HOTSPOT / Jordanië: Amra Palace Hotel, Wadi Musa (Petra)

48

Vlakbij Petra mochten we in het Amra Palace hotel overnachten. Een lieflijk hotelletje midden in het centrum van Wadi Musa, de stad die naast wereldwonder Petra ligt. Het hotel ligt op een heuvel op steenworp afstand van het centrum. In de kamers, met prachtig uitzicht over de bergen van Petra en ramen die het geluid van de moskee weren, is het een genot om te overnachten.

Het hotel heeft een gezellige buitenplaats met typisch Arabische bankjes, printjes waar ik zo dol op ben, heel veel bloemen en van een waterpijp zijn ze ook niet vies. Een prima Arabisch buffet in de ochtend en avond (ik kan geen genoeg krijgen van hummus, pita, feta en lamsvlees) en een shuttle service richting de ingang van magisch Petra. En vergeet het zwembad met jacuzzi niet, fijn om het stof van Petra van je af te spoelen. Het hotel wordt gerund door een familie met een eeuwenoude roots in Petra, en ze streven naar ultieme Arabische gastvrijheid.

Toen we bij de rel betrokken raakte tijdens Petra by night, werden we opgevangen door één van de medewerkers van ons hotel die daar toevallig ook was. Hij nam ons mee naar het hotel dat naast de ingang van Petra ligt om te schuilen en trakteerde ons zelfs op wijn. WIJN. In Jordanië. Just what we needed.

1546

1547

1548

1549

1550

1551

1552 |
1553

1554

1555

DESTINATIONS, Hotspots, Jordanië, Midden Oosten, Must Sleep

Leave a reply

48 comments

  1. Jasmine 25 oktober, 2013 at 20:52 Beantwoorden

    Het ziet er prachtig en verzorgd uit! Knap decor ook met die paars accenten, oude meubels en prachtige zwembadhal! Soms wil ik wel elke dag zo’n hotelbuffet, maar dan zonder zelf een poot te moeten heffen- uiteindelijk wordt het dan een broodje gezond, ook lekker.

Post a new comment

Lees ook: