenodigd werd. Genieten joh!!

 4. snrsavenueorg 10 oktober, 2013 at 10:29 Beantwoorden

  Wauw, wat een prachtige plek! Echt een droomlocatie! Het lijkt mij geweldig om een keer naar Jordanië te gaan. Ik heb er een keer een fotoreportage van gezien en ik vond dat zo ongelooflijk mooi. Ik ben benieuwd naar de rest van je verhalen!

 5. Anouk 13 oktober, 2013 at 12:45 Beantwoorden

  Ik vergat Jordanie inderdaad bij mijn artikel! Maar oh boy, dit hoort ook bij de 1001 nacht. Wat een paradijs! Enorm bijzonder om daar een nachtje te verblijven lijkt me… en dan weer verder just back to ‘normal’ en lekker low budget. Goede combi. Pracht foto’s van u!

Post a new comment

Lees ook:

Fridiary #10

Fridiary. Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen. Grootse dagboekjes met kleine telefoonfotootjes en kleine woordjes.   ...